تهچین یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که در بیشتر شهرها آن را به روش خاص خود درست میکنند. ته چین دستور پختهای بسیار متنوعی دارد که ته چین مرغ، گوشت، بادمجان، قارچ و سبزیجات رایجترین آنها هستند.
درباره تاریخچه تهچین اطلاعات کاملی وجود ندارد. گفته میشود که برای اولین بار یکی از آشپزهای دربار قاجاریه، این خلاقیت را بهخرج داد و با استفاده از برنج پخته شده و گوشت، این غذای دوستداشتنی را اختراع کرد.
شما میتوانید خورشتهای مورد علاقه خود را بهصورت ته چین دربیاورید و تنوع بیشتری را تجربه کنید. تهدیگ خوشمزهترین بخش غذای ایرانی است و چه بهتر که برنج شما تهدیگ زعفرانی داشته باشد. با ما همراه باشید تا دستور تهیه معروفترین تهچینها را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه تهچین مرغ ساده
تهچین یک غذای مجلسی است و شما میتوانید آن را بهصورت قالبی و فینگرفود برای میهمانیها سرو کنید. طرز تهیه تهچین مجلسی بسیار ساده است و وقت زیادی از شما نمیگیرد، اما سفره شما را رنگینتر میکند.
مواد لازم:
- سینه مرغ: 1 عدد
- برنج: 3 پیمانه
- زعفران آبکرده: 1 قاشق چایخوری
- پیاز متوسط: 1 عدد
- کره: 50 گرم
- زرده تخممرغ: 2 عدد
- ماست چکیده: 1 پیمانه
- گلاب: 1 فنجان
- روغن مایع: به مقدار لازم
- دارچین: 1 قاشق چایخوری
- زرشک: 100 گرم
- پودر قند: 1 قاشق چایخوری
- خلال پسته و بادام: به مقدار دلخواه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
روش تهیه:
مرحله اول سینه مرغ را با آب، پیاز، زردچوبه و کمی نمک داخل قابلمهای بریزید و اجازه دهید تا کامل بپزد. مرغ را بعد از پخت، ریش ریش کنید و کنار بگذارید.
برای درست کردن برنج، ابتدا آن را با آب سرد بشویید، برنج را به همراه آب و نمک داخل قابلمهای بریزید و منتظر بمانید تا جوش بیاید. بعد از حدود 8 تا 10 دقیقه برنج را آبکش کنید. در این مدت برنج را تست کنید و آن را زمانی از روی حرارت بردارید که اطراف دانهها نرم و داخل آنها کمی سفت باشند.
در این مرحله، تابه مناسبی انتخاب کنید، مرغها را با کمی روغن در آن تفت دهید، سپس نمک، فلفل و دارچین را اضافه کنید. بعد از آماده شدن مرغها، زرشک را بههمراه پودر قند در مقدار کمی روغن یا کره تفت دهید.
در یک کاسه بزرگ، زرده تخممرغ را به همراه زعفران و گلاب مخلوط کنید تا بوی زهم تخممرغ از بین برود. ماست چکیده را به همراه 2 قاشق غذاخوری روغن به نصف برنج پختهشده اضافه کنید.
ظرف پیرکس مناسبی انتخاب کنید و آن را با مقدار کمی روغن چرب کنید. برنج زعفرانی را کف پیرکس بریزید و آن را به کمک کفگیر صاف و فشرده کنید.
مرغ آماده شده را به همراه زرشک روی برنج زعفرانی بریزید و روی آن را با برنج ساده پر کنید. کرهها را در اندازههای کوچک برش دهید و بر سطح برنج قرار دهید.
تهچین را با یک فویل نازک بپوشانید و چند سوراخ کوچک روی فویل ایجاد کنید. ظرف پیرکس را به مدت یک ساعت داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
بعد از پخت، تهچین طلایی و خوشمزه را داخل سینی مخصوص برگردانید و روی آن را با کمی زرشک، خلال پسته و بادام تزیین کنید.
تهچین را میتوانید بدون مرغ درست کنید و آن را با خورشتهای مختلف مثل خورشت قیمه سرو کنید. اگر دوست دارید قیمه را با رب خانگی درست کنید، مقاله چطور رب خانگی درست کنیم؟ را از دست ندهید.
طرز تهیه تهچین مرغ و سیبزمینی
احتمالا شما هم موافق هستید که از تهدیگ سیبزمینی نمیتوان بهراحتی گذشت. برخی افراد ترجیح میدهند زیر تهچین هم سیبزمینی بچینند و آن را قالبی دربیاورند.
مواد لازم:
- برنج: 1 پیمانه
- ماست شیرین: نصف پیمانه
- سینه مرغ: 250 گرم
- زرده تخممرغ: 3 عدد
- زعفران دمکرده: 1 قاشق چایخوری
- سیبزمینی: 2 عدد
- روغن: به مقدار لازم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- زیره سیاه: 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
ابتدا برنج را همراه آب و مقداری نمک داخل یک قابلمه بزرگ قرار دهید، به مدت 10 دقیقه بپزد و بعد برنج را آبکش کنید. در ظرف جداگانهای زرده تخممرغ را با ماست، 2 قاشق غذاخوری روغن مایع، زعفران، گلاب و مقداری نمک بهخوبی ترکیب کنید. برای از بین بردن بوی بد تهچین باید در این مرحله تخممرغ را به اندازه کافی هم بزنید. اضافه کردن روغن به مایع تهچین باعث میشود، تهچین شما بهراحتی از داخل قالب یا قابلمه خارج شود.
سینه مرغ را به همراه نمک و ادویه کامل بپزید و آن را ریش ریش کنید. یک قابلمه مناسب بردارید، کف آن را با کمی روغن چرب کنید و سیبزمینیهای رنده شده را ته قابلمه بریزید و با یک قاشق پهن کنید. توجه کنید که قابلمه شما نچسب باشد.
بعد از سیبزمینی نوبت مایه زعفرانی تهچین است. آن را روی سیبزمینیها بریزید و با یک قاشق آن را فشار دهید. مرغها را به همراه کمی زیره روی مایه تهچین بریزید.
روی مرغها برنج سفید را قرار دهید و کمی کره بر سطح برنج بگذارید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید. طرز تهیه تهچین در قابلمه بسیار ساده است، تنها کافی است قابلمه شما نچسب باشد.
اگر به دنبال یک دسر خوشمزه بعد از این غذا یا هر غذای دیگر هستید، به مقاله طرز تهیه شله زرد بروید و با روشهای پخت این دسر ساده و خوشمزه آشنا شوید.
طرز تهیه تهچین مرغ و بادمجان
هر بار صحبت از تهچین میشود، بیشتر ما نوع سنتی و ساده آن را به یاد میآوریم. تهچین بادمجان به همراه مرغ یا گوشت بسیار لطیف و خوشمزه است. کافی است یک بار آن را امتحان کنید. در اینجا طرز تهیه تهچین برای 4 نفر را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم:
- برنج: 4 پیمانه
- سینه مرغ: 500 گرم
- ماست: نصف پیمانه
- زرده تخممرغ: 2 عدد
- زعفران دمکرده: 1 قاشق چایخوری
- بادمجان: 3 عدد
- رب گوجهفرنگی: 1 قاشق غذاخوری
- نمک و ادویه: به مقدار لازم
- خلال پسته و بادام: به مقدار دلخواه
روش تهیه:
برنج را به همراه نمک بپزید، طوریکه دانههای برنج زیاد نرم نشوند. نرم شدن برنج در مرحله آبکش کردن باعث میشود تهچین شما وا برود و شکل قالبی نداشته باشد.
مرغ را به همراه ادویه و نمک خوب بپزید، انتخاب ادویه مناسب باعث میشود تهچین شما بوی ناخوشایند مرغ ندهد. بادمجانها را پوست کرده و حلقهای برش دهید، سپس تابه مناسبی بردارید و آنها را سرخ کنید.
مرغها را ریش ریش کرده و در تابه دیگری به همراه پیاز و ادویه تفت دهید. رب را به مرغها اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
زرده تخممرغها را به همراه ماست،2 قاشق روغن مایع، نمک و زعفران به خوبی هم بزنید. توجه کنید که تخممرغ را حذف یا کمتر نکنید تا تهچین شما باز نشود. تخممرغ و ماست باعث چسبندگی برنجها میشوند.
نصف برنج را داخل مایه زعفرانی بریزید و هم بزنید. برای درست کردن این تهچین میتوانید از پلوپز استفاده کنید. ظرف پلوپز را کمی چرب کنید و برنج زعفرانی را کف آن بریزید. مرغها را روی برنج بچینید، سپس بادمجانها را روی آنها قرار دهید.
در مرحله آخر برنج سفید را بریزید و کمی کره روی برنج بگذارید. بعد از یک ساعت، غذای شما آماده است. تهچین را با خلال پسته و بادام مطابق سلیقهتان تزئین کنید.
طرز تهیه تهچین با پلوپز از دو روش قبلی بسیار سادهتر است، چون تهچین خیلی راحت از ظرف جدا میشود. برای تهیه این تهچین خوشمزه میتوانید از رب تبرک استفاده کنید. رب خوشرنگ و باکیفیت تبرک پیشنهاد ویژه ما به شما است.
کلام آخر
تهچین غذای راحتی است که وقت زیادی از شما نمیگیرد. برای تهیه این غذای خوشمزه محدودیت قائل نشوید، هر نوع خورشت یا سبزیجاتی مثل هویج، قارچ یا کدو را میتوانید وسط برنج بگذارید و یک غذای مقوی و سالم دستوپا کنید.
سوالات متداول:
چه کنیم که تهچین وا نرود؟
برنج را نباید زیاد بپزید چون نرم شدن دانههای برنج باعث وا رفتن تهچین میشود. اضافه کردن تخممرغ به چسبندگی تهچین کمک میکند.
چرا تهچین مرغ بوی بدی میگیرد؟
مرغ را با ادویه و نمک بپزید و ترجیحا آن را تفت دهید تا بوی مرغ از بین برود. همزدن تخممرغ بهاندازه کافی هم باعث میشود، تهچین بوی زهم نگیرد.
علت چسبیدن تهچین به قابلمه چیست؟
استفاده از پلوپز یا قابلمه نچسب مانع چسبیدن تهچین میشود. بهتر است مقداری روغن مایع به مایه تهچین اضافه کنید تا راحتتر از ظرف جدا شود.
شبکه های اجتماعی