مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت فسنجان

طرز تهیه خورشت فسنجان

خورشت فسنجان از خوش‌طعم‌ترین و البته یکی از قدیمی‌ترین خورشت‌های محلی ایرانی است. اصالت این غذا به استان گیلان بازمی‌گردد، اما به دلیل این‌که با طبع و ذائقه اکثر ایرانی‌ها سازگار است در همه شهرها طبخ و میل می‌شود. طرز تهیه خورشت فسنجان در شهرهای شمالی بیشتر ترش مزه است، اما در اکثر شهرها با رب انار ملس پخته می‌شود. گردو نیز از مواد اولیه اصلی این خورشت است که علاوه بر ایجاد غلظت بیشتر در خورشت سرشار از مواد پرخاصیت است.

گردو کلسترول مضر خون را نیز کاهش می‌دهد و درنهایت سلامت قلب و عروق را نیز تضمین می‌کند. طعم لذیذ و البته متفاوت خورشت فسنجان باعث شده این غذا یکی از غذاهای محبوب و موردتوجه گردشگران خارجی در زمان سفر به ایران باشد. در ادامه قصد داریم روش تهیه خورشت فسنجان خوش‌طعم را به شما آموزش دهیم. تا پایان با ما همراه باشید.

اگر به غذاهای متنوع و خوش طعم شهرهای شمالی علاقه دارید، مقاله غذاهای محلی گیلان، اطلاعات جالبی را در اختیار شما می‌گذارد.

روش تهیه خورشت فسنجان

روش تهیه خورشت فسنجان

مواد زیر برای تهیه این خورشت شمالی لازم است:

مغز گردو: ۴۰۰ گرم

مرغ: ۴ تکه ران یا سینه

رب انار: ۴ قاشق غذاخوری

پیاز: ۱ عدد بزرگ

شکر: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری

روغن مایع: به میزان لازم

نمک، زردچوبه، فلفل سیاه: به میزان لازم

مراحل تهیه خورشت فسنجان

مراحل تهیه خورشت فسنجان

ابتدا با تمیزکردن مرغ شروع کنید. سپس اجازه دهید آب اضافی آن خشک شود. بعد از آن نوبت تفت دادن مرغ‌ها است. ابتدا میزان لازم روغن را درون قابلمه مناسب بریزید. پیاز را به‌صورت نگینی ریز خرد کنید. بعد از این‌که پیاز کمی رنگ عوض کرد، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و باز کمی تفت دهید. مرغ‌ها را به مواد اضافه کرده و کاملاً سرخ کنید. سپس در مرحله بعد وقتی‌که تکه‌های مرغ کاملاً سرخ شد باید 3 لیوان آب جوش را به قابلمه مواد اضافه کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. در این مرحله که تکه‌های مرغ نیم‌پز می‌شوند حتماً کف‌های ایجاد شده را از سطح قابلمه جدا کنید.

مرحله بعد در قابلمه‌ای جداگانه مقداری روغن بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود. گردوی آسیاب شده را به روغن اضافه کنید و آن را تفت دهید و اجازه دهید رنگ آن کمی تیره شود. بعد از تغییر رنگ، یک لیوان آب با دمای معمولی را به گردو اضافه کنید و صبر کنید تا بپزد. شعله زیر قابلمه را ملایم تنظیم کنید.

بعد از آن که گردوها روغن خود را پس دادند نوبت ‌اضافه کردن رب انار است. مواد را به‌خوبی با هم ترکیب کنید.

اجازه دهید 30 دقیقه رب و گردوها با هم ترکیب‌شده و بپزند. در مرحله بعد تکه‌های مرغ پخته‌شده را به قابلمه گردو اضافه کرده و دو لیوان آب سرد نیز اضافه کنید. پس از آن صبر کنید تا خورشت در زمانی طولانی و با شعله ملایم قوام آمده و به غلظت مناسب برسد. دقت داشته باشید که بعد از گذشت 30 دقیقه مزه خورشت فسنجان را امتحان کنید. اگر مایل هستید که طعم آن ترش نباشد می‌توانید تا رسیدن به طعم دلخواه به‌صورت مرحله‌ای شکر را به قابلمه مواد اضافه کنید. بعد از هر بار اضافه‌کردن شکر باید صبر کنید تا شکر به‌خوبی در خورش ترکیب ‌شده و بجوشد.

یکی از روش‌های پخت خورشت فسنجان، با گوشت قلقلی چرخی است که باید به این‌گونه عمل کنید. گوشت‌های چرخی را با ادویه و پیاز ورز داده و به‌اندازه دلخواه قلقلی کنید. سپس آن‌ها را سرخ‌کرده و کنار بگذارید. اضافه‌کردن گوشت‌های قلقلی در یک ربع آخر پخت خورشت فسنجان باشد نه پیش از آن.

مقاله طرز تهیه رب انار اصیل و سالم ایرانی را نیز می‌توانید در مجله ما مطالعه کنید. همچنین شما می‌توانید به راحتی با خواندن مقاله خواص رب انار با ویژگی‌ها و تاثیر آن بر سلامتی آشنا شوید.

کلام آخر

خورشت فسنجان یکی از غذاهای پرکالری و کاملاً مقوی است که در این مقاله مواد لازم و طرز تهیه آن را با جزئیات برای شما شرح دادیم. خورشت فسنجان را می‌توان با گوشت مرغ و قلقلی آماده کرد که نکات مهم آن در طرز تهیه ذکر شد. شما می‌توانید با تهیه این خورشت مجلسی و خوش‌طعم خصوصاً در شب یلدا یا مهمانی‌ها به‌خوبی از مهمانان خود پذیرایی کنید.

سؤالات متداول

زمان مناسب برای پخت خورشت فسنجان چقدر است؟

در مرحله ترکیب‌شدن گردو و رب انار و نیم‌پز شدن مرغ‌ها، هر مرتبه نیم ساعت زمان کافی است. به‌طورکلی به خورشت فسنجان اجازه دهید با شعله ملایم و زمان طولانی‌تر قوام آمده و به غلظت و طعم مناسب ذائقه شما برسد.

تفت دادن گردوها باید تا چه حدی انجام شود؟

دقت کنید که شعله باید حتماً کم باشد. تفت دادن آن‌ها باید تا حدی‌که گرم شوند، ادامه پیدا کند. داغ شدن زیادی گردوها می‌تواند مزه آن‌ها را کاملاً تلخ کند.

خرد و آسیاب کردن گردوها باید چگونه باشد؟

یکی از اصلی‌ترین ترکیب‌های خورشت فسنجان گردوها هستند. شما می‌توانید گردوها را آسیاب یا خرد کنید. مقدار آسیاب کردن گردوها و ریز یا درشت بودن آن بستگی به سلیقه شما دارد.

بهترین زمان برای آسیاب کردن گردوها چه زمانی است؟

بهترین زمان برای آسیاب کردن گردوها، یک ساعت قبل از تهیه خورشت فسنجان است. این کار باعث می‌شود که گردوها در زمان پخت روغن بیشتری پس بدهند. به‌طورکلی نیازی نیست از روغن زیادی در پخت خورشت فسنجان استفاده شود، چون گردوها روغن خود را به خورشت پس می‌دهند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید