مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذاهای محلی گیلان

غذاهای محلی گیلان

همه غذاهای محلی گیلان را می‌شناسید؟ نام این استان با حجمی از زیبایی، خوشمزگی و عطرهای تازه و همیشه ماندگار پیوند خورده است. انگار که با بردن نام گیلان، می‌توان عطروطعم و مزه‌های مختلف را حس کرد و از حال خوب آن‌ها لذت برد. از آن مناطقی است که بدون اغراق به‌عنوان یک‌تکه از بهشت ایران شناخته می‌شود و هرکسی یک‌بار به آنجا سفر کند، عاشقش خواهد شد. این استان علاوه بر زیبایی طبیعت و آب‌وهوای بی‌نظیری که دارد، با غذاهای محلی و سنتی خوش عطروطعم خودش شناخته می‌شود. غذاهای محلی گیلان آن‌قدر پرطرفدارند که گردشگران زیادی از سراسر جهان برای چشیدن طعم‌های منحصربه‌فرد آن، به آنجا سفر می‌کنند. در این مطلب از مجله تبرک می‌خواهیم یک سفر خوشمزه و متفاوت به گیلان داشته باشیم و درباره غذاهای محلی گیلان صحبت کنیم.

اگر دوست دارید این غذاهای سنتی و محلی را بشناسید و امتحان کنید، این مطلب را بخوانید.

کباب ترش

کباب ترش

امکان ندارد به گیلان سفر کنید و هوس کباب ترش به سرتان نزند! کباب ترش از آن غذاهای بی‌نظیر و محبوب گیلانی است که عطروطعم آن، هوش از سرتان می‌برد!

این غذای محبوب از ترکیب گوشت تازه، رب انار، سبزیجات معطر، پیاز و سیر رنده‌شده، روغن، گردوی چرخ‌کرده و ادویه تهیه می‌شود. نوش جان کردن این غذا همراه با برنج خوش‌عطر ایرانی و زیتون‌پرورده، یک طعم بهشتی را به شما هدیه می‌کند.

میرزاقاسمی

کمتر کسی را پیدا می‌کنید که به گیلان سفر کند و میرزاقاسمی را از میان غذاهای محلی گیلان انتخاب نکند. میرزاقاسمی با آن عطر و رنگ و طعمی که دارد، در ابتدای لیست محبوب‌ترین غذاهای سنتی گیلان جای می‌گیرد.

پایه و اساس این غذای سنتی خوشمزه را بادمجان تشکیل می‌دهد. ترکیب تخم‌مرغ، سیر خردشده تازه، پیازداغ و گوجه رنده‌شده، همراه با بادمجان کبابی، این غذای بهشتی را درست می‌کند.

میرزاقاسمی همراه با سبزی خوردن تازه و یا یک کاسه ماست محلی، بی‌نظیر می‌شود.

مقاله طرز تهیه آش بادمجان را بخوانید و با این آش جذاب آشنا شوید.

باقالی قاتوق

باقالی قاتوق

یکی دیگر از غذاهای محلی گیلان که عطروطعم جذاب آن، شما را عاشق خودش می‌کند، باقالی قاتوق است. برای تهیه این غذای خوشمزه، نیاز به یک نوع باقالی پوست‌کنده خاص به نام پاچ باقلا دارید. از ترکیب پاچ باقلا با تخم‌مرغ، سیر خردشده تازه، شوید خشک و روغن و نمک، می‌توانید یک باقالی قاتوق گیلانی بی‌نظیر درست کنید.

برخی افراد، باقالی قاتق را همراه با برنج و برخی آن را همراه با نان می‌خورند. درهرصورت این غذای سنتی گیلان بسیار محبوبیت دارد.

سیر قلیه

سیر قلیه نیز از دیگر غذاهای محلی گیلان است که عطر منحصربه‌فرد آن شما را عاشق خودش می‌کند. این غذا، محبوب کسانی است که عاشق عطروطعم سیر هستند و از خوردن آن لذت می‌برند.

سیر قلیه یک ترکیب جادویی از برگ تازه سیر، پیاز، لپه، تخم‌مرغ، مرغ و ادویه است. سیر قلیه را همراه با برنج خوش‌عطر شمال نوش جان کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

خورش ترشه تره

خورش ترشه تره

خورشت ترشه تره جزو خوشمزه‌ترین خورشت‌های شمالی است که به گیلان تعلق دارد و محبوب کسانی است که از طعم ترش غذاها لذت می‌برند! این خورش گیلانی از ترکیب انواع سبزی‌های معطر مانند تره، نعناع، جعفری، شوید و اسفناج، همراه با سیر، برنج، تخم‌مرغ و آب نارنج تهیه می‌شود. این غذای محلی را می‌توان به‌صورت ساده و با برنج یا همراه با ماهی دودی نوش جان کرد.

اگر به خطه شمالی ایران و شهر زیبای رشت سفر می‌کنید، این غذای سنتی گیلان را از یاد نبرید.

شیرین تره

شیرین تره نیز در میان غذاهای سنتی گیلان شهرت و محبوبیت زیادی دارد. این خورش خوشمزه در استان گیلان طبخ و سرو می‌شود و کمتر کسی را پیدا می‌کنید که این خورش بی‌نظیر را دوست نداشته باشد.

شیرین تره از ترکیب جذاب سیر، تخم‌مرغ، کره محلی و ادویه تهیه می‌شود و بسیار خوشمزه است. در برخی از مناطق استان گیلان، برگ چغندر و اسفناج هم به این غذا اضافه می‌کنند.

پامادور قاتق

پامادور قاتق

پامادور قاتق یا خورش گوجه گیلانی نیز از دیگر غذاهای استان گیلان است که عطروطعم بی‌نظیری دارد و تجربه خوشایندی از یک غذای سنتی را در اختیارتان می‌گذارد. گوجه‌فرنگی، تخم‌مرغ، پیاز، روغن و نمک و فلفل مواد اصلی پامادور قاتق هستند که همراه با برنج، بسیار خوشمزه می‌شود.

شش‌انداز

شاید کمتر کسی شش‌انداز گیلانی را بشناسد و یا امتحان کرده باشد. اما باید بدانید این غذای بی‌نظیر، یکی از محبوب‌‌ترین غذاهایی است که عطروطعم آن نظیر ندارد.

شش‌انداز بادمجان، از ترکیب بادمجان با پیاز، گردو و رب انار تهیه می‌شود و عطروطعم آن شما را عاشق می‌کند. شش‌انداز غذای معروف شب چهارشنبه‌سوری یا عید نوروز در گیلان است و در این مناسبت‌ها آماده می‌شود. نکته جالب درباره این غذا این است که شهر زنجان و شیراز هم این غذای محلی و سنتی را دارند و آن را به سبک خاص خودشان آماده می‌کنند. به این صورت که شش‌انداز گیلان با بادمجان، شش‌انداز شیراز با هویج و شش‌انداز زنجان با خرما تهیه می‌شود.

در ادامه می‌توانید سری به مقاله غذاهای محلی شیراز بزنید و با رسپی‌ آن‌ها آشنا شوید.

کویی تره

کویی تره

کویی تره از دیگر غذاهای گیلان است و همه کسانی که از طعم شیرین در غذاها لذت می‌برند، عاشق آن خواهند شد.

کویی تره شبیه به میرزاقاسمی است. البته در ترکیب آن به‌جای بادمجان از کدوحلوایی استفاده می‌شود. از دیگر مواد تشکیل‌دهنده این غذای خوشمزه، می‌توان به سیر، رب انار یا رب آلوچه و گردوی خردشده اشاره کرد. کویی تره بسیار مقوی و سرشار از ویتامین است.

برای آشنایی با انواع دیگر غذاهای شمالی، مقاله غذاهای محلی یوش را بخوانید.

خالو آبه

خالو آبه ترکیب خوشمزه‌ترین مواد غذایی با یکدیگر است و مزه بهشتی بی‌نظیری را به شما هدیه می‌کند. این غذای محلی ترکیبی از گوجه سبز، نعناع، گشنیز، تخم‌مرغ و آرد است. خالو آبه آن‌قدر خوشمزه است که می‌توان آن را به‌صورت سردوگرم همراه با برنج نوش جان کرد.

بادمجان کباب

غذاهای محلی گیلان

غذاهای گیلان آن‌قدر تنوع و جذابیت دارند که نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن‌ها گذشت. بادمجان کباب یکی از همین غذاهای جدید و فوق‌العاده است که می‌تواند شما را به خودش جذب کند. این غذا را به شکل بادمجان شکم‌پر تهیه می‌کنند.

موادی که داخل بادمجان قرار می‌گیرد، ترکیب جذابی از گردوی آسیاب شده، جعفری خردشده و رب انار ترش هستند. این غذای خوشمزه را می‌توانید بنا به ذائقه خود همراه با نان یا برنج نوش جان کنید. برای تهیه این غذا بهتر است بادمجان‌هایی را انتخاب کنید که تخمه کمتری دارند. این کار باعث می‌شود که بادمجان‌ها مزه تلخی نداشته باشند.

اگر می‎خواهید بادمجان کباب شما خوشمزه‎تر شود، رب انار خانگی درست کنید و هنگام تهیه این غذا از آن استفاده کنید. در مقاله طرز تهیه رب انار درباره رسپی رب انار کامل صحبت کردیم.

کلام آخر

غذاهای استان گیلان بدون اغراق مجموعه بی‌نظیری از عطر، طعم و جذابیت را به نمایش می‌گذارند. تجربه چشیدن غذاهای سنتی گیلان بسیار فوق‌العاده و متفاوت است و شما را در مدت‌زمان کوتاهی به خودشان جذب می‌کند. انواع غذاهای سنتی گیلکی را تهیه کنید و از چشیدن طعم خاص آن‌ها لذت ببرید.

سؤالات متداول:

چرا بهتر است برای غذاهای بادمجانی از بادمجان بدون تخم استفاده کرد؟

بسیاری از بادمجان‌هایی که دارای تخم هستند، تلخی بیشتری دارند. بنابراین بهتر است از انواع بدون تخم آن‌ها استفاده کنید تا غذای خوش‌طعم‌تری داشته باشید.

آیا شش‌انداز فقط در گیلان طبخ می‌شود؟

خیر، شش‌انداز غذای محلی گیلان، شیراز و زنجان است و هرکدام سبک طبخ خاص خودشان را دارند. شش‌انداز گیلان با بادمجان، شش‌انداز زنجان با خرما و شش‌انداز شیراز با هویج تهیه می‌شود.

غذاهای گیلان گوشتی است یا گیاهی؟

بیشتر غذاهای استان گیلان گیاهی هستند و سبزیجات نقش پررنگی در تغذیه مردم این خطه دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید