افراد برای تنوع غذایی هم که شده به سراغ غذاهایی میروند که کمتر دیده یا چشیده باشند. یکی از این غذاها، میتلف است. در این مطلب ابتدا درباره چیستی میتلف صحبت میکنیم و در ادامه طرز تهیه میتلف گوشت چرخ کرده را با هم مرور میکنیم تا اگر تمایل به پخت غذایی جدید داشتید، دستتان برای انتخاب باز باشد. این شما و این روش تهیه یک میت لوف بسیار خوشمزه با گوشت چرخ کرده!
میتلف چیست؟
میتلف یا میت لوف (Meatloaf) نوعی گوشت چرخ کرده است که با مواد دیگر ترکیب شده و به شکل نان در آمده و سپس پخته یا دودی شده است. شکل نهایی میتلف یا با دست در سینی فر تهیه میشود یا با پختن آن در قالب نان به شکل تابه در میآید.
میت لوف معمولاً با گوشت چرخ کرده تهیه میشود. اگرچه گوشت بره، گوشت گوساله، گوشت گوزن، مرغ و غذاهای دریایی نیز گاهی اوقات بهصورت ترکیبی در این غذا استفاده میشود. همچنین گیاهخواران برای تهیه میتلف از سویای گیاهی یا حبوبات استفاده میکنند. به عنوان مثال برخی از افراد که از گوشت پرهیز میکنند با سویا میت لوف میپزند. برای دانستن فواید سویا گوشتی میتوانید مقاله مربوط به این موضوع را بخوانید.
اولین بار در قرن ۵ میت لوف در روم پخته شده است. البته میت لوف تا اواخر قرن ۱۹ در کتابهای آشپزی آمریکایی وارد نشده بود، ولی در حال حاضر یکی از غذاهای پرطرفدار در آمریکاست. در واقع طبق یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۷، میت لوف هفتمین غذای پرطرفدار آمریکاییها اعلام شده است. میتلف معمولا به صورت گرم سرو میشود؛ البته این غذا را حتی میتوان به صورت سرد برش داد و به صورت ساندویچی مصرف کرد.
روش تهیه میت لوف گوشت چرخ کرده
خیلی از افراد تصور میکنند میت لوف یک همبرگر غولپیکر از گوشت گاو است که به شکل نان درآمده است، اما این تصور غلطی است که درباره میتلف وجود دارد.
معمولا همبرگر بدون سس، تاپینگ و پنیر مصرف نمیشود، اما میتلف را میتوان کاملا ساده میل کرد. میتلف اصلا طعم همبرگر نمیدهد و مزهای بسیار خوشمزهتر از همبرگر دارد. در تهیه میت لوف گوشت چرخ کرده برای 8 نفر به مواد زیر نیاز داریم:
آرد سوخاری: 50 گرم
پیاز بزرگ رنده شده: ۱ عدد
گوشت چرخ کرده: ۱ کیلوگرم
تخم مرغ: ۲ عدد
سیر خرد شده: ۳ حبه
سس ورچستر: 1 قاشق چایخوری
سس گوجه فرنگی: 55 گرم
جعفری یا ریحان خشک یا جعفری خرد شده: 2 قاشق چایخوری
آویشن خشک: ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
سس کچاپ: ۱۱۰ گرم
سرکه سیب: 2 قاشق غذاخوری
شکر قهوهای: 1 قاشق غذاخوری
نمک: به مقدار کافی
ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید و یک قالب نان را روغنمال یا اسپری کنید. سپس سس کچاپ، سرکه سیب و شکر قهوهای را با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید. این مواد انتهای کار برای لعاب دادن میتلف استفاده میشوند.
پیاز رنده شده را به همراه آرد سوخاری در کاسهای بزرگ بریزید و مخلوط کنید. سپس همه مواد یعنی گوشت چرخ کرده، تخم مرغ، سیر خرد شده، سس ورچستر، سس گوجه فرنگی، جعفری یا ریحان خشک یا جعفری خرد شده، آویشن خشک، فلفل سیاه و نمک را به کاسه اضافه کرده، به خوبی با هم مخلوطشان کنید و ورز دهید. مواد مخلوط شده را باید به قدری ورز بدهید تا به راحتی شکل بگیرد و مواد از هم وا نرود.
مواد مخلوط میتلف را به شکل نان در آورید و در ظرف مناسب فر بگذارید. ظرف فر را چرب کرده بودید و با گذاشتن مواد مخلوط فر در ظرف، انتظار میرود میتلف به ظرف نچسبد. پس از گذاشتن میتلف در ظرف، به آرامی سعی کنید روی سطح آن را صاف کنید تا ترک و شکستگی در سطحش نداشته باشد. البته این موضوع کاملا سلیقهای است و برخی از افراد ترجیح میدهند تا روی سطح میتلف خود ترک داشته باشد.
حالا مواد لعاب را که ابتدا از مخلوط سس کچاپ، سرکه سیب و شکر قهوهای تهیه کرده بودید با براش روی میتلف بمالید. به طور معمول نیمی از سس لعاب شما در این مرحله مصرف خواهد شد. ظرف میتلف را داخل فر قرار بدهید تا با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد حدود ۴۵ دقیقه به خوبی بپزد.
پس از گذشت این مدت زمان آن را از فر خارج کنید و مواد لعاب باقیمانده را روی میتلف رومال کنید. دوباره میتلف را در فر قرار بدهید تا ۳۰ دقیقه دیگر نیز پخته شود. فر را پس از ۳۰ دقیقه خاموش کنید و اجازه بدهید میت لوف ۱۰ دقیقه استراحت کند. سپس آن را از فر خارج کنید و به ضخامت دلخواه برش بزنید. میتلف لذیذ شما آماده است!
ارزش غذایی میتلف گوشت چرخ کرده
جدول ارزش غذایی میتلف گوشت چرخ کرده برای هر نفر عبارت است از:
سرو غذا برای هر نفر: 179 گرم
کالری: 404 کالری
کربوهیدرات: 15 گرم
پروتئین: 24 گرم
چربی: 26 گرم
چربی اشباع شده: 10 گرم
کلسترول: 129 میلیگرم
سدیم: 607 میلیگرم
پتاسیم: 468 میلیگرم
شکر: 7 گرم
ویتامین آ: ۱۷۵واحد (IU)
ویتامین ث: 2.3 میلیگرم
کلسیم: 52 میلیگرم
آهن: 3.3 میلیگرم
ناگت گوشت هم یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار است که پیشنهاد میکنیم مقاله طرز تهیه ناگت گوشت را برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره مطالعه کنید.
نکات مهم در تهیه میت لوف گوشت چرخ کرده
- گوشتی که برای میتلف انتخاب میکنید بهتر است حداقل ۱۵ درصد چربی داشته باشد.
- هرچه ادویه و طعمدهنده بیشتری در میتلف استفاده کنید، وعدهای خوشمزهتر نصیبتان میشود.
- به جای خلال کردن پیاز، آن را رنده کنید و در میتلف استفاده کنید.
- برای تهیه میتلف از قالب لوف (قالب کیک) یا قالب نان استفاده میشود. این قالبها مستطیلی شکل بوده و لبههای بلند دارند.
- از مغز نان باگت خشک و پودر شده، به جای آرد سوخاری در میتلف هم میتوان استفاده کرد.
یکی دیگر از غذاهایی که با گوشت چرخ کرده آماده میشود، لوبیا پلو است که در مقاله طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت چرخ کرده، روش تهیه آن را آوردیم.
کلام آخر
در این مطلب تلاش کردیم سادهترین طرز تهیه میتلف گوشت چرخ کرده را آموزش بدهیم. پخت میتلف محدود به گوشت قرمز نیست و میتوانید آن را با هر نوع گوشت یا مواد پروتئینی که مدنظر دارید تهیه کنید. به عنوان مثال اگر قصد داشته باشید میتلف مرغ آماده کنید، باید ابتدا سینه و فیله مرغ را چرخ کنید و سپس به همراه دیگر مواد میتلف مرغ بپزید.
سوالات متداول
چرا میت لوف از هم میپاشد؟
اگر مخلوط مواد میتلف به اندازه کافی باهم مخلوط نشود، میت لوف از هم وا میرود.
آیا روی میتلف به هنگام پخت باید پوشانده شود؟
خیر، اگر دوست دارید گوشتتان قهوهای شده و لعاب سطح آن کاراملی شود بهتر است روی میت لوف را نپوشانید. البته اگر سطح گوشت به سرعت قهوهای شد، میتوانید روی آن را فویل بکشید.
مدت زمان پخت یک میتلف یک کیلوگرمی چقدر است؟
معمولا یک ساعت و ۱۵ دقیقه برای پخت کامل یک میتلف یک کیلوگرمی کافی است.
دمای مناسب برای پخت یک میتلف یک کیلوگرمی چقدر است؟
معمولا دمای پخت مناسب برای پخت یک میتلف یک کیلوگرمی، ۱۸۰ درجه سانتیگراد (350 درجه فارنهایت) ذکر میشود.
شبکه های اجتماعی