مشهد، بلوار سجاد، بهارستان 2، ساختمان بارثاوا، تبرک info@tabarok.ir

آدرس دفتر مرکزی

مشهد ٬ بلوار سجاد ٬ بهارستان ۲ ٬ ساختمان بارثاوا ٬ تبرک

تلفن تماس

۰۵۱۳۷۵۰۱

پست الکترونیک

info@tabarok.ir

جستجو در بلاگ

آخرین مطالب

شبکه های اجتماعی

طرز تهیه مربای قارچ

طرز تهیه مربای قارچ

آیا شما هم با شنیدن اسم مربای قارچ ابرو درهم‌کشیده و تعجب کرده‌اید؟ باور کنید ایده عجیب‌وغریب مربای قارچ، بسیار ساده و خوشمزه است! اگر از روش‌های معمول و صبحانه‌های تکراری خسته شده‌اید، طرز تهیه مربای قارچ را یاد بگیرید.

دستورالعمل‌های همیشگی درست‌کردن مربا را دور بریزید و این مربای قارچ خوشمزه را به برنامه صبحانه هفتگی خود اضافه کنید. در این مطلب به‌طور کامل به خواص مربای قارچ و طرز تهیه مربای قارچ پرداخته است. با ما همراه باشید تا راز این مربای متفاوت را با شما درمیان بگذاریم.

خواص مربای قارچ

خواص مربای قارچ

قارچ‌ها نه‌تنها بخش مهمی از اکوسیستم و زنجیره غذایی هستند، بلکه یک جایگزین فوق‌العاده برای گوشت هستند. خوردن قارچ‌های آبدار روی پیتزا یا میان پاستا را تصور کنید. آیا با خوردن این برش‌های خوشمزه و لذیذ احساس نیاز به خوردن گوشت در شما کمتر نمی‌شود؟ می‌دانید که باید بین مصرف پروتئین‌های گیاهی و حیوانی تعادل برقرار کنید. قارچ‌ها بهترین منبع برای افرادی هستند که پروتئین موردنیاز خود را در منابع دیگر جست‌وجو می‌کنند. این ماده را به هر نحو که می‌توانید وارد برنامه غذایی کنید، حتی اگر درست‌کردن مربای قارچ باشد!

قارچ‌های خوراکی علاوه بر خوشمزه بودن، خواص نهفته زیادی دارند. جالب است بدانید که در هزارتوی این ماده غذایی به‌ظاهر ساده، خواص بی‌نظیری خوابیده است. قارچ سرشار از مواد مغذی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر و روی هستند. از همه مهمتر، آن‌ها یک مکمل غذایی برای رژیم غذایی گیاهخواران هستند! به‌عنوان‌مثال، در یک روز پرمشغله کاری که شما فرصت سر خاراندن هم ندارید، قارچ منبع پروتئینی بهتری است یا نخود؟ جواب واضح است. شما تا به خودتان بیایید قارچ آماده است، اما نخود چه‌طور؟ ازهرجهت بخواهیم حساب کنیم، قارچ را به هر مدلی که بخوریم از خواص زیادی بهره‌مند می‌شویم. حالا می‌خواهد خوراک قارچ باشد یا مربای قارچ! مصرف قارچ برای پوست، مو، سلامت قلب و … بسیار خوب است. خواص مربای قارچ را جدی بگیرید و این ترکیب به‌ظاهر عجیب‌وغریب را هرچه زودتر وارد برنامه غذایی خود کنید.

اگر شما طرز تهیه مربای هویج به گوشتان خورده بود، هرگز توجه نمی‌کردید. شاید اصلاً ثانیه‌ای بعد از ذهنتان می‌رفت. ما از بچگی این مربا را سر میز صبحانه دیده‌ایم و مغز ما پذیرفته است که مربای هویج یک مربای معمولی و خوشمزه است. با خواندن خواص مربای قارچ، شاید یاد مربای هویج، این دوست همیشگی صبحانه‌های ایرانی بیفتید، در مقاله مربای هویج چه خاصیتی دارد؟ به بررسی خواص آن پرداخته‌ایم.

انواع قارچ‌های خوراکی

انواع قارچ‌های خوراکی

قارچ‌ها ترکیب اصلی بسیار از دستور‌های آشپزی هستند و به دلیل بافت گوشتی خود در سراسر جهان محبوبیت دارند! با وجود این‌همه تنوع در قارچ‌های خوراکی، حیف است که ما همیشه به همان مدل‌های تکراری چسبیده‌ایم. فقط حواستان باشد که قارچ‌های وحشی را برای تنوع به غذای خود اضافه نکنید! اگر فرد متخصصی را کنار خود ندارید، از دست زدن به قارچ‌ها وحشی در طبیعت جدا دوری کنید. در زیر بخشی از متداول‌ترین قارچ‌های خوراکی را نام برده‌ایم:

  • قارچ دکمه‌ای
  • قارچ صدفی
  • قارچ قیفی
  • قارچ انوکی
  • قارچ شیتاکه
  • قارچ قهوه‌ای

با یکی از این قارچ‌های خوراکی خوشمزه مربای قارچ درست کنید و آن را همان‌طور که در مقاله طرز تهیه تارت گفته‌ایم، استفاده کنید. این بار یک تارت کاملاً متفاوت برای مهمانی خواهید داشت!

روش تهیه مربای قارچ

روش تهیه مربای قارچ

یک‌بار هم که شده تصور همیشگی خود از مربا را کنار گذاشته و از این مواد لازم برای تهیه مربای قارچ استفاده کنید. هرچند در منابع فارسی از همان ترکیب‌های همیشگی هل، زعفران و شکر، مربای قارچ را تهیه می‌کنند. بااین‌حال مواد لازم زیر در دستور اصلی تهیه مربای قارچ استفاده می‌شود:

  • قارچ صدفی: ۲۰۰ گرم
  • روغن زیتون: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
  • سیر: ۳ حبه سیر ریز شده
  • پیاز: ۱ پیاز خرد شده
  • شربت افرا: ۳ قاشق غذاخوری
  • شکر قهوه‌ای: ۳ قاشق غذاخوری
  • سرکه سیب: ۱ قاشق غذاخوری
  • میسو یا خمیر سویا: ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر قهوه: ۱ قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه مربای قارچ را هرچه زودتر بخرید و خود را مهمان این صبحانه خوشمزه کنید! خواندن مقاله انواع مربا در مجله تبرک نیز ایده‌های خوبی برای درست‌کردن مربا‌های جدید به شما می‌دهد.

دستور تهیه مربای قارچ

با شستن قارچ‌ها کار خود را شروع کنید. شما ممکن است از قارچ‌های مرتب و تمیز گلخانه‌ای استفاده کنید و یا قارچ‌های درآمده از دل خاک را از بازار خریده باشید. به‌هرحال قارچ‌ها را خوب بشویید. بعد از شستن، کار را با خردکردن پیاز، سیر و قارچ ادامه دهید.

یک تابه بزرگ انتخاب کنید و کف آن را با روغن زیتون چرب کنید. کمی منتظر بمانید تا روغن به مقدار کافی داغ شود. بعد از داغ شدن روغن، پیاز را اضافه کرده و آن را چند بار تفت دهید. این کار را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تکرار کنید. در نهایت پیاز شما باید حالت کاراملی پیدا کند.

سیر و قارچ را به مخلوط پیاز و روغن اضافه کنید و برای ۲ تا ۳ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید. قارچ کم‌کم آب خود را از دست می‌دهد و به‌اصطلاح آب می‌اندازد.

حالا نوبت شیرین کردن این ترکیب جادویی است. شربت افرا، شکر قهوه‌ای و سرکه سیب را به مواد قبلی اضافه کنید. این مرحله را ۳ تا ۵ دقیقه ادامه دهید. ما به دنبال رسیدن به یک ترکیب غلیظ هستیم، بنابراین مدت‌زمان موردنیاز به غلظت ترکیبات بستگی دارد.

پودر قهوه و خمیر میسو را به مواد اضافه کنید و آن‌ها را خوب مخلوط کنید. ترکیب نهایی شما باید بافت یکنواختی داشته باشد. مدت‌زمان این مرحله هم ۱ تا ۲ دقیقه است. انجام دقیق مراحل در دستور تهیه مربای قارچ بسیار مهم است.

در نهایت ترکیب را بچشید و در صورت نیاز به آن شکر یا نمک اضافه کنید. مربای آماده شده را در گوشه‌ای گذاشته تا کاملاً خنک شود.

روی نان تست هرچه قدر دلتان می‌خواهد مربا بمالید و نوش جان کنید!

در کنار تهیه مربای قارچ، به شما پیشنهاد می‎کنیم که به مقاله طرز تهیه مربای توت‌فرنگی سر بزنید و از این مربای خوشمزه درست کنید و از خواص آن بهره‎مند شوید.

کلام آخر

قارچ‌ها به دلیل فراوانی و خواص مفیدی که دارند نقش مهمی در رژیم غذایی انسان بازی می‌کنند. مصرف قارچ نه‌تنها پروتئین موردنیاز بدن را تأمین می‌کند، بلکه برای سلامت مو، پوست و قلب ضرورت دارد. این ماده غذایی ارزشمند را به روش‌های مختلف استفاده می‌کنند. محدودیت‌های ذهنی خود را برای استفاده از قارچ کنار گذاشته و از خوردن مربای قارچ لذت ببرید!

سؤالات متداول:

مواد لازم برای تهیه مربای قارچ چیست؟

مربای قارچ ایرانی از هل، شکر و زعفران درست می‌شود. مواد لازم در دستور اصلی آن قارچ، روغن زیتون، سیر، پیاز، شربت افرا، شکر قهوه‌ای، سرکه سیب، میسو یا خمیر سویا و پودر قهوه هستند.

قارچ‌های خوراکی کدامند؟

تشخیص قارچ‌های خوراکی از غیرخوراکی بسیار مهم است و در محیط‌های ناآشنا از خوردن هر نوع قارچ پرهیز کنید. قارچ دکمه‌ای، قارچ صدفی، قارچ قیفی، قارچ انوکی، قارچ شیتاکه و قارچ قهوه‌ای از انواع متداول قارچ خوراکی هستند.

طرز تهیه مربای قارچ چیست؟

تمام مواد اولیه را آرام‌آرام روی حرارت تفت می‌دهیم تا به یک مخلوط یکنواخت و غلیظ برسیم. مزه نهایی مربا به ذائقه شما بستگی دارد. مربا را بچشید و نمک یا شکر به آن اضافه کنید.

انتشار دهید:

یک نظر بنویسید