اکبر جوجه معروفترین غذای مازندرانی است و طعم منحصربهفردی دارد. شهرت این غذا تا حدی زیاد است که در بیشتر شهرهای ایران، رستورانهای مخصوص این غذا وجود دارند بهطوریکه غذای دیگری در آنها سرو نمیشود.
اکبر جوجه برای اولین بار توسط فردی بهنام علیاکبر کلبادی نژاد ابداع شد. کلبادی نژاد یکی از محبوبترین رستورانهای بین راهی را برای سرو این غذا در نظر گرفت و امروز شعبههای زیادی از آن در مسیر شمال کشور در حال فعالیت هستند.
اکبر جوجه اصل، مخصوص شهر گلوگاه مازندران است. اکبر جوجه روش پخت سختی ندارد، شما میتوانید آن را درست کنید، اما نکات مهمی را باید رعایت کنید تا طعمی شبیه به اکبرجوجه واقعی داشته باشد. با ما همراه باشید تا راز خوشمزگی اکبر جوجه را به شما بگوییم.
طرز تهیه اکبر جوجه اصل گلوگاه
برای درست کردن اکبر جوجه رستورانی از جوجه مرغهای کوچک و 30 روزه استفاده میکنند، بههمین دلیل بافت نرم و لطیفی دارد. شما میتوانید از مرغ کوچک استفاده کنید.
مواد لازم:
- مرغ کوچک: 1 عدد
- کره: 100 گرم
- روغن مایع: 1 لیوان
- پیاز: 1 عدد
- سیر: 4 حبه
- آبلیمو: نصف لیوان
- رب انار: نصف لیوان
- زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه اکبر جوجه شمالی
ابتدا مرغ را بهخوبی بشویید و آن را از وسط به دو قسمت تقسیم کنید. توجه داشته باشید که در طرز تهیه اکبر جوجه مازندرانی نباید پوست مرغ را جدا کنید.
یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و مرغها را در آن بگذارید. پیازها را خلالی برش دهید، سیرها را خرد کنید و به همراه آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل داخل کاسه مرغها بریزید.
حداقل نصف روز زمان لازم است تا مرغها مزهدار شوند. مواد داخل کاسه را با دست بهخوبی ورز دهید و روی آنها سلفون بکشید. کاسه را حداقل 12 ساعت داخل یخچال بگذارید. یکی از مهمترین نکات درست کردن اکبر جوجه، مزهدار کردن مرغها است.
در صورتیکه برای تعداد نفرات زیاد اکبر جوجه درست میکنید، بهتر است به ازای هر نفر یک جوجه مرغ کوچک در نظر بگیرید و به همراه کته ایرانی سرو کنید.
بعد از اینکه مرغها مزهدار شدند، آنها را از یخچال خارج کنید. داخل یک تابه بزرگ و گود روغن مایع بریزید. اگر تابه گود ندارید، بهتر است از یک قابلمه بزرگ و جادار استفاده کنید.
حرارت قابلمه باید ملایم باشد تا مرغها به آرامی آماده شوند. مرغها را داخل روغن تفت دهید و درب قابلمه را بگذارید تا آب بیندازند و در مدت 1 ساعت و 30 دقیقه بپزند. مرغها را از قسمت پوسته داخل روغن نیندازید، بهتر است سطح داخل مرغها در روغن باشد.
بعد از پختهشدن مرغها، آنها را از قابلمه خارج کنید. تابه دیگری بردارید و کره را به همراه باقیمانده روغن در آن بریزید. مرغهای پخته شده را در مخلوط روغن و کره بهخوبی سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شوند.
اکبر جوجه آماده شده را از روغن خارج کنید و روی یک توری بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود. موقع سرو، روی مرغها را با رب انار بپوشانید. رب انار را مطابق سلیقه خود میتوانید ملس یا ترش انتخاب کنید.
اکبر جوجه مازندرانی را معمولا با برنج کته یا چلو ساده میخورند. اکبر جوجه غذای نسبتا چرب و پرکالری است، البته شما میتوانید آن را در خانه درست کنید تا سالمتر باشد.
اگر دوست دارید مرغ را به روشهای مختلفی مزهدار کنید و مرغ سوخاری خوشمزه را در خانه امتحان کنید، به مقاله طرز تهیه مرغ سوخاری بروید.
کلام آخر
اکبر جوجه یک غذای اصیل مازندرانی است، اما در بیشتر شهرهای شمال میتوانید آن را بچشید. این غذا در رستورانهای مختلفی سرو میشود.
اگر شما هم عاشق عطر و طعم جوجههای برشته و طلایی هستید، وقت آن است که دست به کار شوید. ما در این مقاله نکاتی درباره طرز تهیه اکبر جوجه آوردیم که بهراحتی میتوانید نوع خانگی آن را هم تجربه کنید.
سوالات متداول:
اکبر جوجه غذای محلی کدام شهر است؟
اکبر جوجه، غذای اصیل شهر گلوگاه مازندران است و علیاکبر کلبادی نژاد برای اولین بار این غذا را ابداع کرد.
مهمترین نکته در پخت اکبر جوجه چیست؟
جوجه مرغ کوچک را باید به همراه پوست حداقل 12 ساعت در سیر، پیاز، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل مزهدار کنید. طعمدار کردن مرغها، مهمترین مرحله پخت این غذا است.
چرا اکبر جوجه خیلی چرب میشود؟
جوجه مرغ پخته شده در کره و روغن فراوان سرخ میشود تا کاملا برشته و طلایی شود. راز خوشمزگی این غذا در کره و روغن است. آن را در خانه درست کنید تا سالمتر باشد.
2 نظر
سلام ممنونم که دستور کامل اکبرجوجه رابیان کردید
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲, ۲۳:۴۲واقعآعالیه ممنون
حسین علی مزورعی بسی
۴ مهر ۱۴۰۲, ۰۳:۳۲با عرض سلام ، مطالب بسیار عالی و آموزنده است ، باکمال تشکر فراوان