حتما برای شما هم بارها این اتفاق افتاده که دیروقت به خانه برسید و درحالیکه به شدت خسته و گرسنه هستید، با یخچال خالی روبرو شوید. در چنین مواقعی شما به یک غذای آماده خانگی نیاز دارید که زحمت زیادی نداشته باشد و در عین حال خوشمزه باشد.
غذاهای کنسروی و نیمه آماده درست همان چیزی هستند که در این شرایط به کارتان میآیند. امروزه، تنوع خوراکیهای کنسروی بسیار زیاد است. از میوه و سبزیجات تا انواع خورشت و سوپها را میتوانید در قوطیهای کوچک کنسروی پیدا کنید.
یکی از مهمترین نکات درباره مصرف غذاهای کنسروی، سلامت آنها است. در این مقاله قصد داریم شما را با انوع غذاهای کنسروی و تاثیر آنها بر سلامتی آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
انواع غذاهای آماده
همه ما بهخوبی میدانیم که یک بشقاب غذای گرم ایرانی بهترین انتخاب برای وعده ناهار بعد از یک روز پر کار است. غذایی که ساعتها برای آماده کردن آن وقت و هزینه شده، قطعا بسیار لذیذ است. با این حال، واضح است که در تمام روزهای هفته فرصت کافی برای پخت و پز وجود ندارد.
غذاهای آماده یا نیمه آماده برای افرادی که شاغل یا دانشجو هستند، انتخاب مناسبی هستند. خوشبختانه شما میتوانید انواع غذاهای سنتی و ایرانی را بهصورت کنسرو تهیه کنید. بههمین دلیل وقت آن رسیده که از خیر پیتزا و ساندویج بگذرید و غذاهای متنوع کنسروی را امتحان کنید.
درباره غذاهای آماده و سریع همیشه این نگرانی وجود دارد که مصرف آنها سلامتی را به خطر بیندازد. غذاهای کنسروی در اواخر قرن هجدهم برای اولین بار تولید شدند. هدف از تولید کنسرو این بود که سربازان و ملوانان در جنگ، یک غذای آماده داشته باشند و بتوانند آن را بهمدت زیادی نگه دارند.
غذاهای کنسروی تحت شرایط خاصی تولید میشود و با توجه به نوع محصول، به مدت یک تا پنج سال ماندگار هستند. کنسروهای سالم و باکیفیت را طبق تاریخ مندرج بر روی آنها میتوانید با خیال راحت استفاده کنید، زیرا به کمک روشهای صنعتی، احتمال فاسد شدن آنها از بین رفته است.
به کسانیکه بهدنبال داشتن تغذیه سالم هستند، پیشنهاد میکنیم، مقاله تغذیه سالم برای لاغری را مطالعه کنند.
فرایند کنسرو کردن
برای اینکه بدانید محصولات کنسروی سلامت هستند یا خیر، بهتر است با روش تهیه آنها آشنا شوید.
فرایند کنسرو کردن محصولات مختلف با هم تفاوتهایی دارند، اما تقریبا همه آنها با سه مرحله اصلی در قوطیهای کنسرو، بستهبندی و روانه بازار میشوند. کیفیت مواد اولیه و استفاده از دستگاههای مناسب در نتیجه نهایی محصولات تاثیر زیادی دارند. بههمین دلیل توصیه میشود در خرید محصولات کنسروی به سراغ محصولات تجاری قابل اعتماد و نام آشنا بروید.
پردازش، مرحله اول کنسرو کردن محصولات مختلف است. در این مرحله ماده غذایی با توجه به ماهیتی که دارد، لازم است شسته شود، پوستگیری شود، خرد یا له شود و در نهایت پخته میشود.
مهر و موم شدن یکی از مهمترین مراحل است. در این مرحله محصول پخته شده را در قوطیهای مخصوص میریزند و آن را محکم میکنند تا هوا به داخل ظرف نفوذ نکند.
حرارتدهی را در مرحله آخر انجام میدهند تا هر گونه باکتری و آلودگی از بین برود. حرارت بالا از فساد ماده غذایی پیشگیری میکند و مهمترین نکته در ایجاد ماندگاری محصولات کنسروی است.
در زمان خرید محصولات کنسروی، لازم است به ظاهر قوطی کنسرو توجه کنید. درب قوطی باید کاملا بسته و بدون سوراخ باشد. قوطیهای کنسروی که درب آنها فرورفتگی یا برآمدگی دارند، سالم نیستند و ممکن است آلوده باشند.
پیشنهاد ما به شما، کنسرو لوبیا چیتی تبرک است، یک غذای کامل و سالم که در شرایط استاندارد و با بهترین مواد اولیه تولید شده است.
محصولات کنسروی
این روزها محصولات کنسروی تنوع زیادی دارند. میوهها و سبزیجات یکی از محبوبترین انواع کنسروها هستند. کنسرو سبزیجات یک غذای کامل است و شما میتوانید در تهیه خوراکهای مختلف، از آنها استفاده و در وقت خود صرفهجویی کنید.
در تهیه انواع سوپ و سالاد، میتوانید از کنسرو نخود فرنگی تبرک استفاده کنید. سبزیجاتی مثل نخودفرنگی، بعد از کنسرو شدن، کیفیت خود را حفظ میکند و بافت آن از بین نمیرود.
کنسرو کردن برای اولین بار، به منظور حفظ مواد مغذی موجود در خوراکیها بهوجود آمد. به همین دلیل فرآیند کنسرو کردن، مواد مفید خوراکی را حفظ میکند.
همانطور که میدانید، پروتئین، کربوهیدرات و چربی از مهمترین مواد مغذی در حفظ سلامت بدن هستند. در انواع محصولات کنسروی به این مواد آسیبی وارد نمیشود. شما میتوانید بدون نگرانی، پروتئین مورد نیاز خود را از یک کنسرو تن ماهی یا کنسرو قارچ تامین کنید.
همانطور که میدانید ویتامینهای محلول در آب مثل ویتامین آ و ویتامین سی به گرما حساس هستند و در حرارت بالا از بین میروند. به همین دلیل لازم است درباره کنسرو میوهها این نکته را بدانید که برخی از ویتامینهای آنها کاهش مییابد.
جالب است بدانید، ویتامینهای محلول در میوه و سبزیجات در اثر پخت و پز خانگی هم ممکن است از بین بروند و این امر کاملا طبیعی است. بنابراین بهترین روش دریافت این ویتامینها مصرف میوه و سبزی خام است.
برخی از سبزیجات مثل ذرت و گوجهفرنگی در مجاورت با گرما، آنتیاکسیدان بیشتری آزاد میکنند. فرآیند کنسرو کردن، مواد مغذی آنها را افزایش میدهد و مصرف آنها بسیار سالم است.
یکی از رایجترین محصولات کنسروی، رب گوجه فرنگی است. رب گوجه فرنگی تبرک بسیار سالم و خوشمزه است و سرشار از آنتیاکسیدان لیکوپن است.
انواع کنسرو خورشت
خورشتهای ایرانی غذاهای سالم و پرطرفداری هستند، اما تهیه آنها معمولا بسیار پر زحمت است. شما میتوانید انواع خورشتها را بهصورت کنسروی از سوپرمارکتها و فروشگاههای آنلاین تهیه کنید و یک غذای سریع با طعم خانگی داشته باشید.
یکی از نگرانیها درباره کنسروها این است که احتمال انتقال آلودگی از باکتری بهنام کلستریدیوم بوتولینوم وجود دارد. اگرچه این احتمال بسیار نادر است و معمولا در کارخانه بر اثر حرارت از بین میروند، اما توصیه میشود قبل از مصرف، قوطی کنسرو را 20 دقیقه بجوشانید.
آلودگی با این نوع باکتری ممکن است باعث بیماری بوتولیسم شود. بیماری بوتولیسم بسیار جدی است و اگر سریع درمان نشود، ممکن است باعث فلجی یا مرگ شود.
استفاده بیش از حد محصولات کنسروی ممکن است باعث بالارفتن فشار خون، بهخصوص در افراد مبتلا به فشار خون بالا شود. در فرآیند آمادهسازی کنسرو خورشتی، معمولا از نمک یا برخی مواد نگهدارنده افزودنی هم استفاده میشود.
این مواد افزودنی در مقدار کم و با مصرف متعادل محصولات کنسروی، عوارض خاصی ندارد. با این حال توصیه میشود در مصرف آنها زیادهروی نکنید.
اگر تمایل به تهیه رب خانگی دارید، میتوانید به مقاله رب خانگی چطور درست کنیم؟ سری بزنید.
کلام آخر
محصولات کنسروی یکی از کارآمدترین ابداعها است و در موقعیتهای بحرانی مثل جنگ و کمبود غذا به انسان کمک زیادی کرده است. کنسرو کردن مواد غذایی باعث افزایش ماندگاری و حفظ مواد مغذی موجود در آنها میشود.
شما میتوانید انواع خوراکیها را در قوطیهای کنسرو تهیه کنید و در روزهایی که فرصت کافی برای آشپزی ندارید یا در سفر هستید، از آنها لذت ببرید. درباره سلامت غذاهای کنسروی هم لازم است به نوع بستهبندی و نام تجاری محصولات توجه کنید. ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با محصولات کنسروی بیشتر آشنا کنیم.
سوالات متداول:
چگونه از سالم بودن کنسرو مطمئن شویم؟
موقع خرید توجه کنید درب قوطی فرورفتگی یا برآمدگی نداشته باشد و برای اطمینان 20 دقیقه قبل از مصرف، کنسرو را بجوشانید.
کنسرو کردن مواد مغذی، خوراکیها را از بین میبرد؟
خیر. کنسرو کردن به حفظ مواد مغذی و ماندگاری محصولات کمک میکند. ممکن است برخی ویتامینهای محلول در آب بر اثر حرارت کم شوند.
غذاهای کنسروی وعده غذایی سالمی هستند؟
بله. روزهایی که فرصت کافی برای آشپزی و تهیه غذا ندارید، میتوانید انواع کنسرو را با خیال راحت بهعنوان ناهار یا شام مصرف کنید.
شبکه های اجتماعی