شیرینیهای بسیاری در فرهنگ ما وجود دارند که ما در مراسم مختلف به سراغ تهیه آن میرویم. شیرینی نخودچی یکی از شیرینیهای خوشمزه است که اصالت آن به شهر قزوین برمیگردد و محبوبیت زیادی دارد. در روزهای عید معمولا بیشتر از هر زمانی شیرینی نخودچی را در قنادیها میبینیم. اگر تمایل ندارید که از قنادی این شیرینی را تهیه کنید، خودتان درست کنید. در این مقاله قصد داریم دربارهی طرز تهیه شیرینی نخودچی صحبت کنیم. همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی
برای تهیه شیرینی نخودچی برای 10 نفر به مواد زیر نیاز داریم که در مدت زمان 20 دقیقه آماده میشود:
- آرد نخودچی: 0/5 کیلو
- هل سبز: 1 قاشق مرباخوری
- پودر قند: 250 گرم
- روغن جامد: 250 گرم
بهترین روش برای تهیه شیرینی نخودچی
در مرحلهی اول، آرد نخودچی و پودر قند را جداگانه الک کنید. بعد از آن پودر قند و روغن جامد را کامل مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا حالت خامهای بگیرد.
بعد از آن که کامل ورز داده شد، آرد نخودچی را در دو مرحله به این ترکیب اضافه کنید تا خمیر کاملا نرم و یکدست شود. در مرحلهی بعد هل را به خمیر اضافه کنید و باز هم ورز دهید. در نهایت روی خمیر آماده شده پلاستیک بکشید و به مدت 6 تا 24 اجازه دهید در آشپرخانه بماند.
در مرحلهی نهایی، خمیر را با وردنه روی سینی پهن کنید تا جایی که کاملا صاف و یکدست شود. سپس به کمک قالبهای شکلدهی، شیرینیهای نخودچی را به هر حالتی که دوست دارید، درآورید. زمانی که خمیر را پهن میکنید، حواستان به ضخامت خمیر باشد. حداقل 2 سانتیمتر برای ضخامت خمیر لازم است. پس از قالبدهی خمیر شیرینی، آنها را در سینی فر بچینید و در طبقه وسط فر با حرارت 170 درجه سانتیگراد، به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید. دقت کنید که حرارت فر شیرینی را نسوزاند. بهطور مرتب به شیرینی سر بزنید.
زمانیکه شیرینی نخودچی آماده شد، آن را از داخل فر در آورید، اما آنها را از سینی خارج نکنید و اجازه دهید شیرینی سرد شود. در واقع اگر سریع شیرینی را از سینی بردارید، حالت شکنندگی میگیرد و شیرینیها خرد میشوند.
اگر برای تهیه این شیرینی به دنبال روغن باکیفیت هستید و نمیدانید چه روغنی تهیه کنید، به شما پیشنهاد میکنیم که به محصول روغن نیمه جامد تبرک سر بزنید.
نکات مهم برای تهیه شیرینی نخودچی
- 1- هر چقدر اجازه دهید خمیر شیرینی نخودچی بماند، شیرینی بهتر پف میکند.
- 2- برای آنکه خمیر شیرینی نخودچی از حالت پودری درآید، میتوانید 30 تا 40 گرم روغن جامد به آن اضافه کنید.
- 3- اگر میخواهید شیرینی شما تردتر شود، کمی آرد برنج به شیرینی خود اضافه کنید. در واقع شما باید 100 گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
اگر به خوردن شیرینیهای خشک علاقه ندارید، میتوانید به جای آن به سراغ تهیه انواع کیک خوشمزه بروید. در مقالهی طرز تهیه کیک خیس، روش تهیه این کیک را بهطور کامل معرفی کردیم.
- 4- اگر تمایل ندارید به شیرینی خود روغن بزنید، میتوانید به جای آن از کره استفاده کنید.
- 5- شما میتوانید این شیرینی را با گردو، پسته، بادام، کنجد و سیاه دانه تزئین کنید.
اگر شما به خوردن شیرینی علاقه دارید و تمایل دارید با انواع شیرینیهای خانگی و روشهای تهیهی آنها آشنا شوید، به مقالهی طرز تهیه شیرینی کشمشی سر بزنید. در این مقاله به بهترین روش برای تهیه این شیرینی خانگی پرداختیم.
کلام آخر
شیرینی نخودچی جزو شیرینیهای خشکی است که طرفداران بسیاری دارد و اصالت آن متعلق به قزوین است. شما میتوانید از این شیرینی بهصورت آماده تهیه کنید. اگر به شیرینی آماده علاقه ندارید، میتوانید این شیرینی را در خانه درست کنید. برای پخت این شیرینی تنها به 20 دقیقه زمان نیاز است. به هنگام تهیه علاوه بر مواد لازمی که اشاره کردیم، شما میتوانید از سایر افزودنیها در تهیه این شیرینی استفاده کنید. اگر دیابت دارید، به شما پیشنهاد میکنیم که شیرینی نخودچی نخورید یا پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیهی او عمل کنید.
سوالات متداول:
پخت شیرینی نخودچی چقدر زمان میبرد؟
شیرینی نخودچی در 20 دقیقه پخت میشود.
برای ترد شدن شیرینی نخودچی چه کنیم؟
اگر میخواهید شیرینی شما تردتر شود، کمی آرد برنج به شیرینی خود اضافه کنید. در واقع شما باید 100 گرم از آرد نخودچی را کم کنید و به جای آن از آرد برنج استفاده کنید.
برای تهیه شیرینی نخودچی، درجه حرارت فر باید چقدر باشد؟
شیرینی را در طبقه وسط فر با حرارت 170 درجه سانتیگراد، به مدت 15 تا 20 دقیقه قرار دهید. دقت کنید که حرارت فر، شیرینی را نسوزاند. بهطور مرتب به شیرینی سر بزنید.
شبکه های اجتماعی