مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه حلوای نذری زنجان

طرز تهیه حلوای نذری زنجان

حلوا از معروف‌ترین شیرینی‌ها و دسرهای ایرانی است که در مراسم‌های مذهبی یا مناسب‌های مختلف جایگاه مهمی دارد. حلوای نذری زنجان یا حلوای اوماج زنجان یکی از صدها مدل حلوایی است که در شهر‌های مختلف ایران درست می‌شود. طرز تهیه حلوای نذری زنجان در روز‌های پرشور تاسوعا و عاشورا بیشتر موردتوجه قرار می‌گیرد. مردم زنجان بیش از دو دهه است که حلوای نذری زنجان را در مقیاسی بالغ بر ۱۰ تن در روز عاشورا درست می‌کنند و افراد زیادی از شهر‌های مختلف برای دیدن عظمت این مراسم در روز عاشورا به زنجان سفر می‌کنند. در این مقاله طرز تهیه حلوای نذری زنجان و فوت‌و‌فن‌های آن را به شما آموزش می‌دهیم.

روش تهیه حلوای نذری زنجان

مواد لازم زیر را برای تهیه حلوای اوماج زنجان برای ۱۰ نفر آماده کنید:

آرد گندم: ۲ پیمانه

شکر: ۲ پیمانه

آب: ۲ پیمانه

شیره انگور یا خرما: ۲ پیمانه

شیر: ۱ پیمانه

روغن: ۱ پیمانه

گلاب: 1/2 پیمانه

پودر گردو: ۶ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده: به مقدار لازم

پودر هل: به مقدار لازم

حلوای اوماج زنجان بدون شیره از انواع دیگر این حلوای معروف زنجانی است که در مواد لازم آن به‌جای شیره از شهد شکر استفاده می‌شود. اگر به شیره دسترسی ندارید یا طعم آن را در حلوا نمی‌پسندید، حلوای اوماج زنجان بدون شیره درست کنید. برای یادگیری انواع مختلف حلوا مقاله طرز تهیه حلوا را بخوانید. در این مقاله انواع حلوا مجلسی، حلوا با آرد گندم، حلوا با آرد برنج و حلوا با شیر را آموزش داده‌ایم.

مراحل تهیه حلوای نذری زنجان

مراحل تهیه حلوای نذری زنجان

مدت‌زمان آماده‌سازی و پختن حلوای نذری زنجان حدود ۲ ساعت است.

آماده‌سازی اوماج اولین قدم در تهیه حلوای اوماج زنجان است. یک سینی بزرگ بردارید و آرد را روی آن بریزید. سپس شیر را کم‌کم روی آردها اسپری کرده و همزمان با دست مخلوط کنید. در این مرحله گلوله‌های متعدد و نامنظمی از شیر و آرد تشکیل می‌شود. حالا باید حدود یک ساعت صبر کنید تا اوماج‌ها کاملاً خشک شوند. در این فاصله ترکیب آب، شکر و شیره را با هم مخلوط کرده و روی حرارت شربتی غلیظ درست کنید. بعد از آن گلاب، هل و زعفران را به شربت اضافه کرده و آن را کناری بگذارید تا اوماج‌ها آماده شوند.

اوماج‌های آماده شده را با کمک غذاساز یا الک صاف و یکدست کنید. سپس یک قابلمه مناسب بردارید و کف آن یک پیمانه روغن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا روغن کاملاً داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، اوماج‌ها را آرام‌آرام به روغن اضافه کرده و تفت بدهید. تفت دادن اوماج را تا زمانی ادامه دهید که طلایی‌رنگ شده و دیگر بوی خامی ندهد.

در نهایت شربت را کم‌کم به اوماج اضافه کرده و مدام هم بزنید. در همین زمان پودر گردو را نیز به حلوا اضافه کنید. حالا قابلمه حلوا را از روی حرارت بردارید و آن را به ظرف‌های دلخواه خود بریزید. اگر این حلوا را برای مجلس خاصی آماده می‌کنید و به دنبال ایده‌هایی برای پختن غذا هستید، مقاله بهترین غذای مجلسی برای مهمانی ایرانی پیشنهادات خوبی برای شما دارد.

روش تهیه حلوای نذری زنجان

نکات مهم در تهیه حلوای نذری زنجان

نکات زیر را برای خوشمزه‌تر شدن حلوای اوماج رعایت کنید:

  • آرد حلوا را چند بار الک کنید.
  • آرد را در حدی تفت دهید که از حالت خامی خارج شود.
  • زیاد تفت دادن آرد باعث ایجاد طعم سوختگی در حلوا می‌شود.
  • شربت را آرام آرام به حلوا اضافه کرده و مدام هم بزنید.

در مقاله سالم‌ترین روغن برای سرخ کردن اطلاعات خوبی درباره انتخاب روغن برای تهیه حلوا وجود دارد. این مقاله را بخوانید و بهترین روغن را برای تهیه اوماج انتخاب کنید.

کلام آخر

درست‌کردن حلوا بخش مهمی از مراسم‌های عزاداری، ترحیم یا حتی اعیاد مذهبی است. در هر منطقه از ایران حلوا‌های مختلفی برای این مراسم‌ها درست می‌شود. طرز تهیه حلوای اوماج زنجان مخصوص ایام محرم و روز عاشورا در زنجان است. این حلوا به دلیل شیر و شیره بافت لطیف و طعم خوشمزه‌ای دارد و معمولاً موردپسند همه واقع می‌شود. حلوای اوماج زنجان را یاد بگیرید و در مناسبت‌های مختلف درست کنید.

سوالات متداول

علت خشک شدن حلوای اوماج چیست؟

الک نکردن آرد و استفاده کم از روغن علت خشک شدن حلوای اوماج هستند. برای جلوگیری از خشک شدن حلوا، آرد آن را چندبار الک کرده و به اندازه کافی روغن استفاده کنید.

چگونه حلوای خشک را نرم کنیم؟

اگر بعد از درست کردن حلوا متوجه خشکی آن شدید، مقداری روغن به حلوا اضافه کرده و دوباره هم بزنید. این کار باعث می‌شود تا حلوا روغن بیندازد و نرم‌تر شود.

طرز تهیه حلوا برای مراسم ختم چگونه است؟

تهیه حلوای آرد گندم مجلسی برای مراسم ختم مناسب است. با ترکیب آرد سفید، روغن مایع، پودر هل، زعفران دم‌کرده، شکر و گلاب این حلوا را درست می‌کنند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید