مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

غذای محلی حورا

غذای محلی حورا

وقتی صحبت از غذاهای محلی می‌شود، اکثر افراد معمولاً به سراغ انواع خورشت‌ها، کباب‌ها، پلوها و آش‌ها می‌روند، اما کمتر به دسرها اشاره می‌کنند، زیرا بیشتر افراد فکر می‌کنند دسر و پیش‌غذا یک عادت غذایی مدرن است. در میان غذاهای محلی مختلف، خوراکی‌هایی وجود دارند که به‌عنوان دسر و پیش‌غذا و هم به‌عنوان یک غذای کامل و مستقل سرو می‌شوند. یکی از آنها، غذای محلی حورا است. حورا یکی از غذاهای محلی اردبیل است که خیلی ساده و آسان‌پز است. ما در این مقاله که پیش‌روی شماست به غذای محلی حورا خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

معروف‌ترین غذاهای محلی اردبیل

اردبیل یکی از مناطق مرتفع و کوهستانی کشورمان ایران است و بیش‌تر ایام سال به دلیل برودت هوا و بارش برف‌وباران، هوای این منطقه سرد است. عادت غذایی در این منطقه نیز متأثر از آب‌وهوای آن است و بیشتر غذاها با آب و هوای سرد سازگار هستند. یعنی مزاج و طبع گرم دارند و درعین‌حال سریع درست می‌شوند و دارای انرژی زیادی هستند. غذاهایی مانند قرا حالوا، قورقا، بورانی کبابی و … جزو غذاهای محلی اردبیل هستند.

آش میوه اردبیلی

آش میوه اردبیلی

از معروف‌ترین غذاهای محلی اردبیل، آش میوه یا اریشته آشی است. این آش به دلیل داشتن موادی همچون آلو بخار و آلبالوخشکه، مزه‌ای ترش و ملس دارد. نکته جالب آش میوه اردبیلی این است که در این غذای محلی، سبزی به‌کار نرفته است.

آش میوه اردبیلی از مواد زیر درست می‌شود:

آلبالوخشکه، برگه قیسی، آلو قرمز خشک شده، آلو بخارا، آلو سیاه، زغال اخته، عدس خام، نخود پخته، لوبیا چیتی پخته، رشته آشی، آب گوشت، پیاز، سیر، رب گوجه‌فرنگی، پیازداغ، نعناع داغ، نمک، فلفل و زردچوبه.

برای تهیه آش میوه اردبیلی، پیازها را به‌صورت نگینی خرد کرده و به همراه رب گوجه‌فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه در روغن تفت می‌دهیم. سپس ۸ پیمانه آب گوشت را در آن بریزید و بگذارید بجوشد. حالا تمامی میوه‌ها و عدس را شسته و داخل طرف بریزید. وقتی آلوها نرم و عدس‌ها پخته شد، نخود و لوبیا چیتی پخته را به آن اضافه کنید. پس از این‌که همه مواد داخل قابلمه به‌خوبی پختند، رشته آشی را بیفزایید و پس از پختن و جاافتادن رشته آشی، آش میوه آماده شده را با پیازداغ و نعناع داغ تزیین و سرو کنید.

کاسه کباب

کاسه کباب

کاسه کباب اردبیل یکی از خوشمزه‌ترین نوع کباب‌ها است. در این نوع کباب چند مدل کباب وجود دارد. کوبیده، چنجه، جوجه و جگر کباب‌هایی است که در کاسه کباب وجود دارد.

کاسه کباب از مواد زیر تشکیل شده است:

فیله گوسفندی، سینه مرغ، گوشت چرخ‌کرده، دل و جگر، قلوه، گوجه‌فرنگی، پیاز، فلفل سبز، فلفل دلمه، کره حیوانی، کنجد، زعفران دم‌کرده، نمک، فلفل، آبلیمو و ریحان.

برای تهیه چنجه، فیله گوسفندی را با پیاز، نمک، فلفل، زعفران و آبلیمو مزه‌دار کنید و بگذارید چند ساعت بماند. بعد از چند ساعت چنجه را به سیخ کشیده و کباب کنید.

برای تهیه جوجه کباب، جوجه‌ها را در پیاز، نمک، زعفران، فلفل دلمه و آبلیمو خوابانده و طعم‌دار کنید و بعد به سیخ بکشید و کباب کنید.

برای تهیه کباب‌کوبیده، پیاز را رنده یا چرخ کنید و آب آن را خوب بگیرید. در گوشت چرخ‌کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زعفران بریزید و خوب ورز بدهید. بعد از این‌که گوشت را خوب ورز دادید، روی ظرف را با یک نایلون بپوشانید و به مدت چند ساعت در یخچال بگذارید. بعد از چند ساعت مایه کوبیده را به سیخ بکشید و کباب کنید.

آش یارما

آش یارما

آش یارما یا همان آش بلغور از غذاهای محلی استان اردبیل است که به دلیل وجود بلغور در آن، غذایی بسیار مقوی و مغذی است. این غذا بیشتر در بهار و تابستان سرو می‌شود.

مواد تشکیل‌دهنده آن، بلغور گندم، گوجه فرهنگی، لوبیا قرمز، سبزی آشی، آب گوشت، آبغوره، پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران دم‌کرده است.

برای طبخ آش یارما، گوجه‌فرنگی پوره شده را با روغن، پیاز خرد شده، نمک، فلفل و زردچوبه سرخ کنید تا آب آن کشیده شود. بلغور و لوبیای چند ساعت خیس‌شده را به همراه آب گوشت به پوره گوجه‌فرنگی سرخ‌شده اضافه کنید. بعد از چند دقیقه سبزی آشی را به همراه آبغوره به آن افزوده و بگذارید مدتی بپزد. در آخر زعفران دم‌کرده را به غذا اضافه کرده و شعله زیر غذا را کم کنید تا چند دقیقه در حالت دم باشد تا غذا جا بیفتد و آماده شود. در انتها غذا را با سیرداغ و نعناع داغ سرو کنید.

نوع دیگری از آش، آش بلغور شیر است که جزو غذاهای محلی تربت حیدریه به‌حساب می‎آید. برای تهیه این غذا، ابتدا بلغور گندم بسیار ریز را می‌شویند و با افزون کمی زردچوبه در داخل شیر می‌پزند.

چیغیرتما

چیغیرتما

چیغیرتما در مناطق ترک‌نشین و آذربایجان به غذاهایی مانند املت که با تخم مخلوط می‌شوند، گفته می‌شود. معمولاً در چیغیرتما گوشت مرغ یا بوقلمون به‌کار می‌رود.

چیغیرتما متشکل است از: تخم‌مرغ، سینه مرغ یا بوقلمون نگینی‌شده، کره، پیاز، گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه، زعفران دم‌کرده، سبزی جعفری خردشده، نمک، فلفل و زردچوبه.

سینه مرغ نگینی شده را با پیاز خرد شده خوب سرخ کنید. گوجه خرد شده را به آن اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا با شعله کم گوجه‌ها خوب له شود. حالا فلفل دلمه خرد شده را با زعفران دم‌کرده به آن بیفزایید. تخم‌مرغ‌ها را در یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا یک‌دست شود و بر روی مواد داخل قابلمه بریزید. تخم‌مرغ‌ها را با مواد دیگر مخلوط نکنید و در قابلمه را باز گذاشته و شعله زیر قابلمه را کم کنید. پس از درست شدن چیغیرتما روی آن جعفری خردشده را بریزید و سرو کنید.

یکی دیگر از انواع املت، املت فرانسوی است که از ترکیب تخم‌مرغ، نمک و فلفل درست می‎شود. روش‌های زیادی برای تهیه املت فرانسوی وجود دارند و ترکیبات متنوعی می‌توان به آن اضافه کرد.

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه

پیچاق قیمه با داشتن پروتئین بالا، آهن، اسیدفولیک و ویتامین 12B غذایی مناسب ورزش‌کاران است. البته این غذا در اردبیل برای نذری نیز طبخ می‌شود.

این غذا ترکیبی است از: گوشت گوسفندی، خلال بادام، پیاز، تخم‌مرغ، رب گوجه‌فرنگی، زعفران دم‌کرده، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل سابیده شده و آبغوره.

گوشت قیمه شده را با نمک، فلفل، زردچوبه و هل سابیده شده در پیاز خردشده و روغن بریزید و تفت دهید و بعد مقداری آب جوش در آن بریزید. بعد از کمی جوشیدن، شعله زیر قابلمه را کم می‌کنید تا غذا به‌آرامی بپزد. بادام خلالی خیس‌خورده را در کمی کره و زعفران دم‌کرده تفت بدهید و به خورشت اضافه کنید. یک پیاز خردشده را با رب گوجه‌فرنگی تفت بدهید و با آبغوره در خورشت بریزید. در انتها به تعداد نفرات یک تخم‌مرغ در خورشت بشکنید و بریزید. پس از مدتی، خورشت شما آماده می‌شود و می‌توانید با برنج زعفرانی آن را سرو کنید.

اگر تمایل دارید قیمه شما خوش‏طعم و خوش‏ رنگ‌تر‎ شود، به شما پیشنهاد می‎کنیم که به آن رب گوجه فرنگی تبرک اضافه کنید.

انواع غذای محلی حورا

انواع غذای محلی حورا

از دیگر غذاهای معروف اردبیل، غذای محلی حورا است. روش تهیه غذای محلی حورا بسیار آسان و ساده است. این غذای محلی را در عین این‌که نوعی دسر است، یک غذای کامل و مستقل نیز هست که می‌توان به‌عنوان یکی از وعده‌های غذایی خصوصاً صبحانه مصرف کرد. غذای محلی حورا شباهت زیادی به فرنی دارد با این تفاوت که فرنی را با آرد برنج تهیه می‌کنند، اما این غذا را با آرد گندم. در ادامه مواد لازم و طرزتهیه غذای محلی حورا را به شما ارائه خواهیم کرد.

روش تهیه غذای محلی حورا

مواد لازم برای تهیه غذای محلی حورا برای ۴ نفر عبارتند از:

شیر تازه: ۴ لیوان

آرد گندم: ۵ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق‌چای‌خوری

کره: ۱۰۰ گرم

دارچین: به مقدار لازم

پودر بادام و پسته: به مقدار لازم

مراحل تهیه غذای محلی حورا

برای تهیه غذای محلی حورا، ابتدا ۵ قاشق غذاخوری آرد گندم را در داخل مقداری شیر بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست شود. این کار برای این است که آرد در داخل شیر به‌صورت گلوله گلوله نشود. ۵ لیوان شیر را در قابلمه بریزد و زیر آن یک شعله کوچک روشن کنید و آرد حل شده در شیر را داخل آن بریزد و هم بزنید. یک قاشق چای‌خوری نمک را به قابلمه اضافه کنید و هم‌زدن را همچنان ادامه دهید تا حورا غلیظ شود. پس از آماده‌شدن، ۱۰۰ گرم کره را آب کنید و روی آن بریزید و سپس با دارچین و مغز پسته و بادام، غذای محلی حورا را تزیین و سرو کنید.

کلام آخر

غذای محلی حورا مانند بسیاری از غذاهای محلی اردبیل، یک غذای سبک، مغذی و سریع‌ است. شما چه دسر اصیل ایرانی دیگری می‌شناسید که باید در کنار غذاهای اصلی قرار بگیرد؟ برای ما از طرز تهیه آنها بنویسید.

سؤالات متداول:

در چه نوع آش محلی اردبیل، سبزی به‌کار نمی‌رود؟

در آش میوه یا اریشته آشی، هیچ‌گونه سبزی‌ای به کار نمی‌رود.

کدام غذای محلی اردبیل، نوعی از املت است؟

چیغیرتما یک غذای محلی اردبیل است که جزو دسته املت‌هاست.

حورا، غذا است یا پیش‌غذا؟

غذای محلی حورا در عین این که یک دسر و پیش‌غذا است، یک غذای مستقل و کامل است.

غذای محلی حورا شبیه به کدام غذا است؟

غذای محلی حورا بسیار شبیه به فرنی است، با این تفاوت که فرنی را با آرد برنج می‌پزند، اما غذای محلی حورا را با آرد گندم می‌پزند.

انتشار دهید:

1 نظر

  • فاطمه
    ۲۷ اسفند ۱۴۰۱, ۰۰:۴۱

    تر حلوا _خشیل و آش گیلدیک هم از غذا های محلی و خوش مزه اردبیل هستن اون ها رو هم به متن اضافه کنید لطفا

یک نظر بنویسید