مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مرغ سوخاری

طرز تهیه مرغ سوخاری

مرغ سوخاری و انواع غذاهای سرخ‌کردنی غذاهای چربی هستند که مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود. با این حال، کمتر کسی می‌تواند آنها را کاملا حذف کند.

خوردن مرغ سوخاری یک یا دو مرتبه در ماه ضرری ندارد، پس بدون عذاب وجدان این غذای خوشمزه را بخورید و لذت ببرید.

مسلم است که نوع خانگی غذاهای فست‌فودی به‌مراتب سالم‌تر هستند. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم با ما همراه شوید و دستور پخت مرغ سوخاری خانگی را یاد بگیرید.

طرز تهیه مرغ سوخاری پفکی

طرز تهیه مرغ سوخاری پفکی

مرغ سوخاری محبوب بچه‌هاست. این غذا در مقایسه با بیشتر فست‌فودها سالم‌تر به‌نظر می‌رسد و سرشار از پروتئین است. بنابراین بهتر است مرغ سوخاری را با مواد اولیه تازه در خانه درست کنید.

مواد لازم:

  • ران مرغ: 6 عدد
  • پیاز کوچک: 1 عدد
  • آرد سفید: 1 پیمانه
  • پودر سوخاری: 1 پیمانه
  • چیپس سیب‌زمینی ساده: نصف فنجان
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • پودر سیر و آویشن: به مقدار دلخواه
  • روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

روش تهیه:

در مرحله اول، مرغ را به همراه یک پیاز کوچک و مقداری نمک بپزید. زمان پخت بیشتر از 15 دقیقه نباشد، این زمان برای از بین بردن بوی زهم مرغ و کوتاه کردن مدت سرخ کردن کافی است.

سه ظرف با اندازه مناسب انتخاب کنید. در ظرف اول تخم‌مرغ‌ها را با کمی نمک، فلفل، پودر سیر و آویشن خوب هم بزنید. چیپس را داخل پلاستیک بریزید و آن را با دست له کنید تا پودر شود، چیپس و پودر سوخاری را مخلوط کنید و در ظرف دوم بریزید.

در طرز تهیه مرغ سوخاری با آرد سفید لازم است آرد را الک کنید تا بر روی مرغ‌ها گلوله گلوله نشود. برای سرخ‌کردن مرغ‌ها مقداری روغن مخصوص سرخ‌کردنی داخل یک تابه مناسب بریزید و اجازه دهید گرم شود.

مرغ‌ها را ابتدا داخل آرد بغلتانید، سپس آنها را داخل تخم‌مرغ و در آخر داخل ظرف پودر سوخاری بچرخانید. مرغ‌ها را بلافاصله داخل روغن داغ بیندازید. هر کدام تقریبا 5 تا 6 دقیقه زمان نیاز دارند تا خوب مغزپخت شوند.

توجه کنید روغن شما باید از نوع سرخ‌کردنی باشد تا حرارت زیاد را تحمل کند و دود نشود. مقدار روغن هم باید نسبتا زیاد باشد تا مرغ‌ها خوب سرخ شوند. البته این بار به پیشنهاد ما از روغن‌ مایع سرخ‌کردنی تبرک استفاده کنید تا تفاوت در کیفیت را احساس کنید.

طرز تهیه مرغ سوخاری در فر

طرز تهیه مرغ سوخاری در فر

مرغ سوخاری و بریان در بیشتر رستوران‌های ایرانی به فروش می‌رسد. این غذا بسیار پرطرفدار است و اگر آن را در خانه درست کنید، سالم و مقوی خواهد بود.

مواد لازم:

  • مرغ (سینه و ران): 1 کیلوگرم
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • شیر: 3 قاشق غذاخوری
  • کورن فلکس: 6 قاشق غذاخوری
  • کره: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم
  • پودر آویشن: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

ابتدا شیر، تخم‌مرغ، نمک و ادویه را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. کورن فلکس را کاملا خرد و آن را با کره ترکیب کنید.

دمای فر را از 10 دقیقه قبل بر روی 200 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید، سپس سینی فر را چرب کنید. مرغ‌ها را ابتدا داخل تخم‌مرغ و بعد داخل کورن فلکس بغلتانید. مرغ‌ها را داخل سینی فر بچینید.

مرغ سوخاری باید به مدت 50 دقیقه داخل فر بپزد. نگران خامی مرغ‌ها نباشید، در این مدت کاملا مغزپخت می‌شوند.

مرغ سوخاری خود را می‌توانید با سس قرمز یا مایونز مزه‌دار کنید. برای این کار می‌توانید انواع سس‌های آماده در بازار مثل سس کچاب تبرک را تهیه کنید تا غذای شما طعمی شبیه به نوع رستورانی داشته باشد.

طرز تهیه فیله مرغ سوخاری

طرز تهیه فیله مرغ سوخاری

فیله سینه مرغ در مدت زمان کوتاهی می‌پزد و طعم خوبی دارد. اگر طرفدار سینه مرغ هستید با این روش، فیله مرغ آبدار و خوشمزه درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 2 عدد
  • پودر سوخاری: 1 پیمانه
  • ماست: 6 قاشق غذاخوری
  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • سیر: 2 حبه
  • آب‌لیمو: 2 قاشق غذاخوری
  • زعفران دم‌کرده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل و آویشن: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

مهم‌ترین مرحله در درست کردن فیله مرغ، مزه‌دار کردن آن است. در طرز تهیه مرغ سوخاری ساده خانگی، از شب قبل مرغ‌ها را به‌صورت نوارهای باریک برش دهید.

ابتدا پیاز و سیر را رنده کنید و بعد آنها را با ماست، آبلیمو، نمک، فلفل، آویشن و زعفران به‌خوبی مخلوط کنید و مرغ‌ها را داخل آنها قرار دهید. بر روی ظرف سلفون بپیچید و آن را داخل یخچال نگه دارید.

برای سرخ کردن، ابتدا تخم‌مرغ را با کمی نمک و فلفل هم بزنید، مرغ‌ها را داخل تخم‌مرغ بغلتانید. فیله مرغ را بعد از تخم‌مرغ داخل کاسه پودر سوخاری قرار دهید و سطح آن را کاملا بپوشانید.

در یک تابه نچسب، مقدار قابل‌توجهی روغن مایع سرخ‌کردنی بریزید و مرغ‌ها را داخل آن سرخ کنید. برای هر تکه مرغ 3 دقیقه زمان لازم است.

علاوه بر سس کچاب، سس مایونز هم طعم خوبی به مرغ می‌دهد. فیله مرغ سوخاری را با سس مایونز تبرک امتحان کنید، بی‌شک طعم به‌یاد ماندنی آن، دورهمی خانوادگی شما را لذت‌بخش خواهد کرد.

طرز تهیه مرغ سوخاری با آب گازدار

طرز تهیه مرغ سوخاری با آب گازدار

مرغ سوخاری را با سس‌های مختلفی درست می‌کنند. یکی از خلاقانه‌ترین روش‌ها استفاده از نوشیدنی‌های گازدار در تهیه آن است. در طرز تهیه مرغ سوخاری مثل بیرون و رستوران معمولا از آب گازدار استفاده می‌شود.

مواد لازم:

  • سینه مرغ: 300 گرم
  • تخم‌مرغ: 1 عدد
  • آرد: 5 قاشق غذاخوری
  • سیر: 3 حبه
  • آب گازدار: 1 پیمانه
  • بکینگ پودر: 1 قاشق مرباخوری
  • زعفران و آویشن: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

مهمترین تفاوت این نوع مرغ سوخاری این است که بکینگ پودر و آب گازدار باعث نرم شدن آن می‌شود و زمان پخت را کوتاه‌تر می‌کند. شما می‌توانید به‌جای آب گازدار از ماءالشعیر لیمویی هم استفاده کنید.

ابتدا سینه مرغ را به‌صورت نواری برش دهید و آن را در یک کاسه بریزید. آب گازدار، بکینگ پودر، سیر خرد شده، زعفران، آویشن، نمک و فلفل را به مرغ‌ها اضافه کنید. مرغ‌ها را حداقل 3 تا 4 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب مزه‌دار شوند.

نوبت سرخ کردن فیله‌ها است. تخم‌مرغ را در یک کاسه با کمی نمک و فلفل هم بزنید، فیله‌ها را اول داخل تخم‌مرغ و بعد داخل آرد الک شده غوطه‌ور کنید.

روغن سرخ‌کردنی را داخل تابه بریزید و اجازه دهید کمی گرم شود، سپس مرغ‌ها را داخل آن سرخ کنید. 3 دقیقه زمان برای هر تکه مرغ کافی است.

طرز تهیه مرغ سوخاری کُره‌ای

طرز تهیه مرغ سوخاری کُره‌ای

مرغ سوخاری کُره‌ای یکی از غذاهای بین‌المللی و معروف است که طعم متفاوتی دارد. در روش پخت آن از عسل استفاده می‌شود که نرمی و لطافت خاصی به طعم مرغ می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را یک بار امتحان کنید.

مواد لازم:

  • کتف و بال: 500 گرم
  • سیر: 3 حبه
  • شیر: 1 لیوان
  • زنجبیل رنده شده: 1 قاشق چای‌خوری
  • نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
  • سس سویا: 1 قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب: 1 قاشق غذاخوری
  • عسل: 2 قاشق غذاخوری
  • شکر: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل قرمز: به مقدار دلخواه
  • کنجد برای تزئین: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

در مرحله اول شیر را داخل یک کاسه بزرگ بریزید و مرغ‌ها را به آن اضافه کنید. نمک، فلفل، سیر و زنجبیل را به مواد اضافه کنید و آنها را با دست هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند.

حداقل 3 ساعت زمان لازم است تا مرغ‌ها طعم مواد را به خود بگیرند. بعد از این مدت، مرغ‌ها را خارج کنید و آنها را در نشاسته ذرت بغلتانید.

یک تابه گود انتخاب کنید و به اندازه‌ای روغن سرخ‌کردنی در آن بریزید که مرغ‌ها کاملا در روغن غوطه‌ور باشند. روغن زیاد و داغ نه‌تنها مدت زمان پخت را کمتر می‌کند، بلکه کمتر جذب مرغ‌ها می‌شود. هر تکه مرغ حداقل 8 دقیقه زمان نیاز دارد تا خوب مغزپخت شود.

مرغ‌ها را از تابه خارج کنید و روی یک توری بگذارید تا روغن آن گرفته شود. حالا نوبت درست کردن سس خوشمزه است.

سس سویا، سرکه سیب، عسل، شکر، مقداری زنجبیل و سیر را داخل یک تابه بریزید و 4 دقیقه حرارت دهید تا سس یکدستی آماده شود.

مرغ‌ها را به سس اضافه کنید و چند دقیقه آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا طعم سس به مرغ‌ها آمیخته شود. در پایان، مرغ‌های خوشرنگ را در یک ظرف سرو کنید و بر روی آنها کنجد بپاشید.

سرکه سیب را می‌توانید به روش سنتی و سالم در خانه درست کنید، کافی است سری به مقاله طرز تهیه سرکه سیب بزنید.

کلام آخر

مرغ سوخاری

مرغ سوخاری غذای اشتهابرانگیز و لذیذی است که بیشتر افراد به‌خصوص بچه‌ها عاشق آن هستند. درست کردن آن در خانه وقت زیادی از شما نمی‌گیرد و یک غذای سالم برای آخرهفته‌ها یا پیک‌نیک خانوادگی است.

در این مقاله سعی داشتیم پرطرفدارترین روش‌های پخت آن را با شما در میان بگذاریم.

سوالات متداول:

چرا وسط مرغ سوخاری خام می‌ماند؟

باتوجه به نوع مرغ مدت زمان سرخ‌کردن متفاوت است. ران مرغ را باید قبل از سرخ‌کردن 15 دقیقه بپزید. فیله، کتف و بال زودتر می‌پزند و تقریبا 5 تا 8 دقیقه زمان برای سرخ‌کردن هر تکه لازم است.

آب گازدار چه تاثیری بر پخت مرغ سوخاری دارد؟

مزه‌دار کردن مرغ در آب گازدار یا ماء‌الشعیر باعث نرم و لطیف شدن آن می‌شود و مدت زمان پخت را کمتر می‌کند.

برای سرخ‌کردن مرغ چه مقدار روغن استفاده کنیم؟

روغن سرخ‌کردنی را به اندازه‌ای در تابه بریزید که مرغ‌ها کاملا در آن غوطه‌ور باشند. برخلاف تصور، این روش مدت پخت و جذب روغن را کمتر می‌کند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید