آشپزی ایرانی تنوع زیادی دارد، اما برنج یکی از مهمترین خوراکهای کشورمان است که معمولا آن را بهصورت پلو یا همان چلو درست میکنند.
ایرانیها برنج ساده را با انواع غذاها مصرف میکنند، برنج آبکش شده را با گوشت مرغ یا گوسفند مخلوط کرده و پلو قاطی درست میکنند.
برنج کته شده هم از غذاهای راحت و خوشمزه است. پلو مخلوط علاوه بر ایران در کشور ترکیه و عراق هم درست میشود. ما در این مقاله قصد داریم طرز تهیه انواع پلو با مرغ را به شما آموزش بدهیم. با ما همراه باشید
طرز تهیه پلو مخلوط مشهدی
پلو مخلوط را در شهرهای مختلف به روشهای متفاوتی درست میکنند. یکی از خوشمزهترین آنها دستپخت خانمهای باسلیقه مشهدی است.
مواد لازم:
- سینه مرغ: 1 عدد
- برنج: 3 پیمانه
- زعفران آبکرده: 1 قاشق چایخوری
- پیاز متوسط: 1 عدد
- قارچ خرد شده: 1 پیمانه
- فلفل دلمهای نگینیشده: 1 پیمانه
- نخودفرنگی پخته: نصف پیمانه
- ادویه پلویی: 1 قاشق چایخوری
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- سیبزمینی: 1 عدد
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
روش تهیه:
ابتدا سینه مرغ را کاملا خرد کنید، بهتر است آنها را به اندازه یک حبه قند برش دهید تا زودتر بپزند.
در یک تابه مناسب 2 قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود، سپس پیاز را که از قبل خرد کردید به آن اضافه کنید. بعد از اینکه پیازها کمی سبک و طلایی شدند، مرغها را داخل تابه بریزید.
مرغ و پیاز را به همراه زردچوبه و فلفل تقریبا 5 دقیقه تفت دهید، سپس فلفلدلمهای خرد شده را اضافه کنید. شما میتوانید از فلفلهای رنگی استفاده کنید تا پلو خوشرنگ و جذاب بهنظر برسد.
بعد از فلفلدلمهای، نوبت اضافه کردن قارچها است. حرارت را در این مرحله کمی زیاد کنید تا قارچها آب نیندازند و سیاه نشوند.
نخودفرنگی پخته شده را در مرحله آخر به مواد داخل تابه اضافه کنید، سپس رب گوجهفرنگی را بههمراه یک قاشق چایخوری نمک، داخل مواد بریزید. 10 دقیقه به آن زمان بدهید تا خوب جا بیفتد، سپس آن را از روی حرارت بردارید.
در این مدت یک قابلمه را از آب پر کنید و بگذارید همراه با کمی نمک بجوشد، سپس برنج شستهشده را داخل قابلمه بریزید.
تقریبا 10 دقیقه زمان لازم است تا برنج بهخوبی بپزد، برنج را بعد از پخت، آبکش کنید.
برای اینکه پلو مخلوط شما خمیر نشود، دانههای برنج بعد از جوشیدن نباید زیاد نرم شوند. بهتر است اطراف هر دانه برنج، نرم و وسط آن کمی سفت باشد.
یک قابلمه بزرگ بردارید و کف آن کمی روغن و زعفران دم کرده بریزید. سیبزمینیها را ورقهای و نازک برش دهید و داخل قابلمه بچینید.
یک کفگیر از برنج پخته شده را روی سیبزمینیها بریزید و روی آن زعفران و ادویه پلویی بپاشید. لایه دوم را با مواد آماده شده پر کنید، تقریبا 3 قاشق غذاخوری از مواد را روی برنج بریزید.
این کار را دوباره تکرار کنید و در انتها زعفران و ادویه را روی برنج اضافه کنید تا غذای شما کامل شود. پلو مخلوط باید 45 دقیقه بر روی حرارت بماند تا خوب دم بکشد.
ادویه پلویی ترکیبی از هل سابیده، پودر دارچین، تخم گشنیز و زیره سیاه است. زعفران درجه یک خراسان عطر و طعم بینظیری به این غذا میبخشد. شما میتوانید از رب گوجهفرنگی تبرک برای این پلو استفاده کنید. این رب هم محصولی باکیفیت از خطه خراسان است.
طرز تهیه درهم پلو
درهم پلو یا همان پلو درهم یک غذای ساده و خوشمزه است و روزهایی که زمان کافی برای پختن برنج و خورشت ندارید، به داد شما میرسد. روشهای مختلفی برای پلو قاطی وجود دارید که در اینجا یک درهم پلو ساده با مرغ را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- سینه مرغ: 1 عدد
- برنج: 3 پیمانه
- هویج: 2 عدد
- پیاز: 1 عدد
- سیبزمینی: 1 عدد
- زرشک: 3 قاشق غذاخوری
- کشمش: 2 قاشق غذاخوری
- خلال پسته: 1 قاشق غذاخوری
- زعفرام دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
روش تهیه:
ابتدا برنج را بشویید و به همراه مقداری نمک در آب خیس کنید تا کمی نرم و زمان پخت آن کوتاه شود. مرغ را به همراه پیاز، نمک و فلفل در یک قابلمه کوچک بگذارید تا آبپز شود و بوی زُهم آن از بین برود.
بعد از پختن مرغ، آن را به کمک یک چنگال ریش ریش کنید و کنار بگذارید. هویجها را پوست بگیرید و بهصورت خلالهای باریک برش دهید. زرشک را در یک صافی کوچک بریزید و خوب بشویید.
یک تابه نچسب انتخاب کنید، حدود 2 قاشق غذاخوری روغن مایع در آن بریزید و صبر کنید تا کمی گرم شود. هویجهای خلالی را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. 3 دقیقه آنها را هم بزنید تا طلایی شوند. مرغ ریش ریش شده را به تابه اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل بریزید.
زرشک، خلال پسته و کشمش را هم اضافه کنید و در پایان زعفران بریزید تا پلو خوشرنگ و خوشعطر شود. اگر کشمش و هویج دوست ندارید، آن را حذف کنید. البته شما با کمی خلاقیت میتوانید انواع پلو با مرغ ریش ریش را درست کنید.
حالا وقت درست کردن برنج است، در قابلمهای 4 پیمانه آب بریزید تا به جوش بیاید، سپس برنج را به آن اضافه کنید. تقریبا 8 تا 10 دقیقه زمان لازم است تا برنج آماده شود. دقت کنید که دانههای برنج زیاد نرم نشوند.
قابلمه دیگری بردارید، مقدار کمی روغن در آن بریزید و روی حرارت بگذارید تا کمی گرم شود. برای اینکه تهدیگ سیبزمینی شما برشته و طلایی شود، ابتدا سیبزمینی را ورقهای و نازک برش دهید و با آب سرد بشویید. ورقه سیبزمینیها را در حالیکه روغن کمی داغ شده، در قابلمه بچینید و حرارت را زیاد کنید تا کمی طلایی شوند.
در مرحله بعد، برنج و مواد لابهلای آن را با هم مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید، مراقب باشید دانههای برنج له نشوند. بعد از ریختن برنج، حرارت را کم کنید و اجازه دهید 45 دقیقه دم بکشد.
برای پخت برنج مخلوط، بهتر است از روغنهای گیاهی استفاده کنید. روغن جامد سرشار از اسیدهای چرب است و برای سلامتی شما در درازمدت خوب نیست. روغن مایع ذرت تبرک یک انتخاب خوب و سالم است؛ یک روغن گیاهی اشباع نشده که ویتامینهای مفید را به بدن شما میرساند.
قاطی پلو کرمانی
قاطی پلو کرمانی، یکی از غذاهای معروف و پرطرفدار است که حتما در سفر خود به این شهر طعم آن را به خاطر سپردید و دوست دارید آن را دوباره تجربه کنید. زیره پلو کرمانی یک غذای محلی خوشمزه است که بهسادگی میتوانید آن را در خانه درست کنید.
مواد لازم:
- برنج: 3 پیمانه
- سینه مرغ: 1 عدد
- پیاز: 1 عدد
- زیره سیاه کرمان: 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین: 1 عدد
- نان لواش: به مقدار لازم
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل: به مقدار لازم
- روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه زیره پلو با مرغ
در مرحله اول سینه مرغ را به اندازه دلخواه ریز کنید و به آنها نمک و کمی فلفل اضافه کنید. پیاز را حلقهای برش دهید و با مقدار کمی روغن ته یک قابلمه کوچک بچینید. مرغها را بههمراه چوب دارچین روی پیازها بگذارید و درب قابلمه را ببندید. با این روش، مرغها آب میاندازند و با حرارت کم میپزند.
یک قابلمه دیگر بردارید و 3 قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک در آن بریزید و منتظر بمانید تا به جوش بیاید. برنج شسته شده را به آب در حال جوش اضافه کنید، 10 دقیقه به آن زمان دهید تا برنجها نرم شوند. برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مقدار کمی روغن کف قابلمه موردنظر خود بریزید و نان لواش را در آن بگذارید تا یک تهدیگ ترد و طلایی از کار درآید. مقداری برنج در قابلمه بریزید و روی آن مرغهای پختهشده را به همراه زیره قرار دهید. قابلمه را بهترتیب با برنج، زیره و مرغ پر کنید. روی برنج کره بگذارید و 45 دقیقه به آن زمان دهید تا خوب دم بکشد.
کلام آخر
پلو مخلوط از جمله غذاهای مورد علاقه مادران پرمشغله است. این غذا بسیار راحت و سریع آماده میشود. برای درست کردن پلو قاطی میتوانید از مرغ یا گوشت استفاده کنید. مرغ در زمان کمتری میپزد و تنوع زیادی در تهیه آن وجود دارد.
ما در این مقاله خوشمزهترین پلوهای مخلوط را با مرغ برای شما آوردیم. اکنون برای ما بنویسید که پلو مخلوط موردعلاقه شما کدام است؟
سوالات متداول:
چرا پلو مخلوط خمیر میشود؟
برای درست کردن پلو مخلوط، باید برنج را نیمپز آبکش کنید. دانههای برنج اگر خیلی نرم باشند، موقع مخلوط کردن له میشوند و پلو شما خمیر میشود.
چکار کنیم تا تهدیگ سیبزمینی برشته و طلایی شود؟
سیبزمینیها را نازک ورقهای کنید و با آب سرد بشویید. روغن باید کمی داغ شود. سیبزمینی را بچینید، حرارت را زیاد کنید تا طلایی شوند و بعد از اضافه کردن برنج، حرارت را کم کنید.
قاطی پلو کرمانی چطور درست میشود؟
قاطی پلو کرمانی مخلوطی از برنج و زیره است که میتوانید آن را با گوشت یا مرغ درست کنید. این غذای محلی بسیار خوشمزه است.
شبکه های اجتماعی