مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

فواید سویا گوشتی

فواید سویا گوشتی

سویا نوعی حبوبات بومی آسیا است که به‌عنوان منبع پروتئینی مورد توجه قرار گرفته ‌است. سویا یک دانه کامل به‌حساب می‌آید که از آن در تهیه لبنیات گیاهی مثل پنیر توفو و شیر سویا استفاده می‌شود.

سس و روغن سویا در طبخ غذاهای آسیای شرقی کاربرد فراوانی دارد. در سالهای اخیر سویا تبدیل به یکی از مهمترین منابع پروتئینی شده و جایگزین مناسبی برای گوشت به‌نظر می‌رسد. افراد گیاهخوار برای تامین آهن و پروتئین مورد نیاز خود به سراغ مصرف سویا گوشتی می‌روند.

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که سویا چه مزیتی به گوشت قرمز دارد؟ با خواص سویا آشنا هستید؟ پیشنهاد می‌کنیم تا پایان مقاله همراه ما باشید تا پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.

سویا گوشتی چیست؟

سویا

سویا گیاهی یک ساله دارای ساقه پرشاخه، برگهای بیضی و میوه‌ای شبیه به لوبیا است. اندازه دانه سویا به بزرگی یک نخود است و کاربرد زیادی در طب سنتی دارد. سویا بومی کشور چین بوده و به‌تدریج از این کشور به سراسر دنیا گسترش یافت.

سویا سرشار از پروتئین و مواد مغذی است و در تغذیه انسان به‌کار می‌رود. در چین انواع مختلفی از آن را در غذاها استفاده می‌کنند. دانه سویا حاوی 40 درصد پروتئین می‌باشد و به‌همین دلیل جایگزین خوبی برای گوشت قرمز به حساب می‌آید.

سویا علاوه بر پروتئین، منبع خوبی از کربوهیدرات سالم، فیبر، آهن، فسفر، مس، منگنز و روی است. سویا در مقایسه با گوشت حیوانی چربی ناچیزی دارد. مصرف سویا از ابتلا به چربی خون، گرفتگی عروق و انواع سکته پیشگیری می‌کند.

بیشتر اسیدآمینه‌های ضروری بدن در پروتئین سویا یافت می‌شود. با این حال، لازم است بدانید که جذب پروتئین از منابع گیاهی در مقایسه با انواع گوشت بسیار کمتر است. 100 گرم گوشت گاو تقریبا 30 گرم پروتئین دارد، در صورتی‌که 100 گرم دانه سویا حاوی 14 گرم پروتئین است.

مهمترین مزیت سویا به انواع گوشت قرمز، فیبر بالای سویا است. فیبر نوعی بافت گیاهی است که در دستگاه گوارش دست نخورده باقی می‌ماند، در عوض فرآیند هضم غذا را آسان می‌کند. مصرف فیبر به تنظیم قند و چربی خون کمک زیادی می‌کند.

افرادی که مدام ورزش می‌کنند و در عین حال گیاهخوار هستند، بهتر است از سویا و فرآورده‌های آن برای تقویت بدن خود استفاده کنند. درباره خواص سویا برای بدنسازی سری به مقاله خواص سویا ماکارونی در بدنسازی بزنید.

پروتئین سویا چیست؟

پروتئین سویا

کسانی که رژیم غذایی گیاهخواری را در پیش می‌گیرند و علاقه‌ای به خوردن گوشت ندارند، نیاز بیشتری به مصرف سویا دارند. همانطور که در بالا اشاره شد، پروتئین سویا از نوع گیاهی بوده و جذب کمتری دارد.

جذب پایین در مقایسه با گوشت قرمز، چیزی از فواید سویا کم نمی‌کند. سویا فیبر و کربوهیدرات خوبی دارد و یک غذای کامل به‌حساب می‌آید. در صورتی‌که گوشت‌ها فاقد کربوهیدرات هستند و لازم است در کنار آنها منابع کربوهیدراتی را اضافه کنید.

دانه‌های سویا منبع غنی از ریبوفلاوین، نیاسین، فولات و تیامین هستند. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی سویا، خطر رادیکال‌های آزاد را از شما دور می‌کنند و با مصرف آن کمتر دچار سرطان می‌شوید. تحقیقات نشان می‌دهند مصرف سویا گوشتی، خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات را کاهش می‌دهد.

درست است که گوشت قرمز پروتئین زیادی به بدن شما می‌رساند، اما چربی بالایی دارد و خطر بیماری‌های قلبی و سرطان با مصرف گوشت افزایش می‌یابد. افرادی که رژیم کاهش وزن دارند، بهتر است سویا را در کنار گوشت قرمز مصرف کنند.

شیر سویا هم یکی از منابع پروتئینی مفید برای افراد گیاهخوار و ورزشکار است. شیر سویا خانگی نمی‌تواند تمام نیازهای شما از جمله کلسیم و آهن کافی را برآورده کند. به لطف پیشرفت تکنولوژی امروزه شیر سویا به روش صنعتی و در کارخانه غنی‌سازی می‌شود و مواد مغذی لازم را به آن اضافه می‌کنند.

کالری سویا گوشتی در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است. هر 100 گرم سویا تنها 147 کالری دارد. مصرف سویا به دلیل فیبر بالا باعث بهبود عملکرد سیستم گوارشی شما می‌شود، فرآیند هضم طولانی می‌شود و مدت بیشتری احساس سیری به شما می‌دهد.

از آنجا که یک فرد بزرگسال به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود، حداقل 8 گرم پروتئین لازم دارد. سویا گوشتی به تنهایی نمی‌تواند منبع کافی برای افراد ورزشکار و گیاهخوار باشد. این افراد باید از انواع آجیل، میوه‌ها، غلات و سبزیجات در رژیم غذایی خود استفاده کنند.

برای آشنایی با سایر منابع پروتئین گیاهی می‌توانید سری به مقاله بهترین سبزیجات برای بدنسازی بزنید.

مضرات سویا برای مردان

مضرات سویا برای مردان

همانطور که در این مقاله گفتیم، پروتئین‌های گیاهی مثل سویا و برخی سبزیجات دیگر، باعث کاهش کلسترول خون می‌شوند. با این حال، توجه داشته باشید که مقدار و جذب پروتئین در منابع گیاهی به ‌مراتب پایین‌تر از انواع گوشت است.

سویا یکی از منابع گیاهی حاوی آهن می‌باشد. آهن موجود در سویا از نوع غیر هِم بوده و جذب کمتری دارد. گوشت‌ها سرشار از آهن هِم هستند و مصرف آن به افرادی که کم‌خونی شدید دارند، بیشتر توصیه می‌شود.

آقایان باید کم‌خونی را جدی بگیرند و اگر گیاهخوار هستند، باید تحت نظر پزشک متخصص از مکمل‌های تجویزشده استفاده کنند. غذاهای گیاهی به‌تنهایی نمی‌توانند نیاز آنها را به کلسیم و آهن تامین کنند.

البته مصرف خودسرانه مکمل دارویی به‌هیچ وجه توصیه نمی‌شود و عوارض جدی برای شما خواهد داشت.

برخی تحقیقات بر روی نمونه‌های آزمایشگاهی نشان می‌دهند مصرف سویا بر کاهش سلول‌های جنسی و ناباروری در مردان موثر است. تحقیقات در این زمینه ادامه دارد و هنوز تاثیر مستقیم آن بر روی انسان‌ها ثابت نشده ‌است.

مصرف متعادل سویا به‌عنوان یک پروتئین گیاهی و فیبردار نه تنها خطرناک نیست، بلکه فواید بسیاری دارد. مصرف بیش از حد گوشت قرمز، شما را در معرض بیماری قلبی، نقرس و سرطان‌ها قرار می‌دهد.

متخصصان توصیه دارند که بهتر است تغذیه شما ترکیب متعادلی از منابع گیاهی و حیوانی باشد. آنهایی هم که گیاه‌خوار هستند، برای تامین مواد مغذی به‌طور کامل، باید با پزشک مشورت کنند.

مصرف سویا مردانی را که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض ناباروری قرار می‌دهد. استروژن و ایزوفلاون موجود در این ماده غذایی بر هورمون‌های مردانه تاثیر دارد.

تحقیقات نشان می‌دهد، کاهش تعداد سلول‌های اسپرم در مردان چاقی که سویا زیاد مصرف می‌کنند، بیشتر است. سویا تولید استروژن را افزایش می‌دهد، البته مقدار آن برای افرادی که سالم هستند، قابل توجه نیست.

مصرف به اندازه سویا عوارض جدی نخواهد داشت، با این حال خانم‌های باردار هم در مصرف سویا و شیر سویا بهتر است محتاطانه عمل کنند. استفاده از سویا در ماکارونی هفتگی زیاده‌روی به‌حساب نمی‌آید و با خوردن آن از خواص آن بهره می‌برید.

برای درست کردن یک ماکارونی خوشمزه ایرانی باید از سویا سالم و باکیفیت استفاده کنید. این بار سویا تبرک را امتحان کنید، مطمئن باشید که باز هم به سراغ این محصول می‌آیید.

کلام آخر

سویا گوشتی مکمل خوشمزه و سالمی در کنار گوشت قرمز است. مصرف بیش از حد گوشت قرمز شما را در معرض اضافه وزن، چربی خون و بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد. پروتئین‌های گیاهی مثل سویا به تعادل در تغذیه شما کمک می‌کنند.

حذف کامل پروتئین حیوانی و انواع گوشت، ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد کند. اگر گیاهخوار هستید یا به هر دلیل نمی‌توانید گوشت قرمز بخورید، حتما با پزشک مشورت کنید.

سویا به‌تنهایی نمی‌تواند نیاز شما را به پروتئین و آهن تامین کند. به کمک یک متخصص برنامه غذایی خود را انتخاب کنید تا دچار کمبود مواد مغذی نشوید.

سوالات متداول:

میزان پروتئین سویا در 100 گرم چقدر است؟

100 گرم دانه سویا حاوی 14 گرم پروتئین است.

کالری سویا گوشتی تقریبا چه مقدار است؟

کالری سویا گوشتی در مقایسه با گوشت قرمز بسیار کمتر است. هر 100 گرم سویا تنها 147 کالری دارد.

آیا سویا مردان را عقیم می‌کند؟

خیر. مصرف متعادل سویا عوارض چندانی بر باروری مردان ندارد. برخی تحقیقات نشان می‌دهد زیاده‌روی در مصرف آن، به‌خصوص در مردانی که اضافه وزن دارند، باعث کاهش تولید اسپرم می‌شود.

 

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید