مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

خورشت یونجه

خورشت یونجه

آیا تابه‌حال خورشت یونجه را امتحان کرده‌اید؟ اصلا آیا می‌دانستید که یونجه علاوه بر آنکه یک غذا برای دام باشد، با خواص بی‌نظیر خودش به‌عنوان یک خورشت خوشمزه در سفره غذاهای ایرانی جای دارد.

بسیاری از افراد گیاه یونجه را به شکل‌های مختلف مانند سبزی خوردن، جوانه یونجه در سالاد و یا در انواع آش و خورشت استفاده می‌کنند. عطر و طعمی که این گیاه به غذاها می‌بخشد، نظیر ندارد و با یکبار چشیدن مزه یونجه، عاشق طعم آن خواهید شد. بااین‌حال، خورش یونجه یکی از خورشت‌های کمتر شناخته‌شده میان مردم است.

در این مقاله از مجله تبرک، قصد داریم درباره گیاه یونجه و خواص آن و همچنین طرز تهیه خورشت یونجه صحبت کنیم. اگر دوست دارید درباره این خورشت خوشمزه و بی‌نظیر بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب ما را همراهی کنید.

گیاه یونجه چیست؟

گیاه یونجه

گیاه یونجه یکی از بهترین گیاهان موجود در طبیعت است که عطروطعم و خواص بی‌نظیری دارد. عده زیادی نام یونجه را شنیده‌اند، اما کمتر کسی را پیدا می‌کنید که با خواص و ویژگی‌های این گیاه آشنا باشد.

یونجه از جمله گیاهانی است که در آسیا می‌روید و درواقع یک گیاه بومی در این قاره است. یونجه را با نام alfalfa هم می‌شناسند که ریشه آن از زبان عربی و عبارت ال_فک _فکاه گرفته شده است. ترجمه لغت به لغت این عبارت به معنی «پدر تمام غذاها» است. این نام‌گذاری نشان می‌دهد که یونجه به‌عنوان یک گیاه بسیار مغذی و مفید برای سلامتی بدن مصرف می‌شود.

با خواندن مقاله طبع انواع سبزیجات، اطلاعات خودتان را درباره طبع سبزی‌ها کامل کنید.

از مهم‌ترین خواص گیاه یونجه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سم‌زدای قوی بدن
  • سرشار از ویتامین‌های گروه ب
  • سرشار از آهن، منیزیم و کلسیم
  • منبع غنی پروتئین

مواد مورد نیاز برای تهیه خورشت یونجه

خورشت یونجه نیاز به آماده‌کردن مواد اولیه‌ای دارد که اصلا سخت و کمیاب نیست و تقریباً در هر خانه‌ای وجود دارد. مواد اولیه برای تهیه خورشت یونجه:

  • یونجه: 0.5 کیلو
  • ران مرغ: یک تکه برای هر نفر
  • سیب‌زمینی: 3 عدد متوسط
  • پیاز: 2 عدد بزرگ
  • سیر: 1 حبه
  • زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

مقاله خواص زعفران را بخوانید و با این ادویه بی‌نظیر بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه خورشت یونجه

طرز تهیه خورشت یونجه

ابتدا پیازها را به‌صورت نگینی خردکرده و درون روغن تفت دهید. کمی که تغییر رنگ دادند و نرم شدند، ران مرغ را همراه با مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و یک حبه سیر رنده شده به پیازها اضافه کنید و به‌خوبی آن را تفت دهید. زمانی که مرغ‌ها تفت‌داده شدند و خامی آن‌ها گرفته شد، کمی آب به آن اضافه کنید تا مغزپخت شوند.

هنگامی‌که ران مرغ پخته و آب خورشت کشیده شد، سیب‌زمینی‌های حلقه‌حلقه شده را به آن اضافه کنید تا کمی نرم شود.

مرحله آخر، نوبت به یونجه خرد و ریز شده می‌رسد. یونجه‌ها را در یک تابه جداگانه با روغن بسیار کم در حدود 4 تا 5 دقیقه تفت‌داده و به ترکیب مرغ و پیاز و سیب‌زمینی اضافه کنید.

کمی آب به ترکیب خورشت اضافه کنید تا سفت نشود و خورشت آبداری داشته باشید. در آخر، نمک و زعفران را به خورشت اضافه کنید تا عطروطعم آن کامل شود. برای تهیه این خورشت، حدوداً به 2 ساعت زمان نیاز دارید.

خورشت یونجه آماده نوش جان کردن است. برای مهمانی‌ها در کنار این غذا، به شما پیشنهاد می‎کنیم که مرغ مجلسی هم درست کنید. ممکن است مهمانان شما خورشت یونجه دوست نداشته باشند. طرز تهیه مرغ مجلسی زمان زیادی از شما نمی‎گیرد.

اگر اضافه وزن دارید و تمایل دارید هرچه سریع‌تر به وزن دلخواه خود برسید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که علاوه بر این خورشت خوشمزه، خورشت‌های‌ رژیمی را هم به برنامه غذایی خود اضافه کنید.

کلام آخر

خورشت‌های ایرانی یکی از خوشمزه‌ترین انواع غذاهایی است که در سفره غذای ایرانی‌ها جای دارند. خورشت یونجه از جمله‌ی این خورشت‌های محبوب است که با خواص و ارزش غذایی بالا، جایگاه ویژه‌ای در میان افراد دارد. این خورشت بی‌نظیر را آماده و نوش جان کنید و از طعم جدید آن لذت ببرید.

سؤالات متداول:

یونجه چه خواصی دارد؟

یونجه یکی از سبزی‌های مغزی با ارزش غذایی بالاست که سرشار از آهن، ویتامین‌های گروه ب، منیزیم، کلسیم و سم‌زدای قوی بدن است.

گیاه یونجه چه کاربردهایی دارد؟

گیاه یونجه را به شکل‌های مختلف، مانند سبزی خوردن، جوانه یونجه در سالاد و یا در انواع آش و خورشت استفاده می‌کنند.

تهیه خورشت یونجه چقدر زمان نیاز دارد؟

برای تهیه این خورشت خوشمزه و پرطرفدار به حدود 2 ساعت زمان نیاز دارید.

انتشار دهید:

1 نظر

  • علی دوپیکر
    ۹ مهر ۱۴۰۱, ۱۹:۵۱

    ممنون ازتوضیحات شما

یک نظر بنویسید