آشها یکی از خوشمزهترین و محبوبترین غذاهای سنتی ایرانی هستند. هر منطقه و هر شهری آشهای مختلف خود را دارد و با دستور پختهای غذایی متنوعی تهیه میشوند. آش بادمجان یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در منطقه غرب ایران، بهخصوص همدان و کرمانشاه پیدا میشود. این آش بهخاطرداشتن حبوبات و گوشت در ترکیبات اولیه خود، یک منبع بسیار غنی برای جذب پروتئین است. اگر تا به امروز درباره این آش خوشمزه چیزی نمیدانستید یا تجربه چشیدن طعم آن را نداشتید، در این مطلب از مجله تبرک قرار است با شما درباره طرزتهیه آش بادمجان صحبت کنیم. همراه ما بمانید.
چگونه آش بادمجان درست کنیم؟
برای تهیه آش بادمجان به مواد زیر نیاز داریم:
- روغن: به میزان لازم
- بادمجان خردشده: 500 گرم
- پیاز خردشده: 1 عدد
- سیر خردشده: 2 حبه
- زردچوبه: 2 قاشق چایخوری
- فلفل: به میزان لازم
- گوشت پخته و ریش ریش شده: 300 گرم
- نخود پخته شده: 200 گرم
- لوبیا قرمز پخته شده: 200 گرم
- لوبیا سفید پخته شده: 200 گرم
- بلغور گندم پخته شده: 500 گرم
- استاک گوشت: 2 لیتر
- کشک: 250 گرم
در یک تابه مقدار کمی روغن بریزید و بادمجان خرد شده را به آن اضافه کنید و بگذارید سرخ شوند. در یک قابلمه دیگر مقدار کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را در آن بریزید و اجازه دهید کامل سرخ شوند. سپس سیر خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از کمی، زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. بعد از آن، گوشت ریش ریش شده، نخود، لوبیا سفید، لوبیا قرمز و بلغور پخته شده را به ترکیب اضافه کنید. پس از آن استاک گوشت را به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید. بامجان آماده شده را هم اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید مواد خوب با هم پخته شوند. زمانی که مواد به غلظت کافی رسید، کشک را اضافه کنید و مجدد مخلوط کنید. زمانی که مواد کامل باهم ترکیب شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و آش بادمجان در یک کاسه بریزید. برای تزیین آش بادمجان خود میتوانید از کشک، نعنا، پیاز سرخکرده و سیرداغ هم استفاده کنید.
اگر به خوردن انواع آشها و غذاهای محلی علاقه دارید، سری به مقاله طرز تهیه آش شله قلمکار بزنید و از طعم خوب این غذای محلی لذت ببرید.
طرز تهیه آش بادمجان ساده
برای پخت آش بادمجان باید مواد لازم آن را تهیه کنید. مواد لازمی که در ادامه میگوییم بهاندازه ۶ نفر در نظر گرفته شده است و میتوانید باتوجه به تعدادی که در نظر دارید، مقدار این مواد را کم یا زیاد کنید. مواد لازم آش بادمجان محلی:
- برنج: ۱ فنجان (پیمانه)
- عدس، نخود، لوبیا سفید: ۲ فنجان
- گوشت سردست: ۵۰۰ گرم
- بادمجان: ۵ عدد
- پیاز: ۸ عدد
- سیر: ۶ حبه
- کشک: ۱ فنجان
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
درباره طرز تهیه غذاهای محلی همدان چیزی میدانید؟ این مطلب از تبرک را بخوانید تا با محبوبترین غذاهای محلی استان همدان آشنا شوید.
طرز تهیه آش بادمجان با عدس
روش پخت این آش خوشمزه محلی بسیار آسان است. برای پخت آن ابتدا باید حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت بخیسانید تا نفخ آنها گرفته شود و پخت آسانتری داشته باشند. میتوانید کمی نمک به آب اضافه کنید و به یاد داشته باشید که باید هرچند ساعت یکبار آب حبوبات را عوض کنید. عدس کمی زودپزتر است، به همین خاطر بهتر است عدس را صبح همان روز خیس کنید و نیازی نیست ۲۴ ساعت در آب بماند. قبل از اضافهکردن آنها به گوشت، آب آنها را کامل خالی کرده، آبکشی کنید و سپس به قابلمه اضافه کنید.
گوشت را همراه با حبوبات به قابلمه اضافه کنید و بعد از ریختن آب داخل قابلمه، حرارت گاز را روی درجه متوسط بگذارید تا بپزد. آب باید کاملاً روی حبوبات و گوشت را بگیرد. در این مرحله نمک اضافه نکنید، زیرا اضافهکردن نمک باعث میشود گوشت مدتزمان بیشتری طول بکشد تا بپزد.
آش بادمجان را به عنوان یکی از غذاهای محلی ملایر هم میشناسند. مطلبی درباره غذاهای محلی ملایر بخوانید.
در همین حین نوبت به درستکردن بادمجانها میرسد. بهتر است بادمجانهایی که استفاده میکنید تازه و سفت باشند. بادمجانهای خورشت را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به قطعات کوچک خرد کرده و کمی نمک به آن اضافه کنید. فوت آشپزی برای غذاهایی که با بادمجان درست میشود، گرفتن تلخی و آب اضافی آنها است. بادمجانها را برای مدت یک ساعت در آبکش قرار دهید تا هم آب اضافی آنها گرفته شد و هم تلخی بادمجان از بین برود. در پایان بادمجانها را روی یک حوله آشپزخانه پهن کنید و آب اضافه آنها را بگیرید.
سپس یک تابه یا یک قابلمه روی گاز قرار دهید، حرارت گاز را روی درجه متوسط قرار دهید و کمی روغن اضافه کنید. بعد از گرم شدن روغن، بادمجانها را اضافه و سرخ کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه هم به قابلمه بادمجان اضافه کنید. در این مرحله مقداری آب جوش در قابلمه بریزید. آبی که اضافه میکنید نباید بیش از اندازه باشد. آنقدری آب بریزید که با پخت بادمجان، آب هم به خوردش برود.
مراحل پخت برنج و عدس
عدس و برنج نسبت به دیگر حبوبات، پخت سریعتری دارند. پس بعد از اینکه حبوبات و گوشت را گذاشتید تا بهآرامی بپزند و خیالتان از پختن بادمجان هم راحت شد، عدس و برنج را جداگانه با کمی زردچوبه، نمک و فلفل بپزید. کمی پیاز سرخکرده هم به برنج و عدس اضافه کنید تا طعم و پخت بهتری داشته باشد.
بعد از اینکه برنج و عدس هم کامل پخت، گوشت را از قابلمه خارج کنید و همه حبوبات را با هم در آب گوشت بریزید و اجازه دهید یکبار دیگر با حرارت ملایم و همراه با هم بجوشند.
کشک را به حبوبات اضافه کنید و مدام هم بزنید تا بهجوش آید. سپس نصف بادمجانها را همراه با گوشت، کاملاً له کنید و به قابلمه حبوبات اضافه کنید. فرصت دهید تا آش کمی حرارت ببیند و جا بیفتد.
کشک بادمجان هم یکی از غذاهای بسیار خوشمزهای است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه کشک بادمجان را در مطالب قبلی مجله تبرک بخوانید.
کلام آخر
درباره طرز تهیه آش بادمجان صحبت کردیم. برای سرو این آش، در هر کاسه کمی بادمجان و گوشت بگذارید و سپس روی آن آش را بریزد. اگر دوست داشته باشید میتوانید از نعنا، پیاز سرخکرده و سیرداغ هم برای تزئین یا بهتر کردن طبع آن استفاده کنید. همچنین استفاده از استاک گوشت بهجای آب جوشیده هم از جمله دستور پختهایی است که برای این غذا توصیه میشود.
سوالات متداول:
برای خوشمزهتر آش بادمجان، بهجای آب چه بریزیم؟
استفاده از استاک گوشت بهجای آب جوشیده در خوشمزه شدن آش بادمجان تاثیر زیادی دارد.
آش بادمجان بیشتر در چه شهرهایی رواج دارد؟
آش بادمجان یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در منطقه غرب ایران، بهخصوص همدان و کرمانشاه پیدا میشود.
برای تزیین آش بادمجان از چه موادی میتوان استفاده کرد؟
برای تزیین آش بادمجان خود میتوانید از کشک، نعنا، پیاز سرخکرده و سیرداغ استفاده کنید.
شبکه های اجتماعی