مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه استانبولی

طرز تهیه استانبولی

استانبولی نوعی پلوی مخلوط با گوشت، پیاز و لوبیا سبز است که برخی به آن لوبیا پلو هم می‌گویند. استانبولی، همانطور که از اسمش پیدا است، برگرفته از فرهنگ غذایی کشور ترکیه است.

برای اولین بار یکی از سفیران ایران در ترکیه این غذا را برای پادشاهان این کشور تدارک دید. این غذا مورد استقبال قرار گرفت و بعد از آن به‌تدریج به عنوان یکی از غذاهای پرطرفدار ایرانی‌ها شناخته شد.

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی

طرز تهیه استانبولی پلو مجلسی

استانبولی پلو غذای خوشمزه‌ای است که خیلی سریع آماده می‌شود. بیشتر افراد این غذا را مخصوص پیک‌نیک می‌دانند، اما شما می‌توانید این پلوی خوش‌ رنگ و ‌عطر را برای جشن و میهمانی‌ هم سرو کنید.

مواد لازم:

  • برنج: 4 پیمانه
  • گوشت ران گوسفندی: 400 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • لوبیا سبز خرد شده: 500 گرم
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • کره حیوانی: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار لازم
  • پودر دارچین: یک قاشق چای‌خوری
  • پودر کاری: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: یک قاشق چای‌خوری
  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار دلخواه

روش تهیه:

ابتدا پیاز را ریز کنید و آن را با مقدار کمی روغن تفت دهید. گوشت را در اندازه‌های کوچک، ریز کنید و به پیاز اضافه کنید. گوشت را تا زمانی‌که تغییر رنگ دهد سرخ کنید و زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید.

گوشت‌‌ها را کنار بزنید و رب را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. تقریبا نیم لیتر آب اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت کامل بپزد.

در این مدت، لوبیاها را با یک پیمانه آب حدود 15 دقیقه بپزید. بهتر است برنج را هم از یک ساعت قبل داخل آب و نمک خیس کنید. بعد از اینکه گوشت‌ها کمی نرم شد، لوبیا را به آن اضافه کنید.

در طرز تهیه استانبولی با گوشت، دارچین را فراموش نکنید. دارچین و پودر کاری را داخل خورشت لوبیا بریزید در مرحله آخر نمک را اضافه کنید. موقع پخت گوشت به آن نمک نزنید تا گوشت شما سفت نشود.

بعد از آماده کردن مایه استانبولی، به سراغ برنج بروید. برنج را به همراه نمک داخل قابلمه آب جوش بریزید. حدود 10 دقیقه زمان لازم است تا برنج‌ها بپزند. توجه کنید دانه‌های برنج له نشوند. اطراف برنج باید نرم و داخل آن کمی سفت باشد تا استانبولی خمیر نشود.

خوشمزه‌ترین قسمت این غذا، ته‌دیگ طلایی سیب‌زمینی است. قابلمه مناسب را کمی گرم کنید و به آن مقدار کمی روغن و زعفران اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را کف ظرف بچینید.

روی سیب‌زمینی‌ها دو کفگیر برنج بریزید و روی آن، زعفران دم‌کرده بپاشید تا خوش‌عطر شود. 3 قاشق غذاخوری خورشت لوبیا روی برنج بریزید و همین کار را تا انتها ادامه دهید.

تقریبا 30 دقیقه زمان لازم است تا برنج شما دم بکشد. بعد از پخت، کره حیوانی را روی برنج بگذارید. استانبولی را مخلوط کنید و در یک سینی بزرگ سرو کنید.

بهتر است برای پخت غذاهای ایرانی از روغن گیاهی استفاده کنید. اگر می‌خواهید درباره تفاوت روغن‌ها بیشتر بدانید، مقاله فرق روغن سرخ‌کردنی و مایع را بخوانید.

طرز تهیه استانبولی با مرغ

طرز تهیه استانبولی با مرغ

استانبولی را می‌توانید با مرغ، گوشت خورشتی یا گوشت چرخ‌کرده درست کنید. اگر گوشت قرمز برای شما خوب نیست، این غذای خوشمزه را با مرغ درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • مرغ: 400 گرم
  • لوبیا سبز: 200 گرم
  • هویج: 70 گرم
  • پیاز: 1 عدد بزرگ
  • روغن: به مقدار لازم
  • زعفران دم‌کرده: 1 قاشق چای‌خوری
  • رب: 2 قاشق غذاخوری
  • پودر زیره و دارچین: به مقدار دلخواه
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روش تهیه:

در طرز تهیه استانبولی با مرغ و هویج، ابتدا برنج را با آب سرد بشویید و آن را به همراه نمک در آب خیس کنید. لوبیا سبز و هویج خرد شده را به همراه نصف پیمانه آب داخل قابلمه کوچکی بپزید. بهتر است هویج‌ها را به‌صورت خلال‌های باریک برش دهید.

داخل تابه مناسبی پیاز را به همراه روغن کمی تفت دهید، سپس مرغ‌های خرد شده را به آن اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه، فلفل و زردچوبه را داخل مرغ‌ها بریزید و کمی تفت دهید.

بعد از ادویه، نوبت اضافه کردن رب است. رب را خوب تفت دهید تا طعم خامی ندهد. در این مدت لوبیا و هویج کاملا پخته شدند، آنها را به مرغ اضافه کنید و کمی تفت دهید. لوبیا سبز بعد از آبپز شدن بوی زهم می‌دهد و با تفت دادن از بین می‌رود.

خورشت لوبیا تقریبا آماده است، برای اینکه مرغ‌ها به پخت کاملی برسند، نصف استکان آب به آن‌ها اضافه کنید و اجازه دهید، نیم ساعت بجوشد. دقت کنید آب خورشت کاملا خشک شود تا استانبولی خمیر نشود. در پایان، دارچین و پودر زیره را به خورشت اضافه کنید.

برنج را به مدت 10 دقیقه در یک قابلمه بزرگ بجوشانید و بعد از آبکش کردن آن را با خورشت لوبیا مخلوط کنید. مخلوط لوبیا و برنج را به مدت 30 دقیقه داخل قابلمه بریزید تا به‌خوبی دم بکشد. برای ته‌دیگ می‌توانید از نان لواش استفاده کنید.

برای درست کردن این غذای اصیل و خوشمزه، می‌توانید از روغن مایع مخلوط تبرک استفاده کنید. روغن‌های گیاهی را جایگزین روغن حیوانی کنید تا سالم‌تر بمانید.

طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ‌کرده دونفره

طرز تهیه استانبولی با گوشت چرخ‌کرده دونفره

استانبولی با گوشت چرخ‌کرده مورد علاقه بیشتر افراد، به‌خصوص بچه‌ها است. شما می‌توانید گوشت چرخ‌کرده را قلقلی کنید و یک غذای اشتهاآور تدارک ببینید.

مواد لازم:

  • برنج: 3 پیمانه
  • لوبیا سبز خرد شده: 1 پیمانه
  • هویج خرد شده: نصف پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • رب: 2 قاشق غذاخوری
  • دارچین: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
  • روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

ابتدا برنج را در آب و نمک خیس کنید، سپس هویج و لوبیاها را در یک قابلمه کوچک حدود 15 دقیقه بپزید. پیاز را کاملا خرد کنید و در یک تابه آن را با روغن تفت دهید. گوشت چرخ‌کرده، نمک، زردچوبه و فلفل را به مقدار دلخواه به گوشت اضافه کنید.

گوشت را کاملا له کنید و زمانی‌که تغییر رنگ داد، رب گوجه‌فرنگی را به آن اضافه کنید. اگر از رب خانگی استفاده کنید، استانبولی شما خوش‌رنگ‌تر می‌شود و اگر بلد نیستید به مقاله چطور رب خانگی درست کنیم؟ بروید.

لوبیا و هویج پخته‌شده را به گوشت اضافه کنید و آنها را کاملا تفت دهید. دارچین را به خورشت لوبیا اضافه کنید و اجازه دهید خورشت شما با نصف پیمانه آب بجوشد تا کاملا جا بیفتد.

برنج را در آب جوش بپزید و آبکش کنید. قابلمه نچسبی بردارید و کف آن سیب‌زمینی بچینید. برنج و خورشت لوبیا را لایه‌لایه بریزید و حداقل نیم ساعت به آن زمان دهید تا کاملا دم بکشد.

البته ناگفته نماند که رب تبرک همان کیفیتی را دارد که شما از رب خانگی انتظار دارید بنابراین می‌توانید آن را با خیال راحت در سبد غذایی خود قرار دهید.

کلام آخر

استانبولی

استانبولی یا همان لوبیا پلو را دست‌کم یک بار در هفته درست کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید. این غذا زحمت زیادی ندارد و در عین حال بسیار سالم و مقوی است. ما در این مقاله سعی کردیم شما را با روش‌های متداول پخت استانبولی پلو آشنا کنیم.

سوالات متداول:

ادویه مخصوص استانبولی چیست؟

زعفران، دارچین، زیره و پودر کاری از ادویه‌های مخصوص این غذا هستند.

چطور بوی زهم لوبیا سبز را از بین ببریم؟

ابتدا لوبیا سبز را در آب بپزید، سپس آن را به همراه گوشت و ادویه چند دقیقه تفت بدهید.

چه کنیم استانبولی خمیر نشود؟

برنج را موقع جوشیدن نیم‌پز کنید، طوری که اطراف دانه‌ها نرم و داخل آن سفت باشد. آب خورشت لوبیا هم باید کاملا خشک شود.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید