مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه دلمه فلفل

طرز تهیه دلمه فلفل

دلمه غذای محبوب خاورمیانه است. اصالت این غذا به کشور آذربایجان و ترکیه برمی‌گردد. نام این غذا هم به زبان ترکی و به معنای پر کردن است. دلمه به غذایی گفته می‌شود که با گوشت و سبزیجات مختلف پر شود.

برگ مو، فلفل دلمه‌ای، گوجه‌فرنگی‌، بادمجان و پیاز را در شهرهای مختلف ایران با انواع گوشت و سبزی پر می‌کنند. دلمه مادربزرگ‌ها در خاطره بیشتر بچه‌ها ماندگار است. اگر دوست دارید فوت‌ و فن دلمه فلفل قدیمی‌ها را یاد بگیرید، با ما همراه شوید. در این مقاله انواع دلمه را به شما آموزش می‌دهیم.

طرز تهیه دلمه فلفل و بادمجان

طرز تهیه دلمه فلفل و بادمجان

بادمجان و فلفل دلمه‌ای خوشمزه‌ترین سبزیجات برای درست کردن یک دلمه بی‌نظیر هستند. به‌راحتی داخل این سبزیجات را خالی کنید و با گوشت و سبزی معطر آنها را پر کنید.

مواد لازم:

  • برنج: 1 پیمانه
  • لپه: 1/4 پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • بادمجان: 2 عدد
  • فلفل دلمه‌ای: 2 عدد
  • سبزی خردشده (نعنا، جعفری، شوید): 1 پیمانه
  • زیره: 1 قاشق مرباخوری
  • پودر تخم گشنیز: 1 قاشق چای‌خوری
  • سیر: 2 حبه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • آبغوره: نصف فنجان
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه فلفل و بادمجان مجلسی

در مرحله اول لازم است برنج را به‌همراه یک پیمانه آب، کمی روغن و نمک در یک قابلمه کوچک بریزید و درست مثل کته آن را بپزید. لپه‌ها را بهتر است از شب قبل خیس کنید، سپس آنها را 30 دقیقه بپزید و کنار بگذارید.

سبزی معطر را خرد کنید، بهتر است مقدار هر کدام از آنها مساوی باشد. برای درست کردن مواد داخل دلمه، یکی از پیازها را نگینی خرد کنید، یک تابه مناسب انتخاب کنید و مقدار کمی روغن بریزید. پیاز را در تابه تفت دهید، بعد از اینکه پیازها کمی سبک شدند، گوشت و سیر له‌شده را اضافه کنید.

مواد داخل تابه را کنار بزنید، زردچوبه و فلفل را داخل روغن تفت دهید، سپس رب گوجه‌فرنگی را کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. لپه و برنج را به مواد داخل تابه اضافه کنید.

در مرحله بعد سبزی‌های معطر را اضافه کنید و کمی تفت دهید. نمک و آبغوره را بریزید و مواد دلمه را از روی حرارت بردارید. بادمجان را بهتر است دلمه‌ای انتخاب کنید، آن را به کمک چاقو و یک قاشق چای‌خوری خالی کنید. فلفل‌ها را هم از بالا برش دهید و دانه‌های آن را به‌خوبی خارج کنید.

مواد دلمه را به کمک قاشق داخل فلفل و بادمجان بریزید. بهتر است مواد را فشرده کنید و آنها را خوب پر کنید تا دلمه شما باز نشود. برای درست کردن سس دلمه، پیاز دیگر را رنده کنید و به همراه مقدار کمی روغن داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.

باقیمانده رب‌ گوجه‌فرنگی را به همراه کمی نمک و زردچوبه به پیاز اضافه کنید. زیره و پودر تخم گشنیز را داخل روغن کمی تفت دهید تا عطر آنها بیشتر شوند. 2 پیمانه آب جوش داخل قابلمه بریزید و دلمه‌ها را به‌آرامی داخل قابلمه بچینید.

برای اینکه دلمه‌ها باز نشوند، بهتر است نیم ساعت اول، درب قابلمه را باز بگذارید، سپس حرارت را کم کنید، درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید دلمه یک ساعت دیگر بپزد.

فلفل دلمه ممکن است کمی مزه تلخ داشته باشد. فلفل‌های رنگی برای درست کردن دلمه خوشمزه‌تر هستند. عطر و طعم این غذا به ادویه و سبزی معطر آن است، بهتر است هیچکدام را حذف نکنید.

شما می‌توانید به‌جای رب از پوره گوجه‌فرنگی تازه استفاده کنید، اما پیشنهاد می‌کنیم این‌بار از رب گوجه‌فرنگی تبرک استفاده کنید تا تفاوت در رنگ و طعم را خودتان احساس کنید.

طرز تهیه دلمه فلفل و کلم

طرز تهیه دلمه فلفل و کلم

دلمه کلم پیچ در بین انواع دلمه بسیار پرطرفدار است. ممکن است برخی افراد دلمه بادمجان را نپسندند، اما دلمه فلفل و کلم مورد توجه بیشتر ایرانی‌ها است. برای دورهمی و میهمانی این غذا بسیار مناسب است.

مواد لازم:

  • گوشت چرخ‌کرده: 250 گرم
  • برنج: 1 پیمانه
  • لپه: نصف پیمانه
  • سبزی خردشده (ترخون، جعفری، گشنیز): 1 پیمانه
  • بلغور گندم: نصف پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • پیاز: 1 عدد
  • کلم پیچ: 1 عدد
  • فلفل دلمه‌ای: 3 عدد
  • زعفران آب کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • آب‌لیمو: 1 قاشق مرباخوری
  • کره: 1 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع مخصوص پخت‌وپز: به مقدار دلخواه

طرز تهیه دلمه کلم:

در مرحله اول برنج و بلغور گندم را خوب بشویید و آنها را با مقدار کمی روغن و نمک بپزید. لپه‌ها را 30 دقیقه در آب بپزید و کنار بگذارید. کلم پیچ را برگ برگ کنید، آنها را خوب بشویید و به همراه نصف پیمانه آب و آب‌لیمو داخل یک قابلمه کوچک بپزید تا بوی زهم آن گرفته شود.

نوبت درست کردن مواد داخل دلمه است. پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. گوشت چرخ‌کرده را داخل پیاز تفت دهید و به آن یک قاشق رب‌ گوجه، نمک و زردچوبه را اضافه کنید.

برنج و لپه پخته شده را به گوشت اضافه کنید. سبزی‌های خرد شده را داخل مواد دلمه بریزید و آن را از روی حرارت بردارید.

در طرز تهیه سس دلمه کلم، باقیمانده رب گوجه فرنگی را به همراه کمی نمک و فلفل در کره تفت دهید. 2 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا به‌آرامی به‌جوش بیاید.

در این مدت داخل فلفل‌ها را خالی و آنها را با مواد پر کنید. برگ‌ها را با 2 قاشق غذاخوری از مواد دلمه پر کنید. برگ کلم را محکم تا بزنید و داخل قابلمه طوری کنار هم بگذارید که بین آنها فاصله نباشد و برگ‌ها باز نشوند.‌‎

بهترین روغن برای درست کردن غذاهایی مثل دلمه و کوفته، روغن مایع مخصوص پخت‌وپز است. روغن مایع مخلوط تبرک از ترکیب چند روغن گیاهی درست شده و مناسب غذاهای سالم و کم‌چرب است.

طرز تهیه دلمه فلفل با مرغ

طرز تهیه دلمه فلفل با مرغ

همانطور که گفتیم شما می‌توانید دلمه را با مواد مورد علاقه خودتان پر کنید. در اینجا قصد داریم روش تهیه یک دلمه خوشمزه و متفاوت را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم:

  • برنج: 2 قاشق غذاخوری
  • سس مایونز: 3 قاشق غذاخوری
  • ماست: 2 قاشق غذاخوری
  • پیازچه خردشده: 5 عدد
  • اسفناج: نصف فنجان
  • سینه مرغ: 1 عدد
  • آب‌لیمو: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل دلمه رنگی: 3 عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • کره: 1 قاشق چای‌خوری

روش تهیه:

ابتدا برنج را با مقداری آب و نمک به‌صورت کته بپزید. در همین مدت می‌توانید مرغ را با کمی آب، آب‌لیمو و نمک داخل قابلمه کوچکی بپزید، سپس آن را ریش ریش کنید.

یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و در آن برنج، مرغ، مایونز و ماست را با پیازچه، نمک و فلفل خوب مخلوط کنید. مواد داخل دلمه شما آماده است. فلفل دلمه‌ای‌ها را از وسط دو نیم و هر کدام را با مواد به ‌خوبی پر کنید.

یک ظرف پیرکس و نشکن انتخاب کنید و آن را با کره چرب کنید. دلمه‌ها را داخل آن بچینید و ظرف را به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید. دلمه شما آماده است و یک پیش غذای خوشمزه و مجلسی برای میهمانی‌ خواهد بود.

این نوع دلمه به ‌دلیل داشتن مایونز مورد پسند بچه‌ها است. شما می‌توانید از سس مایونز کم‌چرب تبرک استفاده کنید که سالم‌‌تر است و کالری کمتری دارد.

طرز تهیه دلمه فلفل بدون برنج

طرز تهیه دلمه فلفل بدون برنج

دلمه فلفل طعم خوبی دارد و ظاهر آن سفره شما را رنگین و شکیل می‌کند. فراموش نکنید که فلفل دلمه‌ای سرشار از خاصیت است. طرز تهیه این نوع دلمه را از دست ندهید.

مواد لازم:

  • فلفل دلمه: 3 عدد
  • گوشت چرخ‌کرده: 200 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • بادمجان: 1 عدد
  • سبزی خردشده (نعنا، ترخون و مرزه): 1 پیمانه
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا: 100 گرم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • روغن مایع: به مقدار دلخواه

طرز تهیه فلفل دلمه‌ای در فر

در مرحله اول پیاز را خرد کنید و با کمی روغن داخل تابه تفت دهید، سپس گوشت را به آن اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را داخل گوشت بریزید، رب را کمی تفت دهید تا طعم خامی نداشته باشد.

بادمجان را بشویید و نگینی خرد کنید، سپس آن را در یک تابه جداگانه با کمی روغن سرخ کنید. بادمجان سرخ‌شده را به مواد گوشتی اضافه کنید.

فلفل دلمه‌ای‌ها را از وسط دو نیم و دانه‌های آنها را خالی کنید. مواد گوشتی را داخل فلفل‌ها و روی آن پنیر پیتزا بریزید.

ظرف پیرکس را با کمی روغن چرب کنید و دلمه‌ها را داخل آن بچینید. ظرف را به مدت 20 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بگذارید.

برای درست کردن این دلمه خوشمزه می‌توانید از پنیر پیتزا تبرک استفاده کنید. این پنیر با کیفیت بالایی تولید شده و طعم متفاوتی به غذای شما می‌دهد.

کلام آخر

دلمه

دلمه، غذای مخصوص منطقه خاورمیانه است که انواع مختلف آن در کشورهای ترکیه، عراق، سوریه و ایران درست می‌شود. شما می‌توانید با کمی خلاقیت، داخل سبزیجات مختلف مثل بادمجان، فلفل، گوجه و سیب‌زمینی را با مواد دلخواه خود پر کنید و یک غذای جدید داشته باشید. دلمه مورد علاقه شما کدام است؟ دستور تهیه خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول:

چکار کنیم دلمه فلفل وا نرود؟

داخل فلفل‌ها را با مواد کامل پر و فشرده کنید. داخل سس دلمه آب زیاد نریزید و درب قابلمه را نیم ساعت اول باز بگذارید تا دلمه باز نشود.

چطور بوی زُهم دلمه کلم را از بین ببریم؟

قبل از اینکه دلمه را پر کنید، بهتر است برگ کلم‌ها را با مقدار کمی آب‌لیمو و نمک بپزید.

فلفل دلمه را چطور داخل فر بپزیم؟

شما می‌توانید فلفل را با مواد مختلفی مثل گوشت چرخ‌کرده یا مرغ پر کنید و آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در دمای 180 درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید