زمانیکه در تدارک دورهمی خانوادگی یا یک میهمانی بزرگ هستید و قرار است تمام غذاها را خودتان در خانه درست کنید، خورشت مرغ حتما در لیست قرار میگیرد. مرغ مجلسی طعم خوبی دارد و خیلی راحت و بیدردسر آماده میشود.
کمتر کسی است که زرشک پلو با مرغ را دوست نداشته باشد، پس در انتخاب این غذا تردید نکنید. نگران آماده کردن آن نباشید، ما در این مقاله تمام نکات درست کردن یک مرغ خوشمزه را به شما آموزش میدهیم.
طرز تهیه مرغ مجلسی ربی
اگر به دنبال طرز تهیه مرغ مجلسی بسیار خوشمزه هستید که مورد پسند بیشتر افراد باشد، مرغ خود را با رب درست کنید. مرغ ربی، رنگ و ظاهر دلپذیری دارد و در کنار زرشک پلو بسیار محبوب است.
مواد لازم:
- ران مرغ: 4 تکه
- پیاز بزرگ: 1 عدد
- هویج: 3 عدد
- فلفل دلمهای: 1 عدد
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو: 1 قاشق مرباخوری
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- پودر سیر و پودر دارچین: به مقدار دلخواه
- روغن مایع: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
روش تهیه:
در مرحله اول باید پیاز را خلالی برش دهید، تابه بزرگی انتخاب کنید و آنها را در مقدار کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی و سبک شدند، مرغها را داخل تابه بریزید و خوب سرخ کنید.
زردچوبه و فلفل سیاه را به مرغهای در حال پخت اضافه کنید تا بوی زهم آنها گرفته شود. در مرحله بعد، فلفل دلمهای خرد شده را به مرغها اضافه کرده و کمی تفت دهید تا آب فلفل دلمهای کشیده شود.
بعد از فلفل دلمهای، نوبت هویجهای خرد شده است. مواد داخل تابه را کنار بزنید و هویجها را داخل روغن بریزید. همه مواد را کمی تفت دهید، آبلیمو را اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید. مرغها را بههمراه آبلیمو 5 دقیقه بپزید.
بعد از آن یک لیوان آب جوش به مرغها اضافه کنید و تقریبا یک ساعت زمان بدهید تا مواد بهخوبی بپزند.
در طرز تهیه سس مرغ مجلسی، یک تابه کوچک بردارید، داخل آن مقدار بسیار کمی روغن بریزید، سپس پودر سیر، دارچین و رب را به آن اضافه کنید. رب را کمی تفت دهید تا هم خوشرنگ شود و هم بوی خامی آن گرفته شود.
سس آماده شده را به همراه نمک به مرغها اضافه کنید. یک ساعت دیگر به مرغها زمان بدهید تا کاملا جا بیفتند و آماده شوند. تقریبا 5 دقیقه قبل از اینکه غذا را از روی حرارت بردارید، زعفران را به آن اضافه کنید.
رنگ و ظاهر مرغ مجلسی به سس شما بستگی دارد. رب گوجهفرنگی شما نباید تیره باشد. رب سفت و بیکیفیت، طعم بدی به مرغها میدهد. پیشنهاد میکنیم این بار رب گوجهفرنگی تبرک را برای تهیه این غذا انتخاب کنید.
طرز تهیه مرغ مجلسی سرخ شده
مرغ سرخ شده رستورانی را میتوانید بهراحتی در خانه درست کنید و آن را در کنار باقالی پلو میل کنید. نوع خانگی این غذا بسیار سالمتر از رستورانی آن خواهد بود.
مواد لازم:
- مرغ (سینه و ران): 4 تکه
- پیاز: 2 عدد
- آبلیمو: 1 قاشق غذاخوری
- پوره گوجهفرنگی: 1 فنجان
- آلو خشک: نصف فنجان
- زردچوبه: 1 قاشق چایخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
- روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
طرز تهیه مرغ مجلسی بدون رب
در مرحله اول یک پیاز را خرد کنید و به همراه نمک، فلفل و زردچوبه داخل یک قابلمه بریزید. مرغ و آب را به آنها اضافه کنید و اجازه دهید 30 دقیقه بپزند. این روش بوی زهم مرغ را بهخوبی از بین میبرد.
پیاز دوم را رنده کنید و در یک تابه مناسب بریزید، روغن را به آن اضافه کنید و آنها را کمی تفت دهید. فلفل و زردچوبه داخل پیازها بریزید، سپس پوره گوجهفرنگی را اضافه کنید و کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوجهها کشیده شود. بعد از اینکه سس کمی جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید.
بعد از پختن مرغها، آنها را به همراه مقداری روغن داخل تابه جداگانه سرخ کنید. دو طرف مرغها را بهخوبی در روغن سرخ کنید، سپس آلو را به آنها اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید.
سس گوجهفرنگی را به مرغها اضافه کنید، آب مرغ را هم در همین مرحله روی آنها بریزید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغها یک ساعت بپزند تا سس غلیظ شود. نیم ساعت آخر، زعفران دمکرده و آبلیمو را به مرغها اضافه کنید تا طعم و رنگ آنها حفظ شوند.
برای سرخ کردن مرغها بهتر است از روغن مایع سرخکردنی استفاده کنید. این روغن حرارت بالا را تحمل میکند و نمیسوزد. بعد از سرخ کردن، میتوانید آن را از تابه خارج کنید تا غذای شما خیلی چرب نشود.
انتخاب یک روغن سالم و استاندارد در سلامت شما اثر طولانیمدت دارد. بد نیست بدانید که روغن سرخکردنی تبرک با کیفیت خوبی تولید میشود و برای سرخ کردن مناسب است.
طرز تهیه مرغ مجلسی زعفرانی رستورانی
مرغ زعفرانی غذای مجلسی و راحتی است که درست کردن آن وقت زیادی از شما نمیگیرد. در این روش ما به شما آموزش میدهیم که یک مرغ خوشمزه زعفرانی را به روشی بسیار ساده درست کنید.
مواد لازم:
- مرغ (سینه و ران): 4 تکه
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- زعفران آبکرده: نصف استکان
- زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
روش تهیه:
مرغ زعفرانی را بسیار سریع و بیدردسر در رستورانها درست میکنند. راز خوشمزگی این مرغ به طعم و عطر زعفران است، بنابراین شما نیاز به رب و ادویه دیگری ندارید.
در مرحله اول، پیازها را خلالی کنید و با مقدار بسیار کمی روغن داخل یک تابه بریزید. بدون اینکه پیاز را تفت دهید، مرغها را روی آنها بچینید. زردچوبه و فلفل را اضافه کنید، حرارت را بسیار کم کنید و اجازه دهید تقریبا 30 دقیقه با روغن کم و بدون آب، مرغها بپزند.
نگران سوختن مرغها نباشید، مرغ و پیاز آب میاندازند و کمکم میپزند. در یک تابه جداگانه مقداری روغن مایع سرخکردنی بریزید. مرغهای پختهشده را خارج کنید و در روغن سرخ کنید.
توجه کنید که هر دو طرف مرغها را سرخ کنید تا خوب طلایی شوند. مرغها را خارج کنید و روغن آنها را با دستمال حولهای بگیرید تا غذای شما سالمتر باشد.
مرغها را دوباره داخل پیازها بریزید و زعفران دمکرده را به آنها اضافه کنید. نصف استکان آب جوش به مرغها اضافه کنید و بعد از افزودن نمک، 30 دقیقه منتظر بمانید تا مرغها جا بیفتند و خوشرنگ شوند.
این روش پخت در مقایسه با روشهای قبلی، زمان کمتری نیاز دارد و بسیار راحت است. بعد از پخت، پیازها کاراملی میشوند و آب مرغ غلیظ میشود. این غذا را با پلو یا سیبزمینی سرخشده میل کنید و لذت ببرید.
کلام آخر
مرغ مجلسی از جمله غذاهایی است که هر خانم کدبانو باید با پخت آن آشنا باشد. این غذا در بیشتر میهمانیها به کارتان میآید و مورد پسند بیشتر ایرانیها است. با نگاهی به این مقاله میتوانید مرغ مجلسی را به روش رستورانی و خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.
سوالات متداول:
چرا مرغ ربی بوی بد میگیرد؟
برای از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید آن را از قبل با پیاز و کمی ادویه بپزید. سرخ کردن مرغ و رب به همراه ادویه هم بوی خامی آن را میگیرد.
چه زمانی زعفران را به مرغ اضافه کنیم؟
بهترین زمان برای افزودن زعفران، مراحل پایانی پخت مرغ است، زیرا عطر و رنگ زعفران بیشتر حفظ میشود.
چطور بدون رب، مرغ را خوشرنگ درست کنیم؟
شما میتوانید از پوره گوجهفرنگی بهجای رب استفاده کنید یا در مرغ سرخشده، مقداری زعفران بریزید.
شبکه های اجتماعی