مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو

بر سر سفره مهمانی‌ها و میز رستوران‌ها علاوه بر غذا، سالاد و دسرها، اغلب پیش‌غذاهایی نیز قرار دارد که بعضی از این پیش‌غذاها آش‌ها و سوپ‌ها هستند. سوپ‌های مختلفی وجود دارد که به‌عنوان پیش‌غذا سرو می‌شود. یکی از سوپ‌هایی که هم در رستوران‌ها و هم در میهمانی‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد و طرفداران زیادی دارد، سوپ جو است. سوپ جو فواید زیادی دارد و بسیار خوش‌طعم است. این غذا را می‌توان به‌عنوان یک غذای کامل در فصول سرد تهیه و استفاده کرد. سوپ جو خیلی سریع و آسان‌پخت است و در کمترین زمان به‌راحتی می‌توان آن را تهیه و طبخ کرد. سوپ جو را به دو روش با رب گوجه‌فرنگی و با شیر می‌توان تهیه کرد. ما در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه سوپ جو را با رب گوجه‌فرنگی به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

روش تهیه سوپ جو

روش تهیه سوپ جو

برای تهیه سوپ جو به تعداد ۶ نفر به مواد زیر با میزان‌های ذکر شده نیاز داریم:

  • سینه مرغ: 600 گرم
  • جو پوست‌کنده: 1/5 پیمانه
  • پیاز متوسط: 3 عدد
  • هویج متوسط: 3 عدد
  • روغن: 2 قاشق غذاخوری
  • جعفری تازه: 200 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه: به مقدار لازم

طبیعی است که به هر تعداد، میهمانانتان کم‌وزیاد شود به‌تناسب آن تعداد، میزان ذکر شده مواد لازم شما کم یا زیاد می‌شود.

سوپ جو پرک، یکی دیگر از سوپ‎های محبوب ایرانی است که در مقاله طرز تهیه سوپ جو پرک، دستور این غذای خوشمزه را آوردیم.

مراحل تهیه سوپ جو

مراحل تهیه سوپ جو

برای تهیه سوپ جو، اول باید از شب قبل جو پوست‌کنده را بشویید و در یک ظرف آب بریزید و بگذارید به مدت 10 تا 12 ساعت خیلی خوب خیس بخورد. پس از این مدت، جو پوست‌کنده را در یک قابلمه و روی آن آب بریزید و زیر آن را با یک شعله متوسط روشن کنید تا بجوشد. پس از جوشیدن آب شعله را کم کنید تا به‌آرامی ظرف مدت 1 تا 2 ساعت جوها خوب بپزند و لعاب بیندازند. حواستان باشد که جوها را هم بزنید تا ته نگیرد. هنگامی که جوها لعاب انداختند، شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.

در فصل‌های سرد سال معمولاً غذاهای طبع گرم مورداستفاده قرار می‌گیرد. اگر می‌خواهید بدانید چه غذاهایی طبع گرم دارند تا بتوانید در فصل‌های سرد از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید مقاله خورشت‌های طبع گرم را مطالعه کنید.

در ادامه 600 گرم سینه مرغ را با یک پیاز متوسط و کمی زردچوبه به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزد و روی شعله بگذارید تا سینه مرغ نیم‌پز شود. پیاز برای گرفتن بوی زهم گوشت مرغ خوب است. وقتی سینه مرغ نیم‌پز شد، شعله زیر قابلمه را خاموش و آن را ریش‌ریش کنید.

حالا جعفری‌های تازه را پس از تمیزکردن، شسته و خرد کنید. سپس یکی از پیازهای متوسط را پوست کنده، بشویید و به‌صورت نگینی خرد کنید. یک قابلمه مناسب برای پختن سوپ جو را روی شعله متوسط بگذارید، سپس 2 قاشق غذاخوری روغن را در قابلمه بریزید و بعد پیازهای خردشده را در آن بریزد و هم بزنید تا تفت بخورد.

در حین تفت خوردن پیازها، 3 عدد هویج را پوست کنده، بشویید و به‌صورت درشت رنده کنید. در میانه تفت خوردن پیازها، هویج‌های رنده شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا هویج‌ها نیز کمی تفت بخورند. در ادامه نمک، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به پیاز و هویج در حال تفت خوردن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه‌ها به خورد پیازها و هویج‌ها برود.

پس از تفت خوردن پیاز و هویج‌ها، گوشت سینه مرغ ریش‌ریش شده را به محتویات قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با پیاز و هویج‌ها مخلوط شود و تفت بخورد. سپس جوهای پوست کنده پخته شده را به قابلمه اضافه کنید و بلافاصله 1 لیتر آب بر روی آن در قابلمه بریزید و شعله را بالا ببرید تا زودتر آب بجوشد. وقتی آب داخل قابلمه جوشید، شعله زیر آن را کم کنید و بگذارید به مدت 45 دقیقه به‌آرامی بجوشد و خوب بپزد و جا بیفتد.

حالا 3 قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی را در یک تابه بریزد و با روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود. سپس یک لیوان آب به رب گوجه‌فرنگی اضافه کنید تا رب گوجه‌فرنگی رقیق و یکدست شود. وقتی رب گوجه‌فرنگی یکدست شد، آن را داخل قابلمه سوپ می‌ریزیم و خوب هم می‌زنیم تا سوپ به‌صورت یکدست رنگ رب گوجه‌فرنگی را بگیرد.

جو یکی از غلات بسیار مقوی است که به شکل‌های مختلفی از آن استفاده می‌شود. یکی از این اشکال مختلف جو، جو دوسر است. برای کسب اطلاعات درباره خواص جو دوسر می‌توانید مقاله خواص جو دوسر را مطالعه کنید.

وقتی سوپ خوب پخته و آماده شد، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا جعفری خردشده را به سوپ اضافه کنید و پس از هم زدن به مدت 15 تا 20 دقیقه دیگر بگذارید سوپ به‌آرامی جوشیده و بپزد. دقت داشته باشید که در قابلمه را نگذارید، زیرا بستن در قابلمه موجب می‌شود رنگ سبز و تازگی جعفری گرفته شده و تیره شود. می‌توانید کمی آب‌لیمو یا آبغوره به سوپ اضافه کنید و سوپ را از روی شعله بردارید. سوپ جو شما آماده است. نوش جان.

از غذاهای محبوبی که با جو تهیه می‏شود، آش جو است که در مقاله طرز تهیه آش جو، درباره این غذای محلی صحبت کردیم.

کلام آخر

یکی از پیش‌غذاهایی که هم در میهمانی‌ها و هم در رستوران‌ها سرو می‌شود، سوپ جو است. سوپ جو را می‌توان در فصول سرد به‌عنوان یک غذای کامل تهیه و استفاده کرد. امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را ببرید.

سؤالات متداول

سوپ جو را به چند روش می‌توان تهیه کرد؟

سوپ جو را به دو روش با رب گوجه‌فرنگی و با شیر می‌توان تهیه کرد.

چرا در هنگام پختن سینه مرغ، آن را با پیاز در آب می‌ریزند؟

زیرا پیاز برای گرفتن بوی زهم گوشت مرغ موثر است.

چرا وقتی جعفری‌ها را داخل سوپ جو ریختیم، نباید در قابلمه را بگذاریم؟

در واقع بستن در قابلمه موجب می‌شود رنگ سبز و تازگی جعفری گرفته شده و تیره شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید