مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه کباب کوبیده

طرز تهیه کباب کوبیده

کباب کوبیده در بسیاری از کتاب‌های آشپزی به عنوان بهترین غذای ایرانی شناخته شده است. این غذای لذیذ نه تنها در بین ایرانی‌ها، بلکه مورد توجه بسیاری از گردشگران خارجی هم قرار گرفته است.

گفته می‌شود، کباب کوبیده در زمان قاجار توسط ناصرالدین شاه وارد ایران شده و آشپزهای ایرانی با تغییرات زیاد آن را به شکل امروزی درآوردند. کباب کوبیده متعلق به منطقه قفقاز است و در سایر کشورهای خاورمیانه انواع مشابه آن را می‌توانید بچشید.

کباب کوبیده رستورانی را حتما تا به‌حال امتحان کردید، اما نوع خانگی آن در روزهای تعطیل و در کنار خانواده لذت بیشتری دارد. درست کردن کباب در خانه کمی سخت به‌نظر می‌رسد، اما نگران نباشید ما در این مقاله، راز و رمز کباب کوبیده خوشمزه را با شما در میان می‌گذاریم.

طرز تهیه کباب کوبیده سنتی

طرز تهیه کباب کوبیده سنتی

کباب کوبیده یک غذای سنتی و اصیل است، بنابراین بهتر است آن را با گوشت چرخ‌کرده و مقداری دنبه تازه گوسفندی درست کنید تا عطر و طعم واقعی کباب را داشته باشد.

مواد لازم:

  • گوشت راسته گوسفندی: 400 گرم
  • گوشت قلوه‌گاه گوساله: 400 گرم
  • دنبه تازه گوسفندی: 200 گرم
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • نمک: 1 قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم‌کرده: 4 قاشق غذاخوری
  • کره: 50 گرم
  • ذغال: به مقدار لازم

طرز تهیه کباب کوبیده مجلسی

برای درست کردن کباب کوبیده، ابتدا گوشت راسته گوسفندی را به همراه قلوه‌گاه و دنبه تازه در چرخ‌گوشت بریزید و حداقل سه مرتبه آنها را با هم چرخ کنید. پیازها را در ظرفی جداگانه رنده کنید، پیازها را فشار دهید تا آب آنها کاملا خارج شود.

آب پیاز را جدا کنید و کنار بگذارید. پیازها را به مدت 15 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا به اصطلاح سرآشپزها شیرین شوند. پیاز و گوشت را با هم مخلوط کنید و تقریبا نیم ساعت به‌خوبی ورز دهید.

در این مدت بکینگ پودر، نمک، 3 قاشق زعفران و فلفل را به مواد کباب اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. مواد را داخل یک کاسه بزرگ بریزید، بر روی آن سلفون بکشید و حداقل 2 ساعت داخل یخچال بگذارید.

بعد از 2 ساعت مواد شما باید کاملا یکدست و منسجم باشند و به‌راحتی از هم جدا نشوند. سیخ‌های مخصوص کباب کوبیده را با آب پیاز خیس کنید. به اندازه یک پرتقال کوچک از مواد کباب جدا کنید، سیخ را داخل مواد فرو کرده و مواد را روی سیخ پهن کنید.

بعد از اینکه کباب‌ها را سیخ کشیدید، با دو انگشت بر روی آنها فرو رفتگی ایجاد کنید. این کار باعث می‌شود کباب‌های شما مغزپخت شوند. اگر سیخ کشیدن کباب برای شما دشوار است، می‌توانید از دستگاه‌های کباب‌زن دستی استفاده کنید.

درست کردن ذغال کباب کار سختی نیست. با استفاده از ماده آتش‌زا ذغال‌ها را روشن کنید. 15 دقیقه زمان بدهید تا ذغال‌های گداخته آماده شوند و شعله آنها خاموش شود. ذغال‌ها را بر روی منقل پخش کنید تا حرارت به‌طور یکنواخت به کباب‌ها برسد.

کباب‌ها را به آرامی بر روی منقل بچینید. بعد از اینکه گوشت کمی خودش را گرفت، سیخ‌ها را به‌طور مداوم بچرخانید. توجه کنید، اگر کباب شما در این مرحله باز می‌شود، آن را به اندازه کافی ورز ندادید یا نسبت چربی و گوشت در مواد کباب رعایت نشده‌ است.

در یک ظرف کوچک، کره را آب کرده و با یک قاشق زعفران به‌خوبی مخلوط کنید. بعد از اینکه هر دو طرف کباب‌ها مغز پخت شدند، به کمک یک برس کره و زعفران را روی کباب‌ها بمالید. کره و زعفران، کباب کوبیده رستورانی را دلپذیرتر می‌کند.

اگر عاشق درست کردن کباب‌های اصیل ایرانی هستید، حتما سری به مقاله طرز تهیه اکبر جوجه اصل بزنید. مقاله کاملی از روش‌های مختلف پخت این غذا برای شما آماده کردیم.

طرز تهیه کباب کوبیده با سنگدان مرغ

طرز تهیه کباب کوبیده با سنگدان مرغ

کباب کوبیده با سنگدان مرغ روش پخت مناسب و مقرون به صرفه است که با توجه به افزایش قیمت گوشت گوسفند جایگزین روش‌های سنتی شده است. این نوع کباب کوبیده بسیار خوشمزه است و تفاوت چندانی از لحاظ طعم با روش قبلی ندارد.

مواد لازم:

  • سنگدان مرغ: 1 کیلوگرم
  • دنبه تازه: 300 گرم
  • پیاز بزرگ: 2 عدد
  • زعفران دم‌کرده: 2 قاشق غذاخوری
  • بکینگ پودر: 1 قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
  • سماق: به مقدار دلخواه
  • کره: 50 گرم

طرز تهیه کباب کوبیده برای 6 نفر

شما با این مقدار از مواد اولیه می‌توانید برای تقریبا 6 نفر کباب کوبیده درست کنید. اگر تعداد نفرات بیشتر است، اندازه‌ها را دو برابر کنید. در مرحله اول، سنگدان مرغ را به همراه دنبه تازه 2 مرتبه چرخ کنید تا کاملا یکدست شوند.

پیازها را رنده کنید و آب آنها را جدا کنید. بهتر است پیاز رنده شده را قبل از اضافه کردن به گوشت، 15 دقیقه در یخچال بگذارید. پیاز و گوشت را با هم مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید.

نمک، فلفل، زعفران و بکینگ پودر را هم اضافه کنید و مواد را حداقل 15 دقیقه با دست ورز دهید. مواد کباب را بهتر است از شب قبل آماده کنید و آن را در یخچال بگذارید تا کاملا بیات شود.

برای سیخ کشیدن کباب، یک کاسه آب ولرم کنار دست خود بگذارید و به اندازه یک نارنگی از مواد کباب بردارید. مواد کباب را داخل سیخ فرو کنید و روی آن پخش کنید. با انگشت کباب را فرم دهید تا مغز پخت شود.

برای اینکه کباب شما خوشمزه شود و به هیچ‌وجه موقع پخت باز نشود، می‌توانید بعد از سیخ کشیدن هم آنها را 30 دقیقه در یخچال بگذارید. منقل را با ذغال گداخته پر کنید و کباب‌ها را روی آن بچینید.

موقع پخت باید مراقب باشید که حرارت به‌طور یکنواخت به همه کباب‌ها برسد. کباب کوبیده را به همراه نان سنگک داغ، پیاز خرد شده و ریحان تازه میل کنید و حتما موقع خوردن روی آن سماق بپاشید.

شامی یکی از کباب‌های سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف آن را با روش‌های متفاوتی می‌پزند. به مقاله طرز تهیه شامی بروید و با فوت‌وفن‌های این کباب ساده بیشتر آشنا شوید.

طرز تهیه کباب کوبیده با سیب‌زمینی

طرز تهیه کباب کوبیده با سیب‌زمینی

اگر هوس کباب کوبیده کردید و امکانات لازم را برای درست کردن آن ندارید، این کوبیده خانگی و ساده را از دست ندهید. کوبیده سیب‌زمینی را می‌توانید به همراه برنج میل کنید و لذت ببرید.

مواد لازم:

  • گوشت گوساله: 250 گرم
  • گوشت گوسفندی بدون چربی: 250 گرم
  • سیب‌زمینی: 2 عدد
  • پیاز: 2 عدد
  • جعفری خرد شده: 2 قاشق سوپ‌خوری
  • زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری
  • تخم گشنیز: 1 قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • آب‌لیمو: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل: به مقدار لازم
  • روغن مایع: به مقدار لازم
  • سیخ چوبی: به مقدار لازم

طرز تهیه کباب کوبیده تابه‌ای

در مرحله اول سیب‌زمینی‌ها را خوب رنده کنید و از یک صافی عبور دهید تا آب آنها کاملا جدا شود. پیاز را هم رنده کنید و آب اضافی آن را کنار بگذارید. گوشت گوساله و گوسفندی را با هم چرخ کنید، پیاز و سیب‌زمینی را به آنها اضافه کنید و خوب ورز دهید.

نمک، فلفل، تخم گشنیز و جعفری خرد شده را هم به گوشت اضافه کرده و به‌خوبی مخلوط کنید. مواد کباب شما آماده است، آن را حدود یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا سفت شود.

سیخ‌های چوبی را با آب پیاز کمی خیس کنید، به اندازه یک گردو از مواد کباب بردارید و روی سیخ شکل دهید. یک تابه نچسب انتخاب کنید و مقدار کمی روغن مایع در آن بریزید. سیخ‌های کباب را داخل تابه بچینید و حرارت را کم کنید.

برای هر طرف تقریبا 3 دقیقه زمان لازم است. رب و آب‌لیمو را در یک لیوان آب داغ حل کنید و بعد از پختن کباب‌ها، روی آنها بریزید. حرارت را کم کنید و منتظر بمانید تا سس به خورد کباب‌ها برود.

کباب کوبیده تابه‌ای شما آماده است، آن را با برنج کته ایرانی میل کنید و لذت ببرید. کباب‌ تابه‌ای با سس خانگی عطر و طعم بی‌نظیری دارد، به‌خصوص اگر از رب خانگی استفاده کنید.

پیشنهاد ما به شما رب گوجه‌فرنگی تبرک است. این رب کیفیت و رنگ بی‌نظیری دارد و درست مثل یک رب خانگی غذای شما را خوشمزه می‌کند.

کلام آخر

درست کردن کباب کوبیده در روزهای تعطیل، رسم نانوشته‌ای است که در بین خانواده‌های ایرانی رایج است. طبخ کباب معمولا کار مورد علاقه پدر خانواده است و مراسم درست کردن آن بچه‌ها را خوشحال می‌کند.

ما در این مقاله سعی داشتیم راهنمای جامعی برای شما تهیه کنیم تا ایام خوشی را در کنار یکدیگر داشته باشید.

سوالات متداول:

چرا کباب کوبیده از سیخ جدا می‌شود؟

برای اینکه کباب شما باز نشود، باید مقدار گوشت 4 برابر چربی باشد و مواد آن قبل از پخت به‌خوبی ورز داده شود. مواد کباب را از شب قبل داخل یخچال بگذارید تا کاملا یکدست شود.

چکار کنیم کباب کوبیده آبدار و خوشمزه شود؟

حتما از گوشت و دنبه گوسفندی تازه استفاده کنید و بعد از پخت 50 گرم کره را آب کرده و روی کباب‌ها بمالید تا آبدار شوند.

برای کباب کوبیده از چه گوشتی استفاده کنیم؟

بهترین گوشت برای کباب کوبیده گوشت راسته گوسفندی، قلوه‌گاه گوساله و دنبه تازه است، با این حال شما می‌توانید از ترکیب سنگدان مرغ و دنبه هم استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید