مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان

طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان

یکی از خوشمزه‌ترین و اصیل‌ترین خورشت‌هایی که در فرهنگ غذایی ایران وجود دارد، چیزی نیست به‌جز خورشت قیمه بادمجان! این خورشت خوشمزه و ساده، هم می‌تواند به‌عنوان یک غذای خانگی برای دورهمی‌های گرم خانوادگی باشد و هم اینکه می‌تواند به‌عنوان یک غذای مجلسی، زینت‌بخش سفره‌های پربرکت شما شود. از طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان هم که دیگر برایتان نگوییم، از سادگی حد ندارد!

در این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان را در کنار هم مرور کنیم. طرز تهیه این خورشت بسیار ساده است و اگر اندکی دقت و حوصله به خرج دهید، حتی خودتان هم از نتیجه کار شگفت‌زده خواهید شد. ما در این مقاله تمام نکات تهیه خورشت قیمه بادمجان را به شما آموزش خواهیم داد و نیم‌نگاهی به ارزش غذایی این خوراک نیز خواهیم داشت، با ما همراه باشید.

روش تهیه قیمه بادمجان

روش تهیه قیمه بادمجان

یکی از چیزهایی که باعث شده خورشت قیمه بادمجان تا به این اندازه محبوب باشد، مواد اولیه آن است. مواد اولیه خورشت قیمه بادمجان بسیار در دسترس است؛ به‌طوری‌که اگر بگوییم در خانه تمام ایرانی‌ها پیدا می‌شود، اصلاً دروغ نگفته‌ایم! همین باعث شده که این غذای لذیذ نزد تمام ایرانی‌ها جایگاهی ویژه داشته باشد.

علاوه بر قیمه بادمجان، یکی از غذاهای دیگری هم که بسیار سریع و ارزان آماده می‌شود، دوپیازه است. مطالعه مقاله طرز تهیه دو پیازه را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم.

مواد اولیه خورشت قیمه بادمجان برای 4 نفر، می‌توانیم به شرح زیر است:

گوشت خورشتی: 500 گرم

بادمجان قلمی: 5 عدد یا بیشتر

لپه: 100 گرم

پیاز: 1 عدد درشت

سیر: 2 حبه

رب گوجه‌فرنگی: 3 قاشق غذاخوری سرپر

لیموعمانی: 4 عدد

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

دارچین: 1/2 قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

روغن یا کره: به میزان لازم

همان‌طور که کمی قبل‌تر هم به آن اشاره کردیم، این مواد اولیه برای تهیه خورشت به‌اندازه 4 نفر کفایت می‌کند. اگر می‌خواهید که خورشت قیمه بادمجان بیشتری تهیه کنید، می‌توانید میزان مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش دهید.

مراحل تهیه خورشت قیمه بادمجان

مراحل تهیه خورشت قیمه بادمجان

پیش‌تر هم در طول مقدمه به این موضوع اشاره کردیم که طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان بسیار ساده است. ما سعی می‌کنیم که در این مقاله تمام نکات لازم را به شما آموزش دهیم، تا بتوانید یک خورشت حرفه‌ای و خوشمزه طبخ کنید. از دیگر غذاهای ساده ایرانی که می‌توانید بی‌دردسر تهیه کنید، می‌توان به خورشت بامیه اشاره کرد. در مقاله طرز تهیه خورشت بامیه، این خورشت خوشمزه را معرفی کردیم.

توجه کنید که طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان، حدود 3 ساعت طول خواهد کشید؛ این مقدار زمان برای جا افتادن این خورشت لازم است. اگر دوست دارید که خورشت شما سریع‌تر آماده شود، می‌توانید از زودپز استفاده کنید و زمان پخت را به یک ساعت کاهش دهید.

در طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان باید طبق مراحل زیر پیش بروید:

ابتدا پیاز را به‌صورت نگینی و ریز خرد کنید. سپس مقداری روغن یا کره در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی شعله گاز قرار دهید. زمانی که خوب داغ شد، پیاز را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سیر را نیز در همین هنگام رنده کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس مقداری زردچوبه و فلفل اضافه کنید. از اضافه‌کردن نمک خودداری کنید؛ زیرا که باعث می‌شود گوشت شما دیرتر بپزد.

بعد از اینکه مقداری تفت دادید و پیاز شما شفاف شد، گوشت خورشتی را به قطعات دلخواه خرد کرده و داخل قابلمه بریزید. مقداری گوشت را تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و روشن شود. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، لپه را که حداقل از یک ساعت قبل خیس کرده‌اید، داخل قابلمه بریزید. خوب مواد را هم بزنید و زیرورو کنید.

در نهایت رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید. گوشت و لپه را کنار بزنید و ابتدا رب را  مقداری با پیاز تفت دهید. این کار باعث می‌شود که بوی خامی رب گرفته شود. بعد از حدود 3 دقیقه، کل مواد داخل قابلمه را با هم مخلوط کنید تا رب به‌خوبی همه‌جا را پوشش دهد.

مجدداً کل مواد را حدود 5 دقیقه تفت دهید و در نهایت، 3 لیوان آب داخل قابلمه بریزید؛ آن‌قدر که روی گوشت‌ها را به‌خوبی بپوشاند. زیر قابلمه را زیاد کنید تا خورشت جوش بیاید. زمانی که شروع به قل‌زدن کرد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید که بجوشد و بپزد.

حال باید به سراغ بادمجان‌ها برویم. بادمجان‌ها را پوست بگیرید و سرشان را جدا کنید. آن‌ها را از وسط نصف کنید، یا اگر دوست داشتید به شکل ورقه‌ای برش بزنید. مقداری نمک روی تمام بادمجان‌ها بپاشید و اجازه دهید که حداقل به مدت 20 دقیقه استراحت کنند. این کار باعث می‌شود که تلخی بادمجان از بین برود و آب اضافی آن نیز کشیده شود. حال در یک تابه مناسب که از قبل روغنش را داغ کرده‌اید، بادمجان‌ها را سرخ کنید.

حدود یک ساعت بعد از پخت، بررسی کنید که آیا گوشت و لپه به‌خوبی پخته‌اند یا نه. اگر لپه هنوز زیر دندان می‌آمد و گوشت هنوز سفت بود، اجازه دهید باز هم بپزد. در غیر این صورت، می‌تواند لیموعمانی و زعفران دم‌کرده را اضافه کنید. بهتر است که لیموعمانی را با چنگال سوراخ کنید و از قبل، حدود 30 دقیقه در آب بگذارید تا تلخی‌اش گرفته شود.

در 15 دقیقه پایانی پخت، زمان آن است که گلاب و دارچین را اضافه کنید. حدود دوسوم بادمجان‌ها را نیز باید در همین زمان داخل خورشت بریزید. بعد از یک ربع، خورشت را از روی حرارت بردارید و در بشقاب‌های مخصوص، سرو کنید. می‌توانید روی خورشت را بادمجان‌های باقی‌مانده و گوجه پخته تزیین کنید. نوش جان!

اگر بادمجان در دسترس ندارید، می‌توانید خورشت قیمه به تنهایی درست کنید که در مقاله طرز تهیه خورشت قیمه، مراحل تهیه آن را می‌خوانید.

ارزش غذایی خورشت قیمه بادمجان

ارزش غذایی خورشت قیمه بادمجان

بدون شک اگر به سلامت خود اهمیت می‌دهید یا اینکه اگر رژیم دارید؛ آگاهی از ارزش غذایی خورشت قیمه بادمجان می‌تواند برای شما مهم باشد. این خورشت به‌واسطه مواد اولیه‌ای که دارد، یکی از مفید‌ترین و سالم‌ترین غذاهای ایرانی است. در ادامه بیشتر با ارزش غذایی این خوراک (در هر 100 گرم) آشنا خواهید شد:

انرژی: 150 کیلوکالری

کربوهیدرات: 10 گرم

پروتئین: 8 گرم

چربی: 9.5 گرم

آب: 79 گرم

فیبر: 3.5 گرم

قند: 2.7 گرم

کلسترول: 22 میلی‌گرم

نکات مهم در تهیه خورشت قیمه بادمجان

هرچند که این طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان کامل و جامع بود، اما باز هم جا برای افزایش کیفیت وجود دارد! اگر می‌خواهید که قیمه بادمجان شما مثل قیمه‌های رستورانی شود، بد نیست که نکات زیر را نیز به یاد داشته باشید:

  • توجه کنید که بادمجان نباید بیشتر از 15 دقیقه در خورشت بماند، وگرنه لِه خواهد شد.
  • در صورت تمایل، می‌توانید این خورشت را با مرغ درست کنید. برای این کار باید حدود 800 گرم سینه مرغ را به ابعاد دلخواه برش زده و داخل خورشت بریزید.
  • بهترین گوشت برای این خورشت، گوشت سردست یا مغزران گوساله است.
  • اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید به‌جای گوشت و مرغ، از قارچ استفاده کنید.
  • می‌توانید یک‌تکه چوب دارچین در خورشت بریزید و قبل از سرو آن را از خورشت خارج کنید؛ در این صورت مزه خورشت شما بی‌نظیر خواهد شد.
  • استفاده از رب انار و غوره نیز در این خورشت مجاز است؛ تنها به سلیقه خودتان بستگی دارد.
  • بهتر است هنگام سرو، خورشت را طوری در ظرف بریزید که بادمجان و گوجه و خورشت به‌راحتی قابل‌دسترسی باشند.

قیمه نثار یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی قزوین است که معمولا برای مهمانی‌ها، آن را درست می‎کنند. برای پخت آن می‌توانید از مقاله طرز تهیه قیمه نثار کمک بگیرید.

کلام آخر

در این مقاله، کامل‌ترین طرز تهیه خورشت قیمه بادمجان را مطالعه کردید. بدون شک این خورشت می‌تواند هرکسی را راضی و خشنود کند؛ چه مرد و چه زن، چه پیر و چه جوان، همگی این خورشت را دوست دارند؛ البته به آن شرط که بادقت و حوصله طبخ شود! پیشنهاد ما این است که بیشتر از این، خود و خانواده عزیزتان را منتظر نگذارید؛ زودتر آستین بالا زده و این خورشت خوشمزه و اصیل ایرانی را طبخ کنید و یک وعده دلپذیر را به خودتان هدیه دهید.

سؤالات متداول

اندازه گوشت در خورشت قیمه بادمجان باید چقدر باشد؟

بهتر است که اندازه گوشت شما در این خورشت، مقداری از گوشت خورشتی، درشت‌تر باشد.

آیا می‌توان در خورشت قیمه بادمجان از گوشت قل‌قلی استفاده کرد؟

بله، اگر دوست داشته باشید، می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را قل‌قلی کنید، سرخ‌ کرده و در اواخر پخت به خورشت اضافه کنید.

آیا به‌جای بادمجان می‌توان از کدو استفاده کرد؟

اصل این غذا با بادمجان است، اما اگر دوست دارید، می‌توانید به‌جایش از کدو نیز استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید