عطر و طعم سیر و سبزیهای معطر شمالی را در غذاهای مازندرانی چشیدهاید؟ سواحل زیبا و تماشایی بابلسر را با خوردن ماهی کباب دریای شما کامل کنید. در سفر خود به شهرهای ساری، نور، چالوس و محمودآباد، مرغ ترش مازنیها را بههیچ وجه از دست ندهید.
هر ساله مسافران زیادی برای تماشای سواحل دریای خزر به استان مازندران سفر میکنند. اگر در تدارک سفر به شهر زیبای بابلسر هستید، خواندن این مقاله کمک زیادی به شما میکند.
در اینجا لیست کاملی از غذاهای معروف بابلسر را با شما به اشتراک میگذاریم.
پیش غذاهای مازندران
تنوع در غذاهای مازندران بسیار زیاد است. اگر به مازندران سفر کردید، قید غذاهای تکراری را بزنید. حداقل چندین پیش غذای جدید در شهرهای این استان وجود دارند که با خوردن آنها میتوانید ذائقه خود را به چالش بکشید.
ناز خاتون
این غذا را در سراسر خطه مازندران و گیلان درست میکنند. ناز خاتون گیلکی و مازنی کمی با هم فرق دارند. یک پیش غذای ساده و خوشمزه که اشتهای شما را برای خوردن غذای اصلی باز میکند.
نار خاتون را از ترکیب بادمجان کبابی، گوجه پختهشده، رب انار، سیر فراوان، گلپر، آبغوره و نعنا خشک درست میکنند. عطر بادمجان کبابی و طعم ترش این غذا، بیشتر ایرانیها را عاشق این غذا میکند.
برای آشنایی با ناز خاتون گیلکیها، حتما سری به مقاله غذاهای محلی لاهیجان بزنید.
نرگسی اسفناج
پیش غذا و صبحانه مقوی و خوشمزه مازندرانیها که با سلیقه و خلاقیت آن را درست میکنند. شما میتوانید نرگسی را بهراحتی در خانه درست کنید. پیاز و سیر را تفت میدهند، سپس به آن اسفناج تازه اضافه میکنند.
بعد از اینکه اسفناجها کامل پخت، تخممرغ را روی آن میشکنند. ترکیب اسفناج، سیر و نیمرو درست همان چیزی است که هم شما را سیر میکند و هم بسیار لذیذ است.
بورانی کدو حلوایی
برای چشیدن پیشغذاهای متنوع و بینظیر، لازم نیست به کشورهای اروپایی سفر کنید. سری به استان مازندران بزنید و با انواع و اقسام پیشغذاهای جدید آشنا شوید. بورانی کدو حلوایی یک پیشغذای بینظیر پاییزی است.
ابتدا کدو حلوایی پخته را پوره کرده، سپس آن را با ماست، پودر زیره، نمک، فلفل، خردل و دارچین ترکیب میکنند. در آخر کمی روغن زیتون و گردو هم داخل بورانی میریزند. این غذا در کشور ترکیه هم درست میشود و طرفداران زیادی دارد.
کدو بره مازندرانی
این غذا خوشمزه و همهپسند است، پیشغذای ساده و خوشمزه که گیاهخواران هم میتوانند آن را نوشجان کنند. سبزیجات مختلف را با هم ترکیب میکنند و به آن کدو بره میگویند.
این غذای سالم را در وعده صبحانه هم میتوانید میل کنید. پیاز و سیر را کمی تفت میدهند، سپس به آن سیبزمینی نگینیشده، کدو سبز، گوجهفرنگی و فلفل دلمه اضافه میکنند. این غذا را با ادویههای مخصوص مزهدار کرده و از انواع سبزی خشک محلی در آن میریزند.
در پایان، چند تخممرغ را به کدو بره اضافه میکنند. ظاهر این غذا شبیه به املت سبزیجات است و طعم بینظیری دارد.
باقلا وابیج
حتما اسم باقلا قاتق را تابهحال شنیدهاید. این غذا بسیار شبیه به باقلا قاتق است، با این تفاوت که در ترکیب آن بهجای لوبیای کشاورزی از پاچ باقلا یا باقلای پلویی استفاده میشود. باقلا وابیج بیشتر در بابلسر و شهرهای مازندران درست میشود.
باقلا پلویی را با سیر فراوان، شوید تازه، ادویه و کره تفت میدهند. بعد از اینکه باقلاها پخته شدند، تخممرغ را به آنها اضافه کرده و خوب هم میزنند. این غذا را بهصورت پیشغذا با نان تازه یا همراه با کته شمالی در وعده اصلی میل کنید.
هر گوشه از ایران زیبا با غذاهای خاص و متنوعش شناخته میشود، در سفر به استانهای مختلف حتما غذاهای محلی را بچشید. پیش از آن سری به مقاله غذاهای محلی اصفهان بزنید تا در سفر بعدی خود، غذای مورد علاقهتان را سفارش دهید.
غذای محلی ساری
ساری مرکز استان مازندران بوده و همه ساله گردشگران زیادی به آنجا سفر میکنند. رستورانهای محلی در این شهر با بهترین غذاها پذیرای گردشگران هستند، تنوع در منوی آنها ممکن است شما را سردرگم کند. بهتر است با غذاهای این شهر بیشتر آشنا شوید.
تهچین گوشت
تهچین یکی از غذاهای اصیل و قدیمی ایران است، از تهچین مازندرانی بهراحتی نگذرید. این تهچین خوشمزه را با گوشت قرمز درست میکنند. از چغندر قرمز در این غذا استفاده میکنند که در ترکیب با گوشت بسیار دلچسب است.
بعد از برنج و گوشت، پیاز داغ، سیبزمینی پخته و چغندر را لایه لایه میچینند؛ تهچین ترد و خوشمزه که جای دیگری شبیه به آن را پیدا نمیکنید. یکی از غذاهای محبوب شهر ساری همین تهچین گوشت و چغندر است.
شیشه ناز
یکی از معروفترین غذاهای ساری شیشه ناز است. اسم این غذا کمی عجیب بهنظر میرسد، اما طعم فوقالعادهای دارد. این غذا ظاهری شبیه به میرزا قاسمی دارد، اما از لحاظ ترکیبات کاملا متفاوت هستند.
برای درست کردن شیشه ناز گوشت و پیاز را بههمراه ادویه تفت میدهند، سپس به آن گردو، کنجد، دانههای انار آسیاب شده اضافه میکنند. بعد از پختن گوشت کمی آب میریزند تا در حرارات ملایم جا بیفتد. در آخر شیشه ناز را با تخممرغ نیمرو سرو میکنند.
پیشنهاد میکنیم به مقاله غذاهای محلی سقز بروید و با ذائقه مردمان خونگرم کردستان بیشتر آشنا شوید.
غذای محلی چالوس
رستورانهای زیبایی را در مسیر جاده چالوس میبینید. در سفر به این جاده چشمنواز و دیدنی، حتما خود را میهمان غذاهای محلی این شهر کنید.
مالابیج یا مالاتا
در سفر خود به خطه مازندران، ماهی و غذاهای دریایی را به سبک شمالیها امتحان کنید. این غذا در گیلان و مازندران معروف و پرطرفدار است. مردم ساری این غذا را روی ذغال کبابی میکنند.
ماهی سفید یکی از بهترین ماهیهای دریای خزر بوده که آن را بهصورت شکمپر درست میکنند. داخل ماهی را با گردو آسیابشده، گلپر، نمک، فلفل و سبزیهای محلی پر میکنند. مقداری رب انار هم اضافه میکنند و آن را کبابی میکنند.
بشته واش
بشته واش، آش اسفناج و عدس است که از خلاقیت خانمهای باسلیقه سرچشمه میگیرد. برای تهیه این غذا ابتدا عدس را خوب میپزند، سپس به آن اسفناج، سیر و پیاز اضافه میکنند. سبزیهای محلی مازندران مثل خالواش در این غذا به چشم میخورند.
تقریبا 3 ساعت زمان لازم است تا این آش خوب جا بیفتد. زیره و آب نارنج برای مزهدار کردن این آش استفاده میشود.
کئی پلو
کدو پلو یا با گویش محلی کئی پلو از غذاهای خوشمزه مازندرانی است. این غذا نوعی پلوی مخلوط است که در ترکیب آن از برنج شمال، کدو حلوایی و گوشت چرخکرده استفاده میشود.
گوشت و پیاز را تفت میدهند و به همراه کدو پخته لابهلای برنج میچینند. از ادویه معطر دارچین و زیره برای عطر بیشتر استفاده میکنند؛ یک غذای پاییزی که طعم آن کمی شیرین است.
اگر به پلو قاطی علاقه دارید، خواندن مقاله طرز تهیه انواع پلو مخلوط با مرغ را از دست ندهید. در این مقاله انواع قاطی پلو را به شما آموزش دادیم.
غذای محلی کِرک بَپِرس
کرک بپرس یا خوراک گوجه و بادمجان مازندرانی را حتما امتحان کنید. ابتدا گوجه و بادمجان را حلقهای برش زده و خوب سرخ میکنند. در یک ظرف جداگانه پیاز، سیر، رب گوجهفرنگی و ادویه را تفت میدهند، سپس بادمجان و گوجه را روی آنها میچینند.
برای مزهدار کردن این غذای خوشمزه از آب نارنج، غوره یا گوجهسبز استفاده میکنند. شما بهراحتی میتوانید این خوراک ساده و فوری را در خانه درست کنید.
برای داشتن غذایی با رنگ و طعم بینظیر، از رب گوجه با کیفیت استفاده کنید، پیشنهاد ما به شما رب گوجهفرنگی تبرک است.
کلام آخر
بسیاری از گردشگران، برای چشیدن غذاهای رنگارنگ و خوشعطر شمال به مازندران و گیلان سفر میکنند. غذاهای شمالی یکی از جاذبههای توریستی این استانها است.
ما در این مقاله سعی داشتیم شما را با غذاهای مازندران، بابلسر و ساری بیشتر آشنا کنیم. امیدواریم از طعم این غذاها در سفر لذت ببرید.
سوالات متداول:
شیشه ناز چه غذایی است؟
از معروفترین غذاهای مازندران است که در آن گوشت و پیاز را بههمراه ادویه تفت میدهند، سپس به آن گردو، کنجد، دانههای انار آسیاب شده اضافه میکنند. این غذا را با نیمرو سرو میکنند.
کدوبره غذای کدام استان است؟
نوعی املت سبزیجات و از غذاهای پرطرفدار مازندران است که در آن سیبزمینی نگینیشده، کدو سبز، گوجهفرنگی، پیاز، سیر و فلفل دلمه را با تخممرغ و سبزیهای محلی ترکیب میکنند.
باقلا وابیج و باقلا قاتق چه فرقی با هم دارند؟
ترکیبات اصلی این غذاها، ظاهر و طعم آنها شبیه به هم هستند. با این تفاوت که در باقلا وابیج بهجای لوبیای کشاورزی از باقلا پلویی استفاده میشود.
شبکه های اجتماعی