صبحانه و عصرانه از وعدههای اصلی است که کمک میکند انسان روز خود را پرانرژی شروع کرده و در طول روز انرژی کافی برای انجام امور خود داشته باشد. ازآنجاییکه انتخاب و میلکردن خوراکیهای پرخاصیت برای حفظ سلامتی واقعاً مهم است ما قصد داریم در این مطلب، طرز تهیه یک میان وعده مقوی و لذیذ را به شما آموزش دهیم. مربای سیب از آن دست مرباهایی است که تقریباً با ذائقه اکثر مردم سازگار بوده و در اکثر خانهها استفاده میشود. اگر در منزل شما نیز سیب دیرتر از بقیه میوهها استفاده و گاهی حتی خراب میشود میتوانید با تهیه مربای سیب خوشطعم از هدررفتن سیبها جلوگیری کنید. این مربای سالم را میتوان در کنار انواع شیرینی و کیک و برای پذیرایی از مهمانان استفاده کرد و لذت برد.
سیب سرشار از خاصیت است. یکی دیگر از محصولاتی که از این میوه تهیه میشود، سرکه است. مقاله پاکسازی کبد با سرکه سیب را مطالعه کرده و به سادگی از سلامتی خود محافظت کنید.
روش تهیه مربای سیب مجلسی
مواد لازم برای تهیه مربای سیب عبارتند از:
سیب: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: ۲ لیوان
هل: ۴ عدد
چوب دارچین: ۱ عدد
گلاب: ۲ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۳ قاشق غذاخوری
مراحل تهیه مربای سیب
برای تهیه یک مربای سیب خوشطعم و اصیل ابتدا باید سیبها را شسته و پوست و هسته آنها را جدا کنید و آنها را برش دهید.
برای برش دادن سیبها میتوانید آنها را نگینی خردکرده و یا از کاتر و قالبهای متفاوتی که در بازار در دسترس است، استفاده کنید. این به سلیقه شما بستگی دارد.
حالا یککاسه آب متناسب با حجم سیبها آماده کرده و سیبهای برش خورده را در آن بریزید. انجام این مرحله باعث میشود که سیبها سیاه نشده و تازه بمانند. همچنین شما میتوانید در یک ظرف مناسب یک قاشق غذاخوری آبلیمو را با آب ترکیب کنید و بعد سیبها را در آن بریزید تا از تغییر رنگ سیب جلوگیری کرده باشید. در نظر داشته باشید که قبل از ریختن سیبها به قابلمه شربت حتماً آنها را آبکشی کنید.
مقدار آب ذکر شده را همراه شکر و چوبهای دارچین تازهای که تهیه کردهاید داخل قابلمه با اندازه مناسب ریخته و روی شعله بگذارید. اجازه دهید که شکر کاملاً در آب حل شود.
پس از آبکشی سیبها آنها را به قابلمه که شکر بهخوبی در آن حلشده اضافه کنید. صبر کنید که سیبها نرم شوند و شربت مربا به غلظت کافی برسد. مربای سیب باید روی شعله ملایم و بهآهستگی آماده شود. زمان لازم احتمالاً حدود ۱ ساعت است.
یکی از تجربهها و روشهایی که میتوانید متوجه شوید که شربت مربا به قوام رسیده این است که مقداری از شربت را به یک لیوان آب اضافه کنید. اگر شربت ثابت ماند و ازهمگسسته نشد، یعنی مربا آماده است.
حدوداً در نیم ساعت آخر پخت مربای سیب خوشمزه، میتوانید هل را به آن اضافه کنید. سپس آبلیمو را به مربا اضافه کرده و آهسته هم بزنید. دقایقی بعد زعفران دمکرده را نیز به قابلمه اضافه کنید تا مربای سیب خوشعطر و رنگ داشته باشید. سپس گلاب را نیز اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کرده و هم بزنید تا کاملاً مواد به خورد سیبها رفته و طعم خوبی ایجاد کند. در کنار این مربای خوشمزه، مربای هویج و آلبالو هم طرفداران بسیاری دارد و نمیتوان خواص آنها را نادیده گرفت. تقویت معده و کبد و رفع سوءهاضمه از خواص مربا هویج است.
پس از اینکه مربا آماده شد صبر کنید که در دمای محیط کاملاً خنک شود. سپس آن را در ظرف موردنظر ریخته و در یخچال نگهداری کنید. ظرف مورداستفاده برای نگهداری مربا بهتر است شیشهای باشد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر ظرف مورداستفاده عطر و بو داشته باشد طعم مربای سیب شما را تغییر خواهد داد. فراموش نکنید که برای جلوگیری از شکرک مربای سیب، کف روی آن را هنگام جوشیدن جمع کنید.
اگر میخواهید مربایی قرمز رنگ داشته باشید بعد از گذشت نیم ساعت از مرحله پخت، قابلمه را روی شعلهپخشکن با یک حرارت ملایم قرار دهید. البته برای داشتن مربایی شفاف میتوانید از شکر قهوهای هم استفاده کنید.
اگر به مربا علاقه زیادی دارید، میتوانید انواع مربا تهیه کنید و در وعدههای صبحانه از رنگ و طعم بینظیر آنها بهرهمند شوید.
همچنین اگر علاقهمند به تهیه سرکه سیب در منزل هستید، میتوانید مقاله طرز تهیه سرکه سیب را مطالعه کنید.
کلام آخر
در این مقاله به شما درباره روش تهیه مربای سیب خانگی توضیح دادیم. اگر شما روش خاصی برای تهیه این خوراکی خوشمزه دارید، حتما برای ما از تجربه خود بنویسید.
سؤالات متداول
برای اینکه مربا قرمزرنگ شود، چه کنیم؟
برای این کار شما باید بعد از گذشت نیم ساعت از مرحله پخت، قابلمه را روی شعلهپخشکن با یک حرارت ملایم قرار دهید. روی قابلمه یکدم کنی تمیز گذاشته و اجازه دهید یک تا دو ساعت زمان برای پخت بهتر سپری شود.
برای شکرکنزدن مربا چه کنیم؟
جداکردن کفهای ایجادشده روی سطح قابلمه نیز تأثیر مهمی در دوام مربای سیب دارد. اضافهکردن کمی آبلیمو در آخرین مرحله پخت نیز به شکرک نزدن کمک میکند.
برای داشتن یک مربای سیب شفاف و زرد، چه باید کرد؟
برای این منظور نباید طی پخت مربا، در قابلمه را بگذارید. استفاده از شکر قهوهای نیز باعث میشود که مربای سیب خوشرنگتری داشته باشید.
شبکه های اجتماعی