از گذشته، حلوا طبق آیین و سنتهای ما در مراسمهای مذهبی و ختم مورد استفاده قرار میگرفت. حلوا دسر و همچنین غذای کاملی است که انواع مختلفی دارد.
رایجترین نوع حلوا با آرد گندم درست میشود. علاوه بر ایرانیها بسیاری از مردم خاورمیانه مثل ترکیه هم حلوا را بر سفرههای خود میگذارند. در مناطق مختلف ایران، این دسر اصیل را به شیوه خاص خود درست میکنند.
در این مقاله روشهای ساده و کاربردی برای درست کردن حلوا در خانه را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
طرز تهیه حلوا مجلسی
اگر در تدارک درست کردن حلوا برای تعداد نفرات زیاد هستید، ما در اینجا فوت و فنهای آن را با شما درمیان میگذاریم. در طرز تهیه حلوا برای 10 نفر، باید از قبل مواد لازم را برای حلوا و شهد آن آماده کنید.
مواد لازم:
- آرد: 2 پیمانه
- روغن مایع: 1 پیمانه
- روغن حیوانی: 1 قاشق غذاخوری
- گلاب: نصف پیمانه
- آب: 1 پیمانه
- شکر: پیمانه
- زعفران دمکرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
- پودر پسته و نارگیل: برای تزئین
روش تهیه:
مرحله اول:
آب و شکر را در ظرف مناسبی قرار دهید و آن را روی حرارت بگذارید تا شکر کاملا حل شود. بعد از جوشیدن آب، گلاب و زعفران را به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا به آرامی شهد شما غلیظ شود.
مرحله دوم:
ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنید تا موقع تفت دادن گلوله گلوله نشود. یک تابه نچسب انتخاب کنید و آرد را روی حرارت ملایم تفت دهید. تا زمانیکه آرد شما تغییر رنگ دهد و کمی طلایی شود، آن را مدام هم بزنید.
مرحله سوم:
در این مرحله روغن مایع و روغن حیوانی را به همراه پودر هل به آرد اضافه کنید. آرد و روغن را به مدت 10 دقیقه با هم تفت دهید و آن را دائم هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله چهارم:
نوبت اضافه کردن شهد حلوا است. در این مدت شهد شما کاملا غلیظ شده است. آن را به آرامی به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید. بهتر است حرارت حلوا را کم کنید تا شهد به اطراف نریزد. این کار را با احتیاط انجام دهید.
مرحله آخر:
حلوا را به سرعت هم بزنید تا شهد کاملا با آن مخلوط شود. در این مرحله، باید ترکیب یکدست و خمیری شکلی بهدست بیاید. حلوا را داخل سینی مخصوص پهن کنید و آن را با خلال پسته و پودر نارگیل تزئین کنید.
شله زرد یکی دیگر از دسرهای پرطرفدار و خوشعطر ایرانی است. دستور تهیه آن را در مقاله طرز تهیه شله زرد از دست ندهید.
طرز تهیه حلوا با آرد گندم
در طرز تهیه حلوای زعفرانی بهتر است از آرد گندم سبوسدار استفاده کنید. این نوع آرد بافت نرم و یکدستی به حلوا میدهد و در زمان تفت دادن، رنگ آن طلایی و خوشرنگ میشود.
مواد لازم:
- آرد گندم سبوسدار: 1 پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: 1 قاشق مرباخوری
- عرق هل: یک قاشق چایخوری
طرز تهیه حلوا برای 2 نفر
در ابتدا لازم شهد حلوا را آماده کنید. آب و شکر را در یک قابلمه کوچک بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا کاملا غلیظ شود. بعد از جوشیدن آب، زعفران و گلاب را به آن اضافه کنید و حرارت را کم کنید.
برای درست کردن حلوا، آرد را 2 مرتبه الک کنید تا یکدست شود. تابه پهنی انتخاب کنید، روغن مایع را داخل آن بریزید و اجازه دهید روغن کمی داغ شود. آرد را به روغن اضافه کنید و آن را با حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود، سپس پودر هل را به آن اضافه کنید.
در حین تفت دادن آرد، نباید دست از هم زدن بردارید، ممکن است آرد بسوزد و حلوا خراب شود. شهد آماده شده را کم کم به آرد و روغن اضافه کنید. حرارت حلوا را کم کنید تا شهد سر نرود.
بعد از اضافه کردن شهد، حلوا را آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست و خمیری شکل شود. حلوای شما آماده است، آن را داخل ظرف کوچکی برای 2 نفر سرو کنید.
طرز تهیه حلوا با آرد برنج
حلوا با آرد برنج طعم دلپذیری دارد و بسیار مقوی است. این حلوا مخصوص افطار است و یک غذای کامل محسوب میشود.
مواد لازم:
- آرد برنج: 1 پیمانه
- روغن مایع: نصف پیمانه
- شکر: نصف پیمانه
- آب: نصف پیمانه
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
ابتدا شکر و آب را بر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید، سپس گلاب و زعفران را به شهد اضافه کنید و اجازه دهید تا کاملا غلیظ شود.
در تابه نچسب، روغن بریزید و آرد برنج را به آن اضافه کنید. باید آرد را به مدت حداقل 15 دقیقه تفت دهید تا کاملا طلایی شود و بوی خامی آن از بین برود.
در مرحله آخر، شهد را به آرامی به آرد اضافه کنید. حرارت را کم کنید و حلوا را به مدت 10 دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست و نرم شود.
برای تکمیل سفره افطار میتوانید چند ظرف فرنی تازه و خوشمزه هم درست کنید. در مقاله طرز تهیه فرنی، دستور پخت آن را بخوانید.
طرز تهیه حلوای شیر
حلوای شیر در مقایسه با حلوای ساده بسیار لطیفتر است. ترکیب شیر و آرد، عطر و طعم دلپذیری به این حلوا میدهد، طوریکه برخی افراد آن را بهعنوان شیرینی برش میدهند و بههمراه چای سرو میکنند.
مواد لازم:
- شیر: 2 پیمانه
- آرد سفید: 1 پیمانه
- شکر: 1 پیمانه
- گلاب: 2 قاشق غذاخوری
- کره: 150 گرم
- زعفران دمکرده: 1 قاشق غذاخوری
روش تهیه:
درست مثل مراحل درست کردن حلوای ساده، در ابتدا باید شهد را آماده کنید. برای تهیه شهد، شیر را به همراه شکر بر روی حرارت بگذارید تا بهجوش بیاید. گلاب و زعفران را به شهد اضافه کنید و حرارت را کم کنید تا کاملا غلیظ شود.
کره را داخل تابه نچسب بریزید تا کاملا آب شود، سپس آرد را اضافه کنید و تا زمانیکه رنگ آرد طلایی شود، آنها را هم بزنید.
در مرحله آخر شهد را به آرامی به آرد و کره اضافه کنید و حلوا را هم بزنید. در این مرحله به کمک یک قاشق چوبی به حلوا ضربه بزنید تا کاملا یکدست شود.
کلام آخر
حلوا نوعی دسر ایرانی است که برخی آن را بهعنوان شیرینی هم سرو میکنند. روشهای مختلفی برای درست کردن حلوا وجود دارد. ما در این مقاله شما را با دستور پخت پرطرفدارترین حلواهای خانگی آشنا کردیم.
سوالات متداول:
چرا موقع درست کردن حلوا، آرد گلوله گلوله میشود؟
ابتدا آرد را دو مرتبه الک کنید تا یکدست شود، سپس موقع تفت دادن آن را دائم هم بزنید.
چکار کنیم تا حلوا بوی خامی آرد ندهد؟
آرد را باید بهطور مداوم هم بزنید و دستکم 10 دقیقه آن را تفت دهید تا بوی خامی از بین برود.
حلوای شیر چه فرقی با حلوای ساده دارد؟
حلوای شیر لطیف و نرم است و بهجای آب در تهیه آن از شیر استفاده میشود. روش پخت هر دو شبیه یکدیگر است.
شبکه های اجتماعی