مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت کرفس

طرز تهیه خورشت کرفس

خورشت کرفس یک خورش خوشمزه ایرانی است که با ساقه و سبزی کرفس درست می‌شود. این خورش ایرانی آسان را می‌توان هم با گوشت و هم به‌صورت گیاهی درست کرد. شاید در حالت عادی خورشتی نباشد که همه افراد دوست داشته باشند، اما اگر روش طبخ و فوت کوزه‌گری پختن این خورشت را بدانید، مطمئناً همه عاشق این خورشت می‌شوند. در این مطلب قرار است فوت‌وفن یک آشپزی خوشمزه برای درست‌کردن خورشت کرفس را به شما آموزش دهیم؛ یکی از غذاهای بسیار مفید و مقوی که می‌تواند منبع خوبی برای جذب مواد لازم بدن باشد. اگر شما هم دوست دارید روش پخت جدیدی برای این خورشت خوشمزه یاد بگیرید، تا پایان همراه ما باشید.

طرز تهیه خورشت کرفس غلیظ

طرز تهیه خورشت کرفس غلیظ

زیبایی غذاهای ایرانی در تنوع آنهاست. شاید حتی دو خانواده روش طبخ متفاوتی برای غذای یکسان داشته باشند. ادویه‌ها ممکن است متفاوت باشد، قوام آن می‌تواند متفاوت باشد و بااین‌حال همیشه قرار است یک غذای خوشمزه و بی‌نظیر ایرانی میل کنید. خورشت کرفس هم یکی از آن غذاهایی است که ممکن است هر خانواده روش طبخ متفاوتی برای آن داشته باشد. معمولاً چون یک غذای سلیقه‌ای است و نسبت به دیگر غذاهای سنتی مثل قرمه‌سبزی، طرفداران کمتری دارد، افراد سعی می‌کنند این غذا را طوری درست کنند که مطابق میل خودشان باشد.

بعضی دوست دارند یک خورشت پرگوشت داشته باشند، بعضی‌ها گوشت مرغ را جایگزین گوشت گاو می‌کنند، بعضی‌ها هم خورشت گیاهی کرفس را درست می‌کنند.
معمولاً مواد اصلی خورشت کرفس پیاز، جعفری، نعناع تازه، ساقه کرفس و گوشت بره یا گاو است. ادویه‌های استفاده شده در این خورش ایرانی زردچوبه، نمک، فلفل و لیموترش خشک است که ترشی لطیفی به خورشت می‌دهد.

فرهنگ غذای ایرانی، میراث بسیار مهمی است که باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم. هرچقدر هم که غذاهای فرنگی و متعدد دیگری وارد سفره غذاهای ایرانی شوند، هنوز هم این غذاها جایگاه مخصوص خود را دارند که نمی‌شود از آنها چشم‌پوشی کرد. برای اینکه خورشت‌‌های ایرانی را بیشتر بشناسید، مقاله‌ای با همین عنوان را بخوانید.

روش تهیه خورشت کرفس

مواد لازمی که به‌طور معمول برای درست‌کردن خورشت کرفس استفاده می‌شود، شامل موارد زیر است:

  • کرفس: 7 تا 8 ساقه کرفس خرد‌شده
  • نعناع تازه خرد‌شده: 1 فنجان
  • پیاز: 1 عدد
  • گوشت بره یا گوشت گاو: 500 گرم (تکه‌های خرد شده)
  • روغن زیتون: 4 قاشق غذاخوری
  • جعفری خرد شده: 1 فنجان
  • زردچوبه: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • آب: 4 فنجان
  • لیمو عمان: 4 عدد
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت

ابتدا جعفری و نعنا را خیلی ریز خرد کنید. اگر کرفس خریداری شده دارای برگ است، برگ‌ها را هم ریز خرد کنید. ساقه‌های کرفس را به قطعات ۲ سانتی‌متری خرد کنید. اگر دوست داشته باشید می‌توانید قطعات بزرگ‌تری هم برای خردکردن ساقه‌ها در نظر بگیرید. سپس ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در تابه‌ای روی حرارت متوسط ​​گرم کنید. کرفس، نعناع، ​​جعفری را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سبزی‌ها تیره شود و عطر خود را آزاد کند. سپس در یک قابلمه بزرگ، ۲ قاشق غذاخوری دیگر از روغن زیتون را گرم کنید و پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. خورش گوشت گوسفند را با زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید. تفت دهید تا رنگ گوشت‌‌ها کمی قهوه‌ای شود. کرفس و سبزی سرخ‌شده را به مخلوط گوشت بره و پیاز اضافه کنید. حدود یک‌دقیقه زمان دهید تا بپزند. به آب اضافه کنید و بگذارید بجوشد.

در قابلمه را بگذارید و حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت فرصت دهید تا گوشت‌ها و کرفس‌ها کاملاً پخته و نرم شوند. در آخر، زمانی که تقریباً پخت غذا کامل شده، لیموهای خشک ایرانی را با چنگال سوراخ کرده و به خورشت اضافه کنید. حدود ۱۰ تا ۲۰ دقیقه هم زمان برای پختن و نرم‌شدن لیمو عمانی‌ها کافی است. نمک را هم در آخرین مرحله اضافه کنید. دقت داشته باشید که اگر در همان ابتدا نمک را در غذا بریزید باعث سفت شدن گوشت و دیرپز شدن آن می‌شود. خورشت کرفس از آن جمله غذاهایی است که با برنج سرو می‌شود. برنج ایرانی زعفرانی هم در کنار این خورشت درست کنید و نوش‌جان کنید.

علاوه بر خورشت کرفس، غذاهای زیادی با برگ کرفس می‌توان تهیه کرد که در مقاله با برگ کرفس چه غذاهایی می‌توان درست کرد، درباره این موضوع صحبت کردیم.

طرز تهیه خورش کرفس در آرام‌پز

خوشبختانه خورشت‌های ایرانی از جمله غذاهایی هستند که می‌توان در آرام‌پز آنها را درست کرد. این خورشت‌‌ها هر چه بیشتر بپزند، طعم بهتری خواهند داشت. برای اینکه خورشت کرفس را در آرام‌پز درست کنید، ابتدا کرفس و سبزی‌های خردشده را در تابه تفت دهید. پیاز و گوشت گوسفند را جداگانه با ادویه تفت دهید و در آرام‌پز مخلوط کنید. حدود 1/2+2 فنجان آب اضافه کنید و با حرارت زیاد اجازه دهید به مدت ۴ تا ۶ ساعت بپزد. در آخر لیموها را اضافه کنید و ۳۰ دقیقه دیگر زمان پختن خورشت را بیشتر کنید.

همه خورشت‌ها به‌خاطر مواد مختلفی که در آنها استفاده می‌شود، طبع‌های مختلف دارند. معمولاً بیشترین موادی که در خورشت استفاده می‌شود، طبع آن را تعیین می‌‌کند. برای آشنایی بیشتر، مقاله خورشت‌های طبع گرم را بخوانید.

خورش کرفس گیاهی

خورش کرفس گیاهی

طعم اصلی این خورشت به‌خاطر کرفس و سبزی موجود در آن است. اگر اهل یک رژیم غذایی گیاهی هستید به‌راحتی می‌توانید گوشت بره یا گاو را از خورشت کنار بگذارید. همچنین می‌توانید لوبیا قرمز را به‌عنوان جایگزینی برای گوشت در انتها به این خورشت اضافه کنید. این خورشت‌‌ها معمولاً با برنج سفید میل می‌شود، اما می‌توانید با برنج قهوه‌ای یا حتی با نان هم میل کنید.

ارزش غذایی خورشت کرفس

ارزش غذایی خورشت کرفس به شرح زیر است:

  • کالری: ۲۰۶ کیلوکالری
  • کربوهیدرات: ۵ گرم
  • پروتئین: ۱۶ گرم
  • چربی: ۱۴ گرم
  • چربی اشباع: ۳ گرم
  • کلسترول: ۴۹ میلی‌گرم
  • سدیم: ۴۶۱ میلی‌گرم
  • پتاسیم: ۳۸۹ میلی‌گرم
  • فیبر: ۲ گرم
  • شکر: ۱ گرم
  • ویتامین آ:۱ گرم
  • ویتامین ث: ۱۶ میلی‌گرم

غذای ایرانی به‌خاطر چربی و کربوهیدرات بالایی که دارند، نمی‌توانند رژیم غذایی کاملا سالم و روزانه‌ای باشند. برای همین بهتر است این غذاها با‌دقت و محدودیت بیشتری مصرف شوند. حتی می‌توان با جایگزین‌کردن مواد مختلف، میزان چربی ناسالم و کربوهیدرات ساده آنها را کاهش داد. در ادامه به شما پیشنهاد می‎کنیم که مقاله سالم‌ترین روغن برای سرخ‌کردن را مطالعه کنید.

کلام آخر

در این مطلب یک‌بار دیگر از یک خورشت خوشمزه ایرانی دیگر با شما صحبت کردیم. روش‌‌های پخت مختلفی مثل روش پختن با گوشت، روش پختن با آرام‌پز و روش پختن خورشت گیاهی را آموزش دادیم. شما کدام یک از این روش‌ها را برای درست‌کردن خورشت کرفس استفاده می‌کنید؟ چه فوت‌وفنی برای تهیه این خورشت خوشمزه دارید؟ تجربیات، نظرها و اطلاعات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سؤالات متداول:

طرز تهیه خورشت کرفس با گوشت چگونه است؟

معمولاً مواد اصلی خورشت کرفس، پیاز، جعفری، نعناع تازه، ساقه کرفس و گوشت بره یا گاو است. ادویه‌های استفاده‌شده در این خورش ایرانی، زردچوبه، نمک، فلفل و لیموترش خشک است که ترشی لطیفی به خورشت می‌دهد.

برای درست‌کردن خورشت کرفس گیاهی، چه ماده‌ای جایگزین گوشت کنیم؟

می‌توانید لوبیا قرمز را به‌عنوان جایگزینی برای گوشت در انتها به این خورشت اضافه کنید. اگر دوست دارید تا خورشت سالم‌تر و کم‌کربوهیدارتی داشته باشید، می‌توانید خورشت کرفس را با برنج قهوه‌ای یا حتی با نان هم میل کنید.

نمک را چه زمانی باید به غذاهای گوشتی اضافه کرد؟

برای غذاهای گوشتی و خورشت که نمک جزو مواد لازم آن است، بهتر است نمک را در آخرین مرحله اضافه کنید. دقت داشته باشید که اگر در همان ابتدا نمک را در غذا بریزید، باعث سفت‌شدن گوشت و دیرپز شدن آن می‌شود.

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید