سوپ یک پیشغذای بینظیر است که به عنوان پای ثابت مهمانی و دورهمیها، حضور دارد! بههمیندلیل هم انواع مختلف سوپ وجود دارند و میتوان هر دفعه یکی از آنها را نوش جان کرد! یکی از انواع سوپهای جذابی که وجود دارد، سوپ شیر است. سوپ شیر آنقدر خوشمزه است که تقریبا در همه جهان طرفدار دارد و خیلی از افراد با دستورهای متفاوت آن را تهیه میکنند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه سوپ شیر خوشمزه و محبوب را به شما آموزش دهیم. اگر دوست دارید سفره غذایتان رنگین شود و عطر خوب یک پیش غذای جدید در آن بپیچد، در ادامه این مقاله همراه ما باشید.
سوپ شیر چیست؟
قطعا اگر قرار باشد یکی از خوشمزهترین و جذابترین پیشغذاها را نام ببریم، باید به سوپ شیر اشاره کنیم! این سوپ پرطرفدار و جذاب، همان سوپ همیشگی است که به دلیل وجود شیر و خامه در آن، عطر و طعم ویژهای پیدا کرده است. البته باید بدانید که بسیاری از افراد، سوپ شیر را به عنوان غذای اصلی خودشان مصرف میکنند! این سوپ علاوه بر اینکه بزرگسالان را به سمت خودش جذب کرده، در میان کودکان هم بسیار محبوب است. بدون اغراق میتوان گفت کمتر کسی را پیدا میکنید که این سوپ خوشمزه را دوست نداشته باشد و یا با یک بار نوش جان کردنش، عاشق آن نشود!
این سوپ به دلیل وجود شیر در آن، کلسیم بالایی دارد و بهترین گزینه برای تامین سلامت استخوانها و همچنین یک خوراک مقوی و عالی برای روزهای سرماخوردگی است. با آموختن دقیق طرز تهیه سوپ شیر میتوانید در مدت کوتاهی این پیش غذای جذاب را درست کنید.
با مطالعه مقاله خورشتهای مفید برای سرماخوردگی بهترین خورشتها را برای سلامتی خود و عزیزانتان تهیه کنید.
روش تهیه سوپ شیر
طرز تهیه سوپ شیر بسیار آسان است و با رعایت مراحل و نکات پخت این سوپ جذاب، میتوانید آن را تهیه کنید. برای آماده کردن سوپ شیر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:
شیر: 1 لیتر
هویج: 2 عدد
پیاز: 1 عدد
سینه مرغ: 1/2 سینه مرغ
جعفری: 100 گرم
جو پرک: 200 گرم
قارچ: 100 گرم
آرد: 3 قاشق غذاخوری
ذرت پخته شده: 100 گرم
کره: 10 گرم
نمک و فلفل: به مقدار کافی
مراحل تهیه سوپ شیر
طرز تهیه سوپ شیر بسیار ساده است و میتوانید با هر میزان مهارت در آشپزی، آن را تهیه کنید. برای پخت این سوپ، ابتدا سینه مرغ را همراه با یک پیاز کوچک، کمی نمک و فلفل، سیر و عصاره مرغ بپزید تا طعم خوبی به خودش بگیرد. پس از آنکه سینه مرغ کاملا پخته و نرم شد، آن را به صورت ریش ریش درآورید.
سپس قارچها را به قطعات متوسط و هماندازه تقسیم کنید و آن را با مقدار کمی روغن، تفت دهید. زمانی که قارچها سرخ شدند و رنگ آنها تغییر کرد، آن را از روی شعله بردارید. تفت دادن جداگانه قارچ علاوه بر اینکه طعم بسیار خوبی را به سوپ شما میبخشد، از خام ماندن قارچ هم جلوگیری میکند.
در این میان، جو پرک را حدود 30 دقیقه در آب خیس کرده و پس از آن، جوها را به قابلمه پر از آب در حال جوش اضافه کنید. شعله را روی درجه ملایم قرار دهید تا جو پرک به آرامی بپزد. کره جایگاه بسیار ویژهای در طرز تهیه سوپ شیر دارد و عطر و طعم آن را بهشتی میکند. پس در این مرحله، کره را در یک تابه آب کرده و آرد را درون آن الک کنید. به مخلوط آرد و کره، مقداری ادویه و نمک هم اضافه کنید و تا جایی که بوی خامی آرد گرفته شود، آن را تفت دهید. سپس شیر را هم آرام آرام به آرد اضافه کنید و آنقدر آن را به هم بزنید تا یکدست، صاف و کمی غلیظ شود.
اگر به سلامتی کودکانتان اهمیت میدهید، مقاله چه روغنی برای غذای کودک مناسب است؟ را بخوانید.
حالا ترکیب مایع را به قابلمه جو پرک اضافه کرده و آن را کاملا به هم بزنید. سپس هویجهای نگینی شده، رشتههای مرغ و سبزی سوپ یا همان جعفری را به ترکیب اضافه کنید. سپس آب مرغی را که سینه مرغ را در آن پخته بودید، به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید طعم سوپ شما کامل شود. در مرحله آخر از طرز تهیه سوپ شیر نوبت به ذرت پخته شده و قارچ میرسد. ذرت و قارچها را هم به سوپ اضافه کنید و شعله را روی درجه ملایم قرار دهید و منتظر بمانید تا سوپ لعاب بیندازد.
سوپ شیر شما آماده است، میتوانید آن را نوش جان کنید.
یکیدیگر از سوپهای محبوب ایرانی، سوپ قارچ است که در مقاله طرز تهیه سوپ قارچ، رسپی این سوپ پرخاصیت را آوردیم.
نکات مهم برای تهیه سوپ شیر
یادتان باشد که غلظت سوپ میتواند متناسب با سلیقه و ذائقه شما تغییر کند. بنابراین اگر سوپ غلیظ دوست دارید، باید اجازه دهید تا بیشتر بجوشد.
اگر دوست دارید این سوپ را همراه با لیمو ترش میل کنید، آبلیمو را هنگام سرو به سوپ اضافه کنید تا سوپ شیر شما را بریده بریده نکند.
سوپ شیر را میتوانید با جو کامل و درسته هم تهیه کنید. در آن صورت به زمان بیشتری برای پختن جو نیاز دارید و این مدت زمان حدود 2 ساعت است.
فلفل دلمهای عطر و طعم جذابی را به سوپ شما میبخشد. بنابراین اگر از طعم آن لذت میبرید، میتوانید کمی هم فلفل دلمهای به سوپ خود اضافه کنید.
در کنار تهیه این سوپ میتوانید، سایر سوپها را هم در برنامه غذایی خود قرار دهید. در ادامه به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله طرز تهیه سوپ جو سر بزنید و از خواص این غذای مقوی بهرهمند شوید.
کلام آخر
طرز تهیه سوپ شیر آنقدر آسان و البته جذاب است که هر کسی را به خودش جذب میکند. سوپ شیر میتواند به عنوان یک پیشغذا یا غذای کامل تهیه شود و به سفرههای شما رنگ دیگری ببخشد. این سوپ خوشمزه و پرطرفدار را تهیه کرده و از طعم خوب آن لذت ببرید.
سوالات متداول
چرا در تهیه سوپ شیر، قارچها را جداگانه از سوپ تفت میدهند؟
این کار طعم بهتری به قارچها میدهد و از خام ماندن آن در سوپ جلوگیری میکند.
آیا میتوان از جو کامل برای پخت سوپ شیر استفاده کرد؟
بله، در تهیه سوپ شیر هم میتوان از جو پرک استفاده کرد و هم جو کامل، اما تفاوت آنها در این است که جو کامل یا غیر پرک، تقریبا 2 ساعت زمان بیشتر برای پخت نیاز دارد.
چه مقدار شیر برای تهیه سوپ شیر نیاز است؟
برای پخت سوپ شیر به یک لیتر شیر نیاز دارید و غلظت نهایی سوپ، بسته به سلیقه شما تعیین میشود.
شبکه های اجتماعی