یونان یکی از کشورهای مدیترانهای بوده و تازهترین مواد غذایی را میتوانید در این کشور پیدا کنید. مواد اولیه تازه باعث شده، یونانیها تغذیه سالم و منحصربهفردی داشته باشند.
میزهای رنگارنگ و خوردنیهای متنوع، یونان را تبدیل به یکی از جاذبههای توریستی اروپا کردهاست. سواحل زیبا و کافههای دلنشین یونان شما را ترغیب میکنند تا طعم غذاهای یونان را بچشید.
روغن زیتون بخش اصلی آشپزی مدیترانهای را تشکیل میدهد. رد پای طعمهای شرقی را در غذاهای یونان احساس میکنید. سفر به یونان شما را با مناظر و دیدنیهای این کشور بیشتر آشنا میکند و فرصت تجربه خوشمزهترین غذاها را خواهید داشت.
سوولاکی گوشت
سوولاکی یکی از پرطرفدارترین غذاهای کشور یونان است. در بیشتر رستورانهای محلی و غذافروشیهای خیابانی میتوانید سوولاکی را سفارش دهید. سولاکی را معمولا با گوشت قرمز یا گوشت مرغ میپزند.
گوشت را به همراه سبزیجات کبابی میکنند، بههمین دلیل با ذائقه ایرانیها کاملا سازگار است. این غذا را با نان پیتا، سیبزمینی سرخکرده و سس مخصوص سرو میکنند.
سفر به شهرهای شمالی ایران شما را با انواع کبابهای محلی آشنا میکند. پیش از آن میتوانید نگاهی به مقاله غذاهای محلی لاهیجان بیندازید.
غذای یونانی با مرغ
غذاهایی دریایی و گوشت مرغ در یونان بیشتر از گوشت گوسفند و گوساله استفاده میشود. یونانیها سبک زندگی و تغذیه سالمی دارند و چربی اشباع سهم کمی از غذای روزانه آنها را تشکیل میدهد.
جیرو
این غذا نوعی کباب است که معمولا از گوشت مرغ در تهیه آن استفاده میشود. این کباب را شبیه به دونر کباب ترکی یا شاورما عربی درست میکنند. کباب را در نان پیتا ساندویچ میکنند و داخل آن را با گوجهفرنگی تازه، پیاز و سس پر میکنند.
یکی از کبابهای خوشمزه و آبدار که در برخی رستورانها آن را با گوشت خوک یا گوساله هم درست میکنند. بهتر است قبل از سفارش، از نوع گوشت مطمئن شوید. ادویههای مخصوص این کباب پونه، آویشن و رزماری است که طعم جادویی به غذا میدهند
مرغ مارینه یونانی
مرغ مارینه یکی از غذاهای ساده و لذیذ یونانیها است که شما میتوانید آن را بهراحتی درست کنید. تکههای مرغ را در سس مخصوصی قرار میدهند تا خوب مزهدار شوند. مارینه به معنی مزهدار کردن است.
بعد از مزهدار کردن، مرغها را روی منقل کبابی یا گریل میکنند. این غذا معمولا با سالاد، خیارشور و زیتون سرو میشود.
اگر دوست دارید، راز سوخاری کردن مرغ را یاد بگیرید، سری به مقاله طرز تهیه مرغ سوخاری بزنید.
موساکا یونانی
موساکا از معروفترین غذاهای یونانی در کشور ما است. این غذا شباهت زیادی به لازانیا دارد، بههمین دلیل مورد پسند بیشتر ایرانیها قرار میگیرد. برخی از کدبانوهای ایرانی این غذا را در خانه درست میکنند.
پیشنهاد میکنیم در سفر به یونان این غذا را با طعم اصلی خودش بچشید. در تهیه موساکا بهجای ورقههای لازانیا از بادمجان سرخشده یا ورقههای سیبزمینی استفاده میشود. سس گوشت را با سیر و دارچین مزهدار میکنند و لابهلای ورقههای سبزیجات میچینند.
در آخر این غذا را با پنیر پیتزا و آویشن تازه کامل میکنند. شما میتوانید این غذا را با دستور پخت لازانیا در خانه بپزید و با پنیر پیتزا پروسس تبرک کیفیت و طعم آن را دوچندان کنید.
غذاهای سنتی یونان
در این بخش قصد داریم شما را با غذاهای قدیمیتر یونان آشنا کنیم. غذاهایی که رنگ و بوی اروپای شرقی را در ذهن شما ماندگار خواهند کرد.
دلمه
یونان از جمله کشورهای اروپایی است که رد پای آسیا را بیش از هرجایی میتوان در این کشور مدیترانهای یافت. همانطور که میدانید در ایران، ترکیه، عراق، سوریه و آذربایجان هم دلمه برگ مو درست میشود.
اگر در سفر به یونان، هوس غذاهای شرقی کردید، دلمه را امتحان کنید. گوشت و برنج را میپزند و آنها را داخل برگ درخت انگور میپیچیند. در یونان دلمه را با لیمو و سس معروف تزاتزیکی سرو میکنند.
اگر به غذاهای بینالمللی علاقه دارید، پیشنهاد میکنیم به مقاله سسهای معروف دنیا بروید و با تنوع آن در جهان بیشتر آشنا شوید.
اختاپوس
اگر اهل غذاهای دریایی هستید، یونان بهشت شما خواهد بود. بهترین صدف، ماهی و میگو را در یونان بچشید و لذت ببرید. اختاپوس یا هشتپا را تازه تازه کبابی میکنند که طعم آن بینظیر است.
یونانیها اعتقاد دارند غذای دریایی را باید مستقیم از دریا به میز غذا بیاورند. صید روزانه را در بهترین رستورانهای ساحلی یونان امتحان کنید. در کنار بشقاب دریایی، سبزیجات تازه همیشه به چشم میخورند.
سالاد یونانی
یونان تنوع زیادی در سالاد دارد. سبزیجات تازه بخش مهمی از بشقاب مردم مدیترانه را تشکیل میدهند. معروفترین سالاد یونانی را از ترکیب گوجهفرنگی، خیار و پیاز درست میکنند. ترکیبات اصلی این سالاد درست مثل سالاد شیرازی خودمان است، اما بسیار متفاوت است.
روغن زیتون و پنیر فتا تازه را بههمراه رزماری، پونه و زیره در این سالاد میریزند. حتما این سالاد را بههمراه غذای اصلی سفارش دهید و از طعم آن لذت ببرید.
برای آشنایی با غذاهای سنتی شیراز، میتوانید سری به مقاله غذاهای محلی شیراز بزنید.
ساگاناکی
تابهحال تجربه خوردن پنیر سرخشده را داشتهاید؟ درست است که کمی عجیب بهنظر میرسد اما این غذای سنتی بهعنوان پیشغذا در یونان بسیار طرفدار دارد.
پنیر هالومی یا پنیر گرویر را در پودر سوخاری میغلتانند و بهاندازهای سرخ میکنند تا کاملا برشته و ترد شود. این غذا در بیشتر رستورانها در کنار میگو و صدف بهعنوان پیشغذا سرو میشود.
تراماسالاتا
یکی از متفاوتترین غذاهای دریایی یونان تراماسالاتا است. برای تهیه آن، ماهی، روغن زیتون و آبلیمو را خوب میپزند، سپس به آن خامه، ادویه مخصوص و نمک اضافه میکنند.
شما میتوانید در کشورهای رومانی و فرانسه هم این غذا را سفارش دهید، اما تراماسالاتا اصیل را در سواحل یونان بچشید تا متوجه تفاوت در طعم آن بشوید.
غذاهای خیابانی یونان
غذاهای خیابانی بخشی از فرهنگ هر کشوری هستند. خوشمزهترین غذاها را میتوانید از دکههای کنار خیابان تهیه کنید. مراحل تهیه این غذاها معمولا جلو چشم مشتری انجام میشوند که لذت خوردن آنها را چندبرابر میکند.
لوکودماس
لوکودوماس یا دونات یونانی برای اولین بار در بازیهای المپیک آماده شدند. در آن زمان ورزشکاران سراسر دنیا از این شیرینی جذاب استقبال کردند. بعدها این غذا تبدیل به معروفترین غذای خیابانی این کشور شد.
لوکومادس از خمیر مخصوص، گردو، عسل و دارچین درست میشود. در گذشته آن را بهشکل توپکهای کوچک درآورده و در روغن سرخ میکردند. امروزه آن را شبیه به دونات میپزند و در آخر در شربت قرار میدهند.
خوشمزهترین صبحانه در یونان، قهوه و لوکودماس تازه است، بههیچ وجه آن را از دست ندهید.
کولوری
کافههای خیابانی خوشمزهترین نانها و شیرینیها را به شما میدهند. یونانیها آن را بهعنوان صبحانه یا عصرانه نوشجان میکنند. نانهای گرد با بافت نرم و بسیار ترد را در یونان از دست ندهید.
این نان شباهت زیادی به نان سیمیت ترکیه دارد. غذافروشیها وسط نان را با پنیر یا ژامبون پر میکنند و با قهوه تازه میفروشند.
برای آشنایی با یکی از سنتیترین نانهای محلی در ایران، به مقاله غذاهای محلی یاسوج بروید.
تیروپیتا
پای پنیر یا تیروپیتا هم یک صبحانه خیابانی و خوشمزه است. این غذا بسیار ساده و پرطرفدار است و حتی بچهها هم آن را بهعنوان چاشت میانوعده دوست دارند. یکی از غذاهای یونان باستان نان تیروپیتا است که با عسل و چند حبه سیر درست میشود.
برای تهیه این نان، صبح اول وقت به دکهها و کافه قنادیها سر بزنید. کمی قبل از ظهر، تمام قفسهها خالی از تیروپیتا میشوند. این نان را با خمیر سنتی فیلو درست میکنند و وسط آن را با پنیر و تخممرغ پر میکنند.
کلام آخر
سفر به کشورهای مدیترانهای شما را با سواحل زیبا و دیدنی آنها بیشتر آشنا میکنند. جالب است بدانید یکی از مهمترین جاذبههای این کشورها، آشپزی و سبک متفاوت آنها در غذاخوردن است.
در سفر هیجانانگیز خود به سرزمین زیتونها، حتما غذاهای محلی یونان را تجربه کنید. ما در این مقاله سعی داشتیم لیست کاملی از غذاهای یونان را به شما معرفی کنیم.
سوالات متداول:
سوولاکی غذای معروف کدام کشور است؟
سوولاکی غذای معروف یونان است که برای تهیه آن گوشت قرمز یا مرغ را کبابی کرده، شبیه دونر کباب ترکی برش میدهند و با نان پیتا میخورند.
مرغ مرینه یونانی چیست؟
مرینه کردن مرغ بهمعنی مزهدار کردن آن است. برای تهیه این غذا، مرغ مزهدار شده را روی اجاق کبابی یا گریل کرده و به همراه سبزیجات سرو میکنند.
معروفترین غذاهای خیابانی یونان کدامند؟
لوکودماس، کولوری و تیروپیتا از معروفترین نانها و غذاهای خیابانی در یونان هستند.
شبکه های اجتماعی