مایونز سس بسیار پرطرفداری است که برای اولین بار در کشورهای فرانسه و اسپانیا از آن برای تهیه سالاد و ساندویچها استفاده کردند. بعد از آن مایونز در دنیا مورد توجه قرار گرفت.
در تهیه انواع سالادها و غذاهای ایرانی نیز سس مایونز مورد استقبال قرار گرفته است. سالاد الویه نوعی سالاد روسی است که در کشور ما بسیار محبوب است. سس مایونز مرغوب در طعم این غذا بسیار موثر است.
روشهای مختلفی برای تهیه سس مایونز وجود دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه انواع سس مایونز خانگی و سالم را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه سس مایونز فرانسوی
تهیه سس مایونز خانگی نکات ریزی دارد و ممکن است زمان زیادی برای تهیه آن لازم باشد. اگر زمان و مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه آن را ندارید، ما به شما سس مایونز تبرک را پیشنهاد میکنیم.
در ترکیبات سس مایونز فرانسوی از خردل استفاده میکنند که طعم فوقالعادهای دارد. اکثر رستورانها در تهیه سالاد خود از این نوع مایونز استفاده میکنند. بنابراین اگر بهدنبال طرز تهیه سس مایونز رستورانی هستید، این دستور تهیه برای شما کاربردی خواهد بود.
در ادامه به طرز تهیه سس مایونز اصیل فرانسوی میپردازیم.
مواد لازم برای یک شیشه متوسط سس مایونز فرانسوی:
- روغن مایع: 1 لیوان
- سرکه سیب: 2 قاشق مرباخوری
- آبلیمو: 2 قاشق مرباخوری
- زرده تخممرغ: 1 عدد
- شکر: 1 قاشق مرباخوری
- پودر خردل یا سس خردل آماده: 1 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
روش تهیه سس مایونز فرانسوی
ابتدا زرده تخممرغ را بههمراه پودر خردل، شکر و نمک در یک کاسه با همزن مخلوط کنید تا کاملا یکدست شود. نصف آبلیمو و سرکه را به آرامی در حین همزدن، اضافه کنید. سپس نیمی از روغن را به همین ترتیب به آرامی به مواد قبلی اضافه کنید. باقیمانده روغن را کنار بگذارید و مواد را آنقدر با هم بزنید تا ترکیب آنها منسجم و غلیظ شود.
اگر از سرکه سیب خانگی و سالم در تهیه این سس استفاده کنید، طعم بهتری خواهد داشت. برای آشنایی با روش تهیه سرکه به مقاله طرز تهیه سرکه سیب سر بزنید.
در مرحله دوم باقیمانده آبلیمو و سرکه را به مواد اضافه کنید. سپس باقیمانده روغن را قطره قطره بریزید و بعد از افزودن هر قطره کاملا با یک همزن برقی آنها را مخلوط کنید. دقت کنید که اضافه کردن روغن به صورت تدریجی، در کیفیت سس شما موثر است.
بعد از اینکه مواد شما کاملا یکدست شد، همزن برقی را کنار بگذارید. فلفل سیاه را اضافه کنید و با همزن دستی آن را هم بزنید. سس مایونز آماده را در ظرف شیشهای مناسب در یخچال نگهداری کنید.
بعد از دو ساعت میتوانید از آن استفاده کنید. به یاد داشته باشید که این سس مایونز خانگی را فقط یک هفته میتوانید در یخچال نگه دارید. بنابراین سعی کنید به اندازه نیاز یک هفته آن را تهیه کنید.
طرز تهیه سس مایونز با نشاسته
در تهیه این سس مایونز از نشاسته ذرت استفاده میشود. نشاسته، غلظت سس را بهتر میکند و طعم دلچسبی به آن میدهد. این سس را به مدت یک هفته تا 10 روز میتوانید در ظرف شیشهای در یخچال نگهداری کنید.
- سرکه سفید: نصف لیوان
- آب: 1 لیوان
- روغن مایع: نصف لیوان
- تخممرغ: 1 عدد
- نشاسته ذرت: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 2 قاشق مرباخوری
- نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم
روش تهیه سس مایونز با نشاسته
تخممرغ، فلفل قرمز و روغن را در یک کاسه بریزید و با همزن دستی 2 دقیقه هم بزنید تا ترکیبی یکدست بهدست بیاید. آب، نشاسته ذرت، سرکه سفید، نمک و شکر را داخل یک قابلمه کوچک بریزید و بر روی حرارت قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا غلیظ شود. ما به شما سرکه سفید تبرک را پیشنهاد میکنیم که سالم و بهداشتی تهیه شده است.
ترکیب آب و نشاسته را قبل از اینکه سرد شود، به آرامی و طی سه مرحله به مواد قبلی اضافه کنید. حدود 3 تا 5 دقیقه، همه مواد را با همزن دستی مخلوط کنید. سس مایونز شما آماده است. این طرز تهیه سس مایونز، بدون پودر خردل است، با این حال، در صورت تمایل میتوانید علاوه بر فلفل قرمز، به آن خردل هم اضافه کنید.
طرز تهیه سس مایونز با آرد
طرز تهیه این سس مایونز شبیه به دستور قبل است، اما در این ترکیب بهجای نشاسته و تخممرغ از آرد استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه سس مایونز بدون آرد:
- آب: 1 لیوان
- روغن مایع یا زیتون: 1 لیوان
- آرد: نصف فنجان
- سرکه سفید: نصف فنجان
- شکر: 1 قاشق عذاخوری
- نمک: 1 قاشق چایخوری
روش تهیه سس مایونز با آرد
آب، آرد، سرکه، نمک و شکر را داخل یک قابلمه کوچک ریخته و بر روی حرارت قرار دهید. حدود 5 دقیقه آن را به آرامی هم بزنید تا غلیظ شود. در این مرحله توجه داشته باشد که ترکیب آب و آرد ته نگیرد یا زیاد سفت نشود. آن را از روی شعله بردارید و پیش از آن که سرد شود، روغن را قطره قطره به آن اضافه کنید.
این مرحله را با صبر و حوصله انجام دهید و مواد را بهخوبی با همزن برقی ترکیب کنید. وقتی سس شما کاملا سفت و یکدست شد، آن را یک روز در یخچال نگه دارید و بعد استفاده کنید.
این روش تهیه، مناسب کسانی است که طعم و بوی تخم مرغ خام را در سس مایونز دوست ندارند. این نوع مایونز را 10 روز در یخچال میتوانید نگه دارید.
در صورت تمایل میتوانید بهجای سرکه سیب، از سرکه انگور مرغوب و خانگی در ترکیب این مایونز استفاده کنید. در این صورت سس شما کمی تیره خواهد شد، اما طعم آن ترش و شبیه به سس مایونزهای آماده خواهد شد. طرز تهیه سرکه انگور را در مقاله تفاوت سرکه سیب و انگور برای شما آوردهایم.
کلام آخر
تهیه سس مایونز روشهای مختلفی دارد. ما در این مقاله سعی کردیم خوشمزهترین انواع آن را به شما معرفی کنیم. امیدواریم آنها را تهیه کنید و لذت ببرید.
سوالات متداول:
ترکیبات اصلی سس مایونز کدامند؟
تخممرغ، روغن، سرکه و نمک از ترکیبات اصلی در انواع دستورها است.
تفاوت سس مایونز فرانسوی با سایر مایونزها چیست؟
در تهیه سس مایونز فرانسوی معمولا از پودر یا سس خردل استفاده میشود.
سس مایونز خانگی را چه مدت میتوان نگهداری کرد؟
مایونز خانگی را به مدت یک هفته تا نهایتا 10 روز میتوان در یخچال نگهداری کرد.
1 نظر
طاها
۳۰ فروردین ۱۴۰۱, ۱۶:۰۶باسلام وتشکر از همه تولید کنندگانی که دغدغه سلامت جامعه ومرغوبیت مواد اولیه محصولاتشان را دارند خداوند به شما اجر دو چندان بدهد
بنده همیشه نگران استفاده از تخم مرغ های تاریخ گوشته ویا روغن های غیر مرغوب در سس ها بوده وهستم خوش حال می شوم اگر در یک برنامه تلویزیونی تبرک مراحل تهیه بهداشتی وسالم محصولاتش را به نمایش بگذارد