مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مهلبیه

طرز تهیه مهلبیه

فرهنگ آشپزی ایرانی و عربی، همیشه از جمله غنی‌ترین فرهنگ‌های آشپزی در دنیا بوده است. به‌خصوص در بخش دسرها، می‌توان به‌جرئت گفت که دسرهای ایرانی و عربی، در کل دنیا هیچ رو دست ندارند و گل سرسبد آشپزی ملل هستند. پیرو این‌همه تعریف و تمجید، امروز قصد داریم که طرز تهیه مهلبیه یا همان محلبیه را به شما آموزش دهیم.

مهلبیه، یکی از ساده‌ترین دسرهای عربی است؛ اگر بخواهیم خیلی دقیق بگوییم، منشأ و سرچشمه این دسر عربی پیدا نیست و بسیاری از کشورهای خاورمیانه، بر سر مالکیت آن، با یکدیگر دعوا دارند، اما فارغ از همه این حرف‌ها، می‌خواهیم در این مقاله کامل‌ترین طرز تهیه دسر مهلبیه را یاد بگیریم. با ما همراه باشید.

روش تهیه دسر مهلبیه

اصلی‌ترین مواد اولیه برای تهیه دسر مهلبیه عربی، تنها 4 قلم است! از همین موضوع به‌راحتی می‌توان پی برد که این دسر چقدر ساده و از همه مهم‌تر، چقدر ارزان و اقتصادی برایتان تمام می‌شود. مواد اولیه مهلبیه نه‌تنها بسیار ارزان است که بسیار در دسترس نیز هست و کافی است برای تهیه آن‌ها، به نزدیک‌ترین فروشگاه مراجعه کنید. از دیگر دسرهای ایرانی که می‌توان خیلی ارزان آن را تهیه کرد، مشکوفی است؛ مقاله طرز تهیه مشکوفی قزوین نیز می‌تواند حسابی توجه شما را به خودش جلب کند.

از جمله مواد اولیه دسر مهلبیه، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

شیر: نیم لیتر (2 پیمانه)

خامه: 250 گرم (1 پیمانه)

شکر: 1/3 پیمانه

آرد ذرت: 4 قاشق غذاخوری

گلاب: 1 قاشق غذاخوری

عرق بهارنارنج: 1 قاشق غذاخوری

پسته و گل سرخ برای تزیین: به میزان لازم

دارچین (اختیاری؛ به‌جای بهارنارنج): 1.5 قاشق چای‌خوری

در آخر، توجه داشته باشید که مواد اولیه ذکر شده برای طرز تهیه مهلبیه، برای 4 تا 6 نفر کافی است. اگر دوست دارید که مقدار دسر بیشتری برای میهمانی‌های بزرگ‌تر درست کنید، تنها کافی است که هر یک از مواد اولیه را به نسبت مساوی، افزایش دهید. با یک تناسب ساده، می‌توانید مقدار هر یک را پیدا کنید.

مراحل تهیه دسر مهلبیه

مراحل تهیه دسر مهلبیه

فکر می‌کنیم که دیگر نیازی به تأکید بر سر این موضوع نیست که طرز تهیه دسر مهلبیه، بسیار ساده و آسان است. شاید خیلی از افراد این‌طور گمان کنند که طرز تهیه این دسر عربی بسیار سخت است؛ اما باید بگوییم که برعکس، هرکسی که حتی مقداری مهارت در آشپزی داشته باشد، می‌تواند دسر مهلبیه خوشمزه را برای خود و یا عزیزانش، طبخ کند.

گفتنی است که آماده‌سازی محلبیه 2 ساعت 30 دقیقه ممکن است طول بکشد؛ پس بیشتر از هر چیز برای تهیه این دسر، لازم است که صبوری به خرج دهید و در تمام این مدت، حواستان به آنچه که تهیه می‌کنید، باشد. در روش تهیه دسر مهلبیه، باید مطابق با مراحل زیر پیش بروید و همه را بادقت انجام دهید:

قبل از هر چیز، آرد ذرت را با  از شیر مخلوط کنید. آن‌قدر هم بزنید که خمیر به دست آورید. حواستان باشد که این گلوله نشود و کاملاً یکدست باشد؛ در غیر این صورت دسر شما کیفیت مطلوب را نخواهد داشت.

حال باید باقی‌مانده شیر را سایر مواد اولیه ترکیب کنید. هرچقدر از شیر را که باقی مانده، در یک قابلمه نچسب بریزید. سپس خامه را به آن اضافه کنید. قبل از آنکه قابلمه را روی حرارت قرار دهید، شیر و خامه را حسابی هم بزنید تا یکدست شوند. سپس آن را روی حرارت قرار داده و اجازه دهید که جوش بیاید.

زمانی که مخلوط شیر و خامه شروع به قل‌زدن و جوشیدن کرد، باید ترکیب خمیری شیر و آرد را به داخل قابلمه اضافه کنید. به کمک یک قاشق چوبی، لیسک یا همزن پلاستیکی، این ترکیب را مدام هم بزنید تا شیر و خامه به غلظت برسند. زمانی که مواد داخل قابلمه به غلظتی در حد شیره انگور رسید (کمی رقیق‌تر از ماست چکیده)، آن را از روی حرارت بردارید.

حال گلاب را به شیر اضافه کنید. علاوه بر گلاب، به سلیقه خود عرق بهارنارنج یا دارچین نیز اضافه کنید. مجدداً هم بزنید تا مزه‌ها حسابی به خورد هم بروند. قبل از آن که مایه دسر شما کاملاً سرد شود و ببندد، آن را در ظرف سرو بریزید. حال ظرف‌ها را به مدت حداقل 2 ساعت در یخچال قرار دهید. بعدازاین مدت، روی دسر را با پودر پسته یا گل سرخ تزیین و سرو کنید. نوش جان!

ارزش غذایی دسر مهلبیه

ارزش غذایی دسر مهلبیه

شاید یکی از مهم‌ترین نکاتی که در کنار طرز تهیه مهلبیه می‌توان مطرح کرد، ارزش غذایی آن باشد. خیلی از افرادی که دوست دارند از این دسر لذت ببرند، ممکن است در مصرف کالری محدودیت داشته و رژیم گرفته باشند. از همین روی، پرداختن به ارزش غذایی مهلبیه نیز، درست به‌اندازه طرز تهیه آن، مهم است.

ارزش غذایی مهلبیه و کالری آن در هر 100 گرم، به شرح زیر است:

انرژی: 153 کالری

چربی: 5.8 گرم

کربوهیدرات: 22 گرم

پروتئین: 3 گرم

کلسیم: 930 میلی‌گرم

پتاسیم: 313 میلی‌گرم

فسفر: 870 میلی‌گرم

منیزیم: 52 میلی‌گرم

کلسترول: 5 میلی‌گرم

سدیم: 53 میلی‌گرم

ویتامین دی: 1 میکروگرم

در ادامه به شما پیشنهاد می‎کنیم که به مقاله طرز تهیه دسر زابایون سر بزنید و از این دسر خوشمزه در مهمانی‎های خود درست کنید.

نکات مهم در تهیه مهلبیه

اگر دوست دارید که دسر مهلبیه خود را به حرفه‌ای‌ترین شکل ممکن درست کنید، بد نیست که این نکات را نیز به یاد داشته باشید:

  • زمانی که مایع دسر روی گاز است، مدام آن را هم بزنید تا ته نگیرد و گلوله نبندد.
  • به‌جای استفاده از آرد ذرت، می‌توانید از نشاسته ذرت یا آرد برنج نیز استفاده کنید. با آرد برنج، مهلبیه مقداری زیر دندان خواهد آمد.
  • استفاده از مقداری عرق هل یا پودر هل نیز می‌تواند طعم و بوی دسر شما را بسیار بهتر کند.
  • اگر دوست داشته باشید، می‌توانید شکر را از دسر حذف کنید و به‌جای آن، از شربت زعفران یا شربت گل سرخ استفاده کنید.
  • برای تهیه دسر مهلبیه زعفرانی، می‌توانید در انتهای پخت، مقداری زعفران دم‌کرده به آن اضافه کنید.
  • با اضافه‌کردن مقداری شکلات آب‌شده نیز مهلبیه شکلاتی خواهید داشت.
  • اگر دسر مهلبیه مجلسی می‌خواهید، می‌توانید آن را لایه‌لایه درست کرده و بین هر لایه، پودر بیسکویت بریزید.

مقاله طرز تهیه شیرینی مشهدی، شما را با انواع شیرینی‌های ساده و خوشمزه آشنا می‌‎کند.

کلام آخر

در این مقاله، طرز تهیه مهلبیه، دسری عربی را به شما یاد دادیم. این دسر خوشمزه، از ساده‌ترین دسرهایی است که می‌توانید در کمترین زمان ممکن آماده‌اش کنید. دسر مهلبیه، بسته به مواد اولیه‌ای که در آن استفاده می‌کنید، تنوع بسیار خوبی دارد و از کودک گرفته تا پیر، همه عاشقش خواهند شد. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و آن‌قدر ترغیب شده باشید که همین‌الان دست‌به‌کار شوید و این دسر خوشمزه را تهیه کنید!

سؤالات متداول

دسر مهلبیه متعلق به کدام کشور است؟

این دسر خوشمزه، به‌عنوان یک دسر عربی شناخته می‌شود. اما مبدأ اصلی آن مشخص نیست.

چند نوع دسر مهلبیه داریم؟

دسر مهلبیه، بسته به مواد اولیه‌اش، می‌تواند دارای انواع شکلاتی، زعفرانی، بیسکویتی و ساده باشد.

در تهیه مهلبیه از چند نوع آرد می‌توان استفاده کرد؟

بهترین آرد برای این دسر، آرد ذرت است. اما می‌توانید از آرد برنج یا حتی نشاسته ذرت نیز استفاده کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید