مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت سیب

طرز تهیه خورشت سیب

در فرهنگ غذایی ایران، تا دلتان بخواهد خورشت هست. صدها و بلکه هزاران نوع خورشت مختلف در ایران بزرگمان داریم؛ به هر شهر و روستایی که سفر کنید، خورشت مخصوص خودشان را جلوتان خواهند گذاشت. تنوع خورشت ایرانی آن‌قدر زیاد است که شاید 10 جلد کتاب هم برای ثبت دستور پختشان کم باشد. امروز اما ما فقط با یکی از آن خورشت‌ها کار داریم. در این مقاله، قرار است که طرز تهیه خورشت سیب را با هم یاد بگیریم.

خورشت سیب یکی از اصیل‌ترین خورشت‌های ایرانی است. این خورشت را می‌توان ترکیبی از سنت و اصالت با طعم بی‌نظیر دانست. این خورشت بدون شک یکی از متفاوت‌ترین خورشت‌هایی خواهد بود که آن را چشیده‌اید. در این مطلب با طرز تهیه خورشت سیب همراه با ما باشید، آن را خودتان طبخ کنید و از خوردنش لذت ببرید. اما قبل از آن، توصیه می‌کنیم که نگاهی به مقاله طرز تهیه خورشت کرفس نیز داشته باشید.

روش تهیه خورشت سیب

حال که بهترین فصل برای خرید سیب است، بد نیست استفاده‌ای ببریم و گریزی بزنیم و یک خوراکی جالب و متفاوت از آن تهیه کنیم. مطمئناً خیلی از طرز تهیه خورشت سیب را نمی‌دانید و اصلاً امتحانش هم نکرده‌اید. امروز بهترین فرصت برای آن است که این کار را انجام دهید. مواد لازم برای تهیه خورشت سیب، بسیار ساده است و در هر خانه ایرانی پیدا می‌شود؛ پس از بابت تهیه مواد اولیه آن، هیچ مشکلی نخواهید داشت.

مواد اولیه خورشت سیب که در ادامه ذکر خواهیم کرد، برای ۴ نفر مناسب است، اما شما بسته به نیاز خود، می‌توانید مواد اولیه را به نسبت مساوی افزایش یا کاهش دهید و خورشت بیشتری داشته باشید. همه چیز بسیار ساده است. از جمله مواد لازم برای این خورشت، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

گوشت خورشتی: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم

سیب استخوانی و ترد: ۳ تا ۵ عدد

پیاز: ۱ عدد بزرگ

لپه: ۱ پیمانه

رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری

لیمو تازه یا لیموعمانی: ۱ عدد

شکر: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

روغن (ترجیحاً حیوانی): ۵ قاشق غذاخوری

آلو بخارا (اختیاری): ۵ عدد

بِه (اختیاری): 1.5 پیمانه

روش تهیه خورشت سیب

مراحل تهیه خورشت سیب

طرز تهیه انواع خورشت‌های ایرانی، در نگاه اول بسیار گول‌زننده هستند! در نگاه اول بسیاری از غذاهای ایرانی سخت و دشوار به نظر می‌رسند؛ اما در باطن، دستور پختشان بسیار ساده است. طرز تهیه خورشت سیب نیز همین‌طور است.

طرز تهیه این غذا بر خلاف چیزی که به نظر می‌رسد بسیار ساده است و تنها مهارتی که باید به خرج دهید، صبر است؛ زیرا که تهیه آن حدود ۲ ساعت طول خواهد کشید. اگر به دنبال خورشتی هستید که سریع‌تر آماده شود، ما مقاله طرز تهیه خورشت بادمجان را به شما پیشنهاد می‌کنیم. در تهیه خورشت سیب، باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:

ابتدا پیازها را بسته به سلیقه خود، به‌صورت خلال‌های ریز یا نگینی خرد کنید و به مدت ۱۰ دقیقه در روغن داغ تفت دهید. این کار باید آن‌قدر ادامه پیدا کند که پیازها شفاف شوند. سپس زردچوبه را اضافه کنید و مجدداً چند ثانیه تفت دهید. حال گوشت خورشتی را اضافه کنید. گوشت را باید آن‌قدر تفت دهید که رنگش تغییر کرده و سفید شود. به‌علاوه، عطرش نیز باید در فضا بپیچد.

حال گوشت‌ها را داخل ظرف کنار بزنید و اجازه دهید که کف ماهیتابه‌، تنها روغن و پیاز باقی بماند. اکنون رب را اضافه کنید و با روغن تفتش دهید تا عطر و مزه خامی آن گرفته شود. بعد از آن، آرام‌آرام رب را پخش کنید و آن را با گوشت مخلوط کنید. سپس حدود ۲ تا 2.5 لیوان آب جوشیده اضافه کنید، به‌طوری که روش گوشت را کاملاً بگیرد. حال اجازه دهید که گوشت به مدت یک ساعت بپزد و مغزپخت شود.

تا زمانی که گوشت‌ها بپزند، می‌توانید سیب‌ها را آماده کنید. سیب‌ها را خوب بشویید و بسته به سلیقه خود، پوست بگیرید. هسته و انتهایشان را جدا کنید و سپس به قطعات بزرگ، برش بزنید. بعد از آن، مقداری کره یا روغن حیوانی را در ماهیتابه ذوب کرده و وقتی که داغ شد، سیب‌ها را در آن سرخ کنید. هر دو طرف سیب‌ها باید طلایی شود و این کار حدود ۵ دقیقه طول خواهد کشید. در نهایت سیب‌های سرخ شده را کنار بگذارید.

بعد از حدود یک ساعت که از پخت گوشت‌ها گذشت، لپه، نمک، فلفل، شکر و آبلیمو یا لیموعمانی را به خورشت اضافه کنید. مقداری هم بزنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه بجوشد. بهتر است که لپه را از شب قبل خیس کرده باشید. لیموعمانی را نیز بهتر است که از حدود یک ساعت قبل در آب گذاشته باشید که تلخی‌اش گرفته شود. توجه کنید که در قابلمه باید در تمام این مدت، بسته باشد.

بعد از گذشت ۱۵ دقیقه، سیب‌های سرخ شده را که کنار گذاشته بودید، داخل قابلمه بریزید. حواستان باشد که این کار را آهسته انجام دهید، در غیر این صورت سیب‌ها لِه خواهند شد. سپس خوب هم بزنید تا سیب‌ها به‌خوبی در خورشت ترکیب شوند. زمانی که سیب را اضافه می‌کنید، گوشت باید به‌راحتی با چنگال خرد شود و لپه هم باید تا حدی زیر دندان بیاید. بعدازاین مدت، زعفران را نیز اضافه کنید و اجازه دهید که خورشت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر نیز بجوشد و خوب جا بیفتد.

حال باید خورشت را از روی شعله بردارید. اجازه دهید که حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در قابلمه بماند و مقداری سرد شود؛ سپس آن را در ظرف موردنظر ریخته و سرو کنید. این خورشت را می‌توانید در کنار برنج کته یا آبکش استفاده کنید. سالاد شیرازی نیز ترکیب خوبی برای آن خواهد شد. نوش جان!

اگر می‌خواهید در کنار تهیه این خورشت، برای مهمان خورشت دیگری هم درست کنید، به مقاله طرز تهیه خورشت قیمه سر بزنید. در این مقاله روش تهیه خورشت قیمه مجلسی را آوردیم.

مراحل تهیه خورشت سیب

نکات مهم در تهیه خورشت سیب

هرچند که مثل همیشه، ما کامل‌ترین طرز تهیه خورشت سیب را در اختیارتان قرار دادیم، اما نکات ظریفی در این میان وجود دارند که می‌توانند خورشت شما را بهتر کنند. اگر می‌خواهید خورشت شما بهتر و باکیفیت‌تر شود، به یاد داشته باشید که:

  • اگر لپه شما دیرپز است، بهتر است که لپه را ابتدا نیم‌پز کنید و سپس به خورشت اضافه کنید.
  • به‌جای لیموعمانی، می‌توانید از آبلیمو، گرد لیمو یا سرکه سیب هم استفاده کنید.
  • بهترین گوشت برای این خورشت، گوشت گوسفندی یا گوساله است.
  • اگر گوشت دوست ندارید، می‌توانید از مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید یا اینکه می‌توانید به‌طورکلی گوشت را از طرز تهیه خورشت سیب حذف کنید.
  • اگر خورشت خود را با مرغ آماده کنید، زمان پخت آن کمتر خواهد شد.
  • بسته به سلیقه خود، می‌توانید از آلو بخارا یا مقداری به نیز در این خورشت استفاده کنید.
  • در برخی از دستورهای سنتی، به‌جای شکر از نصف پیمانه شیره انگور استفاده می‌شود.
  • اگر می‌خواهید که خورشت شما غلیظ‌تر شود، می‌توانید یک قاشق غذاخوری آرد ذرت به آن اضافه کنید.

مقاله خورشت سیب آلبالو، شما را با یکی دیگر از خورشت‌هایی که با سیب درست می‎شوند، آشنا می‎کند.

کلام آخر

بدون شک طرز تهیه خورشت سیب، با همه خورشت‌هایی که تا به امروز خورده‌اید، متفاوت خواهد بود. این خورشت خوشمزه با مزه ملسی که دارد، دل و دیده از شما می‌رباید و کاری می‌کند که مزه خوشش، تا سال‌ها زیر دندانتان باقی بماند. توصیه می‌کنیم که به‌هیچ‌وجه وقت را تلف نکنید! همین‌الان دست‌به‌کار شوید و یک‌راست به آشپزخانه بروید و برای وعده بعدی، خودتان را یک بشقاب خورشت سیب میهمان کنید!

سؤالات متداول

بهترین سیب برای تهیه خورشت سیب کدام است؟

سیب مناسب برای این خورشت، باید رسیده، ترد و استخوانی باشد، در غیر این صورت خورشت کیفیت مناسب را نخواهد داشت.

آیا به‌جای گوشت تهیه خورشت سیب، می‌توان از چیز دیگری استفاده کرد؟

بله، می‌توانید از مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید. یا اینکه می‌توانید همه را حذف کنید و یک خورشت گیاهی و وگان داشته باشید.

اگر خورشت سیب به‌اندازه کافی غلیظ نبود، چه می‌توان کرد؟

اگر خورشت شما به‌اندازه کافی غلیظ نشد، می‌توانید در دقایق پایانی پخت، مقداری آرد ذرت به آن اضافه کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید