مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه گراتن سیب زمینی

طرز تهیه گراتن سیب زمینی

سری به اینستاگرام بزنید تا ببینید در هر لحظه چه تعداد عکس غذا در این فضای مجازی به اشتراک گذاشته می‌شود. امروزه یکی از تفریحات مردم پختن غذا‌های جدید و قراردادن عکس‌های آن در صفحات شخصی خودشان است. به همین دلیل همیشه به دنبال تجربه غذا‌های جدید هستند. علاوه بر این، فضای مجازی و افزایش ارتباطات برون‌مرزی، مردم را به فرهنگ غذایی کشور‌های مختلف مشتاق کرده است. گراتن سیب زمینی یکی از این موارد است!

گراتن غذایی سریع و جذاب است و معمولاً همه افراد از خوردن آن استقبال می‌کنند. گراتن در بین گیاه‌خواران که رژیم غذایی خاص خود را دارند نیز محبوبیت دارد. شما باتوجه‌به اینکه چه موادی در دسترس دارید و یا برای چه کسی آشپزی می‌کنید، مواد موجود در گراتن را انتخاب کنید. بچه‌ها معمولاً گراتن سیب‌زمینی و پنیر را با لذت می‌خورند و بزرگتر‌ها به گراتن مرغ یا گراتن گوشت گرایش بیشتری دارند. هرچند اگر مهمان شما گیاه‌خوار باشد قضیه فرق می‌کند و باید تمام مواد را طبق رژیم او انتخاب کنید. در این مقاله از مجله تبرک، علاوه بر طرز تهیه گراتن سیب زمینی، طرز تهیه چند مدل گراتن دیگر را توضیح داده‌ایم.

گراتن چیست؟

گراتن

در یک تعریف کلی، به هر غذایی که سطح آن را با پنیر یا پودر سوخاری و کره پوشانده، سپس در فر گاز یا کباب‌پز قرار دهند، گراتن گفته می‌شود. اصطلاح “au gatin” و “gratinee” فقط به هر چیزی اشاره دارد که به این روش تهیه شده باشد. به‌طورکلی:

  • گراتن همیشه در یک ظرف کم‌عمق درست می‌شود.
  • روی آن پنیر و آرد سوخاری است که باید به حالت برشته درآید.

گراتن غذایی با تاریخچه فرانسوی است و امروزه در مدل‌های مختلف درست می‌شود. شما با هر مواد اولیه‌ای که در دسترس دارید یا علاقه دارید، این غذا را درست کنید اما رعایت دو نکته اصلی را برای درست‌کردن گراتن فراموش نکنید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی ساده

روش تهیه گراتن سیب زمینی جزو محبوب‌ترین رسپی غذا با سیب زمینی است. برای تهیه گراتن سیب‌زمینی به مواد زیر نیاز داریم:

  • روغن: به مقدار لازم
  • فیله مرغ خرد شده: 2 عدد
  • نمک: به مقدار کم
  • فلفل: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر سیر: 1 قاشق چای‌خوری
  • پودر زنجبیل: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • هویج نگین شده: 1 عدد
  • پنیر خامه‌ای: 2 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی حلقه شده: 2 عدد
  • پنیر پیتزا: به مقدار دلخواه
  • سبزی جعفری: در صورت نیاز

برای تهیه گراتن سیب زمینی، ابتدا در یک تابه روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. فیله مرغ خردشده را در آن بریزید و به آن نمک، پودر سیر، پودر زنجبیل،  اضافه کنید و هم بزنید. سپس هویج نگین شده را به فیله مرغ اضافه کنید. بعد از آن پنیر خامه‌ای را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید کامل پخته شوند. در ظرف فر، سیب زمینی حلقه شده بچینید و روی آن به مقدار دلخواه پنیر پیتزا بریزید. سپس مخلوط فیله مرغ را اضافه کنید و مجدد روی مواد را با سیب زمینی حلقه شده بپوشانید. در نهایت به مقدار دلخواه پنیر پیتزا بریزید و به مدت 25 دقیقه در دمای 180 درجه قرار دهید. در صورت تمایل می‌‎توانید با سبزی جعفری، گراتن خود را تزیین کنید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی خانگی

طرز تهیه گراتن سیب زمینی خانگی

گراتن سیب زمینی یک غذای سریع و خوشمزه است که به‌عنوان پیش‌غذا یا غذای اصلی سبک استفاده می‌شود. درست‌کردن این غذا به کمی حوصله و مقدار محدودی مواد اولیه نیاز دارد.

مواد لازم:

  • کره: 3 قاشق غذاخوری
  • آرد: 3 قاشق غذاخوری
  • شیر: 2 فنجان شیر کم‌چرب
  • پنیر چدار رنده شده: 1 فنجان
  • سیب زمینی: 6 عدد متوسط
  • پیاز: 1 عدد متوسط
  • فلفل و نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

فر را در دمای 350 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا از قبل خوب گرم شود و کار خود را شروع کنید. در ابتدا یک قابلمه بزرگ بردارید و کره را روی حرارت ملایم در آن آب کنید. بعد از آن آرد، نمک و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید.

شیر را کم‌کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا به نقطه‌جوش برسد. 2 دقیقه هم‌زدن کافی است و بلافاصله از روی حرارت بردارید. پنیر را در این مرحله اضافه کنید تا خوب آب شود. حالا نوبت اضافه‌کردن سیب‌زمینی و پیاز به سسی است که درست کرده‌اید.

مواد را توی ظرف مناسب ریخته و روی آن را با فویل بپوشانید. ظرف را به مدت 30 تا 40 دقیقه در فر از قبل گرم‌شده قرار دهید. گراتن سیب زمینی شما آماده است!

یکی از ترکیبات گراتن سیب زمینی پنیر بود، اگر به غذا‌های پنیری علاقه‌مند هستید و با پنیر پیتزا زیاد سروکار دارید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله خواص پنیر پیتزا را مطالعه کنید. با خواندن مقالات، اطلاعات بیشتری درباره خواص غذا‌ها پیدا می‌کنید.

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با مرغ

طرز تهیه گراتن سیب زمینی با مرغ

حجم بالای کربوهیدرات موجود در گراتن سیب‌زمینی با اضافه‌کردن مرغ متعادل می‌شود. هر انسان باتوجه‌به میزان فعالیت فیزیکی و وزن بدن، نیاز پروتئینی متفاوتی در طول روز دارد. جای خالی پروتئین در گراتن سیب زمینی با اضافه‌کردن مرغ به آن پر می‌شود. مواد لازم و طرز تهیه گراتن سیب زمینی با مرغ در زیر آمده است:

  • سینه مرغ بدون استخوان: 2 عدد
  • کره: 2 قاشق غذاخوری
  • سیر: 4 حبه خرد شده
  • پیاز: 2 عدد خرد شده
  • نمک کوشر و فلفل: به مقدر لازم
  • سیب زمینی: 3 عدد متوسط
  • کرم غلیظ: 2 قاشق
  • پارمزان: نصف فنجان
  • پنیر چدار: نصف فنجان

ابتدا باید سینه‌های مرغ را در قابلمه‌ای از آب جوش به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. بعد از پخت، مرغ را از قابلمه خارج کنید و روی تخته آشپزخانه بگذارید تا دمای آن پایین بیاید.

کره را در ماهیتابه حرارت دهید و به آن سیر، پیاز، نمک و فلفل اضافه کنید. اجازه دهید به مدت 10 تا 15 دقیقه پیاز و سیر با کره تفت بخورد. حالا وقت آن رسیده که سراغ مرغ بروید، سینه پخته شده را تکه‌تکه کرده و در کناری قرار دهید.

در مرحله بعد خامه غلیظ، پنیر پارمزان، سیر و پیاز پخته شده و نمک و فلفل را با هم ترکیب کنید. در آخر سیب‌زمینی‌های برش‌خورده را به این ترکیب اضافه کرده و مخلوط کنید.

ظرف مناسب گراتن مرغ را انتخاب کنید که وقت چیدن یک‌لایه سیب زمینی و یک‌لایه سینه مرغ پخته شده است. به‌این‌ترتیب که اول یک‌لایه سیب زمینی اضافه می‌کنید، روی آن کمی پارمزان می‌ریزید و در نهایت با مرغ می‌پوشانید. همین ترتیب را ادامه دهید تا به بالای ظرف برسید. لایه آخر را با سیب‌زمینی و پنیر چدار بپوشانید.

ظرف آماده شده را با فویل بپوشانید و به مدت یک ساعت در فر قرار دهید. بعد از گذشت یک ساعت، فویل را برداشته تا روی آن به‌خوبی برشته شود. اگر به خوردن غذا‌های فانتزی علاقه دارید، طرز تهیه مرغ سوخاری را بخوانید.

طرز تهیه انواع گراتن

طرز تهیه انواع گراتن

اصول اولیه را در تهیه انواع گراتن رعایت کنید و همیشه از خوردن یک گراتن اصیل فرانسوی لذت ببرید. در حال حاضر، طرز تهیه این غذا از دستور اولیه خود فاصله گرفته و با سلیقه‌های متفاوتی درست می‌شود. گراتن موردعلاقه خود را پیدا کنید و با تغییر نسبت مواد اولیه به طرز تهیه گراتن مورد دلخواه خود برسید.

گراتن سیب زمینی با بادمجان و گراتن سیب زمینی با قارچ نیز از گراتن‌های پرطرفدار هستند. به طرز تهیه گراتن سیب زمینی و مرغ نگاه کنید و همین مراحل را برای گراتن بادمجان و گراتن قارچ تکرار کنید.

در کنار یادگیری گراتن که ریشه‌ای فرانسوی دارد، مقاله رسپی غذاهای ایتالیایی را بخوانید و آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

کلام آخر

گراتن سیب‌زمینی غذایی سریع و خوشمزه است که برای دور‌همی‌ها و میز‌های تولد انتخاب مناسبی است. این غذا به دلیل وجود پنیر و سطح برشته‌ای که دارد، مورد استقبال افرادی زیادی به‌خصوص بچه‌ها قرار می‌گیرد. گراتن سیب زمینی پایه‌ای‌ترین نوع گراتن است. شما می‌توانید با ترکیب انواع گوشت و سبزیجات، گراتن موردعلاقه خود را درست کنید.

سوالات متداول:

روش پخت گراتن چگونه است؟

تمامی مراحل طرز تهیه گراتن را انجام دهید. در آخرین مرحله سطح ظرف را با فویل پوشانده و برای مدت‌زمان مشخصی در داخل فر قرار دهید.

گراتن چیست؟

یک غذا با ریشه فرانسوی است. به‌طورکلی، گراتن به هر غذایی می‌گویند که سطح آن با پنیر یا پودر سوخاری و کره پوشانده شده و روی آن در فر برشته شود.

روش درست‌کردن سس برای گراتن چیست؟

کره را با شعله ملایم حرارت داده، سپس به آن آرد، نمک و فلفل زده اضافه کنید. در مرحله بعد، باید به‌آرامی شیر را اضافه کنید تا به یک کرم غلیظ برسید. در نهایت سس را از روی حرارت برداشته و به آن پنیر چدار اضافه کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید