مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه خورشت قیمه

طرز تهیه خورشت قیمه

یکی از اصیل‌ترین و محبوب‌ترین غذا‌های ایرانی خورشت قیمه است. توریست‌ها و علاقه‌مندان به فرهنگ غذایی ایران، خورشت قورمه سبزی و کباب را به‌عنوان پرچمداران غذا‌های خوشمزه ایرانی می‌شناسند. با‌این‌حال، خورشت قیمه در مراسم‌های مختلف بسیار دوست‌داشتنی و همراه است. جشن‌های بزرگ و مراسم‌های عزا را با خورشت قیمه راه می‌اندازند و حضور این غذا در مهمانی‌ها خیال میزبان را راحت می‌کند. چرا که معمولاً کسی به خوردن این خورشت خوش‌عطر و طعم نه نمی‌گوید!

اگر آشپز چم‌وخم این غذای سنتی را بلد باشد، بوی خورشت قیمه تا چند کوچه آن‌طرف‌تر خواهد پیچید. خیلی علاقه‌مند هستیم که بدانیم این غذای جذاب از کجای تاریخ سر برآورده که امروز سر سفره‌های ما نشسته است، اما تاریخ‌نگاری دقیقی برای خورشت قیمه وجود ندارد. می‌دانیم که این خورشت به قرن‌ها قبل برمی‌گردد و خوشبختانه در طرز تهیه خورشت قیمه دخل و تصرف زیادی صورت نگرفته است. بااین‌حال، اینکه چه کسی اولین‌بار فکر درست‌کردن آن به سرش زده، کاملاً نامعلوم است! فقط می‌دانیم قیمه ریشه ترکی دارد و به احتمال زیاد از خطه آذربایجان وارد فرهنگ غذایی کل کشور شده است. این مقاله را با طرز تهیه خورشت قیمه و تمام فوت‌وفن‌های مورد نیاز برای پخت یک خورشت خوش عطر و طعم آشنا می‌کند.

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی

طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی

خورشت قیمه، یکی از محبوب‌ترین خورشت‎های محلی ایرانی است که انتخاب خوبی برای مهمانی‌های بزرگ و مجالس مهم است. معمولاً این خورشت را در کنار یک غذای دیگر می‌پزند و خیال خود را از غذا‌های مهمانی راحت می‌کنند. مواد لازم و طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی نوشته شده در زیر را یاد بگیرید و در مهمانی‌های مهم به این روش پخت پایبند باشید.

مواد لازم خورشت قیمه مجلسی عبارتند از:

گوشت گوسفند: ۲۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

لپه: ۱۵۰ گرم

رب: ۱ قاشق غذاخوری

لیموعمانی: ۲ عدد

گوجه‌فرنگی: ۲ عدد

زعفران دم‌کرده: ۳ قاشق غذاخوری

پودر دارچین: ۱ قاشق مرباخوری

پودر هل: ۱ قاشق مرباخوری

گلاب: ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل: به مقدار لازم

روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

مراحل تهیه خورشت قیمه مجلسی

لپه‌ها را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و در این میان چند بار آب آن را عوض کنید. این کار نه‌تنها نفخ لپه را کاهش می‌دهد، بلکه زمان پخت نیز آن نیز کمتر می‌شود.

پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که پیاز از خامی در بیاید و طلایی‌رنگ شود. سپس رب را به آن اضافه کنید. تفت دادن رب در این مرحله خورشت قیمه را خوش‌رنگ می‌کند. طعم خامی رب و پیاز که از بین رفت، زمان اضافه‌کردن ادویه‌ها و نمک است.

گوشت و لپه را اضافه کنید و خوب تفت دهید. فراموش نکنید که گوشت باید قیمه‌قیمه شده باشد. حالا نوبت اضافه‌کردن آب جوش است. اجازه دهید این ترکیبات یک ساعت با شعله ملایم خوب پخته شوند. در اقدام بعدی باید لیموعمانی را اضافه کنید. لیموعمانی طعم ترش و عطر خوبی به قیمه می‌دهد.

پیشنهاد می‌کنیم که در انتهای پخت لیموعمانی را خارج کنید. این کار از تلخ شدن خورشت جلوگیری می‌کند. بعد از خارج کردن لیموعمانی، زعفران و سایر ادویه‌جات خوش‌عطر دیگر را اضافه کنید و اجازه دهید خورشت قیمه به مقدار کافی غلظت پیدا کند.

در آخر زیر قابلمه را خاموش کنید و دو قاشق گلاب را به خورشت اضافه کنید. این کار عطر گلاب را حفظ می‌کند. خواندن مقاله خورشت به آلو مجلسی روش پخت یک خورشت اصیل ایرانی و کم‌تر شناخته‌شده را به شما یاد می‌دهد.

طرز تهیه خورشت قیمه نذری

طرز تهیه خورشت قیمه نذری

همه می‌دانند که خورشت قیمه نذری چیزی دیگری است! بوی این خورشت تا چند کوچه آن‌طرف‌تر می‌پیچد و آدم از بوی گلاب و زعفران آن سرمست می‌شود. شاید بتوان گفت خورشت قیمه از رایج‌ترین غذاهای نذری در ایران است، تا آنجا که بعضی‌ها به آن قیمه امام حسین هم می‌گویند. این نذری یادآور مجالس عزاداری عاشورا است و در این زمان از سال دیگ‌های بزرگ خورشت قیمه در سراسر ایران برپا می‌شود. آدم از خوردن خورشت قیمه نذری سیر نمی‌شود و هرسال منتظر است تا در این ایام طعم خاص قیمه را تجربه کند. دلیل طعم متفاوت خورشت قیمه نذری چیست؟ چرا باید یک سال برای چشیدن آن صبر کنید. طرز تهیه خورشت قیمه نذری را یاد بگیرید و هر بار همین طعم خوشمزه را تجربه کنید.

مهمترین تفاوت طرز تهیه خورشت قیمه با خورشت قیمه نذری در ترکیب ادویه‌ها، زعفران و گلاب است. این بوی سرمست کننده خورشت قیمه نذری خبر از وجود ادویه‌های خوش عطر و بو می‌دهد؛ بنابراین راز تفاوت را باید در ترکیب ادویه‌ها جست و جو کرد.

ترکیبی از پودر دارچین، پودر هل، پودر جوز هندی و زعفران درست کنید؛ این ترکیب معجزه می‌کند! از اضافه‌کردن گلاب و گل سرخ نیز غافل نشوید. اگر دقت کرده باشید، خورشت قیمه نذری تا حدودی بوی عطر گل سرخ می‌دهد. زعفران را نیز در دو مرحله به خورشت اضافه کنید. با استفاده از این ترفند، مقداری از زعفران با خورشت دم می‌کشد و مقداری دیگر عطر و بوی زعفران را در خورشت حفظ می‌کنند.

طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ

به دنبال روش عجیبی در طرز تهیه خورشت قیمه با مرغ نباشید! همان مراحل طرز تهیه خورشت قیمه را برای این مدل تکرار کنید. با این تفاوت که گوشت مرغ در مقایسه با گوشت قرمز به مدت‌زمان کمتری برای پخت نیاز دارد. به همین دلیل لپه را باید از قبل بهتر بپزید تا در کنار مرغ همزمان پخته شوند. از ترکیب ادویه‌جات نذری در خورشت قیمه با مرغ استفاده کنید تا طعم بهتری به مرغ بدهید.

جالب است بدانید که طرز تهیه خورشت سبزی با مرغ نیز طرفداران خاص خودش دارد. هرچند که قورمه‌سبزی با گوشت تازه گوسفندی عطر و لعاب دیگری دارد، اما اگر مهارت داشته باشید، خورشت سبزی با مرغ هم خوشمزه می‌شود. به‌هرحال بعضی از افراد به علت چربی خون یا هر دلیل دیگری منع مصرف گوشت قرمز دارند و این دلیل نباید آن‌ها را از غذا‌های مورد علاقه خود دور کند.

برای تجربه یک غذای محلی متفاوت، خورشت پیچاق قیمه را درست کنید و از طعم بی‎نظیر آن لذت ببرید.

نکاتی برای تهیه خورشت قیمه خوشمزه

نکاتی برای تهیه خورشت قیمه خوشمزه

هر آشپز با رعایت اصولی در آشپزی مهارت خود را به رخ می‌کشد. طرز درست‌کردن خورشت قیمه کاری ندارد، اما نتایج آن بسیار متفاوت است. علاوه بر رعایت روش پخت خورشت قیمه، باید نکاتی برای خوشمزه‌تر شدن خورشت قیمه به کار ببرید.

  • چند سوراخ روی لیمو عمانی‌ها ایجاد کنید و بعد آن را به درون خورشت بیندازید. طعم لیمو با این روش بیشتر در غذا احساس می‌شود.
  • از ترکیب پودر دارچین، پودر هل، پودر جوز هندی و پودر زعفران برای خوشمزه‌‌تر شدن خورشت قیمه استفاده کنید.
  • لپه‌ها را از یک روز قبل خیس کنید. این کار به پخت راحت لپه و کاهش نفخ آن کمک می‌کند.
  • استفاده از گلاب و پودر گل سرخ را فراموش نکنید. عطر قیمه نذری را که فراموش نکرده‌اید؟
  • خورشت قیمه را کم آب بپزید. با این ترفند یک خورشت قیمه غلیظ و حسابی جاافتاده خواهید داشت.

خورشت قیمه را با صبر و حوصله برای مهمانی‌های خود بپزید و این نکات را موبه‌مو اجرا کنید. خواهید دید که قیمه شما عطروطعم قیمه نذری را خواهد گرفت.

کلام آخر

خورشت‌ها از اصیل‌ترین و پر طرفدار ترین غذا‌های ایرانی هستند. در رقابت بین خورشت‌های مختلف، این خورشت سبزی و خورشت قیمه هستند که همیشه پیروز از میدان خارج می‌شوند. خورشت قیمه نیز به دلیل همه‌پسند بودن و روش پخت راحت‌تر کاربرد‌های بیشتری دارد. مراسم‌های عزاداری، سفره‌های نذری و مهمانی‌های بزرگ به رنگ سرخ خوش‌رنگ خورشت قیمه مزین می‌شوند. فوت‌وفن‌های درست‌کردن خورشت قیمه نذری را یاد بگیرید تا طعم خورشت قیمه خود را با دیگران متفاوت کنید.

سوالات متداول

طرز تهیه خورش قیمه نذری چیست؟

مهمترین تفاوت خورش قیمه نذری با خورش قیمه ساده در استفاده از ادویه‌جات مختلف است. در طرز تهیه خورش قیمه نذری از پودر دارچین، پودر هل، پودر زعفران و پودر جوز هندی استفاده می‌کنند و در آخر گلاب و زعفران می‌ریزند.

نکات خوشمزه‌شدن خورشت قیمه چیست؟

لپه‌ها را ۲۴ ساعت قبل از پخت به‌خوبی خیس کنید. لیمو عمانی‌ها را قبل از انداختن به درون خورشت سوراخ کنید. از ادویه‌های خورشت قیمه نذری استفاده کنید. قیمه را کم‌آب بپزید و از عطر گل سرخ غافل نشوید.

مواد لازم خورشت قیمه مجلسی چیست؟

مواد لازم خورشت قیمه مجلسی عبارت‌اند از: گوشت گوسفند، پیاز، لپه، رب، لیموعمانی، گوجه‌فرنگی، زعفران دم‌کرده، پودر دارچین، پودر هل و گلاب.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید