مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه پلو مخلوط

طرز تهیه پلو مخلوط

اسم پلو مخلوط را شاید زیاد شنیده باشید. اما به‌راستی، این پلو مخلوط چیست؟ جواب این سؤال شاید بسیار سخت باشد؛ زیرا که پلو مخلوط، انواع و اقسام بسیار مختلف و متنوعی دارد و نمی‌توان یک دستور تهیه واحد برای آن ارائه داد. اصولاً، هر پلویی را که بتوان با سایر مواد اولیه مخلوط کرد و دم گذاشت، پلو مخلوط نام دارد! حال در این میان می‌توان عدس پلو، سبزی پلو، لوبیا پلو، هویج پلو و … را همگی جزو پلو مخلوط به‌شمار آورد.

در این مقاله ما قصد داریم تا طرز تهیه پلو مخلوط اصل را به شما آموزش دهیم. در کنار آن نیز چند دستور پخت پلو مخلوط دیگر را نیز به شما آموزش خواهیم داد. گفتنی است که پلو با کدو نیز یکی از انواع پلو مخلوط محبوب است. برای یادگیری روش تهیه آن، پیشنهاد می‌کنیم که مقاله طرز تهیه کهی پلا را مطالعه کنید.

روش تهیه پلو مخلوط

روش تهیه پلو مخلوط

چه باور کنید چه نه در طرز تهیه پلو مخلوط، می‌توانید هر چیزی که جلوی دستتان آمد را استفاده کنید! تنها کافی است که در یخچال را باز کنید و هر چیزی که دارید را بردارید، همه را با هم تفت دهید و در نهایت، به‌صورت آبکش یا کته، دم کنید. به همین دلیل، شاید این پلو، آسان‌ترین و کم‌خرج‌ترین پلوی عمرتان باشد.

اما خب اگر بخواهید یک پلو مجلسی و خوشمزه درست کنید، توصیه می‌کنیم که از مواد اولیه‌ای که در ادامه برایتان ذکر خواهیم کرد، استفاده کنید. قبل از آن، توصیه می‌کنیم که دستور تهیه یکی از معروف‌ترین پلوهای مخلوط ایرانی را نیز در مقاله طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی بخوانید.

از جمله مواد اولیه پلو مخلوط مجلسی، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

برنج: ۴ پیمانه

سینه مرغ یا گوشت: ۲۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد بزرگ

گوجه‌فرنگی: ۵ عدد متوسط

فلفل‌دلمه‌ای (ترجیحاً رنگی): 1/4 از فلفل متوسط

قارچ: ۱۰ عدد متوسط

نخودفرنگی: 1/2 پیمانه

ذرت: ۳ قاشق غذاخوری

ادویه (نمک و فلفل، زردچوبه و دارچین): به میزان لازم

زعفران دم‌کرده: به میزان لازم

سبزی معطر (دلخواه): به میزان لازم

هویج (دلخواه): ۳ عدد متوسط

مراحل تهیه پلو مخلوط

مراحل تهیه پلو مخلوط

طرز تهیه پلو مخلوط بسیار آسان و اقتصادی است و به مهارت آن‌چنانی نیاز ندارد. از قضا، خیلی هم سریع آماده می‌شود؛ برای روزهایی که عجله دارید یا وقت به‌اندازه کافی ندارید، بسیار مناسب است. در طرز تهیه پلو مخلوط، باید طبق مراحل زیر عمل کنید:

پیش از هر چیز، برنج را 2 تا 3 بار بشویید، سپس رویش آب و نمک بریزید و اجازه دهید که خیس بخورد. بعد از آن، به سراغ آماده‌سازی سایر مواد بروید. در قدم اول، پیاز را به شکل خلالی خرد کنید و در یک ماهیتابه مناسب، سرخ کنید. لازم نیست که پیاز کاملاً سرخ شود، شفاف و سبک شدن آن کافی است. بعدازاین مرحله، مقداری زردچوبه رویش بریزید و باز هم مقداری تفت دهید.

سپس به سراغ گوشت یا سینه مرغ بروید و در ابعاد دلخواه، خردش کنید. آن‌ها را به تابه اضافه کنید و آن‌قدر تفت دهید تا رنگش تغییر کند. بعد  از آن، نوبت به فلفل‌دلمه‌ای می‌رسد؛ آن‌ها را نیز به شکل نگینی خرد کنید و در تابه بریزید و تفت دهید. در نهایت نیز قارچ را اضافه کنید. مقداری تفت دهید تا آب قارچ کشیده و بخار شود.

بعد از اینکه آب قارچ و فلفل بخار شد، می‌توانید گوجه‌ها را پوست گرفته، رنده کنید و در تابه بریزید. خوب به هم بزنید و تا آب گوجه بخار شود. در همین حین، نخودفرنگی و ذرت را نیز کمی بجوشانید تا نیم‌پز شوند. سپس آن‌ها را نیز به محتویات داخل تابه اضافه کنید. هویج و سبزی معطر را نیز می‌توانید در همین هنگام به تابه اضافه کنید. در نهایت ادویه‌ها را نیز اضافه کرده و درِ تابه را رویش بگذارید تا همه مواد به‌خوبی بپزند و روغن پس دهند.

اکنون نوبت آن است که برنج را برای پخت آماده کنید. برای این کار دوراه دارید؛ یا اینکه برنج را آبکش کنید، یا اینکه پلو را به شکل کته بپزید. البته که نوع آبکش بسیار مجلسی‌تر است. برای روش آبکش، باید قابلمه‌ای را تا نیمه آب کنید و بگذارید جوش بیاید. بعد از آنکه جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید حدود ۱۰ دقیقه بجوشد تا کمی بپزد. سپس آن را آبکش کنید.

بعد از اینکه برنج را آبکش کردید، می‌توانید کف قابلمه ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی بگذارید. بعد باید مقداری برنج روی آن بریزید. سپس مقداری از مواد آماده شده را اضافه کنید. همین‌طور لایه‌لایه می‌ریزید تا مواد همگی تمام شوند. روی برنج را نیز مقداری زعفران دم‌کرده و کره بریزید تا مزه بهتری داشته باشید.

روش دوم، پخت برنج به روش کته است. برای این کار، تنها کافی است که برنج را در یک قابلمه بریزید، تمام مواد داخل تابه را نیز رویش بریزید و هم بزنید. سپس آن را روی شعله متوسط قرار دهید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید که برنج، دم بکشد. بعد از اینکه آب برنج کشیده شد، می‌توانید مقداری زعفران دم‌کرده و کره رویش بریزید.

بعد از اینکه برنج شما به‌خوبی دم کشید و نرم شد‌، آماده سرو است. می‌توانید آن را با ماست یا سالاد شیرازی سرو کنید. نوش جان!

رشته پلو یکی از غذاهای قدیمی و سنتی است که طرفداران بسیاری دارد. شما می‌توانید با مراجعه به مقاله طرز تهیه رشته پلو، با روش تهیه این غذای ساده و خوشمزه آشنا شوید.

فوت‌وفن تهیه پلو مخلوط

فوت‌وفن تهیه پلو مخلوط

هرچند که طرز تهیه پلو مخلوط بسیار آسان است و نیازی به آموزش بیشتر ندارد، اما در این میان دانستن برخی از نکات، حسابی به کارتان خواهد آمد. از جمله نکاتی که برای بهبود پلو مخلوط می‌توان به کار گرفت، به شرح زیر هستند:

  • در صورت تمایل، می‌توانید پلو مخلوط را درست مثل عدس پلو، با ماش، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا استانبولی، باقلا، سبزی معطر یا لپه طبخ کنید.
  • مواد اولیه پلو مخلوط را به‌دلخواه می‌توانید تغییر دهید؛ یا هرکدام را که خواستید، کم‌وزیاد کنید.
  • اگر گیاهخوار هستید، می‌توانید گوشت و یا مرغ را از مواد اولیه حذف کنید.
  • در صورت تمایل، می‌توانید گوشت را به‌صورت قل‌قلی آماده کنید. یا اینکه می‌توانید به هنگام آماده‌کردن مواد در تابه‌، از گوشت چرخ‌کرده استفاده کنید.
  • در صورت تمایل‌، می‌توانید از تن ماهی نیز برای این پلو استفاده کنید.
  • برای اینکه رنگ بهتری داشته باشید، می‌توانید از ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه هم استفاده کنید.
  • ادویه کاری نیز می‌تواند مزه پلو مخلوط شما را بهتر کند.
  • اگر دوست داشتید، می‌توانید از ته‌دیگ بادمجان هم برای این غذا استفاده کنید.

اگر گیاه‌خوار هستید، می‌توانید کلم پلو بدون گوشت درست کنید. در مقاله طرز تهیه کلم پلو، روش تهیه این غذای خوشمزه را آوردیم.

کلام آخر

پلو مخلوط، یکی از ساده‌ترین پلوهایی است که می‌توانید طبخش کنید. طرز تهیه پلو مخلوط بسیار آسان است و شما در درست‌کردن این پلوی خوشمزه، هیچ محدودیتی ندارید و می‌توانید هرآنچه را که خواستید؛ به آن اضافه کنید. سری به یخچالتان بزنید و هر چیزی که حس کردید برای درست‌کردن این پلو مناسب است، بردارید و در کمتر از یک ساعت، غذایی خوشمزه برای خود و عزیزانتان درست کنید.

سؤالات متداول

آیا در طرز تهی پلو مخلوط می‌توان از گوشت استفاده کرد؟

بله، در طرز تهیه پلو مخلوط بسته به تمایل خود می‌توانید از سینه مرغ، گوشت، گوشت قل‌قلی یا تن ماهی استفاده کنید.

برای بهترشدن طعم و مزه پلو مخلوط چه کنیم؟

برای بهترشدن طعم و مزه این پلو، می‌توانید بعد از اینکه همه مواد را در قابلمه ریختید، رویش مقداری زعفران دم‌کرده و کره بریزید.

آیا پلو مخلوط یک غذای سریع و اقتصادی است؟

بله، این غذا بسیار سریع آماده می‌شود و از آن جایی‌که مواد اولیه ثابت نیست، می‌تواند در گروه غذاهای اقتصادی و سریع قرار بگیرد.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید