کباب، شاید محبوبترین غذای ما ایرانیها باشد. اصلاً، این غذا را میتوان نماد فرهنگ آشپزی ایرانی دانست؛ زیرا که این غذا، در دنیا یک نماد است. فرقی هم ندارد ایرانی باشید، یا اصلاً اروپایی و آمریکایی، درهرصورت کباب، محبوب دل همه است و همهجا طرفدار دارد. از جمله محبوبترین کبابهای ایرانی هم کباب بناب است.
این کباب خوشمزه، از جمله غذاهای محبوبی است که امروزه در کل ایران طبخ میشود، اما خب خیلیها باور دارند که خاستگاه آن، استان آذربایجان و شهر بناب است؛ یعنی همانطور که از نامش پیداست. هر چه که هستونیست، الان اصلاً اهمیت ندارد. مهم این است که امروز میخواهیم طرز تهیه کباب بناب را با هم مرور کنیم.
اگر به دیگر غذاهای آذری هم علاقه دارید، توصیه میکنیم که مقاله طرز تهیه کوفته تبریزی را هم مطالعه کنید؛ پشیمان نخواهید شد!
ارزش غذایی کباب بناب
خیلی از افراد دوست دارند بدانند که در کباب بناب، چقدر کالری وجود دارد و ارزش غذایی آن چیست. باید بگوییم که این کباب، بهخاطر دستور تهیه منحصربهفردی که دارد، از جمله غذاهای نسبتاً رژیمی بهحساب میآید. حال این یعنیچه؟ یعنی اینکه اگر رژیم دارید و میخواهید لاغر شوید، خوردن این کباب عذاب وجدان چندانی را برای شما به همراه نخواهد داشت! پس با خیال راحت میتوانید آن را نوشجان کنید.
کباب بناب، از جمله غذاهای مقوی نیز بهحساب میآید. برای کودکان و افرادی که بهتازگی از بیماری رهایی یافتهاند، این کباب میتواند خواص بسیاری داشته باشد. قبل از آنکه به سراغ جدول ارزش غذایی کباب بناب برویم، بد نیست سری به مقاله طرز تهیه خورشت آلو هویج هم بزنید، زیرا که این غذا نیز از غذاهای ایرانی مقوی بهشمار میرود.
ارزش غذایی کباب بناب در هر ۱۰۰ گرم، به مقدار زیر است:
انرژی: ۲۷۰ کالری
چربی:۲۰ گرم
کلسترول: ۱۰۳ گرم
سدیم:۳۵۰ میلیگرم
پتاسیم:۳۱۰ میلیگرم
پروتئین: ۲۱ میلیگرم
فیبر: ۰٫۵ گرم
قند: ۰٫۷ میلیگرم
روش تهیه کباب بناب
مثل هر کباب دیگر، در طرز تهیه کباب بناب نیز ماده اولیه اصلی، گوشت است! در این کباب، از دو نوع گوشت استفاده میشود که در ادامه توضیح خواهیم داد. گفتنی است که اگر میخواهید کباب بیشتری طبخ کنید، تنها کافی است که به نسبت، مواد اولیه را افزایش دهید.
مواد اولیه کباب بناب برای ۴ نفر، به شرح زیر است:
فیله گوسفندی: ۴۰۰ گرم
راسته گوساله: ۴۰۰ گرم
پیاز سفید: ۳ عدد متوسط
کره: حدود ۵۰ گرم
زعفران: به مقدار لازم
نمک وفلفل: بهمیزان لازم
مراحل تهیه کباب بناب
طرز تهیه کباب بناب بسیار آسان است. ما در این دستور سعی کردهایم که تمام نکات را لازم را به شما آموزش دهیم. با رعایت این نکات، کباب بناب شما نرم و آبدار و درست مثل کبابهای رستورانی خواهد شد.
برای تهیه کباب بناب، باید به شکل زیر عمل کنید:
اول از همه، این را به یاد داشته باشید که کباب بناب، همان کباب ساطوری است. اگر ساطور مخصوص کباب بناب را در خانه دارید، باید گوشت را با ساطور آماده کنید. در غیراینصورت، میتوانید از چرخگوشت استفاده کنید. اگر چرخ شما دندانه درشت دارد، بهتر است از همان استفاده کنید.
سپس به سراغ پیاز بروید. پیاز را پوست بکنید و روی سطح مخصوص، حسابی به کمک چاقو خردش کنید. اگر خردکن دستی دارید، پیاز را به کمک همان ریز کنید. بعد از خردکردن پیاز، گوشت چرخکرده را به آن اضافه کنید. نمک و فلفل سیاه را نیز روی آن بپاشید.
حال شروع به ورز دادن مخلوط کنید. گوشت را حداقل باید به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید. هراندازه که بیشتر گوشت را ورز دهید، چسبندگی آن نیز بیشتر میشود و برای سیخ زدن، بهتر خواهد شد. پس حوصله به خرج دهید! بعدازاین مدت، گوشت را در ظرفی ریخته، روی آن سلفون بکشید و برای یک ساعت، در یخچال قرار دهید.
بعد از یک ساعت، گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. دوباره آن را اندکی ورز دهید. سپس باید آن را سیخ بزنید. برای این کار، بهتر است از سیخ مخصوص کباب بناب استفاده کنید، اما اگر سیخ مخصوص ندارید، سیخ کبابکوبیده هم کفایت میکند.
برای هر سیخ، به میزان اندازه یک پرتقال، گوشت بردارید. آن را به سیخ بزنید و بادقت روی سیخ پهن کنید. دقت کنید که ضخامت کباب در تمام نقاط یکسان باشد. در نهایت، با انگشت شست خود، روی کباب را فشار دهید تا مدلدار شود.
پخت کباب بناب بسیار مهم است. حرارت منقل و زغال باید بالا باشد. در غیراینصورت، کباب باز خواهد شد و از روی سیخ خواهد ریخت. بعد از قراردادن کباب روی منقل، ابتدا مقداری باد بزنید تا کباب خودش را بگیرد. بعد از آن، هرچند ثانیه، سیخ را بچرخانید تا تمام قسمتها، بهخوبی بپزد. در همین میان، سس کره آبشده و زعفران را بهوسیله قلم مخصوص، روی کباب بمالید تا کباب شما آبدار شود.
بعد از اینکه کباب بهخوبی مغزپخت شد، آماده سرو است. نوش جان!
یکیدیگر از کبابهای محبوب ایرانی که در مهمانیها سرو میشود، کباب کوبیده است. برای آشنایی با روش تهیه آن میتوانید به مقاله طرز تهیه کباب کوبیده، سر بزنید.
کلام آخر
کباب بناب یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی است که در هر شهری پخت میشود. این کباب به دلیل دستور پخت خاصی که دارد، جزو غذاهای رژیمی بهحساب میآید. علاوه بر آن، این غذای مقوی برای افرادی که بیماری پشت سر گذاشتند و بدن ضعیفی دارند، پیشنهاد میشود.
سؤالات متداول
برای جلوگیری از ریختن کباب بناب از روی سیخ چه کنیم؟
برای این کار، باید کباب را بهخوبی ورز دهید. بهعلاوه، حرارت منقل هم باید بالا باشد.
گوشت مناسب برای کباب بناب چیست؟
گوشت مخصوص کباب بناب، ترکیبی است از گوشت گوسفندی و گوساله. دقت کنید که گوشت باید نسبتاً چرب باشد.
برای آبدارشدن کباب بناب چه کنیم؟
گوشت باید چرب باشد، بهعلاوه از سس کره و زعفران هم میتوان برای آبدارشدن کباب استفاده کرد.
شبکه های اجتماعی