مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه رب گوجه خانگی

رب خانگی را چطور درست کنیم؟

طعم و رنگ غذای شما به چاشنی‌ها و ادویه‌های مورد استفاده بستگی دارد، البته دستپخت همیشه حرف اول را می‌زند. رب، یکی از همین چاشنی‌های پرطرفدار است که اگر آن را با دقت انتخاب کنید، خورشت قیمه، آبگوشت یا ماکارونی شما بسیار خوش‌رنگ و لعاب می‌شود.

در تهیه انواع غذاهای ایرانی از رب استفاده می‌شود، شما می‌توانید آن را به‌صورت آماده تهیه کنید. با این حال، اکثر افراد اعتقاد دارند رب خانگی طعم و رنگ بهتری دارد و آن را به مدت طولانی می‌توان استفاده کرد.

در این مقاله قصد داریم شما را با روش تهیه رب خانگی آشنا کنیم. نکات مهمی درباره روش نگه‌داری و جلوگیری از کپک زدن رب را هم با شما در میان می‌گذاریم.

رب گوجه خانگی

رب گوجه خانگی

تهیه رب گوجه خانگی روش‌های مختلفی دارد. در همه این روش‌ها لازم است نکاتی را رعایت کنید تا رب شما کپک نزند. اولین نکته برای تهیه رب مرغوب این است که در انتخاب گوجه‌فرنگی دقت کنید. گوجه فرنگی گوشتی و بیضی شکل بهتر از گوجه‌های گرد و آبدار هستند. گوجه گوشتی، رب بیشتری به شما می‌دهد. توجه داشته باشید که گوجه‌ها کاملا رسیده باشند، گوجه‌های زرد یا سبز باعث می‌شود، رب شما زود خراب شود.

مواد لازم برای تهیه رب خانگی:

  • گوجه فرنگی رسیده: 100 گیلوگرم
  • نمک: 400 گرم
  • روغن مایع: 1 لیتر
  • آب: 12 لیتر

روش تهیه رب خانگی

ابتدا گوجه‌ها را به‌خوبی بشویید و آن‌ها را داخل یک قابلمه بزرگ بریزید. آب و نمک را به آن اضافه کنید، طوری‌که آب روی گوجه‌ها را بپوشاند. اگر به گوجه‌ها نمک اضافه نکنید آب نمی‌اندازند. حدود 30 دقیقه تا یک ساعت زمان بدهید تا گوجه‌ها بپزند. در این مرحله پوست گوجه‌ها جدا می‌شوند و کم‌کم له می‌شوند. حرارت را خاموش کنید، اجازه دهید گوجه‌ها کمی سرد شوند.

در مرحله دوم گوجه‌ها را از یک صافی ریز عبور دهید و دقت کنید که دانه‌ها از صافی رد نشوند. دانه‌ها باعث می‌شوند رب شما زود کپک بزند. در صورتی‌که گوجه‌ها کمتر از 10 کیلوگرم هستند، می‌توانید از صافی درشت‌تر هم استفاده کنید، چون رب شما کمتر است و تا زمان مصرف خراب نمی‌شود.

در مرحله سوم شما باید گوجه صاف‌شده را دوباره داخل قابلمه بریزید، درب قابلمه را نبندید و با یک ملاقه آن را هم بزنید تا ته نگیرد. مدت زمان پخت رب گوجه فرنگی حدود 3 تا 4 ساعت است، در این مدت شما باید مدام به آن سر بزنید.

رب شما زمانی می‌رسد که کاملا غلیظ و آب آن کامل تبخیر شود. زمان پخت اگر زیادتر شود، احتمال دارد رب ته بگیرد و طعم سوختگی داشته باشد. غلظت رب خانگی شما باید تا حدی باشد که وقتی آن را داخل ظرفی می‌ریزید، شکل خود را حفظ ‌کند.

در این مرحله روغن را به آن اضافه کنید و رب گوجه را از روی حرارت بردارید، اجازه دهید کمی خنک شود. در مرحله آخر باید آن را داخل ظرف‌های مناسب قرار دهید. بهترین ظرف برای نگه‌داری رب، ظروف شیشه‌ای و درب‌دار هستند. توجه کنید که ظرف شیشه‌ای تمیز و کاملا خشک باشد، حتی قطره‌ای آب هم ممکن است رب شما را خراب کند.

رب را داخل ظروف بریزید و آن را خوب تکان دهید و دقت کنید حباب‌های هوا کامل خارج شوند. مقدار کمی روغن مایع روی رب بریزید تا اکسیژن به سطح رب نرسد و مانع کپک‌زدگی شود.

رب شما آماده است. بهترین محل نگه‌داری آن، جای خشک و خنک مثل یخچال است. پیشنهاد می‌کنیم به مقاله طرز تهیه سرکه سیب سر بزنید و با روش تهیه آن آشنا شوید.

چطور رب خانگی کپک نزند؟

راه‌کارهایی برای جلوگیری از کپک ‌زدن رب

پیش از اینکه راه‌کارهای جلوگیری از کپک ‌زدن رب را بررسی کنیم، اجازه دهید دلیل کپک‌ زدن رب را برای شما توضیح دهیم. کپک نوعی قارچ است و در شرایط خاصی ممکن است بر روی غذا ایجاد شود و باعث تغییر در بافت، رنگ و طعم آن شود.

گرما و رطوبت شرایط ایده‌آلی برای رشد کپک هستند و در ظروف دربسته به‌سرعت ایجاد می‌شوند. خوردن کپک به مقدار کم، معمولا عارضه خطرناکی ندارد، اما اگر زیاد باشد، در بلند‌مدت ممکن است باعث مسمومیت شود و سیستم ایمنی شما را ضعیف کند.

همانطور که در بالا اشاره کردیم، استفاده از صافی مناسب در مراحل پخت و غلظت مناسب رب از کپک‌زدن آن پیشگیری می‌کند. در صورتی‌که آب رب، به‌طور کامل تبخیر نشود، امکان دارد خیلی زود خراب شود.

نگهداری در دمای 4 تا 6 درجه در یخچال، از بروز کپک جلوگیری می‌کند، استفاده از نمک هم باعث ماندگاری بیشتر رب می‌شود. بر سطح رب مقداری روغن مایع بریزید تا هوا به آن نرسد و کپک نزند.

موقع استفاده از رب خانگی، فقط قاشق تمیز و خشک به آن بزنید و توجه کنید آب وارد ظرف رب شما نشود.

استفاده از رب کپک‌زده سالم و بهداشتی نیست، در صورت مشاهده کپک به مقدار کم، می‌توانید آن را جدا کنید و کمی روغن روی آن بریزید تا بیشتر رشد نکند.

جالب است بدانید که جوشاندن رب کپک‌زده، روش درستی برای از بین بردن کپک نیست. جوشاندن رب تنها باعث می‌شود، رنگ آن برای مدت کوتاهی تغییر کند و بعد از چند روز دوباره کپک بزند. بهترین روش این است که از ایجاد کپک جلوگیری کنیم.

شما می‌توانید مقاله تفاوت سرکه سیب و انگور را بخوانید و با فواید آنها برای سلامتی بدن آشنا شوید.

علت گازدار شدن رب گوجه

علت گازدار شدن رب گوجه

افرادی که به مقدار زیادی رب خانگی درست می‌کنند، لازم است در نگه‌داری آن دقت کافی داشته باشند. شرایط نامناسب، علاوه بر کپک‌زدگی ممکن است باعث ترش‌شدن و گازدارشدن رب خانگی شود. در صورتی که هر کدام از موارد زیر را رعایت نکنید، رب شما گازدار می‌شود و وقتی درب آن را باز کنید پر از حباب است و بوی نامطبوعی دارد.

گرما، مهمترین عامل ترش‌شدن رب خانگی است. اگر در جایی به غیر از یخچال رب خود را نگه می‌دارید، دقت کنید که کمترین گرما هم ممکن است باعث گازدارشدن رب شود. ظرف دربسته را با یک سلفون کامل بپوشانید تا هوا به داخل آن نفوذ نکند.

پیش از اینکه رب را داخل ظرف‌های شیشه‌ای بریزید، اجازه دهید خنک شود. رب اگر داغ داغ داخل ظروف ریخته شود، خیلی زود ترش می‌شود. ظرف شیشه‌ای حاوی رب را 24 ساعت در دمای اتاق قرار دهید و درب آن را باز بگذارید تا هوای آن کاملا خارج شود، سپس درب ظروف را محکم کنید و در یخچال نگه دارید.

موقع پخت به غلظت رب خود توجه کنید و اجازه دهید آب گوجه‌ها کاملا تبخیر شود. رب رقیق خیلی زود خراب می‌شود، مگر اینکه آن را داخل فریزر نگه دارید. استفاده از ظروف پلاستیکی و قرار گرفتن در معرض آفتاب هم باعث ترش‌شدن رب خانگی شما می‌شود.

یکی از چاشنی‌های خوش‌طعم برای تهیه غذا و سالاد، سس مایونز است. اگر دوست دارید سس مایونز سالم و خانگی داشته باشید، مقاله طرز تهیه سس مایونز را از دست ندهید.

چگونه تلخی رب گوجه را بگیریم؟

جلوگیری از تلخی رب گوجه

یکی از دلایل تلخ شدن رب گوجه این است که در هنگام پخت، به ‌موقع از روی حرارت برداشته نشده ‌است. علت سیاه شدن رب گوجه فرنگی، سوختگی رب در مرحله‌ی آخر است. در صورتی‌که رب را بیش از حد تف بدهید، سیاه، تلخ و بدبو می‌شود.

یکی دیگر از دلایل تلخ شدن رب گوجه هم استفاده از صافی نامناسب است. برخی افراد از صافی برنج استفاده می‌کنند، صافی باید توری و ریز باشد تا دانه‌های گوجه از آن عبور نکند. دانه‌ها بعد از مدت کوتاهی باعث تلخ ‌شدن رب می‌شوند.

توجه داشته باشید که در تهیه رب خانگی باید از قابلمه مناسب استفاده کنید. قابلمه فلزی زنگ‌زده در طعم رب شما تاثیر می‌گذارد. قابلمه استیل انتخاب بهتری برای جوشاندن رب است. اضافه کردن سیر و ادویه هم طعم رب اصیل خانگی را از بین می‌برد و ممکن است آن را تلخ و تند کند.

در تهیه رب خانگی از بهترین مواد اولیه استفاده کنید. روغن زیتون هم سالم است و هم طعم رب شما را بهتر می‌کند. در صورتی‌که شما تمام نکات بالا را رعایت کنید، خوشمزه‌ترین رب خانگی را خواهید داشت.

درست کردن رب خانگی نیاز به مهارت، دقت و کمی تجربه دارد، اگر زمان کافی را ندارید، نگران نباشید. شما می‌توانید به‌راحتی خوشمزه‌ترین و سالم‌ترین رب‌های آماده را از بازار تهیه کنید و در وقت و هزینه خود صرفه‌جویی کنید.

پیشنهاد ما رب گوجه فرنگی تبرک است، که از بهترین مواد اولیه، در شرایطی سالم و استاندارد درست شده و عطر و طعم آن دست کمی از رب‌های خانگی ندارد.

کلام آخر

رب خانگی چاشنی سالم و پرطرفداری است که عطر و طعم غذاهای شما را لذیذ و به‌یادماندنی می‌کند. از گذشته درست کردن رب خانگی در بین ایرانی‌ها رواج داشته است. در همین روزها هم شما می‌توانید با کمی حوصله و دقت در خانه رب سالم درست کنید.

درست کردن رب، زمان زیادی لازم دارد و اگر نکات بهداشتی را به‌درستی رعایت نکنید، احتمال دارد رب شما در مدت کوتاهی کپک بزند یا ترش شود. ما در این مقاله سعی داشتیم تمام فوت‌وفن‌های درست کردن رب خانگی را با شما درمیان بگذاریم.

سوالات متداول:

آیا جوشاندن رب باعث از بین رفتن کپک آن می‌شود؟

خیر. رب کپک‌زده را اگر بجوشانید برای مدت کوتاهی رنگ کپک‌ها تغییر می‌کند، در صورتی‌که کپک را کامل از بین نمی‌برد.

خوردن کپک رب خطرناک است؟

مصرف رب کپک‌زده به مقدار کم، خطر جدی ندارد، اما در بلندمدت باعث ضعف سیستم ایمنی و مسمومیت می‌شود. توصیه می‌شود رب کپک‌زده را نخورید.

علت ترش‌شدن و گازدارشدن رب خانگی چیست؟

استفاده از صافی درشت، اضافه کردن سیر و ادویه و قابلمه زنگ‌زده و نامناسب مهم‌ترین دلایل ترش شدن رب هستند.

انتشار دهید:

1 نظر

  • محسن
    ۲۵ مرداد ۱۴۰۰, ۰۴:۱۹

    باسلام و درود. سوالی داشتم. گوجه پس از آبگیری و پس ازصاف کردن متاسفانه خیلی تلخ می شود. ممکن است راهنمایی جامعی بفرمایید که این قدر در تهیه رب خانگی ضرر نکنیم

یک نظر بنویسید