مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورش آلو هویج

طرز تهیه خورش آلو هویج

اگر بگوییم در بین تمام غذاهای ایرانی، غذاهای تبریزی از همه مقوی‌تر هستند، شاید چندان هم بی‌راه نگفته باشیم. تبریزی‌ها، به قول معروف غذاهایشان همیشه پرملات است و مقوی. از جمله همین غذاها، خورش آلو هویج است که نه تنها بسیار مفید است، بلکه در زمره غذاهای رژیمی نیز قرار می‌گیرد. بدون شک هم پخت و هم میل کردن آن، لذت‌بخش است. در این مطلب می‌خواهیم نگاهی به طرز تهیه خورش آلو هویج داشته باشیم. تهیه این غذا بسیار آسان است؛ ولی خب درست مثل هر غذای دیگر در فرهنگ آشپزی ایرانی، پخت آن اندکی طولانی است. اما هیچ ایرادی ندارد، بعد از آنکه یک قاشق از آن را نوش جان کردید، تمام خستگی از تن‌تان به در خواهد شد!

خواص و ارزش غذایی خورش آلو هویج

خواص و ارزش غذایی خورش آلو هویج

چنان که پیش‌تر نیز به آن اشاره کردیم، خورش آلو هویج بسیار مقوی است. این خورش خوشمزه و مجلسی، از جمله غذاهای سنتی آذربایجان و به‌خصوص تبریز به‌حساب می‌آید، اما امروزه در سرتاسر ایران طبخ می‌شود و طرفداران خودش را دارد.

اگر غذاهای آذری را می‌پسندید، به‌شدت به شما پیشنهاد می‌کنیم که نیم‌نگاهی هم به مقاله طرز تهیه کوفته تبریزی داشته باشید.

این غذا، به دلیل داشتن آلو و هویج، از جمله غذاهای سالم و پرخاصیت به‌حساب می‌آید و در آن، خبری از مواد فرآوری‌شده و دارای مواد نگهدارنده نیست. این خورش بسیار کم‌کالری است و برای کسانی که رژیم دارند، بسیار ایده‌آل است.

در جدول زیر می‌توانید ارزش غذایی خورش آلو هویج را در هر 100 گرم، مشاهده کنید:

انرژی 338 کالری
کربوهیدرات 24.8 گرم
پروتئین 14.6 گرم
چربی 22 گرم
آب 128 گرم
فیبر 3.8 گرم
قند 18.5 گرم
کلسترول 41 میلی‌گرم
کلسیم 45 میلی‌گرم
آهن 1 میلی‌گرم
منیزیم 30.5 میلی‌گرم
فسفر 134 میلی‌گرم
پتاسیم 534 میلی‌گرم
سدیم 825 میلی‌گرم
روی 1.3 گرم
مس 0.1 میلی‌گرم
سلنیم 10.8 میکروگرم
ویتامین آ 640 میکروگرم
ویتامین دی 0.04 میکروگرم
ویتامین ای 7.70 میلی‌گرم
ویتامین ث 5.7 میلی‌گرم

روش تهیه خورش آلو هویج

روش تهیه خورش آلو هویج

برای تهیه خورش آلو هویج، به مواد زیادی نیاز نخواهید داشت. اصلاً شاید اگر همین‌الان هم سری به یخچال خانه خود بزنید، مواد اولیه آن را پیدا کنید! این خورش، علی‌رغم اینکه گوشت نسبتاً زیادی می‌طلبد، اما در نهایت، بسیار کم‌خرج و اقتصادی برایتان تمام خواهد شد.

اگر عاشق گوشت هستید و به غذاهای پرگوشت علاقه دارید، توصیه می‌کنیم که سری هم به مقاله طرز تهیه کباب بناب بزنید؛ بدون شک عاشقش خواهید شد!

از جمله مواد اولیه خورش آلو هویج که برای 4 نفر کافی خواهد بود، به شرح زیر است:

گوشت گوسفندی: 300 گرم

هویج: 2 تا 4 عدد

آلو بخارا: 10 عدد

پیاز: 1 عدد بزرگ

رب گوجه‌فرنگی: 1 تا 2 قاشق غذاخوری

شکر: 2 قاشق غذاخوری (اختیاری)

زعفران دم‌کرده: به میزان کافی

آبلیمو: به میزان کافی

ادویه (نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین): به میزان کافی

روغن مایع، کره پاستوریزه یا حیوانی: به میزان کافی

مراحل تهیه خورش آلو هویج

مراحل تهیه خورش آلو هویج

حال رسیدیم سر اصل مطلب! در این بخش، راهنمای قدم‌به‌قدم پخت خورش آلو هویج را در کنار هم یاد خواهیم گرفت. گفتنی است که آماده‌سازی این غذای خوشمزه حدود یک ساعت، و پخت آن نیز در حدود یک ساعت به طول خواهد انجامید؛ به‌عبارت‌دیگر، کل زمان پخت این غذا، حدود 2 ساعت است.

برای طبخ خورش آلو هویج، باید به‌صورت مرحله‌به‌مرحله، به شکل زیر عمل کنید:

ابتدا به سراغ پیاز بروید. پوست آن را بکنید، آن را بشویید و سپس به‌دلخواه خود، به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کنید. پیاز را در قابلمه‌ای مناسب بریزید، روی حرارت ملایم قرار دهید و پیاز را به آن اضافه کنید. کمی تفت دهید تا آب پیاز کشیده شود.

حال کمی روغن به پیاز اضافه کنید. آن‌قدر تفت دهید تا پیاز شیشه‌ای و سبک شود. بعد از این باید ادویه (زردچوبه و فلفل) را اضافه کنید. تفت دهید تا عطر ادویه درآید.

اکنون نوبت گوشت است. گوشت را به‌اندازه دلخواه خود خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. آن‌قدر گوشت را تفت دهید که تغییر رنگ دهد و سفید شود.

بعد از این، باید نمک و دارچین (پودر یا چوب) را به مخلوط اضافه کنید. باز هم کمی تفت بدهید تا مواد خوب به خورد هم بروند.

حال باید به مواد درون قابلمه، آب جوشیده اضافه کنید. آن‌قدر آب بریزید که روی مواد را بپوشاند. سپس اجازه دهید به مدت 2 تا 3 ساعت، بجوشد و بپزد.

الان باید به آلوها و هویج‌ها رسیدگی کنید. تا زمان که گوشت کاملاً بپزد، می‌توانید این کار را انجام دهید. آلوها را در ظرف مناسبی ریخته، روی آن آب بریزید و اجازه دهید حداقل به مدت 20 دقیقه، خیس بخورد.

بعد هویج‌ها را بشویید، پوست آن را بکنید. آن را به‌صورت خلالی (نه خیلی ضخیم و نه خیلی نازک) خرد کنید.

یک ماهیتابه مناسب انتخاب کنید. آن را روی حرارت متوسط قرار داده و کمی روغن داخلی بریزید. داغ که شد، هویج را اضافه کنید.

بعد از مدتی تفت دادن، درِ ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید که هویج بخار کند و با بخار خود، بپزد و نرم شود.

بعد از اینکه هویج نرم شد، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. رب را خوب تفت دهید تا سرخ شود و بوی زهمش گرفته شود.

در نهایت زعفران دم‌کرده و مقداری شکر را (به‌دلخواه) به هویج اضافه کنید. مجدداً تفت دهید تا مواد به خورد هم بروند. در نهایت، همگی را به قابلمه گوشت اضافه کنید.

در آخر، آلوها را از آب خارج کرده و به قابلمه اضافه کنید. 30 دقیقه قبل از اتمام پخت، مقداری آب لیموترش را به خورش بیفزایید.

حال خورش آلو هویج شما آماده است. می‌توانید آن را در ظرف دلخواه، سرو کنید. نوش جان!

یکی‌دیگر از خورشت‌های محبوبی که با آلو تهیه می‎شود، خورشت آلو مسما است که در مقاله طرز تهیه خورشت آلو مسما، این خورشت خوشمزه را معرفی کردیم.

فوت‌و‌فن‌های مهم در پخت خورش آلو هویج

فوت‌و‌فن‌های مهم در پخت خورش آلو هویج

در دستور تهیه خورش آلو هویج که مطالعه کردید، سعی بر آن بود که همه نکات به بهترین شکل برای شما بیان شوند، اما اگر دوست دارید که خوش را به شکلی حرفه‌ای و با بهترین کیفیت درست کنید، این نکات را از دست ندهید:

  • توجه داشته باشید که آب خورش باید حسابی کشیده شود.
  • خورش آلو هویج را می‌توانید با مرغ، بوقلمون یا گوشت قل‌قلی نیز طبخ کنید.
  • برای افراد وگان یا گیاهخوار، می‌توان گوشت را به‌کلی از دستور تهیه حذف کرد.
  • اضافه‌کردن مقداری آبلیمو به هویج، از شکستن آن هنگام تفت دادن، جلوگیری می‌کند.
  • بسته به ذائقه خود، می‌توانید مقدار آبلیمو را بیشتر کنید یا از رب آلو استفاده کنید.
  • اضافه‌کردن مقداری رب انار ملس، رنگ و مزه خورشت را بسیار بهتر می‌کند.

اگر تمایل دارید رب انار خانگی درست کنید، از مقاله طرز تهیه رب انار کمک بگیرید.

کلام آخر

خورش آلو هویج یکی از غذاهای محبوب آذربایجان و به‌خصوص تبریز به‌حساب می‌آید و امروزه در سرتاسر ایران طبخ می‌شود و طرفداران بسیاری دارد. با خواندن این مطلب شما به راحتی می‌توانید از این خورش خوشمزه برای خود و خانواده درست کنید و از طعم و خواص بی‌نظیر آن بهره‌مند شوید. اگر روش دیگری برای پخت این خورشت خوش‎طعم می‎شناسید، به ما معرفی کنید.

سؤالات متداول

پخت خورش آلو هویج چقدر طول می‌کشد؟

پخت این خورش اندکی طولانی است و حدود 2 تا 3 ساعت زمان می‎برد.

مقدار آب خورش آلو هویج در انتهای پخت چقدر است؟

این خورش آبدار نیست، بهتر است که آب آن به‌خوبی کشیده شود و سپس سرو شود.

آیا به‌جای گوشت، می‌توان از چیز دیگری در خورش آلو هویج استفاده کرد؟

بله، اگر دوست دارید، می‌توانید از گوشت قل‌قلی، مرغ یا بوقلمون هم استفاده کنید. یا اینکه اصلاً گوشت را به کل از دستور تهیه حذف کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید