مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کاتوغ

طرز تهیه کاتوغ

غذا‌های محلی معرف فرهنگ و عادات غذایی مردم یک منطقه هستند. فرهنگ غذایی استان هرمزگان نیز تحت تأثیر وجود دریا و فرهنگ غذای هندی است. اگر به طرز تهیه کاتوغ نگاهی کنید، متوجه می‌شوید که در غذا‌های ساده این منطقه نیز تمبر هندی و ادویه‌ها نقش مهمی دارند و حتی ساده‌ترین غذا‌ها نیز با این ادویه‌ها طعم منحصر‌به‌فردی پیدا می‌کنند.

کاتوغ که یکی از غذا‌های مهم استان هرمزگان است با ماهی، میگو و تخم مرغ درست می‌شود. با‌این‌حال بسیاری از افراد کاتوغ را فقط با ماهی می‌شناسند. به همین دلیل در این مقاله شما را با دو مدل کاتوغ آشنا می‌کنیم. طرز تهیه کاتوغ تخم مرغ و طرز تهیه کاتوغ ماهی در ادامه به شما آموزش داده می‌شود.

روش تهیه کاتوغ تخم مرغ

تنوع آشپزی در جنوب ایران و جزیره قشم بسیار زیاد است. مردم شهر‌ها و روستا‌های این بخش از کشور با استفاده از ادویه‌ها و مهارت‌های آشپزی شگفت‌انگیز طعم‌های متفاوتی در غذا ایجاد می‌کنند. کاتوغ تخم مرغ نیز یکی از همین غذا‌ها است. کاتوغ تخم مرغ که به کاتوغ تخم مرغ قشمی نیز معروف است غذایی ساده و خوشمزه است که شما می‌توانید آن را به‌عنوان میان‌وعده یا یک وعده غذایی سبک در خانه درست کنید.

طرز تهیه کاتوغ تخم مرغ نشان می‌دهد که حضور ادویه‌های مخصوص، فلفل و تمبر هندی تا چه اندازه در آشپزی جنوبی اهمیت دارد. اگر کنجکاو هستید تا با غذا‌های بیشتری از استان هرمزگان و غذا‌های مخصوص این منطقه آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله غذاهای محلی میناب را بخوانید. در این مطلب به‌خوبی دیگر غذا‌های جذاب و متفاوت این منطقه معرفی شده‌اند.

مواد لازم برای تهیه کاتوغ عبارتند از:

تخم مرغ: ۵ عدد

سیب زمینی خرد شده: ۱ عدد بزرگ

پیاز خرد شده: ۱ عدد بزرگ

تمبر هندی صاف شده: ۱ پیمانه کوچک

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

ادویه جنوبی: ۱ قاشق مرباخوری

پودر هل: ۱ قاشق چای‌خوری

فلفل خشک تند: ۲ عدد

روغن و نمک: به مقدار لازم

مراحل تهیه کاتوغ تخم مرغ

مراحل تهیه کاتوغ تخم مرغ

طرز تهیه کاتوغ تخم‌مرغ آسان است و شما نیاز به تجهیزات زیادی برای آشپزی ندارید. یک تابه بردارید و آن را روی شعله گاز گرم کنید. حواستان باشد که نیاز نیست در این مرحله روغنی به تابه اضافه کنید. زمانی که تابه به‌اندازه کافی داغ شد، سیب زمینی‌هایی را که از قبل خرد کرده‌اید، به آن اضافه کنید. معمولاً سیب زمینی‌ها در این غذا به شکل مکعب‌های درشت خرد می‌شوند. سپس یک لیوان آب روی سیب زمینی‌ها بریزید و اجازه دهید تا آنها پخته شوند. زمانی که سیب زمینی‌ها در حال پخته‌شدن هستند، بهتر است به سراغ بخش دیگر غذا بروید. در این مرحله باید یک سس برای کاتوغ تخم مرغ درست کنید.

یک کاسه بردارید و رب گوجه فرنگی و تمبر هندی را به آن اضافه کنید. شما باید مقداری آب به آن اضافه کنید تا رب و تمبر با‌هم ترکیب شوند. بعد از آن کمی نمک اضافه کنید، اما حواستان باشد که نمک را به‌اندازه اضافه کنید. بعد از آن ۲ تا از تخم مرغ‌ها را درون کاسه‌ای جدا بشکنید و خوب هم بزنید. این کار باعث می‌شود تا کاتوغ تخم مرغ بافت بهتری پیدا کند. ۳ تا از تخم مرغ‌ها را نیز برای ادامه آشپزی بگذارید. استفاده از تخم مرغ در این غذا به استفاده از تخم مرغ در میرزاقاسمی شباهت زیادی دارد. اگر به مقاله طرز تهیه میرزا قاسمی مراجعه کنید، متوجه خواهید شد که تخم مرغ نیز در این غذا در دو مرحله استفاده می‌شود.

حالا وقت آن است که به سراغ سیب زمینی‌ها بروید. سیب زمینی‌های خرد شده باید کاملاً پخته شده باشند. سپس پیاز‌های خرد شده را با مقداری روغن به سیب زمینی‌ها اضافه کنید و اجازه دهید تا با‌هم به‌خوبی تفت بخورند. وقتی سیب زمینی و پیاز سرخ شدند، مقداری نمک به آنها اضافه کنید و به سراغ اضافه‌کردن ادویه‌ها بروید. اضافه‌کردن ادویه در این مرحله باعث می‌شود تا غذا عطر و بوی بهتری پیدا کند. تفت دادن ادویه با غذا باعث می‌شود تا طعم و عطر ادویه بهتر آزاد شود و این کار یک تکنیک جنوبی محسوب می‌شود.

ادویه جنوب، زردچوبه و هل را اضافه کنید و با مخلوط سیب زمینی و پیاز هم بزنید. بعد از آن فلفل‌های قرمز تند که بیشتر در جنوب پیدا می‌شوند را خرد کنید. نیاز نیست که فلفل‌ها ریز شوند. کافی‌ است کمی به آنها فشار دهید تا به چندتکه تقسیم شوند. سپس فلفل‌ها را به درون تابه اضافه کنید و سس تمبر و رب را که از قبل درست کرده‌اید به بقیه مواد اضافه کنید. بعد از آن در تابه را ببندید و اجازه دهید تا سس به دمای جوش برسد.

سس باید خوب بجوشد و غلیظ شود تا طعم بهتری به بقیه مواد بدهد. حالا نوبت اضافه‌کردن تخم مرغ‌ها است. ابتدا آن ۳ عدد تخم مرغی که جدا گذاشته بودید را به غذا اضافه کنید. این تخم مرغ‌ها نباید هم زده شوند و باید آنها را به‌صورت کامل روی بقیه مواد بشکنید. بعد از آن تخم مرغ‌هایی که از قبل هم زده بودید به دور بقیه تخم مرغ بریزید. درب تابه را بزنید و برای چند دقیقه اجازه دهید تا تخم مرغ‌ها پخته شوند، اما این مرحله نباید زیاد طولانی شود. زرده تخم مرغ سفت شده طعم خوبی به این غذا نمی‌دهد.

ماهی یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی جنوب است. در مقاله طرز تهیه ماهی مراکشی، یکی از پرطرفدارترین غذاهای دریایی را معرفی کردیم.

روش تهیه کاتوغ ماهی

نمی‌شود از غذا‌های جنوبی صحبت کرد، اما حرفی از غذا‌های دریایی نزد. وجود ماهی، میگو یا دیگر آبزیان جزو جدایی‌ناپذیر غذا‌‌های جنوبی هستند. به‌هرحال شهر‌های جنوبی دسترسی زیادی به انواع آبزیان دارند و چیز عجیبی نیست که بخواهند با روش‌های مختلف از این ترکیبات استفاده کنند. کاتوغ ماهی نیز یکی از همین غذا‌ها است که مردم استان هرمزگان به درست‌کردن آن علاقه دارند. در زیر طرز تهیه کاتوغ ماهی را می‌بینید.

مواد زیر برای تهیه کاتوغ ماهی لازم است:

ماهی شور: ۳ عدد

تمبر هندی صاف شده: ۱ پیمانه کوچک

سیب زمینی: ۱ عدد بزرگ

پیاز: ۱ عدد بزرگ

رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه: ۱ قاشق مرباخوری

ادویه جنوبی: ۱ قاشق مرباخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

مراحل تهیه کاتوغ ماهی

مراحل تهیه کاتوغ ماهی

ماهی شور همانطور که از اسم آن پیدا است نمک زیادی دارد. به همین دلیل اولین اقدام شما باید این باشد که نمک این ماهی را کم کنید. خیس کردن ماهی شور در آب باعث می‌شود تا نمک اضافی آن گرفته شود. حالا که این کار را انجام داده‌اید، باید به سراغ بقیه مراحل بروید. پیشنهاد می‌کنیم که قبل از درست‌کردن کاتوغ ماهی، پیاز و سیب زمینی را خرد کنید و تمبر هندی را نیز آماده کنید. این کار‌ها باعث می‌شود تا فقط چند مرحله ساده تا پخت نهایی غذا باقی بماند. حالا به سراغ درست‌کردن کاتوغ بروید.

یک تابه بردارید و پیاز‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا پیاز‌ها کمی تفت بخورند و به عبارتی سبک شوند. حالا ماهی‌ها را به پیاز اضافه کنید. شما باید ماهی شور را با مقدار زیادی پیاز سرخ کنید. این کار باعث می‌شود تا کاتوغ عطر و طعم بهتری پیدا کند. بعد از آن ادویه‌ها و فلفل را به پیاز و ماهی اضافه کنید. تفت دادن ادویه‌ها باعث می‌شود تا عطر و طعم آنها آزاد‌تر شود. سپس سیب زمینی‌ها را اضافه کنید و با بقیه مواد تفت دهید. البته شما می‌توانید سیب زمینی‌ها را از قبل بپزید یا سرخ کنید.

این کار باعث می‌شود تا مدت‌زمان پخت کاتوغ کاهش پیدا کند. در ادامه تمبری که از قبل در آب خیس کرده‎اید و رب را به ترکیبات دیگر اضافه کنید و درب تابه را بزنید. اجازه دهید تا سس به جوش بیاید و غلیظ شود. کاتوغ ماهی آماده است! با‌این‌حال، اگر شما از عاشقان سبزی پلو با ماهی هستید و نسبت به درست‌کردن کاتوغ مردد هستید، از مقاله طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شکم پر کمک بگیرید.

کلام آخر

فرهنگ غذا‌های محلی در مناطق مختلف ایران متفاوت است و یکی از جذابیت‌های گردشگری محسوب می‌شوند. شما با مسافرت به استان‌های جنوبی نه‌تنها می‌توانید از زیبایی‌های این شهر‌های ساحلی لذت ببرید، بلکه می‌توانید یک دل سیر غذای دریایی بخورید. این مطلب نیز با آموزش طرز تهیه کاتوغ که یکی از غذا‌های معروف استان هرمزگان است قصد دارد تا شما را با غذایی جدید و متنوع از جنوب ایران آشنا کند. شما می‌توانید این غذا را در خانه درست کنید یا این مطلب را با دوستان خود که به دنبال امتحان‌کردن غذا‌های جدید هستند، به اشتراک گذارید. همچنین می‌توانید تجربه خود را درباره طعم این غذا برای ما بنویسید.

سوالات متداول

کاتوغ چیست؟

کاتوغ یکی از غذا‌های محلی استان هرمزگان است که با تخم مرغ، ماهی یا میگو درست می‌شود. این غذای ساده مخصوص جنوب ایران است و استفاده از ادویه‌های مختلف و تمبر هندی به آن طعم دلپذیری می‌دهد.

طرز تهیه کاتوغ چگونه است؟

کاتوغ ماهی و کاتوغ تخم مرغ طرز تهیه متفاوتی دارد. با این حال در هردو شما باید سیب زمینی و پیاز را با ادویه‌ها و تمبر هندی تفت بدهید و به آنها ماهی یا تخم مرغ اضافه کنید.

مواد لازم کاتوغ ماهی چیست؟

ماهی شور، سیب زمینی، پیاز، ادویه‌ جنوبی، زردچوبه، فلفل، تمبر هندی و رب گوجه فرنگی از مواد لازم کاتوغ ماهی هستند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید