مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

مضرات زعفران دربارداری

مضرات زعفران در بارداری

در زمان‌‌های قدیم از زعفران به‌عنوان داروی گیاهی و مکمل غذایی استفاده می‌کردند. این گیاه خواص زیادی دارد و به بهبود بسیاری از بیماری‌ها همانند، سرماخوردگی، دردهای قاعدگی، ناباروری، افسردگی، سردرد، گلو درد، حالت تهوع و آسم کمک بسیاری می‌کند. بر اساس تحقیقات، تنظیم ضربان قلب، کاهش فشارخون، ضد التهاب و رفع افسردگی از دیگر خواص زعفران است.

زعفران جزو ادویه‌های پرکاربرد و محبوبی است که ما در تهیه‌ی انواع غذاها و نوشیدنی‌ها از آن، به روش‌های مختلفی استفاده می‌کنیم. دوران بارداری یکی از دوران‌های حساس زندگی است که نیازمند مراقبت‌های غذایی و درمانی ویژه است. در این مقاله قصد داریم درباره‌ی مضرات زعفران در دوران بارداری صحبت کنیم. اگر باردار هستید یا فردی در خانواده شما باردار است، به شما پیشنهاد می‌کنیم که تا انتهای مقاله ما را دنبال کنید.

خواص زعفران در بارداری

خواص زعفران در بارداری

مصرف به اندازه‌ی زعفران در 3 ماه اول بارداری، به شکل‌گیری اندام‌های جنین کمک می‌کند، اما اگر در این 3 ماه زعفران زیاد بخورید، صدمه‌ی جدی به سلامت جنین وارد می‎شود. در واقع مصرف زیاد زعفران، بر روی هورمون‌های جنین تاثیر می‌گذارد و احتمال سقط جنین بالا می‎رود.

بعد از 3 ماه اول بارداری، مصرف زعفران به اندازه مناسب، برای سلامت جنین مفید است. به‌طور کلی می‌توان گفت که در دوران بارداری بهتر است، از زعفران، زیره و جعفری که مصرف زیاد آن باعث سقط جنین می‎شوند، به‌ندرت استفاده کنید.

خوردن زعفران در سه ماهه سوم بارداری

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف زعفران در 3 ماه آخر بارداری، تاثیر به‎سزایی در کاهش درد زایمان دارد. در واقع این گیاه همانند داروی مسکن و ضد درد عمل می‌کند و بهبود دردهای ناگهانی کمک می‌کند. یکی از سخت‌ترین فرآیندهای بارداری، تحمل درد زایمان است که معمولا خانم‌های باردار از آن ترس دارند. برای این‌که خانم‌های باردار استرس کمتری داشته باشند و زایمان راحت‌تر انجام شود، خوردن زعفران در سه ماه آخر بارداری پیشنهاد می‎شود.

مصرف زعفران در دوران بارداری خطرناک است؟

مصرف به‌اندازه و اصولی زعفران در دوران بارداری بسیار مفید و بی‌خطر است. این گیاه بدن مادر باردار را آماده می‌کند تا زایمان راحت‌تر انجام شود. همچنین این گیاه به کاهش استرس، رفع درد و کاهش بدخلقی‌های ناشی از بارداری کمک می‌کند. برای آن‌که از زعفران به اندازه استفاده کنید و از عوارض مصرف زعفران بر جنین در امان بمانید، نکات زیر را در نظر بگیرید.

اگر می‌خواهید در تهیه‌ی غذا و نوشیدنی از زعفران استفاده کنید، تنها از 2 تا 3 رشته زعفران که معادل 1/3 قاشق چای‌خوری است، استفاده کنید.

هنگام تهیه‌ی زعفران برای دوران بارداری، به سراغ فروشگاه‌های معتبر بروید و از خالص بودن زعفران مطمئن شوید.

مزایای زعفران برای خانم‌های باردار

مزایای زعفران برای خانم‌های باردار 

مصرف زعفران به علت خواص درمانی که دارد، رایج است و بسیاری از متخصصان به خوردن زعفران در دوران بارداری توصیه می‌کنند. در ادامه برخی از این خواص را برای شما آوردیم.

کاهش بدخلقی‌ها و تغییرات اخلاقی

در دوران بارداری تغییرات هورمونی صورت می‎گیرد و احساسات و عواطف تحت تاثیر قرار می‌گیرند، به همین دلیل است که خانم‌های باردار معمولا سریع‌تر از سایر افراد، ناراحت و عصبی می‎شوند. زعفران همانند داروی ضد افسردگی عمل می‌کند و جریان خون را به مغز می‎رساند و باعث بهبود حالات‌های رفتاری می‎شود. به‌علاوه زعفران باعث تولید هورمون سروتونین در بدن می‎شود و عصبانیت و تندخویی را کاهش می‎دهد.

در دوران بارداری معمولا خانم‌های باردار دچار کم‌خونی می‌‎شوند. اگر تمایل دارید که علایم کم‌خونی در دوران بارداری را بشناسید، به مقاله‌ی علایم کم‌خونی در بارداری سر بزنید.

پیشگیری بیماری‌های قلبی

خانم‌های باردار در این دوران به علت اشتهای زیادی که دارند، به سراغ خوردن انواع غذاهای چرب می‎روند. خوردن غذاهای چرب احتمال بروز بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد که با مصرف زعفران می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی دور ماند. در واقع آنتی‌اکسیدان‌، کروستین و پتاسیم موجود در زعفران در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی تاثیر بسیاری دارند.

تامین آهن بدن

تامین آهن بدن

معمولا پزشکان به خوردن غذاهای آهن‌دار در دوران بارداری توصیه می‌کنند. در این دوران بدن بیشتر از هر زمان به آهن نیاز دارد. زعفران هم منبع آهن است و باعث ایجاد گلبول‌های قرمز می‎شود.

بهبود بیماری‌های تنفسی

زعفران خاصیت ضد التهابی دارد و باعث می‌شود که راحت نفس بکشید. همچنین زعفران التهاب و ورم موجود در ریه‌ها را به حداقل می‌رساند و برای خانم‌های بارداری که آسم دارند، مفید است.

تنظیم فشار خون

در دوران بارداری ضربان قلب 25 درصد افزایش می‎یابد و فشار خون تحت تاثیر ضربان قرار می‎گیرد و بالا می‎رود. از آن‌جا که زعفران منبع پتاسیم و کروکتین است، فشار خون را کاهش می‌کند و باعث تنظیم فشارخون می‎شود.

رفع حالت تهوع

خوردن چای زعفران در وعده‌ی صبحانه، حالت تهوع و سرگیجه‌ی دوران بارداری را رفع می‎کند و خواص بسیاری برای بدن دارد.

هضم راحت تر غذا

یکی دیگر از خواص زعفران در دوران بارداری این است که به هضم بهتر غذا کمک بسیاری می‎کند. در واقع این ادویه‎ی محبوب، دستگاه گوارش را پوشش می‎دهد و از آن در برابر آسیب‎ها محافظت می‎کند. همچنین مصرف زعفران برای مادران بارداری که مدام نفخ می‌کنند، مفید است.

رفع بی‌خوابی

رفع بی‌خوابی

زمانی‌که خانم‌های باردار به ماه‌های آخر نزدیک می‎شوند، جنین شروع به کوبیدن به شکم مادر می‌کند و ناراحتی‌های استخوانی و کشش عضلات زیاد می‎شوند و باعث ایجاد درد، خستگی و گرفتگی عضلات می‎شوند. خوردن چای زعفران یا شیر زعفران در این مواقع در رفع بی‌خوابی و خستگی بسیار موثر است.

اگر تمایل دارید، با نوشیدنی‌هایی که برای رفع خستگی مفید هستند، آشنا شوید، مقاله‌ی برای رفع خستگی بدن چی بخوریم؟ را مطالعه کنید.

کاهش ریزش مو

همزمان با تغییرات هورمونی در دوران بارداری، موها تضعیف می‎شوند و ریزش مو زیاد می‎شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در زعفران در رفع ریزش مو نقش موثری دارند.

بهبود مشکلات پوستی

معمولا خانم‌های باردار از آکنه و جوش‌های دوران بارداری رنج می‌برند. زعفران، خون را تصفیه می‌کند و باعث رفع مشکلات پوستی می‎شود.

میزان مجاز مصرف زعفران در بارداری

میزان مجاز مصرف زعفران در بارداری

بر اساس تحقیقات، خوردن 3 گرم زعفران ماهانه در دوران بارداری، خواص زیادی برای بدن دارد، اما استفاده بیش از 5 گرم در ماه، در دوران بارداری ضرر بسیاری دارد. برخی از مطالعات نشان داده که مصرف بیش از اندازه از زعفران در دوران بارداری، منجر به سقط جنین شده است.

روش‌های مصرف زعفران در دوران بارداری

همانطور که اشاره کردیم، خوردن زعفران در دوران بارداری هیچ‌گونه ممانعتی ندارد و شما تنها باید از نحوه‌ی مصرف آن را بدانید تا مشکلی برای شما ایجاد نشود. در ادامه به روش‌های مصرف زعفران می‌پردازیم.

زعفران دم کشیده

یکی از روش‎های شایع مصرف زعفران، استفاده از دم کرده‌ی آن در غذاهای مختلف است. برای آماده کردن زعفران دم کشیده، شما تنها باید رشته‌های زعفران را آسیاب کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب گرم بگذارید و اجازه دهید تا کامل دم بکشد. به‌طور تقریبی، 2 تا 3 رشته زعفران برای تهیه‎ی سوپ و پلو مناسب است.

شیر با زعفران

شیر با زعفران

در ماه پنجم بارداری می‌توانید رشته زعفران را به شیر اضافه کنید و به همراه صبحانه یا عصرانه خود بخورید.

تاثیر زعفران بر شیر مادر و شیرین شدن شیر

خوردن شربت زعفران در هفته ۳۹ بارداری به شیرین شدن شیر و افزایش شیر مادر کمک بسیاری می‌کند. البته پیش از مصرف حتما درباره‌ی میزان مناسب شربت زعفران در دوران بارداری، از پزشک مربوطه بپرسید تا به هنگام مصرف دچار مشکل نشوید.

خوردن یک لیوان زعفران

اگر باردار هستید، به شما پیشنهاد می‎کنیم که چند لیوان دم کرده زعفران درست کنید و طی چند روز از آن مقدار کمی بخورید. این کار باعث بهتر هضم شدن غذا می‎شود.

عوارض زعفران روی جنین

اگر به اندازه لازم در دوران بارداری زعفران بخورید، هیچ آسیبی به بدن شما وارد نمی‎شود، اما اگر بیش از حد زعفران بخورید، مشکلات بسیاری به‌وجود می‌آورد.

حساسیت

اگر با مصرف زعفران دهان شما خشک می‎شود یا در حالات رفتاری شما دچار اختلال می‎شود و حالت تهوع و سردرد شدید پیدا می‌‎کنید، یعنی به خوردن زعفران حساسیت دارید. بنابراین باید این علائم را جدی بگیرید و با پزشک خود در این باره مشورت کنید و طبق دستور او زعفران بخورید.

سقط جنین

عوارض زعفران روی جنین

بر اساس تحقیقات، اگر خانم‌های باردار بیش از 10 گرم، زعفران بخورند، دمای بدن جنین بالا می‎رود و باعث سقط جنین می‎‏شود. همچنین با افزایش دمای بدن جنین، حرکت‌های جنین در رحم هم زیاد می‎شود که بسیار خطرناک است. برای همین، متخصصان توصیه می‌کنند که تنها به اندازه نیاز زعفران بخورید.

حالت تهوع و استفراغ

اگر با خوردن زعفران در دوران بارداری حالت تهوع گرفتید، به این معنا است که در ترشح اسید معده مشکلاتی ایجاد شده است که برای سلامتی جنین مضر است.

عوارض خطرناک مصرف زیاد زعفران در بارداری

  • دیدن خون در ادرار یا مدفوع
  • خونریزی از لب، بینی یا پلک
  • دیده شدن خون در استفراغ
  • احساس ضعف شدید
  • از دست دادن تعادل
  • زردی صورت

در صورت مشاهده هر یک از علائم بالا در دوران بارداری، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا سلامتی شما و جنین به خطر نیفتد.

مصرف زعفران و سقط جنین

مصرف 2 گرم زعفران در طول روز در دوران بارداری برای سلامت بدن جنین خطرناک است و حتی باعث سقط جنین می‌‏شود. اگر می‌‎خواهید از عوارض زعفران در امان بمانید، قبل از مصرف، با پزشک خود مشورت کنید و او را در جریان رژیم غذایی خود قرار دهید.

شایعات مصرف زعفران برای زیبایی جنین

مصرف زعفران برای زیبایی جنین

در زمان‌های قدیم معتقد بودند که خوردن زعفران در دوران بارداری به زیبایی جنین کمک می‎کند و باعث روشن شدن پوست جنین می‎شود. این اعتقادات اشتباه است و پوست جنین به عوامل ژنتیکی و میزان ملانین موجود در پوست (گروهی از رنگدانه‌های طبیعی موجود در بسیاری از موجودات زنده) بستگی دارد.

در ادامه اگر تمایل دارید درباره‌ی غذاهایی که به زیبایی جنین کمک می‌کنند، بدانید، به مقاله‌ی تغذیه بارداری برای زیبایی جنین مراجعه کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله خواندید، مصرف به اندازه‌ی زعفران برای سلامتی جنین و خانم‌های باردار بسیار مفید است. البته اگر در دوران بارداری، بیش از اندازه زعفران مصرف کنید، عوارض خطرناکی همانند سقط جنین به‌دنبال دارد. بنابراین اگر باردار هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم به توصیه‌هایی که در این مقاله کردیم، عمل کنید و پیش از مصرف حتما با پزشک خود مشورت کنید.

سوالات متداول:

خوردن چه میزان از زعفران باعث سقط جنین می‎شود؟

مصرف 2 گرم زعفران در طول روز در دوران بارداری برای سلامت بدن جنین خطرناک است و باعث سقط جنین می‏‌شود.

مصرف زیاد زعفران در بارداری چه عوارض خطرناکی دارد؟

دیدن خون در ادرار یا مدفوع، خونریزی از لب، بینی یا پلک، دیده شدن خون در استفراغ، احساس ضعف شدید، از دست دادن تعادل و زردی صورت از جمله عوارض خطرناک مصرف زیاد زعفران است.

میزان مجاز مصرف زعفران در بارداری چقدر است؟

بر اساس تحقیقات، خوردن 3 گرم زعفران ماهانه در دوران بارداری، خواص زیادی برای بدن دارد، اما استفاده بیش از 5 گرم در ماه در دوران بارداری ضرر بسیاری دارد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید