غذاهای سوخاری طعم فوقالعادهای دارند و در جشنها و میهمانیها مورد استقبال همه بهخصوص بچهها قرار میگیرند. کتلت، ماهی، سیبزمینی و مرغ از جمله غذاهایی هستند که به روش سوخاری درست میشوند.
پودرهای سوخاری آماده در بازار هم قیمت بالایی دارند و هم کیفیت برخی از آنها قابل قبول نیست. پیشنهاد میکنیم این بار خودتان دست به کار شوید و بهراحتی در خانه پودر سوخاری درست کنید.
کیفیت غذای سوخاری شده به طعم پودر سوخاری و ادویههای مخصوص آن بستگی دارد. در این مقاله سعی داریم انواع پودر سوخاری را به شما آموزش دهیم. با ما همراه شوید.
طرز تهیه پودر سوخاری پانکو
پودر سوخاری پانکو را در رستورانهای زنجیرهای مثل کی اف سی و مکدونالد برای درست کردن مرغ یا سیبزمینی استفاده میکنند. پودر سوخاری پانکو دانه درشت است و غذای شما را ترد و برشته میکند.
مواد لازم:
- نان تست: 1 پیمانه
- پودر آویشن: نصف قاشق غذاخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق مرباخوری
- پاپریکا: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 2 قاشق غذاخوری
- پودر رزماری: 1 قاشق غذاخوری
- پودر زنجبیل: 1 قاشق چایخوری
- پودر کاری: نصف قاشق غذاخوری
- پودر پیاز: 1 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
- پودر شنبلیله: 1 قاشق غذاخوری
- شکر: نصف قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- عصاره مرغ: 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پودر سوخاری پولکی
ابتدا فر را بر روی دمای 160 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و منتظر بمانید تا کاملا گرم شود. نان تست را با دست کمی خرد کرده و داخل سینی فر بگذارید. نانها را به مدت 20 دقیقه داخل فر قرار دهید تا کاملا برشته شوند.
نانهای سوخاری را از فر خارج کنید و اجازه دهید خنک شوند. شما باید به کمک یک گوشتکوب دستی نانها را خرد کنید. توجه کنید که پودر سوخاری پانکو یا پولکی کمی درشت است، بنابراین نانها را پودر نکنید.
ادویهها را با نان خردشده بهخوبی مخلوط کنید تا ترکیب یکدستی داشته باشید. نمک را هم مطابق ذائقه خودتان اضافه کنید. شما میتوانید انواع کتلت، ناگت مرغ، قارچ، میگو، ماهی و مرغ را به کمک این پودر، سوخاری کنید.
برای آشنایی با روشهای مختلف سوخاری کردن مرغ، حتما سری به مقاله طرز تهیه مرغ سوخاری بزنید.
طرز تهیه پودر سوخاری نارنجی
قارچ و سیبزمینی سوخاری نارنجی رنگی که در فستفودها سرو میشوند، بسیار هوسانگیز و خوشمزه هستند. جالب است بدانید که راز خوشمزگی و تردی این غذاها در پودر سوخاری آنها است.
مواد لازم:
- نان باگت: 1 بسته
- زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری
- پودر فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا: 1 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- آویشن: 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر: 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- پفک نمکی پودر شده: 1 پیمانه
- نمک: 1 قاشق مرباخوری
طرز تهیه پودر سوخاری پفکی
نانهای باگت را به تکههای کوچک برش دهید. فر را بر روی دمای 180 درجه سانتیگراد بگذارید. نانها را داخل سینی فر و بر روی یک کاغذ روغنی قرار دهید. 15 دقیقه بعد نانها را از فر خارج کنید.
شما میتوانید بهجای فر از یک تابه نچسب استفاده کنید و نانها را بدون روغن، داخل آن برشته کنید. روش دیگر هم این است که نانها را بر روی سینی و در محیط آشپزخانه پهن کنید و چند روز زمان دهید تا کاملا خشک شوند.
نانهای خشک شده را کاملا پودر کنید. ابتدا پفک نمکی پودر شده، سپس ادویهها را به پودر نان اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. پودر سوخاری شما نارنجی رنگ میشود که طعم و ظاهر غذا را دلچسبتر میکند.
پودر سوخاری پفکی را میتوانید داخل ظرف شیشهای تمیز و خشک به مدت چند روز نگه دارید. توپک سیبزمینی، قارچ، میگو و پیاز حلقهای را میتوانید با این پودر سوخاری کنید و لذت ببرید.
با استفاده از ادویههای مختلف میتوانید پودر سوخاری رنگی درست کنید. در طرز تهیه پودر سوخاری قرمز میتوانید مقداری زعفران هم اضافه کنید تا رنگ آن قرمزتر شود.
غذاهای سوخاری خود را با سس کچاپ کامل کنید. سس کچاپ را میتوانید در خانه درست کنید و یا بهصورت آماده از بازار تهیه کنید. پیشنهاد ما سس کچاپ گوجه فرنگی تبرک است؛ محصولی باکیفیت و سالم که طعم غذاهای شما را لذیذتر میکند.
طرز تهیه پودر سوخاری با آرد سفید
پودر سوخاری را معمولا با استفاده از تکههای نان تست یا باگت خشک شده درست میکنند. شما میتوانید برای سرخ کردن ماهی یا کتلت از پودر سوخاری با آرد استفاده کنید که سریع و آسان آماده میشود.
مواد لازم:
- آرد سفید: 1 لیوان
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر سیر: 1 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن: 1 قاشق مرباخوری
- پودر کاری: 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: 1 قاشق چایخوری
- بیکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
روش تهیه:
درست کردن این پودر سوخاری در مقایسه با روشهای قبلی بسیار راحت و سریع است. یک تابه نچسب انتخاب کنید، آرد را در آن کمی تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود.
توجه کنید که برای تفت دادن آرد به هیچ وجه نیاز به روغن ندارید. بعد از اینکه آرد کمی طلایی شد، آن را از تابه خارج کنید. در یک کاسه بزرگ آرد را به همراه ادویههای مخصوص و نمک مخلوط کنید.
آرد سوخاری شما آماده است. ابتدا ماهی یا کتلت را آغشته به زرده تخممرغ کنید، سپس در آرد سوخاری بغلتانید و با روغن مناسب سرخ کنید.
یکی از چاشنیهای پرطرفدار که با غذاهای سوخاری استقبال میشود، سس مایونز است. انواع مختلفی از آن را میتوانید در بازار تهیه کنید، اما سس مایونز تبرک یک انتخاب ویژه و باکیفیت خواهد بود که طعم غذاهای خانگی را کامل میکند.
طرز تهیه پودر سوخاری برای مرغ
یکی از مهمترین نکات درست کردن مرغ و ماهی این است که بوی زهم آنها را کامل بگیرید و با استفاده از ادویههای مناسب به طعمدار شدن آنها کمک کنید. سوخاری کردن مرغ و ماهی هم باید با پودر مخصوص انجام شود.
مواد لازم:
- نان تست: 6 عدد
- پودر سیر: 1 قاشق مرباخوری
- زردچوبه: 1 قاشق غذاخوری
- پودر آویشن: 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه: 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
- نمک: به مقدار دلخواه
طرز تهیه پودر سوخاری برای ماهی
در مرحله اول اطراف و قسمت قهوهای رنگ نانها را ببرید و دور بریزید. نانها را به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد داخل فر قرار دهید. همچنین شما میتوانید آنها را در یک تابه نچسب و بدون روغن برشته کنید.
نانها را خرد کرده و ادویهها را یکی یکی به اضافه کنید. برای اینکه مرغ و ماهی شما ترد و طلایی شوند، بهتر است نان را کاملا پودر نکنید. دانههای درشت نان، موقع سرخ شدن طعم و ظاهر خوبی به غذا میدهند.
قبل از اینکه مرغ یا ماهی را داخل پودر سوخاری قرار دهید، آنها را به زرده تخممرغ آغشته کنید.
کلام آخر
پودر سوخاری از ترکیب نان خشک شده و ادویههای مختلف درست میشود. برای درست کردن انواع کتلت، ماهی،مرغ، میگو و سبزیجات سوخاری میتوانید از آن استفاده کنید.
پودر سوخاری طعم و کیفیت بهتری به غذاهای سرخشده میدهد، بهخصوص اینکه خوراکیهای خانگی همیشه سالمتر هستند.
سوالات متداول:
پودر سوخاری پانکو چه فرقی با بقیه دارد؟
پودر سوخاری پانکو یا پولکی از خرد کردن نان خشک و ادویههای مخصوص درست میشود و نسبتا دانه درشت است.
برای درست کردن پودر سوخاری، نان را چگونه خشک کنیم؟
شما میتوانید نانها را 15 تا 20 دقیقه داخل فر قرار دهید یا نان را چند روز در دمای محیط بگذارید تا خشک شوند. با استفاده از تابه نچسب و بدون روغن هم میتوانید نانها را برشته کنید.
چطور با آرد سفید، پودر سوخاری درست کنیم؟
آرد سفید را بدون روغن در یک تابه نچسب تفت دهید تا برشته و طلایی شود. سپس ادویههای مناسب مثل آویشن، پودر سیر، فلفل، زردچوبه و نمک اضافه کنید.
شبکه های اجتماعی