مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آش جو

طرز تهیه آش جو

آش یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب ایرانی است که در دورهمی‌ها و مناسب‌های خاص صرف می‌شود. حتی اگر دوست ندارید خوردن آش جو را فقط به مناسبت‌های خاص موکول کنید، می‌توانید یک روز جمعه که خستگی هفته کاری گذشته خود را از تن به در می‌کنید، کنار اعضای خانواده‌تان جمع شوید و یک آش خوشمزه برای وعده ناهار درست کنید. خوشبختانه این آش‌ها آن‌قدر تنوع قابل‌توجهی دارند که هر سلیقه و ذائقه‌ای را راضی نگه می‌دارد. در این مطلب قرار است درباره طرز تهیه آش جو با شما صحبت کنیم. همراه ما بمانید.

طرز تهیه آش جو ساده

طرز تهیه آش جو ساده

شاید در ظاهر درست‌کردن یک آش ایرانی کار سختی به نظر برسد، اما وقتی برای درست‌کردن آن دست‌به‌کار می‌شوید، متوجه خواهید شد که چقدر روش پخت آسانی دارد. فقط کمی صبوری نیاز است. حتی این آش‌ها می‌توانند یکی از غذاهای خوب برای افراد گیاه‌خوار باشد زیرا آن‌ها را هم با گوشت و هم بدون گوشت می‌توان درست کرد. خصوصاً آش جو که در هر دو روش طبخ می‌شود و همچنان بسیار مقوی و خوشمزه است. برخی مناطق و شهرهای ایران حتی آش جو را به‌عنوان یک غذای مهم و نذری در مراسم‌‌ها و آیین‌های مذهبی خاصی مثل ماه محرم درست می‌کنند.

اگر دوست نداشته باشید آش را به‌عنوان یک وعده غذایی کامل میل کنید، آش جو می‌تواند یک میان وعده موردپسند هم باشد. در هر صورت فرقی نمی‌کند بخواهید آش را در جایگاه میان وعده و قبل از ناهار نوش جان کنید یا به‌خاطر مواد و خواص کاملش، یک وعده ناهار کامل باشد، روش پخت و مواد اولیه‌ای که برای طرز تهیه آش جو مجلسی باید در نظر داشته باشید، یکسان است.

هر منطقه و هر شهری آش‌های مختلف خود را دارد و با دستور پخت‌های غذایی متنوعی تهیه می‌شوند. آش بادمجان یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در منطقه غرب ایران، به‌خصوص همدان و کرمانشاه طبخ می‌شود. برای آشنایی با طرز تهیه آش بادمجان، مطلبی با همین عنوان بخوانید.

مواد لازم برای آش جو مناسب 4 نفر به شرح زیر است:

سبزی آشی: 500 گرم

جو پوست‌کنده: 1 فنجان

برنج نیم دانه: 1/2 فنجان

عدس: 1/2 فنجان

سیر: 4 حبه

نعناع خشک: 2 قاشق سوپ‌خوری

نخود: 1 فنجان

پیاز: 3 عدد بزرگ

عصاره گوشت: 2 عدد

لوبیا چیتی: 1 فنجان

نمک و فلفل: به مقدار لازم

زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه آش جو بدون گوشت

طرز تهیه آش جو بدون گوشت

برای تهیه آش جو خوشمزه و مقوی در مرحله اول باید نخود‌ها را از شب قبل در آب خیس کنید تا پخت آن سریع‌تر شود و نفخ نخودها گرفته شود. جو را هم به همین ترتیب بهتر است از حداقل ۳ ساعت قبل خیس کنید.

بعد از خیس کردن نخود‌ها و جوها، بهتر است برنج را هم درون کاسه‌ای جداگانه خیس کنید تا نرم شود و در نهایت زمان پخت آش، کوتاه‌تر باشد. سپس نخود و لوبیا را شسته و آبکشی کرده و به همراه ۳ تا ۴ لیوان آب درون قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

بعد نوبت به برنج و جو می‌رسد تا بعد از آبکشی و شستن به قابلمه اضافه شوند. مجدد ۶ لیوان آب دیگر به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا جو و برنج با حرارت متوسط و گذشت زمان، به‌طور کامل بپزند و لعاب بیندازند.

حالا پیاز‌ها را به‌صورت خلالی یکدست خرد کنید و در تابه‌ای به‌اندازه متوسط، روی حرارت سرخ کنید. پیاز‌ها را تا زمانی که به‌خوبی طلایی‌رنگ شوند تفت دهید. بعد از پیاز، سیر را هم در همان قابلمه تفت دهید تا طلایی شود. دقت داشته باشید که برای صرفه‌جویی در مصرف روغن می‌توانید سیر را در همان تابه‌ای که پیاز در آن تفت‌داده شده است سرخ کنید، اما پیاز و سیر نباید با هم مخلوط شوند. می‌توانید پیازها را از داخل تابه بردارید یا یک سمت تابه جمع کنید و سپس سیرها را اضافه و سرخ کنید.

آش شله قلمکار جزو محبوب‎ترین آش‎های ایرانی است که هر منطقه‌ای به روش خاص خود این آش را درست می‌کنند. برای آشنایی با طرز تهیه این آش، به مطلب طرز تهیه آش شله قلمکار مراجعه کنید.

مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به سیر و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویه‌های خارج شوند. بعد از آن تابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. پس از گذشت ۳۰ دقیقه از پخت نخود و لوبیا که پیش ‌از این در قابلمه ریخته‌اید، عدس را به آنها اضافه کنید. سپس عدس، لوبیا، نخود و عصاره گوشت را به قابلمه حاوی جو و برنج اضافه کنید و زمان دهید تا یک ساعت دیگر باهم بپزند و پخت آنها کامل شود. بعد از یک ساعت سیر و پیازداغ را هم به قابلمه اضافه کنید.

در مرحله آخر سبزی آشی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و هرچند دقیقه یک‌بار، محتویات قابلمه را مخلوط کنید تا ته نگیرد. کمی نعناع خشک را با کمی روغن تفت دهید و برای تزیین آش کنار بگذارید.

بعد از انجام این مراحل، تقریباً به خانه آخر رسیده‌اید. زمانی که آش غلظت کافی را پیدا کرد، نعناع خشک و کشک را به قابلمه اضافه کنید و کمی دیگر زمان دهید تا آش جا بیفتد. سپس در کاسه سرو و نوش جان کنید.

افرادی که پایبند به رژیم غذایی گیاهی هستند، علاقه زیادی به غذاهایی مثل آش و انواع آن دارند. با این ‌حال اگر دوست دارید تنوع بیشتری از غذاهای گیاهی را بیاموزید، خواندن مقاله طرز تهیه گراتن سیب‌زمینی به شما کمک می‌کند.

کلام آخر

درباره طرز تهیه آش جو با شما صحبت کردیم. معمولاً این آش بدون گوشت درست می‌شود و فقط عصاره گوشت را به آن اضافه می‌کنند، اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید گوشت را آب‌پز کرده و در اواسط انجام مراحل پخت آش، به قابلمه اضافه کنید. همچنین برای اینکه لعاب آش جو بهتر شود می‌توانید در مراحل پایانی مقداری جو پرک به آن اضافه کنید. این دو ترفند هم کمک می‌کنند تا آش خوشمزه و لذیذی داشته باشید. نظر شما درباره این آش چیست؟ شما چه ترفند‌هایی را برای درست‌کردن آش جو استفاده می‌کنید؟ نظرها، اطلاعات و پیشنهاد‌های خود را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

طرز تهیه آش جو چگونه است؟

آش جو یکی از غذاهای خوشمزه ایرانی است که با نخود، لوبیا، جو، برنج، سبزی و … درست می‌شود. اگر دوست داشته باشید می‌توانید به این آش، گوشت یا سیرابی هم اضافه کنید.

برای بیشتر کردن لعاب آش جو چه کنیم؟

آش جو به‌خودی‌خود، به‌‌خاطر میزان جو و موادی که دارد یک آش لعاب‌دار خواهد بود، اما برای اینکه لعاب آش جو بهتر شود می‌توانید در مراحل پایانی، مقداری جو پرک به آن اضافه کنید.

آش جو در چه مراسمی پخته می‌شود؟

برخی مناطق و شهرهای ایران حتی آش جو را به‌عنوان یک غذای مهم و نذری در مراسم‌‌ها و آیین‌های مذهبی خاصی مثل ماه محرم درست می‌کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید