مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه پای آلبالو و لیمو

طرز تهیه پای آلبالو و لیمو

تا‌به‌حال برایتان پیش‌آمده که هوس یک عصرانه متفاوت، خوش‌طعم و خانگی کنید؟ چای و کیک معمولاً محبوب‌ترین خوراکی و عصرانه‌ای است که می‌تواند همراه لحظات زیبای شما باشد.

پای‌ها یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین میان وعده‌ها هستند که اگر یک‌بار آن‌ها را امتحان کنید، برای همیشه عاشق این نوع خوراکی خواهید شد.

در این مطلب از مجله تبرک، می‌خواهیم طرز تهیه پای آلبالو و لیمو را به شما آموزش دهیم. با درست‌کردن این پای بی‌نظیر، می‌توانید طعم بی‌نظیر یک شیرینی عالی را بچشید.

پای چیست؟

پای چیست؟

بهتر است پیش از اینکه روش تهیه پای آلبالو و لیمو را برایتان بگوییم، بدانید که پای دقیقاً چیست!

پای را می‌توان نوعی کیک دانست که از دو بخش اصلی تشکیل می‌شود؛ یک بخش خمیری مانند و یک بخش مربعی‌شکل که درواقع همان مواد پای هستند و داخل بخش خمیری ریخته می‌شوند.

اگر به شکل و ظاهر پای‌ها نگاه کنید، شبیه به یک ظرف از جنس خمیر هستند که درون آن‌ها با مقدار زیادی از مایع میوه‌ای پر شده است.

پای‌ها با انواع نوشیدنی‌ها، خصوصاً چای، طعم فوق‌العاده‌ای دارند و گزینه بسیار مناسبی برای یک عصرانه دلنشین یا مهمانی‌های خاص هستند.

چگونه پای آلبالو و لیمو درست کنیم؟

برای تهیه پای آلبالو و لیمو به مواد زیر نیاز داریم:

  • آرد: 125 گرم
  • کره: 125 گرم
  • زرده تخم مرغ: 2 عدد
  • وانیل: به مقدار لازم
  • آب سرد: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • شکر: 70 گرم
  • نشاسته ذرت: 35 گرم
  • خامه: 150 گرم
  • زست لیمو: 1 عدد
  • مربا آلبالو: به مقدار لازم

برای تهیه پای آلبالو و لیمو، ابتدا آرد، 75 گرم از کره، یک عدد زرده تخم مرغ، وانیل و آب سرد را با هم خوب مخلوط کنید تا به حالت خمیرشکل درآید. خمیر را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذشت این زمان، خمیر را در ظرف فر پهن کنید و به مدت 35 دقیقه در دمای 180 درجه قرار دهید. یک قابلمه روی حرارت بگذارید و در آن نشاسته ذرت، شکر، یک عدد زرده تخم مرغ، خامه، زست لیمو، 50 گرم از کره و مربای آلبالو را بریزید و هم بزنید. زمانی‌که مواد به حالت یکدست درآمد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مواد آماده شده را روی خمیر بریزید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید. پای آلبالو و لیموی شما آماده سرو است.

تهیه پای آلبالو و لیمو

تهیه پای آلبالو و لیمو

مواد لازم برای تهیه پای آلبالو و لیمو عبارتند از:

  • آلبالو: 5 پیمانه
  • شکر: 3/4 پیمانه
  • آرد ذرت: 3 قاشق غذاخوری
  • آبلیموی تازه: 2 قاشق غذاخوری برای تهیه آلبالوی ترش و 1 قاشق غذاخوری برای تهیه آلبالوی شیرین
  • پوست لیموی رنده شده: 1/2 قاشق چای‌خوری
  • نمک: 1/4 قاشق چای‌خوری
  • عصاره وانیل: 1/2 قاشق چای‌خوری

مواد لازم برای تهیه خمیر پای:

  • آرد چندمنظوره: 2/5 پیمانه
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • کره: 1 پیمانه
  • آب سرد: نصف پیمانه

روش تهیه خمیر و پای آلبالو و لیمو

روش تهیه خمیر و پای آلبالو و لیمو

تهیه پای آلبالو و لیمو آسان است، بنابراین لازم نیست که حتماً یک فرد بسیار ماهر و متخصص در زمینه پخت کیک و شیرینی یا دسر باشید.

برای تهیه این پای خوشمزه و بی‌نظیر، ابتدا باید خمیر پای را درست کنید.

مراحل تهیه خمیر پای

ابتدا آرد را با کمک الک، دوبار به‌خوبی الک کنید تا به‌ شکل گرد نرم و یکدست درآید. سپس آن را همراه با نمک و شکر درون یک ظرف با هم مخلوط کنید و پس از آن کره آب‌شده در دمای محیط را به آن بیفزایید. می‌توانید این کار را با کمک غذاساز یا مخلوط‌کن انجام دهید تا هم سرعت کار شما بالاتر رود و هم مواد به‌شکل یکسان مخلوط شوند.

زمانی که مواد شما به شکل نان خردشده درآمد، باید مرحله بعدی را شروع کنید.

در مرحله بعدی آب سرد را آرام‌آرام به مخلوط اضافه و آن را به‌خوبی ترکیب کنید. دقت کنید که این کار را کم‌کم انجام دهید تا مواد خمیر، گلوله گلوله نشود.

خمیر به‌دست‌آمده را بررسی کنید. اگر احساس می‌کنید خمیر شما هنوز سفت و یا خشک است، کمی آب سرد یا آب آلبالو به آن اضافه کنید. میزان نرمی و یا سفتی خمیر باید به‌اندازه‌ای باشد که به‌راحتی پهن شود.

خمیر را به مدت 10 دقیقه ورز دهید و آن را به شکل یک گلوله درآورید. سپس آن را به دوتکه مساوی تقسیم کرده و درون ظرف‌های جداگانه قرار دهید. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و به مدت یک ساعت، آن‌ها را درون یخچال بگذارید.

پس از گذشت یک ساعت، یکی از تکه‌های خمیر را بیرون آورده و آن را به ‌اندازه قالب پای خود، باز کنید.

خمیر را به‌آرامی درون قالب قرار دهید. توجه کنید که تمام لبه قالب، با خمیر پوشانده شود. سپس به کمک یک چنگال، سوراخ‌هایی را به فاصله ۲ سانتی‌متر، در کف خمیر ایجاد کنید. روی قالب را با سلفون پوشانده و آن را به یخچال منتقل کنید. در مدت یک‌ساعتی که خمیر همراه با قالب در یخچال استراحت می‌کند، به سراغ تهیه مواد درون پای بروید.

مراحل تهیه مواد داخل پای آلبالو و لیمو

مراحل تهیه مواد داخل پای آلبالو و لیمو

برای تهیه پای آلبالو و لیمو می‌بایست در ابتدا شکر، نشاسته ذرت و نمک را با هم مخلوط کنید. سپس آلبالوهای بدون هسته را به آن‌ها اضافه کرده و به‌خوبی مخلوط کنید. اگر آلبالوی تازه در دسترس ندارید، می‌توانید از مربای آلبالو، آلبالوی یخ‌زده و البته بدون هسته یا کمپوت آلبالو هم استفاده کنید.

مقاله خواص کمپوت میوه‌ها را بخوانید تا با این خوراکی بی‌نظیر بیشتر آشنا شوید.

در مرحله بعدی، عصاره وانیل، آب‌لیموی تازه و پوست لیموی رنده‌شده را به مخلوط نشاسته ذرت و آلبالوها اضافه کنید. این مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید تا همه آلبالوها با نشاسته ذرت ترکیب شده و حالت آردی روی همه آن‌ها ایجاد شود.

مخلوط مواد پای را به مدت 10 دقیقه درون یخچال بگذارید و اجازه دهید کمی استراحت کنند.

با خواندن مقاله فواید لیمو ترش برای پوست اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید.

فر را روشن کرده و آن را روی دمای 220 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بهتر است حدود یک ربع پیش‌تر از قراردادن پای درون فر، اجازه دهید تا محیط فر شما به‌خوبی گرم شود.

مواد پای را درون قالب و روی خمیر بریزید و آن را به‌خوبی پخش کنید.

بخش دوم خمیر را از یخچال بیرون آورید و با وردنه آن را به‌اندازه قالب پهن کنید. لایه رویی خمیر باتوجه ‌به سلیقه شما می‌تواند ظاهر متفاوتی داشته باشد. اما توجه داشته باشید که لبه‌های خمیر رویی را حتماً به خمیر زیرین بچسبانید.

برای طلایی شدن لایه رویی خمیر خود، به کمک یک قلم شیرینی‌پزی، آن را به مقداری زرده تخم‌مرغ آغشته کنید. سپس به کمک یک چنگال، چند سوراخ در فاصله‌های گوناگون روی خمیر ایجاد کنید.

برای کامل شدن مراحل تهیه پای آلبالو و لیمو باید قالب را درون فر گرم شده قرار دهید. ابتدا پای آلبالو و لیمو را به مدت 15 دقیقه، در دمای 220 درجه سانتی‌گراد قرار دهید تا مواد درون پای از سوراخ‌های خمیر خارج شده و لایه رویی خمیر طلایی شود.

سپس دمای فر را روی 190 درجه سانتی‌‌گراد بگذارید و به مدت ۵۰ دقیقه صبر کنید تا پای شما آماده شود.

پس از اتمام این مدت، پای آلبالو و لیمو را از فر خارج کرده و لبه‌های خمیر را به‌آرامی آزاد کنید. سپس اجازه دهید تا به مدت 4 ساعت در دمای محیط بماند تا به‌خوبی خنک شود.

پای آلبالو و لیموی شما آماده است و می‌توانید آن را همراه با چای تازه نوش جان کنید.

نکات مهم طرز تهیه پای آلبالو و لیمو

نکات مهم طرز تهیه پای آلبالو و لیمو

اگر قصد دارید طرز تهیه پای آلبالو و لیمو را یاد بگیرید، نیازی نیست که یک شیرینی‌پز حرفه‌ای باشید! بادقت کافی در رعایت نکات پخت به‌خوبی می‌توانید این پای خوشمزه را درست کنید.

  • اگر آلبالو در دسترس شما نبود، می‌توانید مربای آلبالو، آلبالوی یخ‌زده، گیلاس یا کمپوت گیلاس و کمپوت آلبالو را هم جایگزین آن کنید.

با خواندن مقاله انواع مرباها، با این خوراکی خوشمزه بیشتر آشنا شوید.

  • اندازه ترشی یا شیرینی مواد داخل پای به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد، بنابراین می‌توانید میزان شکر آن را کم یا زیاد کنید.
  • دمای فر را مطابق با آنچه در دستور طرز تهیه پای آلبالو و لیمو آمده تنظیم کنید.
  • حتماً سطح خمیر کف قالب و خمیر روی مواد را به کمک چنگال، سوراخ‌سوراخ کنید.

کلام آخر

طرز تهیه پای آلبالو و لیمو به ‌اندازه طعم این خوراکی خوشمزه، هیجان‌انگیز و البته ساده است. با رعایت نکات مهم پخت این پای، می‌توانید یک عصرانه به‌یادماندنی را برگزار کنید.

در این مقاله تلاش کردیم مراحل و مهم‌ترین نکات روش تهیه پای آلبالو و لیمو را بیان کنیم. این خوراکی بی‌نظیر را درست کنید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

سؤالات متداول:

آیا می‌توان میزان شکر مواد پای آلبالو و لیمو را کم ‌و زیاد کرد؟

مقدار ترشی یا شیرینی مواد داخلی پای آلبالو و لیمو کاملاً متناسب با ذائقه و سلیقه شما قابل تغییر است، بنابراین می‌توانید میزان شکر مواد را کم یا زیاد کنید.

اگر برای تهیه پای، آلبالو در دسترس نبود، چه‌ کنیم؟

کمپوت آلبالو، گیلاس تازه یا کمپوت گیلاس گزینه‌هایی هستند که در صورت نبود آلبالوی تازه، می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید