مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه آش شلغم

طرز تهیه آش شلغم

در نقاط مختلف ایران غذاهای مغذی و خوشمزه‌ای طبخ می‌شود. یکی از این غذاهای مغذی آش شلغم است که غذای محلی خراسان جنوبی است. البته در نقاط دیگر ایران مانند قزوین و شیراز نیز این غذا تهیه می‌شود. آش شلغم یکی از غذاهایی است که مناسب هوای سرد و درمان بیماری سرماخوردگی است که دلیل اصلی این خاصیت، وجود شلغم در آن است. شلغم مملو از ویتامین ث است که این ویتامین سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

این روزها که پاندمی کرونا در کمین همه افراد است، آش شلغم می‌تواند در پیشگیری و درمان کرونا و عوارض آن نیز مؤثر باشد. این آش را به دو شکل با گوشت و بدون گوشت نیز تهیه می‌کنند؛ هرچند که وجود گوشت در آش شلغم موجب مقوی‌تر و لذیذتر شدن این آش می‌شود. ما در این مقاله، کامل‌ترین طرز تهیه آش شلغم را به شما آموزش خواهیم داد. شما نیز اگر در پی تهیه یک آش مقوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود و خانواده خود در برابر سرماخوردگی و ویروس هستید، با ما همراه باشید.

روش تهیه آش شلغم

روش تهیه آش شلغم

برای تهیه آش شلغم برای 6 نفر، به مواد زیر با میزان ذکر شده نیاز دارید:

  • سبزی آشی: 750 گرم
  • شلغم کوچک: 12 عدد
  • پیاز بزرگ: 3 عدد
  • بلغور جو: 1/5 پیمانه
  • نرمه برنج: 1 پیمانه
  • عدس: 1 پیمانه
  • ماش: 1 پیمانه
  • سیر تازه: 10 حبه
  • نعناع خشک: 3 قاشق غذاخوری
  • کشک سابیده شده: 3 قاشق غذاخوری
  • آبغوره: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

توجه داشته باشید که می‌توانید در آش شلغم به دلخواه‌تان از گوشت قرمز یا مرغ و یا عصاره آن‌ها را نیز استفاده کنید.

طبیعتاً به هراندازه که تعداد افراد کم یا زیاد شوند، میزان مواد لازم به‌تناسب آن تعداد، کم یا زیاد می‌شوند.

برای اینکه بدانید چه غذاها و نوشیدنی‌هایی به تقویت سیستم ایمنی بدن ما در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می‌کنند، مقاله در زمستان چه غذاهایی بخوریم؟ را مطالعه کنید.

مراحل تهیه آش شلغم

مراحل تهیه آش شلغم

برای تهیه آش شلغم، ابتدا یک پیمانه برنج را خوب شسته، می‌گذاریم کمی خیس بخورد. همچنین یک پیمانه عدس و یک پیمانه ماش را نیز شسته و می‌گذاریم به مدت یک ساعت خیس بخورند. از طرف دیگر نیز 1/5 پیمانه جو را می‌شوییم و به مدت یک ساعت صبر می‌کنیم خیس بخورد.

آش شلغم یک غذای طبع گرم است. برای شناخت انواع غذاها با طبع گرم، به مقاله غذاهای طبع گرم سر بزنید.

پس از یک ساعت 1 پیمانه برنج، 1 پیمانه عدس، 1 پیمانه ماش و 1/5 پیمانه جو خیس‌خورده را در یک قابلمه مناسب می‌ریزیم و رویشان آب می‌ریزیم و با شعله متوسط می‌گذاریم به مدت نیم ساعت بجوشند و بپزند.

در حین پختن برنج و حبوبات، 750 گرم سبزی آشی را پاک کرده، شسته و به ریز می‌کنیم. سپس 12 عدد شلغم کوچک را پس از شستن، بالا و پایینشان را جدا کرده و شلغم‌ها را به شکل مربع‌های بزرگ خرد می‌کنیم.

پس از نیم ساعت که برنج و حبوبات در قابلمه نیم‌پز شدند، سبزی‌های آشی خرد شده و شلغم‌های مربعی را به آن‌ها اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم نیم ساعت دیگر بجوشند تا سبزی و شلغم‌ها بپزند و برنج حبوبات پس از پخته‌شدن، لعاب بیندازند.

3 عدد پیاز بزرگ را به‌صورت نگینی و خیلی ریز خرد کنید و یا رنده کنید. سپس 10 حبه سیر تازه را پوست کنده، شسته و ریز یا له کنید. پیازهای خرد یا رنده‌شده را به همراه سیرهای خرد یا له شده و 3 قاشق غذاخوری نعناع خشک در یک تابه با مقداری روغن، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه خوب تفت دهید تا طلایی شوند. پس از تفت خوردن پیازها، آن‌ها را به قابلمه آش شلغم خود اضافه کنید و خوب هم بزنید تا به‌صورت یک‌دست در آش بخش شود.

سیر و پیاز نیز در درمان و پیشگیری از سرماخوردگی بسیار مؤثرند. وجود این حجم از سر و پیاز در آش شلغم، بیشتر به تقویت ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی کمک می‌کند. برای این‌که بدانید علاوه بر آش شلغم چه غذاهای دیگری برای درمان و پیشگیری از سرماخوردگی مفید هستند، مقاله خورشت‌های مفید برای سرماخوردگی را از دست ندهید.

در انتها به میزان دلخواه آبغوره به آش اضافه می‌کنیم و خوب هم می‌زنیم تا به‌صورت یک‌دست به آش شما عطروطعم دهد. پس از آماده شدن آش، 3 قاشق غذاخوری کشک سابیده شده را کمی با آب جوش رقیق کنید و پس از کشیدن آش در ظرف مناسب، آن را با کشک و کمی سیر و نعناع داغ تزیین کنید.

اگر می‌خواهید آش شلغم خود را با گوشت قرمز یا مرغ و یا عصاره آن‌ها تهیه کنید، می‌توانید به‌صورت جداگانه آماده کنید و در آن بریزید و بگذارید به مدت نیم ساعت با آش بجوشد و طعم یکدست به آن بدهد.

راه‌های زیادی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی وجود دارد، شما می‌توانید با مطالعه مقاله تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر سرماخوردگی، این راه‌ها را شناخته و به کار ببرید.

کلام آخر

در این مقاله طرز تهیه آش شلغم را که یک آش بسیار مقوی و خوشمزه است، آموزش دادیم. این آش جزو غذاهای محلی استان خراسان جنوبی است. آش شلغم به دلیل داشتن شلغم که سرشار از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و مناسب درمان سرماخوردگی است. امیدواریم این مقاله موردتوجه شما قرار گرفته باشد و یک آش شلغم خوشمزه تهیه و میل کنید.

سؤالات متداول:

آش شلغم در چه مناطقی از ایران تهیه می‌شود؟

آش شلغم یکی از این غذاهای بسیار مغذی است که غذای محلی خراسان جنوبی است. البته در نقاط دیگر ایران مانند قزوین و شیراز نیز این غذا تهیه می‌شود.

چرا آش شلغم مناسب درمان سرماخوردگی است؟

آش شلغم یکی از غذاهایی است که مناسب هوای سرد و درمان بیماری سرماخوردگی است که دلیل اصلی این خاصیت، وجود شلغم در آن است. شلغم مملو از ویتامین ث است که این ویتامین، سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

آیا در آش شلغم گوشت هم به کار می‌رود؟

بله، آش شلغم را به دو شکل با گوشت و بدون گوشت نیز تهیه می‌کنند؛ هرچند که وجود گوشت در آش شلغم موجب مقوی‌تر و لذیذتر شدن این آش می‌شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید