یکی از مهمترین دغدغههای خانه، درست کردن وعدههای غذایی خوشمزه، متنوع و جدیدی است تا سفره غذا را از یکنواختی بیرون بیاورد. بهترین راه حل برای اینکه انواع غذاهای جذاب را نوش جان کنید، این است که غذاهای خوشمزه محلی را انتخاب کنید.
آش انار یکی از همان غذاهای بومی و بسیار خوشمزهای است که جان میدهد برای دورهمیها و نوش جان کردن یک غذای متفاوت و جذاب. در این مطلب میخواهیم طرز تهیه آش انار خوشمزه را به شما آموزش دهیم و رنگ دیگری به سفرههای غذایی شما ببخشیم. اگر دوست دارید درباره طرز تهیه این آش جذاب بیشتر بدانید و آن را یاد بگیرید، همراه ما باشید.
آش انار چیست؟
غذاهای ایرانی آنقدر تنوع دارند که میتوانید از میان آنها برای هر ذائقه و سلیقهای غذای دلخواه را آماده کنید. بههمیندلیل آوازه انواع غذاهای ایرانی و محلی در همه جا پیچیده و عده زیادی از آدمها برای چشیدن طعم بینظیرشان اشتیاق دارند.
آش انار یکی از بهترین و خوشمزهترین آشهای ایرانی است که طعم آن برای هر کسی لذتبخش است. این آش، غذای محلی شیراز است و اگر به این شهر سفر کنید، میتوانید طعم اصیل آن را بچشید. آش انار را معمولا در مناسبت یلدا نوش جان میکنند و در دورهمی این شب بلند و سرد سال بسیار میچسبد!
البته باید بدانید که این آش در شهرهای شمالی، شهر اراک، چهارمحل و بختیاری و مهریز یزد هم پخته و به عنوان یکی از غذاهای محلی این شهرها شناخته میشود.
طرز تهیه آش انار شیرازی چندان سخت نیست و میتوانید به راحتی آن را یاد بگیرید و تهیه کنید.
یکیدیگر از غذاهای شیرازی، خورشت سبزی است که در مقاله خورشت سبزی شیرازی، درباره رسپی این خورشت خوشمزه صحبت کردیم.
آش انار چه فوایدی دارد؟
بهتر است پیش از آنکه طرز تهیه آش انار را آموزش دهیم و مراحل پخت آن را بگوییم، درباره فواید این آش خوشمزه صحبت کنیم. این آش بینظیر و خوشمزه، سرشار از ویتامین است و مجموعهای از ویتامینهای آ، ب، ث و ای را در خودش جای داده است.
مقدار فیبر، سدیم، پتاسیم و آهن در آش انار بسیار بالاست و به خوبی میتواند نیاز بدن شما را به این مواد مغذی تامین کند. این آش به دلیل وجود ویتامین آ در خود، باعث شادابی پوست و سلامت موها میشود و به کلاژنسازی پوست کمک زیادی میکند. همچنین وجود آهن و اسید فولیک در این آش باعث شده تا برای درمان و رفع کمخونی بسیار مفید باشد.
همه این فواید در یک غذای اصیل، محلی و خوشمزه باعث میشود که هر کسی طرز تهیه آش انار را یاد بگیرد. اگر دوست دارید مقدار زیادی از مواد مغذی را همراه با یک طعم اصیل و خاص به بدنتان هدیه کنید، طرز تهیه آش انار را یاد بگیرید.
روش تهیه آش انار
مواد زیر برای تهیه آش انار نیاز است:
- لپه: 1/4 پیمانه
- عدس: 1/4 پیمانه
- برنج: 1/2 پیمانه
- پیاز: 3 عدد
- گوشت چرخکرده: 250 گرم
- استاک گوشت: 1 عدد
- آب انار ملس یا ترش: 1 لیتر
- رب انار: 3 قاشق سوپخوری
- دانه انار: یک لیوان
- سبزی آش: نیم کیلو
- نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل تهیه آش انار
طرز تهیه آش انار سخت و دشوار نیست و فقط کافیست همه مراحل را با دقت و طبق دستور انجام دهید. برای پختن این آش، ابتدا عدس و لپه را یک شب قبل در آب خیس کرده و در این مدت پس دو یا سه مرتبه آب آن را عوض کنید. خیساندن حبوبات در آب کمک میکند که نفخ آن گرفته شود و به دل درد یا معده درد مبتلا نشوید.
برنج را هم چند ساعت پیش از تهیه آش در آب خیس کنید. برای استفاده از برنج در این آش، میبایست برنج کاملا پخته و له شود. بنابراین بهتر است از برنج نیمدانه استفاده کنید تا سریعتر پخته شده و به خوبی باز شود.
پیازها را خرد کرده و درون روغن بریزید. زمانی که رنگ پیازها برگشت، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید تا خوشرنگتر شود. سپس یک قابلمه را تا نیمه آب کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب قابلمه به جوش آمد، استاک یا همان عصاره گوشت را به آن اضافه کنید تا کاملا در آب حل شود. اضافه کردن استاک گوشت در مراحل تهیه آش انار باعث میشود که آش شما طعم بهتری داشته باشد.
پیازداغ، لپه و عدس را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید که با شعله ملایم پخته شوند. یادتان باشد که گنجایش قابلمه شما برای آش، باید حدود دو برابر بیشتر از مواد شما باشد. میزان آب قابلمه را هم تا نیمه انتخاب کنید و در طول مراحل طرز تهیه آش انار اگر به آب بیشتری نیاز داشتید، میتوانید به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید از آنجایی که در تهیه آش انار از آب انار هم استفاده میشود، میزان آب ابتدایی برای پخت، کمتر از میزان آبی است که برای آشهای دیگر استفاده میشود.
پس از آنکه لپه و عدس به خوبی پخته و نرم شدند، برنج را هم به مواد اضافه کنید. باید اجازه دهید که برنج شما کاملا باز و نرم شود. سپس آب انار و رب انار را به ترکیب مواد پخته شده اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
رب انار در کنار طعمدهی به غذا، خواص بسیاری دارد که در مقاله خواص رب انار، آنها را کامل بررسی کردیم.
زمانی که آب به جوش آمد، یک قاشق نمک به آن اضافه کنید و سپس سبزی آش را درون قابلمه بریزید. اضافه کردن نمک پیش از سبزی آش، کمک میکند که رنگ سبزی به آش شما پس ندهد!
پس از اضافه کردن سبزی آش حدود نیم ساعت صبر کنید تا آب به جوش آمده و سبزیها بپزند. در این زمان تا به جوش آمدن مجدد آب و پخت سبزی، گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده، ادویه و نمک مخلوط کنید. سپس کوفته قلقلیهای بسیار کوچکی را تهیه کنید، درون قابلمه بیندازید تا همراه با مواد پخته شود. دقت داشته باشید در مراحل طرز تهیه آش انار و زمانی که گوشت را به مواد اضافه کردید، زیاد آن را هم نزنید. چند دقیقه فرصت دهید تا گوشتها کمی سفت شده و در برخورد با ملاقه از هم باز نشوند.
زمانی که آش شما به خوبی جوشید و همه مواد مخلوط شدند، میزان آب آن را بررسی کنید. آش انار نباید چندان سفت یا آبکی باشد. در آخر دانههای انار را به آش اضافه کنید و پس از آن که جوشید، آش انار شما آماده است.
روی آش را با کمی نعناع داغ تزیین کنید و از طعم لذیذ این غذا لذت ببرید.
با خواندن مقاله طرز تهیه آش بادمجان، با طرز تهیه این آش جذاب و خوشمزه آشنا شوید.
کلام آخر
آموختن روش تهیه آش انار به شما کمک میکند که یک آش بسیار خوشمزه، سنتی و بینظیر را تهیه کنید. برای درست کردن این آش به هیچ نوع مواد اولیه عجیب و غریب یا گران نیاز ندارید و میتوانید آن را بسیار راحت آماده کنید. طعم ملس این آش همراه با نان داغ و عزیزانی که در کنار شما هستند، بسیار دلپذیر خواهد بود.
سوالات متداول:
استاک گوشت چیست؟
استاک گوشت یا عصاره گوشت نوعی قرص ادویه آماده است که بوی بد غذا را گرفته و طعم لذیذی به آن میبخشد.
چرا در طرز تهیه آش انار از برنج نیمدانه استفاده میکنیم؟
برنج نیمدانه بهتر، آسانتر و سریعتر از برنج درسته و کامل پخته میشود و مدت زمان پخت را کم میکند.
آش انار غذای محلی کدام شهر است؟
آش انار از آن دسته غذاهایی است که در بسیاری از شهرها طبخ و سرو میشود. این آش غذای محلی شهرهای شمالی کشور، شیراز، اراک، چهارمحال و بختیاری و مهریز یزد است.
شبکه های اجتماعی