یکی از محبوبترین غذاها که از کودک خردسال تا افراد میانسال به آن میل و رغبت زیادی نشان میدهند، ماکارونی است. ماکارونی انواع مختلفی دارد و به روشهای گوناگونی طبخ میشود. یکی از این روشها، پختن ماکارونی با شیر است. در مقاله حاضر قرار است درباره طرز تهیه ماکارونی شیر صحبت کنیم. اگر دوست دارید با پخت یک ماکارونی خوشمزه و لذیذ عزیزانتان را عاشق خودتان کنید، همراه ما باشید.
تاریخچه و خاستگاه ماکارونی
از آنجایی که انواع غذاهایی که با پاستا و ماکارونی پخته میشوند به کشور ایتالیا تعلق دارند، در نگاه اول اینطور به نظر میرسد که خاستگاه ماکارونی کشور ایتالیا باشد، اما اصلا اینطور نیست.
ماکارونی برای اولین بار توسط یک دوشیزه چینی ابداع شد. این بانو به همراه همکار ایتالیاییاش جناب اسپاگتی، از آشپزان یک کشتی بودند. روزی برحسب اتفاق، درحالیکه مشغول تهیه خمیر برای پخت نان بودند، ظرف محتوای خمیرها روی میز میافتد و خمیرها رشتهرشته آویزان و خشک میشوند.
این دو آشپز رشتههای بهدستآمده را در آبگوشت میریزند و پس از سرو متوجه طعم بینظیر آنها میشوند. اینگونه است که غذایی به خوشمزگی یک ماکارونی ابداع میشوند و نام آن با توجه به فردی که آن را کشف کرده است، اسپاگتی لقب میگیرد.
اگر به ماکارونی و غذاهایی که با ماکارونی درست میشوند، علاقه دارید، مقاله طرز تهیه سالاد ماکارونی را از دست ندهید.
خواص مصرف ماکارونی چیست؟
غلات سهم بالایی در تامین انرژی روزانه بدن ما دارند. بهطورکلی، غلات یکی از مهمترین بخشهای رژیم غذایی هر فردی است و تقریبا 50 درصد کالری روزانه افراد از طریق غلات و کربوهیدراتها دریافت میشود. در این بین، ماکارونیها یکی از محبوبترین منابع کربوهیدرات هستند.
کربوهیدراتهای موجود در ماکارونی قند خون را به شکل طبیعی بالا میبرند و این روند را بهمدت طولانی حفظ میکند. در نتیجه، فرد بهمدت طولانیتری سیر میماند. علاوه بر این، آرد سمولینا که در تهیه ماکارونی استفاده میشود، حاوی نوعی پروتئین بهنام سمولینا است که ارزش غذایی بالایی دارد.
رنگ زرد ماکارونی بهعلت وجود ترکیبی بهنام بتاکاروتن است که پیشساز ویتامین آ است و خاصیت آنتیاکسیدانی بسیاری دارد. همچنین، سبوس موجود در بعضی ماکارونیها مثل ماکارونی قهوهای، سرشار از ویتامین ب، آهن و سایر املاح است. همچنین، فیبر بالای آن عملکرد دستگاه گوارش را بهبود میبخشد و قند خون و کلسترول را تنظیم میکند.
یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی، ماکارونی است که در مقاله طرز تهیه ماکارونی درباره این غذای خوشمزه صحبت کردیم.
روش تهیه ماکارونی شیر
در بخش قبلی درباره خواص ماکارونی صحبت کردیم. حال فرض کنید همنشینی این خوراکی پرطرفدار در کنار شیر که خواص بیشمار آن قبلا برای شما ثابت شده است، چه غوغایی برپا خواهند کرد. بچهها معمولا عاشق ماکارونی هستند و در صورتی که نسبت به خوردن شیر رغبتی از خود نشان نمیدهند، این غذا بهانهای عالیست که آنان را از فواید شیر بهرهمند کنیم. در ادامه، با طرز تهیه این غذای خوشمزه و مقوی آشنا خواهید شد.
برای آنکه یک ماکارونی شیر خوشمزه درست کنید، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
ماکارونی لولهای: 1 بسته 500 گرمی
کره: 1/4 پیمانه
آرد: 1/4 پیمانه
آرد سوخاری: 1/2 پیمانه
آویشن: 1/4 قاشق غذاخوری
فلفل سیاه: 1/4 قاشق غذاخوری
فلفل سفید: 1/4 قاشق غذاخوری
خردل: 1 قاشق غذاخوری
نمک: 1 قاشق غذاخوری
پنیر چدار: 3 پیمانه
جوز هندی: نوک قاشق غذاخوری
شیر: 4 پیمانه
کره ذوبشده: 1 قاشق غذاخوری
مراحل تهیه ماکارونی شیر
برای درستکردن این ماکارونی خوشمزه، ابتدا آب را در قابلمهای بهجوش آورید. سپس ماکارونیها را داخل قابلمه بریزید و طبق دستورالعمل روی بسته بپزید و آبکش کنید. تابهای مناسب را روی حرارت بگذارید و کره را داخل آن بریزید. آرد را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد.
پس از آنکه آرد بهخوبی تفت خورد و رنگ آن تغییر کرد، آویشن و فلفل را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. سپس شیر را اضافه کنید و خوب هم بزنید. نمک و جوز هندی را هم به مایه ماکارونی بیفزایید و اجازه دهید مواد بهاندازه 6 تا 8 دقیقه بجوشند تا غلیظ شوند.
در مرحله بعد، 2 پیمانه از پنیر و خردل را هم به سس اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر بهخوبی ذوب شود. پس از آنکه سس به غلظت مناسب رسید، ماکارونی و سس را با هم مخلوط کنید و در ظرفی بریزید که قابلیت تحمل دمای فر را داشته باشد
مقداری آرد سوخاری را با یک قاشق غذاخوری کره ذوبشده تفت دهید و روی مواد بریزید. باقیمانده پنیر را روی ماکارونی بریزید و ظرف را در فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید. اجازه دهید ماکارونی بهمدت 20دقیقه با حرارت 200درجه سانتیگراد در فر بماند. بعد از گذشت این زمان که پنیر طلایی و برشته شد، ماکارونی شما آماده است. آن را از فر خارج کنید و با مخلفات دلخواهتان سرو کنید. نوش جان.
یکی از غذاهای پرطرفداری که با ماکارونی تهیه میشود، پاستا است که در مقاله طرز تهیه پاستا خانگی، این غذای خوشمزه را معرفی کردیم.
کلام آخر
ماکارونی یکی از غذاهای لذیذیست که با هر دستوری هم پخته شود، همچنان طرفداران زیادی پیدا خواهد کرد. در مقاله حاضر طرز تهیه ماکارونی شیر را یکی از خوشمزهترین غذاها با ماکارونی است، در اختیار شما قرار دادیم. اگر دنبال طعمی متفاوت از ماکارونی هستید، توصیه میکنیم در کنار سایر روشهای پخت ماکارونی و پاستا، این غذا را هم حتما امتحان کنید. قول میدهیم که طعم فوقالعاده آن شگفتزدهتان خواهد کرد.
سوالات متداول
آیا میتوان از خامه بهجای شیر استفاده کرد؟
خیر، خامه برای درستکردن این نوع ماکارونی کاربردی ندارد و بهتر است از استفاده از آن پرهیز کنید.
برای پخت ماکارونی شیر از چه نوع ماکارونی باید استفاده کرد؟
استفاده از هر نوع ماکارونی فرمی مجاز است.
این غذا را با شیر کمچرب درست کنیم یا پرچرب؟
استفاده از شیر پرچرب باعث خوشطعمترشدن آن میشود، اما میتوانید از شیر کمچرب هم استفاده کنید.
شبکه های اجتماعی