اگر دنبال یک غذای ساده هستید، طرز تهیه دمی بلغور جو میتواند گزینه ایدهالی برای شما باشد. برای تهیه این غذای خوشمزه، تنها کافی است که مواد اولیه را داخل قابلمه بریزید و بعد هم بروید پیِ کار و زندگی خودتان! یعنی اصلاً از این راحتتر نمیشود. برای روزهایی که اصلاً وقت ندارید، اما دوست دارید که سفره رنگین و سنگین باشد، دمی بلغور جو میتواند به دادتان برسد و اتفاقاً حسابی هم سیرتان کند.
این غذای خوشمزه، اصالتاً یک غذای تهرانی است و گفته میشود که اصالت آن برای منطقه لواسانات است. در مقاله امروز قصد داریم تا طرز تهیه دمی بلغور جو را به شما آموزش دهیم. اصولاً دمیها، از سادهترین غذاهای ایرانی هستند و همه عاشقشان! شکی نداریم که از درستکردن این غذای لذت خواهید برد، اما قبل از آن، توصیه میکنیم که مقاله طرز تهیه کهی پلا را مطالعه کنید و با این غذای پرطرفدار ایرانی هم آشنا شوید.
روش تهیه دمی بلغور جو
برای تهیه دمی بلغور جو، شما به چیزی نیاز ندارید جز مقدار اندکی بلغور جو و در کنار آن هم چند مدل حبوبات دیگر. در اصل، مهمترین چیزی که این غذای اصیل تهرانی را آنقدر ساده و محبوب کرده است، همین مواد اولیه است. مواد اولیه دمی بلغور جو بسیار اندک است و در خانه همه ما پیدا میشود. اگر هم نشود، همهجا با کمترین قیمت در دسترس است.
اگر به پلو علاقه زیادی دارید، به شما پیشنهاد میکنیم که به مقاله طرز تهیه پلو مخلوط سر بزنید و این غذای خوشمزه را به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
یادتان باشد که مواد اولیه در طرز تهیه دمی بلغور جو، برای پخت بهاندازه 2 تا 3 نفر کافی است، اما میخواهید مقدار بیشتری درست کنید، تنها کافی است که مواد را به میزان مساوی، افزایش دهید. از جمله مواد لازم دمی بلغور جو میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
بلغور جو: 1 پیمانه
عدس: 1/3 پیمانه
لوبیا چیتی:1/3 پیمانه
لوبیا قرمز: 1/3پیمانه
نخودفرنگی: 1/3پیمانه
برنج: 1/3پیمانه
پیاز: 1 عدد متوسط
سبزی (شامل اسفناج، جعفری، تره و گشنیز): 250 گرم
نعناع خشک: 1/2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
گوجهفرنگی (اختیاری): 1 عدد
رب (اختیاری): 1 قاشق غذاخوری سرخالی
مراحل تهیه دمی بلغور جو
غذا از این سادهتر و سریعتر در فرهنگ غذایی ایران پیدا نمیشود. برای تهیه دمی بلغور جو، شما به هیچ مهارتی نیاز ندارید. اگر قبلاً در عمرتان برنج را دم کردهاید، اکنون بهراحتی نیز میتوانید این غذای خوشمزه را تهیه کنید. تنها چیزی که در این میان به آن نیاز دارید، مقداری صبر است، زیرا که طرز تهیه دمی بلغور جو، ممکن است کمی طولانی شود. اگر به پلوهای ساده ایرانی علاقه دارید، طرز تهیه پلو مخلوط هم میتواند برای شما جالب باشد.
در طرز تهیه دمی بلغور جو، باید مطابق با مراحل زیر عمل کنید:
ابتدا بهتر است که حداقل از 12 ساعت قبل، عدس، بلغور، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را در آب قرار دهید تا نفخش گرفته شود. در این مدت بهتر است که حداقل 3 دفعه نیز آبشان را عوض کنید. در نهایت قبل از پخت، کافی است که همه را با هم آبکش کنید، مقداری زیر شیر آب نگه دارید و سپس اجازه دهید که مقداری خشک شود. بهتر است که برنج را نیز از یک ساعت قبل، همراه با مقداری خیس کنید.
حال همه حبوبات را (بهجز عدس) در یک قابلمه مناسب بریزید و تا جایی که رویشان پوشیده شود، آب اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید که حبوبات بپزند. حال باید به سراغ آمادهکردن باقی مواد اولیه بروید.
سبزیها را خوب بشویید تا گِل آنها گرفته شود. مقداری که خشک شدند آنها را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. بعد از گذشت یک ساعت از پخت حبوبات در قابلمه، سبزی را همراه با عدس به بقیه مواد اضافه کنید. سپس مجدداً در قابلمه را رویش قرار دهید و اجازه دهید روند پخت، ادامه پیدا کند. اگر دوست دارید، میتوانید یک قاشق سرخالی رب و یک گوجهفرنگی کوچک نیز را نیز در همین زمان به دمی اضافه کنید.
حال باید به سراغ پیاز برویم. پیاز را بهصورت خلالی یا بهصورت نگینی خرد کنید. سپس یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقداری روغن داخلش بریزید و بگذارید داغ شود. حال پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شود. زردچوبه، فلفل و نمک را هم اضافه کنید. این کار نه فقط بوی خامی پیاز را میگیرد که باعث میشود دمی شما مزه بهتری هم داشته باشد. بعد از اضافهکردن ادویه، نعناع خشک را نیز اضافه کنید. مقداری هم بزنید و زمانی که دیدید رنگش مقداری تیره شد، آن را داخل قابلمه بریزید.
پیازداغ و نعناع را هم داخل قابلمه بریزید و مقداری هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. در همین زمان، باید برنج را نیز اضافه کنید. حواستان باشد که آب برنج را خالی کنید و سپس خود برنج خیسخورده را داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. حال باید مثل تهیه کته، در قابلمه را بردارید و اجازه دهید که آب دمی شما خشک شود. زمانی که تمام آب قابلمه بخار شد، در قابلمه را مجدداً ببندید و بگذارید دم بکشد.
بعد از حدود 30 تا 40 دقیقه، دمی بلغور جو شما آماده خواهد بود. برای اینکه دمی خوشطعم و خوشعطر داشته باشید، میتوانید تا زمانی که دمی هنوز آب دارد، مقداری زعفران و کره حیوانی داخلش بریزید. این دمی را میتوانید با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید و از آن لذت ببرید. نوش جان!
یکی دیگر از غذاهای محبوب ایرانی دمپختک است که در مقاله طرز تهیه دمپختک، انواع روش تهیه آن را آوردیم.
کلام آخر
در این مقاله روش تهیه یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی را در کنار هم یاد گرفتم. طرز تهیه دمی بلغور جو، بسیار ساده است و اگر آن را درست کنید، عاشق و شیفتهاش خواهید شد. اگر شما هم مثل ما هوس کردهاید که مزه این خوراک خوشمزه را بچشید، بهتر است که همینالان دستبهکار شوید و آستین بالا بزنید و این خوراک را برای خود و عزیزانتان طبخ کنید!
سؤالات متداول
برای خوشمزهتر شدن دمی بلغور جو چهکار میتوان انجام داد؟
مقداری زعفران و کره حیوانی یا روغن محلی، میتواند این خوراک را بسیار بهتر و خوشمزهتر کند.
آیا در دمی بلغور جو میتوان از رب یا گوجهفرنگی استفاده کرد؟
در دستور تهیه سنتی آن این دو وجود ندارند، اما بسته به سلیقه خود، میتوانید از این دو ماده اولیه هم استفاده کنید.
طرز تهیه دمی بلغور جو چقدر طول میکشد؟
طرز تهیه این پلو، به نسبت غذاهای ایرانی کمتر بوده و تنها حدود 2 ساعت طول میکشد. دراینبین نیاز نیست که مدام به آن سر بزنید.
شبکه های اجتماعی