انواع سرکه، در تهیه سالادها و ترشیها مورد استفاده قرار میگیرد. سرکه خواص درمانی زیادی دارد. سرکه سیب میتواند برای از بین بردن علائم آلرژی فصلی مورد استفاده قرار بگیرد.
در این مقاله قصد داریم، شما را با طرز تهیه سرکه سیب خانگی آشنا کنیم. درست کردن این سرکه بسیار ساده است. تنها کافی است نکات زیر را در تهیه آن رعایت کنید.
پیش از اینکه به سراغ طرز تهیه بهترین روش سرکه سیب برویم، پیشنهاد میکنیم، مقاله فواید سرکه سیب را مطالعه کنید و با خواص آن آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب خانگی
- سیب: 3 کیلوگرم
- آب جوشیده و سرد: به میزان لازم
- نخود خام: 20 عدد
- سرکه سفید: 3 فنجان
- شکر: 3 قاشق چایخوری
- نمک: 3 قاشق چایخوری
روش تهیه سرکه سیب خانگی
ابتدا سیبها را کاملا بشویید و خشک کنید، سپس آنها را با پوست ریز کنید. هر سیب را به چهار قسمت برش دهید و هسته آنها را جدا کنید.
سیبها را درون یک دبه بریزید، دبه نباید کاملا پر شود. اندازه دبه را طوری انتخاب کنید که با اضافه کردن سیبها 1/4 آن خالی بماند.
در مرحله بعد نخود، سرکه سفید، شکر و نمک را اضافه کنید و کمی هم بزنید، سپس به آرامی آب را به آن اضافه کنید.
توجه کنید، دبه را با آب کاملا پر نکنید و به اندازه چهار انگشت از سر آن خالی باشد. همه مواد را با یک قاشق چوبی و تمیز بهخوبی مخلوط کنید.
یک پارچه تمیز بر روی دبه قرار دهید و آن را با کش محکم کنید، سپس درب پلاستیکی را بر روی دبه بگذارید تا هوا و رطوبت به داخل آن نفوذ نکند. این کار از کپک زدن سرکه سیب جلوگیری میکند.
حدود 10 روز، دبه را در جای تاریک و خنک بگذارید. بهترین دما برای تهیه سرکه سیب و انگور، 25 درجه سانتیگراد است. ما در مقاله تفاوت سرکه سیب و انگور، شما را با طرز تهیه سرکه انگور نیز آشنا کردیم. شرایط نگهداری هر دو یکسان است.
در این مدت هر روز به دبه سر بزنید و با قاشق چوبی آن را زیر و رو کنید. بعد از این 10 روز، حبابهایی بر روی سطح سرکه ایجاد و سیبها تهنشین میشوند.
ممکن است بر روی سطح سرکه، پشههای ریزی ببینید. نگران نباشید آنها مگس سرکه هستند و به تخمیر سرکه کمک میکنند. مگس سرکه از لحاظ بهداشتی و سلامتی مشکلی بهوجود نمیآورند.
زمانیکه این تغییرات بر روی سرکه شما بهوجود آمد، زمان آن است که دبه را به مدت 50 روز در جای تاریک و خنک نگهدارید.
در این مدت بههیچ عنوان درب دبه را باز نکنید و آن را جابهجا نکنید. بعد از گذشت 50 روز درب آن را به آرامی باز کنید.
سرکه بهدست آمده را از یک صافی عبور دهید و آن را در ظروف شیشهای تمیز نگهداری کنید.
طرز تهیه سرکه سیب خانگی بدون شکر
کسانیکه قند خون بالا دارند، مصرف روزانه چند قطره سرکه سیب خانگی میتواند خطر دیابت را از آنها دور کند. این افراد معمولا بهدنبال روشهای تهیه سرکه بدون استفاده از شکر هستند.
مواد لازم برای تهیه سرکه سیب بدون شکر
- سیب: 1 کیلوگرم
- مخمر نان: 1 قاشق چایخوری
- آب جوشیده و سرد: به مقدار لازم
روش تهیه سرکه سیب بدون شکر
روش تهیه این نوع سرکه بسیار ساده است. سیبها را بشویید و کاملا خشک کنید. سپس آنها را از هسته جدا و خرد کنید.
سیبها را درون ظرف شیشهای مناسب بریزید. همانند روش قبل، سیبها باید ظرف را پر کنند.
مخمر را با یک لیوان آب بهخوبی مخلوط کنید و به سیبها اضافه کنید. بر روی سیبها آب بریزید تا جایی که ظرف کامل پر نشود و چهار انگشت از سر آن خالی باشد.
به مدت 10 روز باید به ظرف سرکه سر بزنید و آن را با قاشق چوبی تمیز هم بزنید. وقتی سیبها کاملا تهنشین شدند و بر روی سطح ظرف حباب ایجاد شد، درب آن را ببندید و به مدت 2 تا 5 ماه آن را در جای تاریک و خنک نگه دارید تا سرکه بهعمل بیاید.
نکات مهم در تهیه سرکه سیب:
1-سعی کنید از سیبهای شیرین و سالم استفاده کنید تا سرکه مرغوب و باکیفیت شود.
2-قبل از تهیه، سیبها را کاملا شسته و خشک کنید تا سرکه شما کپک نزند.
3-هرگز از قاشق فلزی یا ظرف فلزی در تهیه سرکه استفاده نکنید.
4-زمانیکه بر روی سیبهای خرد شده، آب میریزید، توجه کنید که آب کاملا روی سطح سیبها را بگیرد تا سرکه خراب نشود.
5-چهار انگشت از سر ظرف یا دبه را خالی بگذارید تا فضای کافی برای فرایند تخمیر وجود داشته باشد. اگر زیاد آب بریزید، سرکه شما رقیق و بیکیفیت خواهد شد.
6-سرکه آماده را در ظروف شیشهای و در محل خنک نگهداری کنید.
تهیه سرکه خانگی زمان زیادی لازم دارد. رعایت این نکات ظریف و کلیدی میتواند در نتیجه کار شما موثر باید. اگر برای تهیه سرکه سیب وقت کافی را ندارید، پیشنهاد ما سرکه سیب تبرک است که بسیار مرغوب و سالم تهیه شده است.
کلام آخر
سرکه سیب خانگی و مرغوب را میتوانید در تهیه انواع سالاد و ترشی استفاده کنید. سرکه، چاشنی محبوب و پرفایدهای است که بهراحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. ما در این مقاله سعی داشتیم سادهترین روشهای درست کردن سرکه سیب خانگی را با شما در میان بگذاریم.
سوالات متداول:
چطور از کپک زدن سرکه سیب خانگی جلوگیری کنیم؟
استفاده از آب جوشیده، ظرف شیشهای، قاشق چوبی، محکم کردن درب ظرف و نگهداری در دمای خنک مانع کپکزدگی میشود.
سرکه سیب خانگی بدون شکر چگونه تهیه میشود؟
یک کیلو سیب تمیز و خردشده را در ظرف شیشهای قرار دهید، آب جوشیده را روی سیبها بریزید تا سطح آنها را بپوشاند. یک قاشق چایخوری مخمر نان به آن اضافه کنید. 10 روز اول آن را روزی یکبار هم بزنید، سپس 50 روز آن را در جای خنک نگه دارید.
پشههای روی سطح سرکه را چطور از بین ببریم؟
این پشهها در واقع مگس سرکه هستند و به تخمیر سرکه کمک میکنند. برای سلامتی مضر نیستند و نباید آنها از بین ببرید.
1 نظر
محمد علی ش
۳ آبان ۱۴۰۲, ۲۰:۰۳مفید بود تشکر