مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه دمپختک

طرز تهیه دمپختک

یکی از مهم‌ترین ویژگی غذاهای ایرانی، این است که مدت زمان زیادی برای پخت نیاز دارند. اصالت و خوشمزگی غذاهای سنتی به زمانی است که صرف تهیه آنها می‌شود.

با این حال، غذاهای زیادی وجود دارند که بسیار ساده هستند و درست در روزهایی که وقت کافی ندارید، به داد شما می‌رسند. دمپختک یکی از غذاهای ساده، سریع و لذیذ ایرانی است که انواع مختلفی دارد.

در شهرهای مختلف کشورمان، دمپختک به روش‌های متنوع درست می‌شود. معروف‌ترین آن دمپختک شوید باقالی و دمپختک گوجه است که به آن دمی گوجه هم می‌گویند. در این مقاله روش‌های مختلف درست کردن این غذا را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه لپه باقالی پلو

طرز تهیه لپه باقالی پلو

دمپختک باقالی تهرانی که به آن دمی باقالی هم می‌گویند یکی از غذاهای ساده و خوشمزه است. شما می‌توانید این دمپختک را در کنار نیمرو یا خورشت مرغ هم درست کنید.

مواد لازم برای 4 نفر:

  • برنج: 2 پیمانه
  • لپه باقالی زرد خشک: 1 پیمانه
  • پیاز بزرگ: 1 عدد
  • زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

برای درست کردن این غذا، باید باقالی‌ها را از قبل بشویید و حداقل 3 ساعت، آنها را داخل آب خیس کنید.

یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و کمی روغن در آن بریزید. پیاز را نگینی خرد کنید و با حرارت ملایم داخل قابلمه تفت دهید.

بعد از اینکه پیازها سبک و طلایی شدند، لپه باقالی‌ها را که کمی نرم شدند، از آب خارج کنید و به همراه پیاز کمی تفت دهید.

رنگ این دمپختک به مقدار زردچوبه بستگی دارد. بهتر است موقع اضافه کردن آن کمی دست‌ودلباز باشید تا غذای شما خوش‌رنگ شود. نمک و فلفل را هم در همین مرحله اضافه کنید.

برنج را بشویید و به قابلمه اضافه کنید. به ازای دو پیمانه برنج، سه پیمانه آب اضافه کنید. مقدار آب دمپختک باید طوری باشد که به اندازه یک بند انگشت، بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.

روغن را به برنج اضافه کنید. می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید تا عطر و طعم بهتری داشته باشد.

بعد از اضافه کردن آب و روغن، حرارت را زیاد کنید. بعد از جوش آمدن، قابلمه را بر روی حرارت متوسط بگذارید. زمانی‌که آب برنج کشیده شد، دم‌کنی مناسبی روی قابلمه بگذارید و اجازه دهید دمپختک شما حداقل 30 دقیقه دم بکشد.

دمپختک غذایی است که شباهت زیادی به استانبولی ساده دارد. به مقاله طرز تهیه استانبولی بروید و با دستور پخت آن هم آشنا شوید.

طرز تهیه دمپختک سیب‌زمینی

طرز تهیه دمپختک سیب‌زمینی

همانطور که گفتیم این غذا انواع مختلف دارد. دمپختک را از ترکیب برنج کته شده و سبزیجات متنوع درست می‌کنند. ترکیب برنج و سیب‌زمینی هم بسیار خوشمزه و سیرکننده است.

مواد لازم:

  • برنج: 2 پیمانه
  • سیب‌زمینی: 1 عدد
  • پیاز: 1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • کره حیوانی: 2 قاشق غذاخوری

روش تهیه:

در مرحله اول سیب‌زمینی‌ها را شسته، پوست کرده و نگینی خرد کنید. سیب‌زمینی را در آب بگذارید تا تغییر رنگ ندهد. برای تهیه دمپختک، پیازها را ریز کنید و در مقدار کمی روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها سرخ شد، رب گوجه‌فرنگی را کمی تفت دهید تا بوی خامی ندهد.

بعد از رب، موقع اضافه کردن زردچوبه، نمک و فلفل است. سپس سیب‌زمینی‌ها و برنج شسته شده را به پیازها اضافه کنید. برای این مقدار برنج، 3 پیمانه آب اضافه کنید و کره حیوانی را داخل آب بریزید.

قابلمه را بر روی حرارت نسبتا زیاد بگذارید. بعد از جوش آمدن آب، حرارت را بر روی متوسط تنظیم کنید. منتظر بمانید تا آب برنج کاملا کشیده شود، سپس حرارت را کم کنید و قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید.

برای اینکه برنج شما خمیر نشود، بهتر است قبل از گذاشتن دم‌کنی، کته را به کمک یک کفگیر از اطراف قابلمه جدا کنید تا کمی هوا لابه‌لای دانه‌های برنج قرار بگیرد.

رنگ این غذا به کیفیت رب شما بستگی دارد. شما می‌توانید از رب گوجه‌فرنگی تبرک استفاده کنید تا غذای خوشرنگ و لعابی داشته باشید.

طرز تهیه دمپختک با گوجه و سیب‌زمینی

طرز تهیه دمپختک با گوجه و سیب‌زمینی

دمپختک با گوجه و سیب‌زمینی یکی از پرطرفدارترین انواع دمپختک است که بسیاری آن را با نام دمی گوجه می‌شناسند. این غذا خیلی زود آماده می‌شود و مزه خاطره‌انگیزی برای بیشتر ایرانی‌ها دارد.

مواد لازم:

  • برنج: 2 پیمانه
  • پیاز: 1 عدد
  • گوجه‌فرنگی: 2 عدد
  • سیب‌زمینی بزرگ: 1 عدد
  • رب گوجه‌فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
  • کره حیوانی: به مقدار لازم
  • زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • زیره: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه

طرز تهیه دمی گوجه

در مرحله اول سیب‌زمینی را خرد کنید و آنها را داخل یک ظرف آب بریزید و کنار بگذارید. به سراغ پیاز بروید و آن را کاملا ریز کنید. پیاز و روغن را در قابلمه مناسبی کمی تفت دهید تا پیاز طلایی شود.

گوجه‌فرنگی‌ها را خوب بشویید، پوست بگیرید و رنده ریز کنید. گوجه رنده شده را به پیاز اضافه کنید و اجازه دهید آب آن کمی کشیده شود. بعد از آن، نوبت رب، نمک و ادویه است.

پیشنهاد می‌کنیم زیره را حذف نکنید. عطر و طعم این غذا با زیره و زردچوبه بی‌نظیر می‌شود. بعد از آن سیب‌زمینی و برنج را داخل قابلمه بریزید. برای اینکه یک کته نرم و خوشمزه داشته باشید، باید به ‌ازای هر پیمانه برنج، 1/5 پیمانه آب اضافه کنید. کره حیوانی را داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت زیاد بگذارید تا آب بجوشد.

بعد از جوش آمدن آب، شعله را بر روی حرارت متوسط تنظیم کنید تا آب برنج کشیده شود. به کمک یک کفگیر، به آرامی برنج‌ها را از اطراف قابلمه جدا کنید تا کمی هوا لابه‌لای دانه‌های برنج قرار بگیرد. این کار باعث دون شدن کته می‌شود.

قابلمه را به کمک یک دم‌کنی بپوشانید و اجازه دهید دمپختک بین 20 تا 30 دقیقه دم بکشد. این غذا را به‌همراه سالاد شیرازی و ماست نوش جان کنید و لذت ببرید.

برای آشنایی با یکی دیگر از غذاهای پرطرفدار ایرانی، به مقاله طرز تهیه ته‌چین مرغ سر بزنید. این غذا بسیار راحت و خوشمزه است و ما انواع مختلف آن را در این مقاله به شما آموزش دادیم.

طرز تهیه دمپختک لوبیا چشم بلبلی

طرز تهیه دمپختک لوبیا چشم بلبلی

دمپختک لوبیا چشم بلبلی یک غذای خوشمزه و مقوی برای افراد گیاه‌خوار است. شما همچنین می‌توانید آن را با تن ‌ماهی، مرغ سرخ‌شده یا ماهی نوش‌جان کنید.

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • لوبیا چشم بلبلی: 1 پیمانه
  • شوید خردشده: 2 پیمانه
  • روغن مایع: نصف پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • آب: 5 پیمانه

روش تهیه:

لوبیا چشم بلبلی را بهتر است از شب قبل در آب خیس کنید، سپس آن را با آب و مقدار کمی نمک بپزید. برای تهیه این غذا، از برنج ایرانی استفاده کنید و آن را چند ساعت قبل در آب و نمک خیس کنید.

برنج را به همراه آب و روغن بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از جوشیدن آب، لوبیا پخته شده و شوید را به قابلمه اضافه کنید و آن را روی حرارت متوسط بگذارید.

درب قابلمه را باز بگذارید و بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، دم‌کنی مناسبی روی آن قرار دهید تا خوب دم بکشد.

بهترین روغن برای پخت‌وپز، روغن مایع گیاهی است که هم کالری کمتری دارد و هم بسیار سالم‌تر از روغن حیوانی است. روغن مایع مخلوط تبرک از ترکیب چند نوع روغن گیاهی سالم تهیه شده و انتخاب خوبی برای این غذا به‌نظر می‌رسد.

کلام آخر

دمپختک یا برنج دمی

دمپختک یا برنج دمی یکی از غذاهای آسان و خوشمزه ایرانی است. این غذا انواع مختلفی دارد و در هر نقطه از ایران آن را به روش‌ خاصی می‌پزند. ما در این مقاله شما را با خوشمزه‌ترین دمپختک‌های ایرانی آشنا کردیم.

سوالات متداول:

دمپختک و دمی گوجه چه فرقی دارند؟

دمپختک از ترکیب برنج کته و سبزیجات مختلف درست می‌شود و دمی گوجه یکی از انواع دمپختک به حساب می‌آید.

چکار کنیم تا دمپختک خمیر نشود؟

برای اینکه برنج شما خمیر نشود، بهتر است قبل از گذاشتن دم‌کنی، کته را به کمک یک کفگیر از اطراف قابلمه جدا کنید تا لابه‌لای دانه‌های برنج کمی هوا برود.

برای درست کردن کته، چقدر آب اضافه کنیم؟

برای اینکه یک کته نرم و خوشمزه داشته باشید، باید به ‌ازای هر پیمانه برنج، 1/5 پیمانه آب اضافه کنید.

 

 

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید