مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه پوره سیب زمینی

طرز تهیه پوره سیب زمینی

به جرات می‌توان گفت که سیب زمینی یکی از پر‌مصرف‌ترین و پرطرفدارترین مواد غذایی موجود در جهان است. مصرف پوره سیب زمینی هم در بعضی از کشور‌ها مثل اهمیت مصرف برنج سفید در ایران است. خوشبختانه طرز تهیه پوره سیب زمینی آسان است و زمانی که گوشت شما دارد در فر یا روی گاز می‌پزد، می‌توانید سریع به سراغ درست‌کردن پوره سیب زمینی بروید. با‌توجه ‌به اینکه بعضی از دستور‌ها این غذا را با شیر و بعضی دیگر بدون شیر درست می‌کنند، در این مقاله نیز طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر و طرز تهیه پوره سیب زمینی بدون شیر را به شما آموزش می‌دهیم.

تاریخچه پوره سیب زمینی

تاریخچه پوره سیب زمینی

اروپایی‌های بسیاری سیب‌زمینی را متعلق به سرزمین خود می‌دانند. لهستانی‌ها و ایرلندی‌ها حتی می‌توانند سوگند یاد کنند که این غده زیرزمینی از قاره آنها به کل جهان معرفی شده است. بااین‌وجود باید بدانید سیب‌زمینی متعلق به قاره آمریکا است و از سال ۱۵۳۶ توسط اسپانیایی‌ها به اروپا آورده شده است. درباره تاریخچه پوره سیب‌زمینی نیز صحبت‌ها بسیار است. گروهی طرز تهیه پوره سیب زمینی را به یک مسابقه آشپزی فرانسوی ربط می‌دهند و گروهی دیگر مبدا این غذا را به انگلیسی‌ها نسبت می‌دهند.

به‌هرحال فرقی ندارد که پوره سیب زمینی اولین‌بار و توسط کدام آشپز خوش‌ذوق درست شده است. چیزی که واضح است اینکه، این غذا توانسته خودش را به سر میز کشور‌های زیادی برساند و در همه‌جا محبوب باشد. شما نیز از درست‌کردن این غذای ساده لذت خواهید برد. بااین‌حال، اگر محبوبیت سیب‌زمینی در خانه شما زیاد است و به دنبال درست‌کردن غذایی جذاب‌تر برای بچه‌ها و مهمانان خود هستید، طرز تهیه گراتن سیب زمینی را یاد بگیرد. این غذای پنیری میز مهمانی‌های شما را جذاب‌تر می‌کند.

طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر

پوره سیب‌زمینی غذایی ساده است. افرادی که آن را خورده باشند، انتظار غذایی عجیب‌وغریب یا متفاوت را از شما ندارند. کافی است سیب زمینی‌های پخته شده به نرمی در دهان آب شوند و طعم کلاسیکی داشته باشند. این یعنی شما کارتان را درست انجام داده‌اید! طرز تهیه پوره سیب زمینی با شیر کلاسیک‌ترین مدل درست‌کردن پوره سیب زمینی است که مواد لازم و دستور تهیه آن را در زیر می‌بینید.

مواد لازم:

سیب زمینی: 8 تا 10 عدد سیب زمینی متوسط

نمک: 1 قاشق چای‌خوری

کره: 2 قاشق غذاخوری

فلفل: به مقدار لازم

شیر داغ: 1/4 پیمانه

مراحل تهیه پوره سیب زمینی با شیر

قبل از هر چیز باید سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و از وسط چهار قسمت کنید. این کار باعث کاهش مدت‌زمان پخت سیب‌زمینی در قابلمه می‌شود. حالا که سیب زمینی‌ها را خرد کرده‌اید، یک قابلمه بزرگ بردارید. سیب زمینی‌ها را درون قابلمه بریزید و تا روی آنها را با آب پر کنید. در ادامه نصف قاشق چایخوری نمک را اضافه کنید و اجازه دهید آب قابلمه به جوش بیاید. وقتی آب به نقطه‌جوش رسید، زیر گاز را کم کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به سیب زمینی‌ها زمان بدهید. هرچند مدت‌زمان این کار تقریبی است و بهتر است خودتان با یک چنگال میزان نرم‌شدن آنها را امتحان کنید. اگر چنگال به‌راحتی در سیب زمینی‌ها فرو رفت، یعنی آنها آماده پوره شدن هستند. ترکیب پوره سیب زمینی با استیک گوشت بی‌نظیر است. شما می‌توانید طرز تهیه استیک ساده را یاد بگیرید و با پوره سیب زمینی یک ناهار یا شام عالی برای خانواده خود درست کنید.

در ادامه سیب‌زمینی‌های پخته شده را خوب آبکش کنید و دوباره به قابلمه برگردانید. این سیب‌زمینی‌ها باید ۱ تا ۲ دقیقه حرارت ببینند. این کار باعث می‌شود تا آب اضافی آنها تبخیر شود. حواستان به این نکات ریز باشد. رعایت همین فوت‌وفن‌های ساده می‌تواند تفاوت‌های زیادی در کیفیت و مزه غذای شما ایجاد کنند. زمانی که آب سیب‌زمینی‌ها کاملا تبخیر شد، آنها را با پوره‌کن سیب زمینی به‌خوبی له کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید تا به بافتی نرم و یک‌دست برسید. در ادامه کره، نمک باقی‌مانده و فلفل را اضافه کنید و دوباره سیب زمینی‌ها را له کنید. در آخر نیز نوبت اضافه‌کردن شیر است. این کار را باید آرام‌آرام انجام دهید تا بافت نهایی پوره صاف و خامه‌ای بشود. طرز تهیه پوره سیب زمینی رستورانی دقیقا به همین شکل است. فقط باید حواستان به پوره کردن سیب زمینی‌ها و اضافه‌کردن شیر باشد. اگر بافت پوره با چیزی که انتظار دارید فاصله دارد، بهتر است کمی شیر یا کره دیگر به آن اضافه کنید.

طرز تهیه پوره سیب زمینی بدون شیر

طرز تهیه پوره سیب زمینی بدون شیر

گیاهخوارانی که به مصرف شیر تمایل ندارند، افرادی که به مصرف شیر حساسیت دارند یا هر فرد دیگری که نخواهد از شیر در درست‌کردن پوره سیب زمینی استفاده کند، باید طرز تهیه پوره سیب زمینی بدون شیر را امتحان کنند. هرچند در حال حاضر شیر‌های گیاهی متنوعی در بازار است و گیاهخواران محدودیتی برای مصرف شیر ندارند، اما اضافه‌کردن مقداری روغن زیتون یا کره گیاهی می‌تواند جایگزین خوبی برای شیر باشد. شما کافی است که همه مراحل درست‌کردن پوره را مانند آنچه در دستور بالا توضیح داده شده انجام دهید، اما به‌جای شیر از ۲ قاشق روغن زیتون برای نرم و خامه‌ای کردن پوره استفاده کنید.

البته شما می‌توانید از پنیر خامه‌ای نیز به‌جای شیر استفاده کنید. این کار بافت پوره را خامه‌ای و حسابی نرم می‌کند. طرز تهیه پوره سیب زمینی با پنیر نیز تفاوت چندانی با طرز تهیه پوره سیب زمینی ساده ندارد. اگر ترکیب پنیر و سیب زمینی در غذا‌ها را دوست دارید، طرز تهیه کوکو پنیر را نیز امتحان کنید. کوکو از غذا‌های ساده‌ای است که محبوبیت زیادی دارد. اضافه‌کردن مقداری پنیر می‌تواند طعم تکراری آن را هیجان‌انگیز‌تر کند.

نکات درست کردن پوره سیب زمینی رستورانی

طرز تهیه پوره سیب زمینی را تا اینجای کار یاد گرفتید. حالا باید بدانید چه باید‌ها و نباید‌هایی را برای درست‌کردن پوره سیب زمینی خوشمزه رعایت کنید.

۱ ـ حواستان به میزان آب سیب زمینی‌ها باشد.

اضافه‌کردن آب زیاد دشمن پوره سیب زمینی است! ۳ کار زیر برای جلوگیری از این کار انجام دهید:

  • خردکردن سیب زمینی قبل از جوشاندن: می‌دانم شما هم به پختن سیب‌زمینی‌های کامل و با پوست عادت دارید، اما سیب‌زمینی‌های بزرگ یکنواخت پخته نمی‌شوند. اگر سیب زمینی‌ها را به یک اندازه برش بزنید، بهتر پخته می‌شوند.
  • کنترل کردن میزان پخته‌شدن سیب‌زمینی‌ها: سیب‌زمینی‌ها نباید زیاد در آب جوش بمانند. باید حواستان به میزان پخته‌شدن سیب زمینی‌ها باشد. زمانی که چنگال یا چاقو به‌آرامی در آن فرو رفت، سیب‌زمینی شما آماده است.
  • خشک‌کردن سیب‌زمینی‌های پخته‌شده: بلافاصله پس از آبکش کردن سیب زمینی‌ها، آنها را دوباره به قابلمه برگردانید و حرارت دهید تا رطوبت سیب‌زمینی‌ها گرفته شود.

۲ ـ مواد را بیش از حد مخلوط نکنید.

همانطور که کم مخلوط کردن می‌تواند به بافت پوره شما آسیب بزند، زیاد مخلوط کردن هم نتیجه خوبی ندارد. شما باید هم‌زدن را تا جایی ادامه دهید تا به بافتی نرم و یکنواخت برسید. در صورت مخلوط کردن بیش از حد، بافت پوره حالتی چسبناک پیدا می‌کند که دلچسب نیست.

۳ ـ نمک پوره را چند بار بچشید.

شما باید یک‌بار نمک را در زمان پختن سیب زمینی‌ها و بار دیگر در زمان پوره کردن آنها اضافه کنید. بهتر است چند بار نمک را بچشید و مطابق با ذائقه خود، نمک پوره را تنظیم کنید.

رعایت این 3 نکته تا حد زیادی به شما کمک می‌کند تا این غذای ساده را به بهترین شکل در خانه درست کنید.

کلام آخر

سیب‌زمینی در انواع غذا‌ها نقش پررنگی دارد و در هر غذایی به شکل متفاوتی ظاهر می‌شود. پوره سیب زمینی نیز یکی از غذا‌های بسیار ساده‌ای است که با این ماده غذایی درست می‌شود. شما می‌توانید پوره را به‌عنوان شامی سبک بخورید یا آن را در کنار غذا‌های دیگر قرار دهید. نکات ساده‌ای که برای درست‌کردن پوره گفته شده را رعایت کنید تا نتیجه کار غافلگیرتان کند!

سوالات متداول

مواد لازم پوره سیب‌زمینی چیست؟

پوره سیب زمینی کلاسیک را با سیب زمینی، کره، نمک، فلفل و شیر درست می‌کنند. بااین‌حال شما می‌توانید این غذا را بدون شیر یا با پنیر و خامه درست کنید.

طرز تهیه پوره سیب‌زمینی چیست؟

این غذا طرز تهیه آسانی دارد. شما باید سیب زمینی‌ها را به‌خوبی آبپز کنید و با پوره‌کن آنها را له کنید. بقیه مواد را نیز باید آرام‌آرام با پوره مخلوط کنید تا به بافت یک‌دستی برسید.

راز خوشمزه شدن پوره سیب‌زمینی چیست؟

سیب زمینی‌ها نباید آب زیادی داشته باشند. سیب زمینی‌های پخته شده را حرارت دهید تا آب اضافی آنها گرفته شود. این کار باعث می‌شود تا پوره بافت بهتری داشته باشد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید