تابهحال برایتان اتفاق افتاده که با دیدن امضای یک نفر، به اصالت شخصیتی و خانوادگی او پی ببرید؟ یا مثلا با خودتان بگویید امضای این فرد نشان از قدمت و اعتبار او میدهد؟
غذاهای محلی و سنتی هر شهر دقیقا حکم امضای خاص هر منطقهای را دارند که خبر از اصالت و اعتبار بینظیر آن شهر میدهند. نوش جان کردن غذاهای محلی هر منطقه، یکی از جذابترین تجربههای زندگی است که میتوان از آن لذت برد.
در این میان غذای محلی اردبیل جایگاه بسیار ویژهای در میان انواع غذاهای سنتی دارند و ترکیب جذاب آنها، شبیه به ضیافت عطر و رنگ و طعم است!
در این مقاله، میخواهیم شما را به میهمانی عطروبوی غذاهای اردبیل ببریم. اگر شما هم از چشیدن غذاهای خوشمزه اردبیل لذت میبرید و دوست دارید با آنها آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
اقلیم اردبیل
بهتر است پیش از آنکه غذاهای خوشمزه اردبیل را بشناسید و با عطر و طعم منحصربهفرد آنها آشنا شوید، کمی درباره اقلیم خاص اردبیل بدانید.
اردبیل در منطقه کوهستانی ایران قرار گرفته که بیشتر ایام سال هوای سردی دارد و بارش باران یا برف در آن زیاد است. به خاطر همین اقلیم خاص سردسیری، غذای محلی اردبیل مجموعهای از خوراکیهای گرم یا انواع آش را در برمیگیرد که با نوش جان کردن آنها در هوای سرد، طبع خودتان را گرم نگه میدارید.
با خواندن مقاله غذاهای طبع گرم با این غذاها و فواید بینظیر آنها آشنا شوید.
آش دوغ
معروفترین و شناختهشدهترین غذا در میان انواع غذای محلی اردبیل، آش دوغ است. آش دوغ آنقدر خوشمزه است که کمتر کسی را پیدا میکنید که نداند این غذا به کدام شهر تعلق دارد.
بنمایه این غذای دلچسب و پرطرفدار دوغ است و در نهایت یک آش سفیدرنگ را در اختیار شما میگذارد. محتویات این غذای خوشطعم را دوغ، برنج، تخم مرغ، نخود، گوشت چرخکرده، سبزی آش و سیر تشکیل میدهد. اگر یک بار این آش محلی را امتحان کنید، طعم بینظیرش را از یاد نمیبرید.
آش یارما
یکی دیگر از انواع غذای محلی اردبیل که بسیار پرطرفدار و مقوی است، آش یارما نام دارد. یارما همان بلغور گندم است که به آن آش بلغور هم گفته میشود. آش یارما از آن دسته غذای محلی اردبیل است که هم بسیار مقوی و پرخاصیت است و هم به عنوان یک غذای خوشمزه تهیه میشود.
این آش سنتی اردبیل از ترکیب خوشمزهترین مواد غذایی مانند لوبیا قرمز، بلغور گندم، گوجهفرنگی، آبغوره، سبزی مخصوص آش، آب گوشت و پیاز داغ درست میشود.
آش یارما طعم بینظیری دارد و با یکبار امتحان کردن آن، طرفدار پروپاقرص این غذای سنتی میشوید.
خورشت پیچاق قیمه
پیچاق قیمه هم یک غذای محلی اردبیل است که در سفر به این شهر حتما باید آن را امتحان کنید. این غذای بینظیر، سرشار از پروتئین، بسیار مقوی و برای رشد کودکان بسیار مفید است.
پیچاق قیمه مقدار زیادی ویتامین B12، آهن و اسیدفولیک دارد و برای درمان کمخونی یک غذای عالی است.
پیچاق قیمه اردبیلی از ترکیب گوشت گوسفندی، خلال بادام، تخممرغ، رب گوجه فرنگی، پیازداغ، ادویه، آبغوره یا آبلیمو تهیه میشود.
یرکوکی خورشی
یرکوکی خورشی یا خورشت هویج به عنوان غذای محلی اردبیل شناخته میشود که طعم بینظیری دارد و افراد زیادی طرفدار آن هستند. این خورشت از ترکیب هویج، گوشت و آلو و رب گوجه فرنگی تهیه میشود و طعم ملسی دارد.
تره اسفناج
غذای محلی اردبیل تنوع بسیاری دارد و طعم بینظیر آن باعث شده که عده زیادی به این غذاها علاقهمند باشند. یکی از این غذاها تره اسفناج است که جزو غذاهای ساده اردبیلی است.
اسفناج پختهشده، لپه، زرشک، پیاز، تخم مرغ، رب انار و ادویه، ترکیب این غذا را تشکیل میدهند و برای تقویت اعصاب و بهبود کمخونی بسیار مفید است.
اگر بدنساز هستید و در رژیم غذایی شما اسفناج وجود دارد، به مقاله خواص اسفناج برای بدنسازی سری بزنید. این مقاله اطلاعات خوبی از اسفناج در اختیار شما قرار میدهد.
یومورتا کوفته سی
کتلت تخم مرغ یا یومورتا کوفته سی دیگر غذای محلی اردبیل است که طعم فوقالعادهای دارد. این غذا از جمله غذاهای سنتی آذربایجان است و بدون گوشت تهیه میشود.
کتلت یا شامی انواع مختلفی دارد که برای آشنایی با روش تهیه آنها میتوانید به مقاله طرز تهیه شامی مراجعه کنید.
در ترکیب این غذا، از لپه، برنج، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی، رب گوجه فرنگی، سبزی و ادویه استفاده میشود. نکته مهم درباره یومورتا کوفته سی این است که غذای مقوی و محبوبی برای گیاهخواران بهشمار میرود!
مقاله بهترین سبزیجات برای بدنسازی را بخوانید و خوشمزهترین رژیم گیاهخواری را دریافت کنید.
کاسه کباب
کاسه کباب که با نام کباب کاسهای هم شناخته میشود، از غذاهای اصیل و بسیار پرطرفدار اردبیل بهشمار میرود و مخلوطی از چنجه، جوجه، کوبیده و جیگر است.
اگر به کوبیده علاقه دارید و تمایل دارید که کباب کوبیده را در خانه درست کنید، از مقاله طرز تهیه کباب کوبیده کمک بگیرید.
مرجی شوربا سی
اگر عدس دوست دارید، قطعا مرجی شوربا سی نیز یک غذای محلی اردبیل بسیار محبوب برای شما خواهد شد. این غذا بسیار مقوی، خوشمزه و برای روزهای سرد بهترین گزینه است.
مرجی شوربا سی را که از ترکیب عدس، گوشت گوسفند، پیاز، آلوچه و ادویه تهیه میکنند، در میان غذاهای محلی اردبیل شهرت زیادی دارد.
سوتی پلو
اگر شب چهارشنبهسوری یا شب عید نوروز مهمان خانه یک اردبیلی باشید، حتما سوتی پلو خواهید خورد! این غذا، یک غذای محلی اردبیل است که بیشتر در این دو مناسبت نوش جان میشود. برای تهیه سوتی پلو از شیر، برنج، کره محلی، خرما، گردو، کشمش و زعفران استفاده میشود و میتوان آن را همراه با ماهی نوش جان کرد.
رشته پلو با قیسی
یکی دیگر از انواع غذای محلی اردبیل که بیشتر در فصل زمستان طبخ میشود، رشته پلو با قیسی است. یک غذای ساده، خوشمزه و البته پرطرفدار که تهیه آن مدت زیادی طول نمیکشد.
این غذا ترکیبی از رشته پلو همراه با گوشت خورشتی و آلوی قیسی است که یک بار امتحان کردن آن، برایتان لذتبخش خواهد بود.
قیساوا
قیساوا یا املت تخم مرغ و خرما نیز غذای محلی اردبیل است که از ترکیب تخم مرغ و خرما تهیه میشود و به عنوان یک غذای خوشمزه در اردبیل مشهور است.
قیساوا را میتوانید به عنوان شام سبک یا عصرانه مصرف کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
اگر جزو طرفداران املت هستید، به شما پیشنهاد میکنیم که املت فرانسوی را هم تجربه کنید. در مقالهی طرز تهیه املت فرانسوی، روش تهیه این غذا را آوردیم.
کلام آخر
غذاهای محلی و سنتی جایگاه بسیار ویژهای در سفره ایرانیان دارند و از نظر عطر و طعم بینظیرند. غذای محلی اردبیل آنقدر محبوب است که هر کسی را با هر سلیقه و ذائقهای به سمت خودش جذب میکند. با نوش جان کردن این غذاها، انگار در یک ضیافت بینظیر، بزرگ و منحصربهفرد از عطر و طعمهای سنتی بهیادماندنی قدم میگذارید.
سوالات متداول:
چرا بیشتر غذاهای اردبیل بهصورت آش یا ترکیبی از گرمی است؟
اقلیم اردبیل سرد و کوهستانی است و بیشتر ایام سال هوا سرد است و باران و برف میبارد. به همین دلیل بیشتر غذاهای این شهر با توجه به اقلیم آن تهیه شدهاند و برای گرم شدن بدن بسیار مفیدند.
کاسه کباب اردبیل چیست؟
کاسه کباب اردبیل یک غذای محلی بسیار خوشمزه و پرطرفدار و ترکیبی از چنجه، جوجه، کوبیده و جیگر است. میتوانید این غذا را همراه با نان یا برنج نوش جان کنید.
غذای محلی اردبیل که در میان گیاهخواران معروف است، چیست؟
یومورتا کوفته سی یا کتلت تخممرغ یک غذای محلی اردبیل است که در ترکیب آن از هیچ نوع گوشتی استفاده نمیشود. این غذا بهترین گزینه برای افراد با رژیم گیاهخواری است.
شبکه های اجتماعی