مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه ماهی مراکشی

طرز تهیه ماهی مراکشی

ماهی غذای سلامتی است! شنیدن این جمله برای اغلب ما آشنا است و همیشه متخصصان تغذیه از اهمیت وجود ماهی در یک رژیم غذایی کامل صحبت کرده‌اند. انجمن قلب آمریکا نیز خوردن دو وعده ماهی در طول هفته را برای یک رژیم غذایی سالم توصیه می‌کند، اما متأسفانه در خیلی از نقاط کشور، ماهی خوردن زیاد مرسوم نیست. اگر استان‌های حاشیه دریای خلیج‌فارس و خزر را فاکتور بگیریم، استان‌های مرکزی و دور از دریا تمایل چندانی به خوردن ماهی ندارند. یکی از عمده دلایلی که مردم از خوردن ماهی شکایت دارند، بوی ماهی و پخت سخت غذا‌های دریایی است. ماهی یک پروتئین کم‌چرب و باکیفیت است؛ دستور‌های غذایی جدید و آسان را یاد بگیرید و این پروتئین مفید را وارد سبد غذایی خانواده خود کنید. یادگرفتن طرز تهیه ماهی مراکشی این مشکل را حل می‌کند!

غذا‌های مراکشی از متنوع‌ترین غذا‌های جهان هستند. فرهنگ غذایی این کشور برگرفته از سنت چندصدساله اعراب و الهام گرفته از کشور‌هایی مثل فرانسه و اسپانیا است. ادویه‌ها جایگاه خاصی در دستور‌های آشپزی مراکشی دارند و دستور پخت غذاها نیز به همین میزان متفاوت است. روش تهیه ماهی مراکشی را یاد بگیرید و از این طریق این غذای مفید را وارد برنامه غذایی خود کنید. با خواندن این مقاله، مواد لازم و طرز تهیه این ماهی خوشمزه را یاد خواهید گرفت.

چگونه ماهی مراکشی درست کنیم؟

  • ماهی تیلاپیا: 3 تکه
  • پاپریکا: 1 قاشق ‎چای‎خوری
  • زردچوبه: 1 قاشق ‎چای‎خوری
  • نمک: 4 قاشق ‎چای‎خوری
  • لیمو: 1 عدد
  • روغن: 6 قاشق ‎غذا‎خوری
  • سیر: 3 حبه
  • فلفل ساده خرد شده: 2 عدد
  • فلفل دلمه خرد شده: 1 عدد
  • شکر: 1 قاشق ‎چای‎خوری
  • فلفل سیاه: 2 قاشق ‎چای‎خوری
  • رب: 2 قاشق ‎غذا‎خوری
  • آب: 1 لیوان
  • لیمو حلقه شده: 1 عدد
  • جعفری خرد شده: به مقدار لازم

برای تهیه ماهی مراکشی، ابتدا باید ماهی‌ها را مزه‌دار کنید. بر روی ماهی تیلاپیای آماده شده، پاپریکا، زردچوبه و 2 قاشق ‎چای‎خوری نمک بریزید. سپس یک عدد لیمو از وسط نصف کنید و روی ماهی بفشارید تا ماهی تیلاپیای شما کاملا مزه‌دار شود. سپس در ظرف ماهی‌، 3 قاشق ‎غذا‎خوری روغن بریزید و زیرورو کنید و بگذارید 30 دقیقه استراحت کند. در یک قابلمه روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. سیر، فلفل ساده خرد شده، فلفل دلمه خرد شده، شکر، 2 قاشق ‎چای‎خوری نمک، فلفل سیاه، رب و آب را در قابلمه بریزید و هم بزنید تا سس کمی غلیظ شود. سپس ماهی را به آن اضافه کنید و لیمو‌های حلقه شده را روی ماهی بچینید و جعفری خرد شده را روی ماهی بریزید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا ماهی مراکشی شما کاملا جا بیفتد. غذای شما آماده سرو است.

روش تهیه ماهی مراکشی

روش تهیه ماهی مراکشی

حضور ادویه‌ها و سبزی‌های مختلف به این ماهی مراکشی عطروطعم بی‌نظیری می‌دهد. این ترکیبات نقش مهمی در مزه‌دار کردن ماهی و از بین ‌بردن بوی نامطلوب آن دارند. مواد لازم برای تهیه ماهی مراکشی به شرح زیر است:

  • سیر: 12 حبه
  • نمک کوشر: نصف قاشق چایخوری
  • گشنیز: 10 شاخه یا یک دسته
  • جعفری تازه خرد شده: 1/4 فنجان
  • پاپریکا: 1 قاشق غذاخوری
  • زیره آسیاب شده: 1 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین: نصف قاشق چایخوری
  • پودر فلفل قرمز: مقدار خیلی کم
  • پودر زعفران: 1/4 قاشق چایخوری
  • لیموترش: 2 عدد لیموترش بزرگ
  • روغن زیتون: 1 عدد قاشق غذاخوری
  • ماهی: 6 عدد فیله ماهی

اهمیت دادن به ‌تازگی مواد اولیه، بخش مهمی از مراحل آشپزی شما را تشکیل می‌دهد. غذا‌های دریایی فسادپذیری بالایی دارند و عدم وجود شرایط بهینه برای نگهداری آن‌ها، منجر به متلاشی شدن بافت تولید بوی بد در ماهی می‌شود. استفاده از سبزی‌های معطر و ادویه‌های مختلف برای رفع بوی ماهی و دلپذیر کردن مزه آن است. به همین دلایل، به‌ تازگی مواد اولیه توجه ویژه‌ای داشته باشید، چرا که طعم غذای نهایی به میزان زیادی به کیفیت مواد اولیه بستگی دارد. حالا که در حال یادگرفتن مواد لازم برای تهیه ماهی مراکشی هستید، بهتر است مقاله سس های معروف دنیا را بخوانید. خواندن این مقاله به شما ایده‌هایی برای تزیین ظرف ماهی با سس دلخواه خودتان را خواهد داد.

دستور آشپزی ماهی مراکشی

مزه‌دار کردن ماهی مهم‌ترین مرحله در دستور آشپزی ماهی مراکشی است. شما برای انجام این مرحله و ترکیب کردن مواد به یک غذا‌ساز نیاز دارید. همان ابتدای کار آب دو عدد لیمو را گرفته و در ظرفی جدا بگذارید. حالا نوبت کار با غذاساز است! سیر، نمک، گشنیز، جعفری، پاپریکا، زیره، دارچین، فلفل قرمز، زعفران، آبلیمو و روغن زیتون را به غذاساز اضافه کنید. تا زمانی که از یکدست شدن مواد مطمئن نشده‌اید به مخلوط کردن آن‌ها در غذاساز ادامه دهید. این ترکیب قرار است مزه اصلی غذای شما را تعیین کند، پس این مرحله مهمی از طرز تهیه ماهی مراکشی است. اصلی‌ترین دلیل آشنایی با فرهنگ غذایی ملل مختلف، تجربه طعم‌های جدید است. پختن غذاهای محلی یونان را بعد از درست‌کردن این مدل ماهی از دست ندهید.

یک ظرف درب‌دار برداشته و ماهی را کف آن بخوابانید. ماهی را در ترکیب ساخته شده غوطه‌ور کنید و آن را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. هرازگاهی درب ظرف را برداشته و ماهی را بچرخانید تا همه قسمت‌های ماهی به‌خوبی طعم‌دار شوند. اهمیت مخلوط شدن مواد در غذاساز در این مرحله خود را نشان می‌دهد. اگر ادویه و سبزی‌ها یکدست نشده باشند، قدرت نفوذ همه طعم‌ها به بافت ماهی کم می‌شود.

روش پخت ماهی مراکشی با گریل است. گریل گازی یا ذغالی فرقی نمی‌کند، اما قبل از استفاده و قراردادن ماهی بر روی آن از تمیز بودن گریل مطمئن شوید. استفاده از یک اسپری مخصوص از چسبیدن ماهی به سطح گریل جلوگیری می‌کند. حالا که خیالتان از گریل راحت شده، به سراغ ظرف ماهی بروید! ماهی را از مواد ساخته شده جدا کنید و سطح آن را آبکشی کنید. سطح فیله ماهی را به طور کامل از سبزی‌ها و ادویه پاک کنید. ماهی را به یک ظرف بزرگ منتقل کرده و اجازه دهید در مدت ۲۰ دقیقه به دمای اتاق برسد. البته خودتان در این مرحله دمای ماهی را چک کنید و اگر به مدت‌زمان بیشتری نیاز بود، در ادامه دادن عجله نکنید.

هم‌زمان با صبر کردن برای هم‌دما شدن ماهی با محیط، موادی را که از فیله‌ها جدا کرده‌اید در یک قابلمه کوچک بریزید و به مدت ۱۲ دقیقه بجوشانید. این کار علاوه بر افزایش دمای ترکیب به آن غلظت می‌دهد. حالا وقت آن است که ماهی را بپزید! پس فیله‌ها را به گریل از قبل گرم شده منتقل کرده و در معرض حرارت مستقیم قرار دهید. هر طرف را به مدت ۴ دقیقه بپزید تا رنگ ماهی به سمت قهوه‌ای تغییر کرد. مواد را در طول پخت و با استفاده از یک برس به هر دو طرف ماهی بمالید. بلافاصله بعد از پخت، ماهی را با مقدار گشنیز تزیین کرده و سرو کنید.

غذاهای محلی مالدیو مخصوص افرادی است که به غذاهای دریایی علاقمند هستند و غذای دریایی را جزو مهم‌ترین وعده‌ها در برنامه غذایی خود می‎دانند.

طرز تهیه ادویه مراکشی یا راس الحانوت

طرز تهیه ادویه مراکشی یا راس الحانوت

ترکیب این ادویه خانگی بهترین روش برای طعم دهی به مرغ، سیب‌زمینی یا سبزیجات است! استفاده از این ادویه را برای کباب تابه‌ای یا کباب نیز از دست ندهید. اگر مرغ سوخاری را از بیرون تهیه می‌کنید و از مدل‌ها خانگی رضایت ندارید، فقط یک‌بار طرز تهیه مرغ سوخاری را با این ادویه امتحان کنید تا برای همیشه از مدل‌های بیرون دست بکشید.

طرز تهیه ادویه مراکشی خانگی بسیار آسان است و شرط می‌بندم که بیشتر مواد آن را در گوشه و کناره‌های کابینت خود داشته باشید. این مواد را باهم ترکیب کنید و در یک ظرف دربسته به مدت یک سال با خیال راحت نگهداری کنید. مواد لازم برای طرز تهیه ادویه مراکشی یا راس الحانوت شامل مواد زیر می‌شوند:

  • زیره آسیاب شده: 1/2 قاشق چایخوری
  • پاپریکا: 1/2 قاشق چایخوری
  • گشنیز آسیاب شده: 1/2 قاشق چایخوری
  • زردچوبه آسیاب شده: 1/4 قاشق چایخوری
  • فلفل دلمه آسیاب شده: 1/4 قاشق چایخوری
  • میخک آسیاب شده: 1/4 قاشق چایخوری
  • زنجبیل آسیاب شده: 1/4 قاشق چایخوری
  • دارچین آسیاب شده: 1/4 قاشق چایخوری
  • نمک: 1/2 قاشق چایخوری (اختیاری)
  • فلفل سیاه یا فلفل قرمز: 1/4 قاشق چایخوری

استفاده از شکر قهوه‌ای را در بعضی از دستور‌های ادویه مراکشی مشاهده می‌کنیم. استفاده از شکر قهوه‌ای شیرینی خاصی به ترکیبات ادویه داده و مکمل طعم‌های دیگر است.

بهترین بخش طرز تهیه ادویه مراکشی خانگی، تنظیم میزان تندی آن است. گاهی تندی ادویه‌های بیرونی از توان تحمل افراد خارج می‌شود، اما در روش خانگی، اضافه‌کردن یا کم‌کردن هر چیزی به شما بستگی دارد.

کلام آخر

یادگرفتن طرز تهیه ماهی مراکشی یک گزینه برای ترغیب افراد خانواده به خوردن ماهی و استفاده از غذا‌های دریایی است. غذا‌های مراکشی مملو از ادویه‌جات و طعم‌دهنده‌های هیجان‌انگیز هستند، این غذا هم استثنا نیست. استفاده از ادویه‌های متنوع و سبزی‌های تازه، نه‌تنها بوی ماهی را می‌برد، بلکه عطروطعم دلپذیری به آن می‌دهد. این مقاله شما را با جزئیات مواد لازم ادویه مراکشی و طرز تهیه این ماهی آشنا می‌کند.

سؤالات متداول:

طرز تهیه ماهی مراکشی چیست؟

دستور پخت این ماهی دو بخش عمده دارد؛ درست‌کردن موادی که قرار است ماهی برای چند ساعت در میان آن غوطه‌ور باشد و پختن ماهی با گریلی که از پیش گرم شده است.

مواد لازم برای تهیه ماهی مراکشی کدامند؟

سیر، نمک، گشنیز، جعفری، زیره آسیاب شده، پاپریکا، پودر فلفل قرمز، پودر دارچین، پودر زعفران و … شامل مواد لازم برای تهیه ماهی مراکشی هستند.

طرز تهیه ادویه مراکشی چیست؟

مخلوطی از مواد، ترکیب ادویه مراکشی معروف را تشکیل می‌دهند. زیره، پاپریکا، گشنیز، زردچوبه، فلفل دلمه، میخک، زنجبیل، دارچین، نمک و فلفل سیاه یا فلفل قرمز ترکیبات مهم در طرز تهیه ادویه مراکشی هستند.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید